Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-10, 08:15   #541
Kala713
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26

Cytat:
Napisane przez Syl993 Pokaż wiadomość
Kupilam normalnie w aptece dbam o zdrowie. Stosowalam okazjonalnie.
Bardzo Ci dziękuje
Zaraz niestety wychodzę do pracy więc kupie sobie w drodze.

Miłego dnia wszystkim
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna
Kala713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 10:04   #542
WhiteCherry
Zakorzenienie

NEWSLETTER H&M

jak to jest z tym newsletterem, wystarczy się zapisać i od razu dostaje się zniżkę do wykorzystania? na dowolną rzecz czy tylko wybrane? są konkretne terminy czy mogę wykorzystać kiedy chcę? są jakieś haczyki czy zapisanie się jest bezpłatne?
Stary 2014-08-10, 10:05   #543
spadajaca_gwiazda
Raczkowanie

Czy istnieje darmowe (lub prawie darmowe ) konto, do którego można wziąć dwie karty płatnicze?

Nie możesz mieć wszystkiego. Gdzie byś to położył?
spadajaca_gwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 10:14   #544
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
NEWSLETTER H&M

jak to jest z tym newsletterem, wystarczy się zapisać i od razu dostaje się zniżkę do wykorzystania? na dowolną rzecz czy tylko wybrane? są konkretne terminy czy mogę wykorzystać kiedy chcę? są jakieś haczyki czy zapisanie się jest bezpłatne?
Od razu dostajesz linka z voucherem, który musisz wydrukować. Jest jakiś termin na wykorzystanie tego vouchera, ale nie pamiętam ile :< Zniżka nie obowiązuje na rzeczy przecenione. Jeśli będziesz chciała zwrócić rzeczy zakupione z voucherem to nie dostaniesz pieniędzy tylko kartę podarunkową. Zapisane się jest bezpłatne.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez spadajaca_gwiazda Pokaż wiadomość
Czy istnieje darmowe (lub prawie darmowe ) konto, do którego można wziąć dwie karty płatnicze?
W Inteligo mam dwie.
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 10:18   #545
Asienka187
Zakorzenienie

Ile standardowo wyświetla się postów na stronie? Zmieniłam sobie na 75 i jak czytam niektóre wątki gdzie zwracają uwagę, że np. na str. 23 jest coś fajnego to mam problem...
Stary 2014-08-10, 10:26   #546
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _malami Pokaż wiadomość
Poszukuje jakiegoś dobrego lubrykantu (durex i inne drogeryjne nie wchodzą w grę) lub czegokolwiek co zwalczy suchość pochwy w czasie stosunku, polecicie cos ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Polecam Astroglide, do kupienia przez internet. Jest taki bardzo "naturalny w dotyku" i nie miałam po nim potrzeby natychmiastowego wykąpania się

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 10:31   #547
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
Jakiej firmy STOPERY polecacie? Czy nie ma różnicy między stoperami różnych firm?

ja używam tych od lat tych przetestowałąm wiele i te są najlepsze

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 10:32   #548
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Od razu dostajesz linka z voucherem, który musisz wydrukować. Jest jakiś termin na wykorzystanie tego vouchera, ale nie pamiętam ile :< Zniżka nie obowiązuje na rzeczy przecenione. Jeśli będziesz chciała zwrócić rzeczy zakupione z voucherem to nie dostaniesz pieniędzy tylko kartę podarunkową. Zapisane się jest bezpłatne.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

W Inteligo mam dwie.
dzięki muszę kupić kurtkę na jesień i na stronie sklepu podoba mi się kilka, tak więc taka zniżka byłaby w sam raz :P ale wypłatę będę miała dopiero w przyszłym tygodniu i tak się właśnie zastanawiam, czy jeśli się zapiszę to od razu dają mi termin do wykorzystania załóżmy na jutro i koniec a jeszcze kasy nie mam czy może to jest na takiej zasadzie, że od dnia założenia newslettera mogę wykorzystać voucher przez załóżmy miesiąc.
Stary 2014-08-10, 10:33   #549
old cookie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Ile standardowo wyświetla się postów na stronie? Zmieniłam sobie na 75 i jak czytam niektóre wątki gdzie zwracają uwagę, że np. na str. 23 jest coś fajnego to mam problem...
30 zdaje się

Cytat:
dzięki muszę kupić kurtkę na jesień i na stronie sklepu podoba mi się kilka, tak więc taka zniżka byłaby w sam raz :P ale wypłatę będę miała dopiero w przyszłym tygodniu i tak się właśnie zastanawiam, czy jeśli się zapiszę to od razu dają mi termin do wykorzystania załóżmy na jutro i koniec a jeszcze kasy nie mam czy może to jest na takiej zasadzie, że od dnia założenia newslettera mogę wykorzystać voucher przez załóżmy miesiąc.
Korzystałam z tego vouchera jakiś czas temu i z tego co pamiętam, był na jego wykorzystanie jakiś określony czas, coś ok. miesiąca chyba.

8.07.2010r. <3

Edytowane przez old cookie
Czas edycji: 2014-08-10 o 10:34
old cookie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 10:35   #550
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba ok. 3 tygodni. Poza tym można się wypisać i zapisać jeszcze raz, albo z innego maila
Stary 2014-08-10, 10:35   #551
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
policzyłam - 30
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 10:36   #552
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez anatolinka Pokaż wiadomość
w ogóle nie odczuwam obrzmiałych piersi po Saluranie, kupiony w zupełnie innym celu, ale tu się sprawdza Oczywiście trzeba brać regularnie. Żeby jeszcze tak działał na inne symptomy PMS jak nerwy i ogólnie rozdrażnienie, byłoby super...

sprawdziłam skład i na pewno nie kupię bo to strata kasy u mnie.
W składzie jest: pokrzywa, skrzyp, magnez i mnieszek. Te 3 biorę i tak codziennie więc jedzenie tego mijałoby się z celem

ale dzięki za podpowiedź

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 10:37   #553
201803120851
Konto usunięte

Cytat:
Nie, spokojnie możesz zapisać się dziś, termin ważności to 14 albo 21 dni, w każdym razie na pewno nie tydzień.
201803120851 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 10:40   #554
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Wydaje mi się, że jest 30 dni na wykorzystanie.
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 10:43   #555
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Chyba ok. 3 tygodni. Poza tym można się wypisać i zapisać jeszcze raz, albo z innego maila
serio tak można? myślałam, że to jakoś się zapisuje w systemie i nie można dwa razy na siebie

Cytat:
Napisane przez old cookie Pokaż wiadomość
30 zdaje się

Korzystałam z tego vouchera jakiś czas temu i z tego co pamiętam, był na jego wykorzystanie jakiś określony czas, coś ok. miesiąca chyba.
Cytat:
Napisane przez lily marlene Pokaż wiadomość
Nie, spokojnie możesz zapisać się dziś, termin ważności to 14 albo 21 dni, w każdym razie na pewno nie tydzień.
dzięki! zależy mi na tej zniżce, bo jednak zapłacić za kurtkę 200zł a 150 to jednak różnica
Stary 2014-08-10, 10:48   #556
trocka8
Wtajemniczenie

Właśnie zapisałam się do tego newslettera i dostałam kod ważny do końca sierpnia

wysłane z telefonu
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 10:49   #557
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
Właśnie zapisałam się do tego newslettera i dostałam kod ważny do końca sierpnia

wysłane z telefonu
ok
Stary 2014-08-10, 10:49   #558
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Chcę się zapisać na siłownię. Ogólnie nie ćwiczę nic itd na początek chciałabym sobie tam chodzić na rowerek i bieżnię. Jest sens? W sensie czy nie muszę najpierw biegać na dworze żeby się przygotować do bieżni czy coś takiego?
Nie musisz się przygotowywać specjalnie
Ale jak chcesz mieć fajne efekty, to nie pedaluj na jednym obciążeniu np. przez godzinę, tylko sobie zmieniaj, np. parę minut szybciej, parę minut wolniej lub parę minut na większym obciążeniu, parę minut na mniejszym.

Co do bieżni, to polecam (jak przy zwykłym bieganiu), te programy - 6, 8 lub 10tygodniowe.
10 tygodniowy jest naprawdę w porządku, ja go robiłam, bez specjalnej kondycji i dobrze mi szło Grunt to nie nastawiać się od razu na to, że przebiegniesz od kopa 10km
Tu masz ten plan : http://www.zanimzjesz.pl/zdrowy-styl...poczatkujacych
Spróbuj sobie

Przed ćwiczeniami rozgrzewka - ruchy okrężne kostek, kolan, bioder, nadgarstków, trochę podskoków, truchtu w miejscu.
Żebyś nie miała problemów z piszczelami, to rób sobie to ćwiczenie:
http://www.dailymotion.com/video/x7i...iszczeli_sport
I kup sobie buty do biegania, polecam Decathlonowe Kalenji za 60zł, mi się super w nich biega, mój TŻ też je ma.

Aha, a jak chcesz miec fajne efekty wizualne i wagowe, to polecam trening silowy, czyli z ciężarkami. Pudzianem od tego nie będziesz, a cialo sie pięknie kształtuje, waga ładnie spada no i można liczyć na trwałe efekty, bo im więcej masz tkanki mięśniowej, a nie tluszczowej, tym lepszy metabolizm, bo organizm do nakarmienia mięśni potrzebuje więcej kcal, niż do nakarmienia tłuszczu

Ja bym Ci poleciła 1 trening z instruktorem, niech Ci ułoży trening na 20-30 minut siłowego, a później sobie zrób właśnie rowerek ze zmiennym obciążeniem, albo bieganie. Przy takim połączeniu bardzo szybko zobaczysz efekty

Cytat:
Napisane przez Kaataarzynaa1 Pokaż wiadomość
Nie musisz się jakoś szczególnie przygotowywać, na bieżni i rowerku jest tak, jak na tradycyjnym rowerze i jak normalny bieg w terenie.
Oczywiście przed i po dobrze jest się rozgrzać na macie, rozciąganie itp. Po można sobie pozwisać z drabinki dla rozciągnięcia mięśni

Też nienawidzę lata i też najlepiej mobilizuje mnie karnet
Przed bieganiem się NIE rozciągamy, bo to nas predysponuje do kontuzji. Jedyne rozciąganie dotyczy piszczeli, żeby uniknąć poźniej ich bólu.

Cytat:
Napisane przez Kaataarzynaa1 Pokaż wiadomość
Beznadziejny (trochę głupio zwracać mi się tak do Ciebie, ale taki masz nick ) widzę, że Ty się trochę znasz, powiedz, co jest najprostszą metodą na redukcję tkanki tłuszczowej? Zwykłe MŻWR u mnie nie działa Bieganie/rower + wcinanie białka/ warzyw/ jeszcze coś innego? Jeżeli możesz skieruj mnie do jakiejś mądrej strony. Jestem w jakimś takim punkcie, w którym nic nie pomaga Chyba nie muszę mówić, że mam przez to małą depresję
Powiem po sobie:

- przede wszystkim dieta, dieta, dieta - tzw. czysta micha robi wszystko. Ja chudłam nawet nie ćwicząc, ale jedząc właściwie. A więc dobrze skomponowane posiłki - w każdym białko, węglowodany i tłuszcze.
- dużo warzyw, nieco mniej owoców, ale z owoców polecam mango, ananasa, papaję
- szejki warzywne
- siemię lniane
- jeśli chodzi o ćwiczenia, u mnie super efekty (wizualne, bo wagowo spadało tak, jak do tej pory, czyli 2kg/m-c) dało bieganie. Możesz spróbować też 30 day shred z Jillian, bo sobie dziewczyny bardzo chwalą Ja wczoraj zaczęłam
- ilość kalorii dostosowana do nas. Nie żadne 1200 1300 kcal, tylko porządna ilość.
- polecam też HIITy, też fajne efekty dają
p.s. Beznadziejnego nie słuchaj, bo mówi takie brednie, że aż szkoda czytać, m.in. że ludzie prawie nie potrzebują w diecie białka, a nawet jak to kulturysta, to potrzebuje niewiele wiecej i że mięso jest toksyczne itd

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2014-08-10 o 10:52
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 11:05   #559
a34
Zakorzenienie

Cytat:
serio tak można? myślałam, że to jakoś się zapisuje w systemie i nie można dwa razy na siebie

dzięki! zależy mi na tej zniżce, bo jednak zapłacić za kurtkę 200zł a 150 to jednak różnica
Serio Możesz też wydrukować kilka razy kupon i zapłacić w różnych kasach Oni nie wprowadzają tego numeru nigdzie.
Stary 2014-08-10, 11:09   #560
old cookie
Zakorzenienie

Mam LG L5 w T-mobile, od wczoraj mimo włączenia przesyłu danych nie pojawia mi się ikonka informująca, że przesył danych jest włączony, a co za tym idzie, po prostu nie mam na telefonie internetu. Było wszystko ok, do momentu, aż nie znalazłam się w miejscu, gdzie kompletnie nie było zasięgu, od tego czasu mam ten problem. Uruchomiałam telefon ponownie, wyłączałam, wyciągałam kartę sim, skonfigurowałam internet od nowa i nic. Jutro wyjeżdżam i nie ukrywam, że internet w telefonie jest mi potrzebny Wiecie jak mogę to naprawić ?

8.07.2010r. <3
old cookie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 11:19   #561
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Serio Możesz też wydrukować kilka razy kupon i zapłacić w różnych kasach Oni nie wprowadzają tego numeru nigdzie.
haha, tyle lat w niewiedzy
Stary 2014-08-10, 11:42   #562
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
Jakiej firmy STOPERY polecacie? Czy nie ma różnicy między stoperami różnych firm?
Mój TŻ używa tych http://www.ceneo.pl/22708707 do spania. Mają sznureczek i łatwo się wyjmuje. Łatwe do wyczyszczenia. Posiadają plastikowe pudełeczko na przechowywanie, bardzo poręczne, nie kurzy się i się nie gubią
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (89,3 KB, 5 załadowań)
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 11:44   #563
anatolinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
sprawdziłam skład i na pewno nie kupię bo to strata kasy u mnie.
W składzie jest: pokrzywa, skrzyp, magnez i mnieszek. Te 3 biorę i tak codziennie więc jedzenie tego mijałoby się z celem

ale dzięki za podpowiedź
Ja mam wersję z algami, ale jeżeli bierzesz resztę składników, to faktycznie bez sensu kupować te tabletki tylko dla nich. Zerknij jeszcze na oeparol femina
anatolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 12:28   #564
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Czy ginekolog przepisze mi skierowania na badanie hormonów gdy powiem mu, że borykam się z nadmiernym wypadaniem włosów?
Cytat:
Napisane przez anatolinka Pokaż wiadomość
Podepnę się pod pytanie: czy wypisze skierowanie na badanie hormonów w związku z nadmiernym owłosieniem? Czy nie tracić czasu i iść do endokrynologa? Czy wtedy ewentualne tabletki spowodują jakiekolwiek zmniejszenie owłosienia?
Czyli jeśli potrzebuję badania hormonów, to najpierw muszę iśc do rodzinnego po skierowanie do endokrynologa i dopiero on przepisze mi skierowanie na badania?
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Jak mogę podnieść odporność?mam skłonność do infekcji intymnych (przy jednym równocześnie leczonym partnerze) i lekarz zasugerował ze mam niska odporność. Jakaś specjalna dieta?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Witamina C. Jak czuję, że zaczyna mi się nawrót jem jej od groma i znika praktycznie od ręki
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 12:34   #565
_malami
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Ja kiedyś używałam Intimel i był w porządku, a lekarka po leczeniu nadżerki zaleciła to. Nie wiem, na ile skuteczne, bo przed leczeniem nie miałam problemów z suchością.
Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
http://www.doz .pl/apteka/p52121-K-Y_Lubricating_Jelly_zel_i ntymny_dla_kobiet_50_ml nie wiem czy ten zaliczasz do drogeryjnych ale z wielu źródeł (również od kobiet w czasie menopauzy) słyszałam że się sprawdza.
Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Polecam Astroglide, do kupienia przez internet. Jest taki bardzo "naturalny w dotyku" i nie miałam po nim potrzeby natychmiastowego wykąpania się

Dzięki Dziewczyny za polecenie, przyjrzę się wszystkim i coś wybiorę
Jeśli chodzi o 'drogeryjne' miałam na myśli Durex/Unimil itp. - bo te moim zdaniem nawet do masażu się nie nadają, kleją się strasznie, a nawilżają na moment...
_malami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 12:55   #566
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Mam problem z zainstalowaniem messengera na tablecie, próbowałam kilkukrotnie, ale wyskakuje mi jakiś błąd... macie pomysł, jak to rozwiązać?
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 13:00   #567
chwast
Zakorzenienie

Dzięki Dotka90, z tym siłowym to dobry pomysł
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 13:10   #568
Azmika88
Zadomowienie

[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;47640894]Czyli jeśli potrzebuję badania hormonów, to najpierw muszę iśc do rodzinnego po skierowanie do endokrynologa i dopiero on przepisze mi skierowanie na badania?
[/QUOTE]
Tak będzie najdłużej, bo do endokrynologa czeka się bardzo długo. Ginekolog może przepisać skierowanie na badania hormonów, ale nie wszystkich i nie zawsze chce. Miałam ostatnio bardzo nieprzyjemną babkę i nie chciała na nic przepisać skierowania. Skierowanie na wszystkie hormony przepisze endokrynolog.
Ja chcę teraz sobie prywatnie zrobić badania hormonów i pójść prywatnie do endokrynologa - tak będzie najszybciej w moim przypadku, bo w mojej przychodni zapisują do endokrynologa na za 4 lata o.O

A jakie hormony trzeba zbadać w przypadku nadmiernego owłosienia? Testosteron, androgeny, co jeszcze?

Edytowane przez Azmika88
Czas edycji: 2014-08-10 o 13:11
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 13:16   #569
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Właśnie miałam to pisać

Cytat:
O, tego nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 13:38   #570
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Azmika88 Pokaż wiadomość
Tak będzie najdłużej, bo do endokrynologa czeka się bardzo długo. Ginekolog może przepisać skierowanie na badania hormonów, ale nie wszystkich i nie zawsze chce. Miałam ostatnio bardzo nieprzyjemną babkę i nie chciała na nic przepisać skierowania. Skierowanie na wszystkie hormony przepisze endokrynolog.
Ja chcę teraz sobie prywatnie zrobić badania hormonów i pójść prywatnie do endokrynologa - tak będzie najszybciej w moim przypadku, bo w mojej przychodni zapisują do endokrynologa na za 4 lata o.O

A jakie hormony trzeba zbadać w przypadku nadmiernego owłosienia? Testosteron, androgeny, co jeszcze?
Czyli najlepiej zrobić prywatnie w laboratorium?

Podbijam. Jakoś próbowałam się nauczyć z tym żyć, ale teraz mi zaczęły włosy wypadać garściami wręcz, więc nie dość, że na ciele będę owłosiona, to na głowie łysa. Fun.
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości