Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-17, 20:36   #541
nocnyskowronek
Raczkowanie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
No to każdy z LuxMedem ma inne przeżycia... mnie chętnie wystawili kartę ciąży, ale później za badania i tak kazali zapłacić
Nie strasz Ale uprzedziła mnie babka, że na obciążenie glukozą to muszę się umówić na konkretny dzień i godzinę, bo taki sobie system u nas niedawno wymyślili po tym jak im w jeden dzień rano 6 ciężarnych na to badanie przyszło
Stary 2014-06-17, 20:40   #542
gosiakk23
Rozeznanie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość
Nie strasz Ale uprzedziła mnie babka, że na obciążenie glukozą to muszę się umówić na konkretny dzień i godzinę, bo taki sobie system u nas niedawno wymyślili po tym jak im w jeden dzień rano 6 ciężarnych na to badanie przyszło
Ja tez wybieram się na glukozę w przyszły wtorek... masakra!!!
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 20:42   #543
wodaqua
Zadomowienie

Dzięki Farminko! Mam siostrę w FM to po rabaciku się uda zakupić. Nigdy nie zwróciłam uwagi na te lakiery.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Ja w poniedziałek drinkuję. Cytryna obowiązkowo
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 20:57   #544
gargantuiczna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Całe szczęście, że już dobrze. Dziwne, że nie udało im się ustalić przyczyny. Masz jakieś leki/zalecenia?

nie, nic. wgl zbadali mnie tylko w niedzielę przy przyjęciu, a potem nic. obchód polegał na tym, że lekarz pytał, jak się czuję. i tyle. dziś musieli zwolnić jakieś łóżka, więc mnie puścili.
gargantuiczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 20:58   #545
Koralinka86
Raczkowanie

Cytat:
Ja się wybieram jutro na glukozę, crp, odczyn coombsa, morfologię i kilka innych badań u mnie w laboratorium nie wolno mieć cytryny, bo im fałszuje odczynniki i nieprawidłowe wyniki wychodzą. Jeszcze jak nie widziałam tego proszku to było dobrze, ale dzisiaj jak go kupiłam (u mnie trzeba mieć swoją) i zobaczyłam ile tego jest to mina mi zrzedła. Ale jakoś dam radę... się nie porzygać, chyba

Garantuiczna, dobrze, że wszystko dobrze i że jesteś już w domu. Też uważam, że lepiej dmuchać na zimne.

Edytowane przez Koralinka86
Czas edycji: 2014-06-17 o 21:00 Powód: Ciążowy budyń
Koralinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 21:11   #546
nowa8686
Zakorzenienie

Uciekam bo zaraz Tz ma wrocic z pracy. Ma 2 dni wolnego wiec pewnie czesto nie bede

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 21:12   #547
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Chciałam Was jeszcze zapytać, czy też może zaczynacie odczuwać, że kopniaczki robią się powoli coraz mocniejsze, wręcz trochę bolesne?

Mam wrażenie, że od jakiegoś tygodnia moja Mała zrobiła się bardziej aktywna - buszuje mi przez większość czasu w brzuchu i to dość aktywnie i jak tak kopnie i się wierci przez 2 godziny, to zaczynają mnie te kopniaczki pobolewać...
Co prawda brzusio faluje wtedy niesamowicie i zawsze zaczynam się śmiać i robię pewnie Małej niezłą trzęsawkę na chwilę wtedy milknie, ale tylko na chwilę no będzie adhd po tatusiu jak nic
Też tak mam
Stary 2014-06-17, 23:35   #548
Laila85
Raczkowanie

Wpadam sie pochwalić!!! O godz.20 zostałam ciocia Jagódki 57cm 3,64kg cesarka. Mama i córa maja sie super. Więcej napisze jutro.
A przed nami jeszcze tyle czasu...
06.09.2014 14:42
2230g 50cm
Laila85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 07:01   #549
nocnyskowronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Wpadam sie pochwalić!!! O godz.20 zostałam ciocia Jagódki 57cm 3,64kg cesarka. Mama i córa maja sie super. Więcej napisze jutro.
Gratulacje!
Stary 2014-06-18, 07:19   #550
farminka
Wtajemniczenie

Dzień dobry! Witam się w 26 tygodniu
Cytat:
Napisane przez gargantuiczna Pokaż wiadomość
nie, nic. wgl zbadali mnie tylko w niedzielę przy przyjęciu, a potem nic. obchód polegał na tym, że lekarz pytał, jak się czuję. i tyle. dziś musieli zwolnić jakieś łóżka, więc mnie puścili.
A usg robili? Bo plamienie na tym etapie to najczęściej jest spowodowane problemem z łożyskiem. Nie miałaś przodującego albo odklejającego się? Świetna opieka w tych naszych szpitalach U mnie też tak obchód wyglądał i sama się prosiłam o badania.

Cytat:
Gratulacje ciociu Ty mówisz, że przed nami tyle czasu, a ja właśnie wręcz przeciwnie- nie mogę się nadziwić, że już tak mało Tygodnie lecą mi w oka mgnieniu, a do donoszonej ciąży zostało już tylko 11. To prawie jakbym miała jutro rodzić
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 07:43   #551
madera123
Raczkowanie

hej dziewczyny
dawno się nie odzywałam ale komp mi padł, podczytuje Was codziennie na komórce ale pisanie jest straszne więc sobie darowałam.
U nas wszystko dobrze, synek rośnie i kopie coraz mocniej i częściej czasami to te kopniaki są bolesne ale co tam niech kopie póki co bo później jak się urodzi to każda z nas będzie mówiła nie kop mamusi

butelki to chyba z aventu kupimy z tego co widzę to chwalicie je.
monitora oddechu i tego typu rzeczy nie będziemy kupować.

ja na glukozę idę w czwartek, wiecie może czy wyniki z glukozy są tego samego dnia?????

tez mam problem z twardniejacym brzuchem ale chwilka lezenia na lewym boku wystarczy.

pozdrowienia dla wszystkich brzuchatek
Stary 2014-06-18, 07:49   #552
Dimaa
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny

Zrobiłam sobie wczoraj wolne od naszego wątku i wzięłam się za porządki, zakupy i gotowanie - wczuwam się w rolę mamuśki

Od wczoraj goszczę u siebie młodszą siostrę i będziemy dziś pichcić babeczki, oczywiście z truskawkami.

Dziś już szybko Was nadrobiłam i witam nową mamę Ewelinka ja z mdłościami też mam przejścia. To moja pierwsza ciąża i regularnie rzygałam do 6 m-ca, teraz zdarza mi się to robić okazjonalnie jak się za dużo najem, albo zjem coś co mi nie podejdzie i najczęściej wieczorem, bo od początku ciąży miałam przede wszystkim mdłości wieczorne. I tak myślę, że skoro jeszcze mi nie przeszło zupełnie, to pewnie do końca tak już będę miała. Okrutnie to zabrzmi, ale miło że nie jestem z tym sama Ale jak sobie przypomnę pierwsze 4 m-ce... to nie wiem jak ja dałam radę pracować. Jakbym drugi raz miała przez to przechodzić to od razu poszłabym na zwolnienie.

gargantuiczna, dobrze, że to jednorazowy incydent. I lepiej niech się już nie powtarza

Laila, gratulacje ciociu!

Test glukozy już na szczęście robiłam. Trzymam kciuki za mamuśki, które mają go jeszcze przed sobą dacie radę!

A, zaczynam dziś 25 tydzień! I byle do soboty!
Stary 2014-06-18, 07:50   #553
Lunnas
Raczkowanie

Cytat:

A usg robili? Bo plamienie na tym etapie to najczęściej jest spowodowane problemem z łożyskiem. Nie miałaś przodującego albo odklejającego się? Świetna opieka w tych naszych szpitalach U mnie też tak obchód wyglądał i sama się prosiłam o badania.

Gratulacje ciociu Ty mówisz, że przed nami tyle czasu, a ja właśnie wręcz przeciwnie- nie mogę się nadziwić, że już tak mało Tygodnie lecą mi w oka mgnieniu, a do donoszonej ciąży zostało już tylko 11. To prawie jakbym miała jutro rodzić
Farminka Gratulacje kolejnego tygodnia! mi też właśnie się wydaje że te tygodnie tak szybko uciekają i zanim się obejrzymy i będziemy po

Laila85 Gratulacje
Ewelinka Witaj w naszym gronie

Ja na glukozę wybieram się w piątek prawdopodobnie, mam razem z innymi wszystkim pobraniami między innymi w końcu na Toxo ..

Gargantuiczna a w jakim szpitalu byłaś? Teraz się oszczędzaj aby wszystko było dobrze

A dzisiaj śniło mi się że jakimś dzieciaczkiem się opiekowałam to chyba przez Ciebie Lilotka
Stary 2014-06-18, 08:02   #554
farminka
Wtajemniczenie

A mnie przez te Wasze opowieści o mdłościach śniło się dzisiaj, że poszłam na wizytę do gina, a tam dziewczyna zarzygała cały gabinet i poczekalnię i lekarz musiał odwołać wszystkie wizyty i zamówić ekipę sprzątającą
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 08:21   #555
siuska
Raczkowanie

Cytat:
i ja też !! Byłam ponad tydzień temu o 7.30, przy czym położna stwierdziła, że to za wcześnie. Przed 24 tygodniem niby nie ma sensu robić, bo może nie wyjść, a już 2 tygodnie później by wyszło i zrobiła mi "dzień dziecka". Byłam już psychicznie nastawiona, ale jak lepiej później to później To będziemy się razem męczyć we wtorek

A tak poza tym DZIEŃ DOBRY DZIEWCZYNY

Zaraz będziemy jeść śniadanko z mężem - sałatka jarzynowa Ja ugotowałam warzywa i obrałam, a mąż wszystko pokroił wczoraj. Uwielbiam jarzynówkę.

Poza tym kręgosłup mnie dziś po nocy boli, muszę się za jakieś ćwiczenia zabrać, miałam to już dawno robić, eh.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 08:32   #556
nowa8686
Zakorzenienie

Za tygodnie brawa. Czas leeeeci.

My jeszcze w lozku ale trzeba sie ogarnac bo na 11 dentysta a potem na miasto

Wieczorkiem grill jupiiiii.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 08:34   #557
Lilotka
Zakorzenienie

Dzień Dobry Brzuchatki

Jestem bardzo, szczęśliwa, że miałam szanse obcować wczoraj z takim maluszkiem i najlepiej ukradłabym go jego mamusi taki to słodziak!!
Dziś też na chwilkę się nim zajmuję, bo mamusia pojechała do dentysty, ale aniołeczek śpi sobie w najlepsze i tak słodko mruczy

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 08:37   #558
gargantuiczna
Rozeznanie

Cytat:

gratulacje nowego tygodnia
usg robili w niedzielę przy przyjęciu. dowiedziałam się, że Mały waży jakieś 540g i że nie widać po łożysku, żeby się odklejało i że poszło wyżej (bo wcześniej mi lekarz mój mówił, że jest nisko). Szyjka też długa. Więc super. No i fajnie, że mam opinię jakiegoś drugiego lekarza.

Cytat:
Napisane przez madera123 Pokaż wiadomość

Ja też mam z Aventu butelki, w prezencie dostaliśmy.
Monitora oddechu czy elektronicznej niani nie kupujemy. Mamy dwupokojowe mieszkanie i nawet będzie sprzęt miał pola do popisu.

Cytat:
Napisane przez Dimaa Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Zrobiłam sobie wczoraj wolne od naszego wątku i wzięłam się za porządki, zakupy i gotowanie - wczuwam się w rolę mamuśki

Od wczoraj goszczę u siebie młodszą siostrę i będziemy dziś pichcić babeczki, oczywiście z truskawkami.

Dziś już szybko Was nadrobiłam i witam nową mamę Ewelinka ja z mdłościami też mam przejścia. To moja pierwsza ciąża i regularnie rzygałam do 6 m-ca, teraz zdarza mi się to robić okazjonalnie jak się za dużo najem, albo zjem coś co mi nie podejdzie i najczęściej wieczorem, bo od początku ciąży miałam przede wszystkim mdłości wieczorne. I tak myślę, że skoro jeszcze mi nie przeszło zupełnie, to pewnie do końca tak już będę miała. Okrutnie to zabrzmi, ale miło że nie jestem z tym sama Ale jak sobie przypomnę pierwsze 4 m-ce... to nie wiem jak ja dałam radę pracować. Jakbym drugi raz miała przez to przechodzić to od razu poszłabym na zwolnienie.

gargantuiczna, dobrze, że to jednorazowy incydent. I lepiej niech się już nie powtarza

Laila, gratulacje ciociu!

Test glukozy już na szczęście robiłam. Trzymam kciuki za mamuśki, które mają go jeszcze przed sobą dacie radę!

A, zaczynam dziś 25 tydzień! I byle do soboty!
Współczuję wymiotów. Mi się ani razu nie zdarzyło od początku.
Gratulacje nowego tygodnia.

Cytat:
Napisane przez Lunnas Pokaż wiadomość
Gargantuiczna a w jakim szpitalu byłaś? Teraz się oszczędzaj aby wszystko było dobrze
Bielany. Też w sumie dobrze, że byliśmy, bo mamy dojazd przetestowany. Bo najpierw pojechaliśmy tam, pytamy o pogotowie. Pan ochoroniarz powiedział, że na Batorego w niedzielę jest. No to jedziemy na Batorego, na izbie przyjęć mówię, o co chodzi. I pani każe nam jechać na Bielany, bo tylko tam jest ginekologiczna izba przyjęć. Więc mamy już przetestowane i nie będziemy ze skurczami jeździć po całym mieście jak nienormalni.
gargantuiczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 08:42   #559
gosiakk23
Rozeznanie

Dzień Dobry Brzuchatki!!!!
Uwaga spałam aż do 9 Tyle że wczoraj po południowej drzemce nie mogłam zasnąć i jak tż przyjechał o 1 w nocy z pracy , to sie obudziłam i może po 2 zasnęłam.
Cytat:
Gratulacje !!!! Oby zdrowo się chowała
Cytat:

Gratki za kolejny tydzień Farminko!!
Cytat:
hej dziewczyny
dawno się nie odzywałam ale komp mi padł, podczytuje Was codziennie na komórce ale pisanie jest straszne więc sobie darowałam.
U nas wszystko dobrze, synek rośnie i kopie coraz mocniej i częściej czasami to te kopniaki są bolesne ale co tam niech kopie póki co bo później jak się urodzi to każda z nas będzie mówiła nie kop mamusi

ja na glukozę idę w czwartek, wiecie może czy wyniki z glukozy są tego samego dnia?????

tez mam problem z twardniejacym brzuchem ale chwilka lezenia na lewym boku wystarczy.

Tak z glukozy wyniki są od razu.
Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Brzuchatki

Jestem bardzo, szczęśliwa, że miałam szanse obcować wczoraj z takim maluszkiem i najlepiej ukradłabym go jego mamusi taki to słodziak!!
Dziś też na chwilkę się nim zajmuję, bo mamusia pojechała do dentysty, ale aniołeczek śpi sobie w najlepsze i tak słodko mruczy
Jeszcze troszkę i Ty będziesz miała takiego Aniołeczka!!!! Fajnie nabierzesz wprawy A mnie kuzynka odwiedzi może w piątek z 4-miesięcznym Dzidziolkiem
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 09:00   #560
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Witam się tego pięknego poranka

Miałyśmy dzisiaj z moją mała konflikt interesów, ja chcialam spać, a ona mnie pukała, żeby jeść No i w efekcie nie śpię już od 7 i wyglądam jak zombi! Obecnie wylegiwuję się w łóżeczku, kompa muszę odpalić "do pracy" na 14:00, więc mam maaaaaaasę czasu. Wczoraj w biurze oficjalnie zapowiedziałam, że nie pojawię się w najbliższym czasie, bo nie widzę potrzeby. Także pochowałam manatki do szafki i zamierzam tam zajść dopiero z L4. Ma to swoje podstawy gdyż mój plecak pracowy z laptopem, ładowarką, śniadaniem itp. waży ponad 5kg i taszczenie go autobusem do przyjemnych nie należy Poza tym biurka mamy dość niskie i strasznie mnie brzuch gniótł już po godzinie siedzenia, wstawałam i się kręciłam. Także mam to gdzieś i pracuję z domu.

Z planów na dziś to chciałabym posegregować te maciupkie ciuszki i zobaczyć ile czego mamy, ewentualnie co trzeba by było dokupić. Wrzucę Wam zdjęcie później, bo trochę tego jest

Chodzą mi po głowie również jakieś bułeczki/drożdżówki z truskawkami - ma ktoś może przepis jakiś sprawdzony?

Witam nową mamusię Ewelinę

Tak wczoraj pisałyście o dramacie obcinania paznokci u dzieci, ja sama pamiętam, że nienawidziłam obcinania paznokci u nóg! Trauma i dramat za każdym razem.....szczególnie palucha Do tej pory nie lubię jak mi ktoś tam gmera i ciary mi przechodzą, nawet sama sobie nie lubię go obcinać Między innymi dlatego bronię się przed pójściem na pedicure, ale trzeba będzie, bo niedługo się nie dam rady schylić.
Taką samą traumę mam do fryzjerów, jak miałam 4 lata mama mnie zaprowadziłą do fryzjera i ścieła na chłopaka żeby wzmocnić włosy. Mój mąż nie może pojąć, bo uważa, że większość kobiet uwielbia chodzić do fryzjera i namawia mnie nawet żebym chodziła co miesiąc, a ja się bronię
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:07   #561
Dimaa
Raczkowanie

Ach te sny ciężarnych

Zapomniałam jeszcze dodać do poprzedniego posta, że od 1 lipca zaczynam zajęcia w szkole rodzenia zgłosiłam się do niej już jakiś czas temu i wczoraj dostałam smsa, że zaczynamy

Lilotka, bedziesz miała przygotowanie przed swoim Aniołeczkiem

Coffee, fajnie że masz możliwość pracy z domu

Gosiu, łóżko widzę służy

Idę się poogarniać a później ogarniam babeczki
Stary 2014-06-18, 09:39   #562
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Brzuchatki

Już niedługo będziesz miała swojego Aniołka, 24/7

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość

Chodzą mi po głowie również jakieś bułeczki/drożdżówki z truskawkami - ma ktoś może przepis jakiś sprawdzony?
Dzisiaj zaczynasz 25 tc

Robię z kotleta:
http://kotlet.tv/jagodzianki/
od pierwszego razu mi wychodziły nawet jak zmieniłam mąkę na orkiszową/razową (i więcej wody) to też były super
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:48   #563
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Już niedługo będziesz miała swojego Aniołka, 24/7

Dzisiaj zaczynasz 25 tc

Robię z kotleta:
http://kotlet.tv/jagodzianki/
od pierwszego razu mi wychodziły nawet jak zmieniłam mąkę na orkiszową/razową (i więcej wody) to też były super

Tak tak zaczynamy razem
Tylko 15 zostało
Dziękuję ślicznie za przepis, wyglądają obłędnie

Cytat:
Ach te sny ciężarnych

Zapomniałam jeszcze dodać do poprzedniego posta, że od 1 lipca zaczynam zajęcia w szkole rodzenia zgłosiłam się do niej już jakiś czas temu i wczoraj dostałam smsa, że zaczynamy

Lilotka, bedziesz miała przygotowanie przed swoim Aniołeczkiem

Coffee, fajnie że masz możliwość pracy z domu

Gosiu, łóżko widzę służy

Idę się poogarniać a później ogarniam babeczki
Super!

Matko ja znowu głodna! Kiedy to się skończy
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-06-18, 10:10   #564
Lunnas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Tak tak zaczynamy razem
Tylko 15 zostało
Dziękuję ślicznie za przepis, wyglądają obłędnie

Super!

Matko ja znowu głodna! Kiedy to się skończy
Ja też ciągle coś jem no ale liczyłam sobie że skoro w ciągu 6 miesięcy przytyłam około 6kg a powinno się w sumie przytyć 12 to teraz dwa razy szybciej trzeba wagę nadrobić

Właśnie wróciłam z zakupów i zaraz się biorę za robienie pnacakes
Stary 2014-06-18, 10:37   #565
siasiolka
Zadomowienie

idę wysuszyć/ułożyć włosy i śmigam do sklepu po chlebek.. będę jadła makrelę

i może se ogóry małosolne bym zrobiła
zobaczę później czy będzie mi się chciało lecieć do warzywniak
siasiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 11:02   #566
gosiakk23
Rozeznanie

A ja właśnie skończyłam robić fasolkę po bretońsku zasługa Lilotki bo smaka mi narobiła I właśnie będę ją żreć
Tak myslę sobie, że gdyby nie nasze forum to my chyba mniej byśmy jadły
Cytat:
Ach te sny ciężarnych

Super że się wybierasz Na pewno dużo ciekawych rzeczy sie dowiesz
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
Stary 2014-06-18, 11:25   #567
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

hej witam się

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 11:38   #568
Koralinka86
Raczkowanie

Dzień dobry Dziewczyny

Cytat:
Laila85, serdeczne gratulacje!

Cytat:
Mnie dzisiaj w poczekalni takie same myśli naszły, że jak poszłam do lekarza pierwszy raz to sobie myślałam, Boże 6tc, a gdzie 40 tc? Przecież to tyle czasu! A teraz myślę, Boże 25 tc i tak mało czasu do 40 tc (o 38 tc, nie wspominając) Ale prawdą jest, że tygodnie lecą mi bardzo szybko od wizyty do wizyty. A jeszcze jak od 30 tc będę miała wizyty co dwa tygodnie to już w ogóle będzie szaleństwo.

Cytat:
hej dziewczyny
W moim laboratorium wyniki są tego samego dnia. O 11.20 miałam pobieraną krew drugi raz, a pani powiedziała, że spokojnie między 15 a 17 mogę przyjść po wyniki.

Cytat:
A mnie przez te Wasze opowieści o mdłościach śniło się dzisiaj, że poszłam na wizytę do gina, a tam dziewczyna zarzygała cały gabinet i poczekalnię i lekarz musiał odwołać wszystkie wizyty i zamówić ekipę sprzątającą
Sny w ciąży to z deka porąbana sprawa Mnie się ostatnio śniło, że TŻ chciał mnie zostawić dla jakiejś dziewczyny, bo ona mu robi sałatki jarzynowe z majonezem a ja takich nie robię. Nie wspomnę o tym, że jak mnie się poród śni to zawsze taki, że dziecko rodzi się duże, już z tornistrem i pyta którędy do szkoły

Dziewczyny, glukoza nie jest taka zła. Nie powiem, do przyjemnych nie należy ale tragedii też nie ma. Mnie się wydawało, że ta mieszanka ma konsystencję kisielu (takiego ulepku), a to po prostu bardzo słodka woda, która trochę szczypie w gardło. Jedynie ostatni kwadrans mnie się bardzo dłużył, a tak to naprawdę jest ok. Jedynie co mogę doradzić to, aby wybrać chłodniejszy dzień (jeśli się taki trafi), bo wyjście na gorąc nie jest przyjemne. A tak to głowy do góry!
Koralinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 11:38   #569
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Ja się zaczęłam troszkę pilnować z jedzeniem, 7 kg na plusie, niby ok, ale mam skłonności do tycia niesety i tłuszczyk się mnie "trzyma". Nie jest mi łatwo zrzucić, a podejrzewam, że po porodzie (o ile karmienie nie wyciągnie) to będzie mało czasu na ćwiczenia. Także trochę jakościowo poprawiłam swoje jedzonko (ilości nadal są spore ).
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-06-18, 13:24   #570
OkoPani
Wtajemniczenie

hej ho

nocnyskowronek, dziwacznie z luxmedem... ja, mimo ze narzekam na nich w innych kwiestiach, nie miałam problemów, żeby się umowic na badania typu usg bez skierowania. najwyraźniej co lekarz/placowka, inne reguly (albo, co bardziej prawdopodobne niedoinformowanie)

ewelinka, farminka, ja jeszcze ze swojego dzieciństwa pamiętam fobie wycierania recznikiem (taki normalny, jak to kiedyś były, szorstki - nie wchodzil w gre, musiałam być wycierana plazowym - ta mila, kolorowa strona ), spania w pościeli z kory, noszenia swiezo wypranych ciuchow (takie jakies sztywne były, musiałam je wymietolic wczensniej).
mam nadzieje, ze moje dziecie będzie bardziej tolerancyjne

Laila, gratki fajnie, ze Twój dzidziuś będzie miał towarzystwo w podobnym wieku. u mie w rodzinie posucha pod tym względem :< będzie się trzeba szybko o rodzeństwo starac

ja się boje tej glukozy nie mam jeszcze ustalonej daty, pewnie gin mi zaleci po wizycie 3 lipca... a jak ta cytryne ewentualnie się "dodaje"? do glukozy czy wcześniej się pije? zapija?

co do spacerkow, rano z psiakiem wychodzę, codziennie 20 minut z pracy na tramwaj, a jak pogoda nie przesadza z upalem wysiadam tez 2 przystanki przed domem i tez ide na piechotkę
jak na l4 mnie puszcza chciałabym pochodzić na dluzsze trochę, ale to rano wcześnie, kiedy słoneczko nie dokucza

wage dzisiaj sprawdzałam, nadal 1kg na plusie, weszłam kilka sekund później znowu i już były 2 cos mi chyba ta waga nawala, dlatego mi się wydaje ze nie tyje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości