Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-17, 17:20   #541
mgds
Raczkowanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny pomózcie dostalam od znajomych taki wozek http://bubumarket.pl/pl/p/zestaw-2w1...ylka-0zl-/1267 tylko ze czerwony 2 w 1 . a juz mam w domu kupiony uzywany taki http://archiwumallegro.com.pl/nowo%C...006932625.html ( kupiony za 200zł) i nie mam pojecia ktory zostawić. do tego pierwszego musiala bym dokupic adapter i fotelik
Pierwszy! I czerwoooony

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie ze spaceru nad morzem, pochłonęłam gofra i siadam do nauki, mój mózg jest zregenerowany

Ja to wcale nie jestem oszczędna niestety, bo uważam to za dużą wadę... mojego męża też się kasa nie trzyma... nigdy nie słyszałam z jego ust jakiegoś zabraniania mi kupienia czegokolwiek, w ogóle bym go wyśmiała chyba mamy wspólne konto, jak on chce coś sobie kupić to kupuje, jak ja chcę to też kupuję... sam nie raz jak mu wpadnie nagroda w pracy, czy ma kasę z dodatkowej pracy na basenie to każe mi coś sobie kupić, albo chłopakom... także w tej kwestii nie ma sporów na pewno gdyby był taką "złotówą" to bym z nim nie była nie lubię skąpców i materialistów, bo uważam, że pieniądze nie są w życiu najważniejsze...

alekaz ten pierwszy wózek fajny
Gofraaaaaa ale bym zjadła!

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 17:50   #542
alekaz1
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny. A to ten czerwony safety 1st wyglada mniej masywnie. Ale czy takie kola dadza rade itp
Stary 2014-08-17, 17:52   #543
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Czekoladka znalazlam na all sprzedawce i ma tez lozeczka pokazalam mezowi i sie zastanawia do tej pory chcialam przewijak na lozeczko, ale chcemy tak meble poustawiac, ze ten polko przewijak by sie przydal no maz pomysli z drugiej strony boje sie ze na dlugo taki polko przewijak potrzebny nie jest i co wtedy z nim zrobie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
widze ze dziewczyny juz podpowiedzialy, bedzie swietnym regalem na zabawki, dokupisz wieksze pojemniki i napewno sie przyda

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość

Czekoladka witam w 30 tc i wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszej rocznicy.

Ja jutro powinnam dostać pierwszą paczkę z allegro to się pochwalę moim przewijaczkiem
Muszę też kupić takie kartony ozdobne, bo my przez pierwsze miesiące będziemy mieszkali z rodzicami i nie mieszczę się z rzeczami to poupycham w te kartony. Na urządzanie pokoiku prawdziwego to jeszcze sobie poczekam. Narazie to tż robi tam wodę i prąd, a końca nie widać

Ciążowych rzeczy też nie kupuję, bo nie lubię mieć nic naciągniętego na brzuch. Noszę w większości leginsy, bo uwielbiam. Na ciepłe dni mam sukienki odcięte pod biustem. Wogólę mało wychodzę, bo od początku mało co mi wolno, więc nie chce inwestować i sobie jakoś radzę.

Te spacerówki w większości ludzie kupują mniejsze, bo te z zestawu nie mieszczą się do samochodu zazwyczaj, albo zabierają dużo miejsca. My będziemy dużo chodzić pieszo, więc myślę, że wykorzystamy, a zawsze można kupić jakąś używaną w dobrym stanie tyle tego teraz jest.
dziekuje
pochwal sie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
To mała daje ci chodzic po sklepach, wow za moją to jest tylko bieganie, ryk, marudzenie i chodzenie wszedzie gdzie ona chce.
moja lubi sie stroic, w kazdym sklepie pedzi do bizuterii albo do spinek, gumek , przynajmniej nie marudzi

Przez 5 godzin lazilam po CH i tak mnie stopy bola ze szok, ale najwazniejsze ze buty do przedszkola kupione, mala sobie w h&m wybrala bluze z myszka minnie , byla jakas promocja ze leginsy i bluzka gratis , a dla dzidziuska wzielam komplecik body, spodenki i czapeczka- nie moglam sie oprzec w reserved kupilam starszej tez leginsy a dla "brzuszkowej" rajtuzki, no i w cocodrillo body biale cale bo nie mam, dla starszej sukienke. Niestety dla siebie swetra nie znalazlm wiec zostaje mi all.....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 18:20   #544
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Dzieki dziewczyny. A to ten czerwony safety 1st wyglada mniej masywnie. Ale czy takie kola dadza rade itp

A znajomi,od ktorych dostalas ten wózek co mówili? Byli z niego zadowoleni? Chyba,ze źle zrozumialam i wozek jest nowy,a nie używany przez nich

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 18:22   #545
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewczyny pomózcie dostalam od znajomych taki wozek http://bubumarket.pl/pl/p/zestaw-2w1...ylka-0zl-/1267 tylko ze czerwony 2 w 1 . a juz mam w domu kupiony uzywany taki http://archiwumallegro.com.pl/nowo%C...006932625.html ( kupiony za 200zł) i nie mam pojecia ktory zostawić. do tego pierwszego musiala bym dokupic adapter i fotelik
ten pierwszy zdecydowanie....
chyba, że masz jakieś mega trudne warunki spacerowe to wtedy ten drugi. Ja miałam tego typu wózek, jak ten drugi, przy Johnym, ale dziś właśnie wywiozłam go do rodziców, tam się przyda na spacery do lasu i nie będę musiała wozić, a tu do bloku to kupię jakiś ładniejszy
Stary 2014-08-17, 19:11   #546
manieczka1
Zakorzenienie

Alekaz wybralabym ten pierwszy

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 19:12   #547
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
A znajomi,od ktorych dostalas ten wózek co mówili? Byli z niego zadowoleni? Chyba,ze źle zrozumialam i wozek jest nowy,a nie używany przez nich
uzywany jest. Ale dosc krotko bo mlodym im z gondoli wyrosl a spacerowke mieli po starszym jakas inna

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
ten pierwszy zdecydowanie....
chyba, że masz jakieś mega trudne warunki spacerowe to wtedy ten drugi. Ja miałam tego typu wózek, jak ten drugi, przy Johnym, ale dziś właśnie wywiozłam go do rodziców, tam się przyda na spacery do lasu i nie będę musiała wozić, a tu do bloku to kupię jakiś ładniejszy
mieszkam na osiedlu. Blisko mam do lasku i od czasu do czasu tam bym chodzila ale nie zima raczej. Wiec wsumie wozek miejski mi jest potrzebny chyba bardziej
Stary 2014-08-17, 19:26   #548
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Hej hej

Co za dzień! Od 6.30 na nogach, sprzątanie po remoncie, dobrze że teście przyjechali pomóc skręcać meble i ogarniać. Już wszystko mamy gotowe, szybko, nie wiem jak teraz te 3 miesiące będą mi się dłużyć jak już jest pokoik i stoi łóżeczko i aż się prosi żeby ktoś tam zamieszkał

Gratuluję nowych tygodni Jaaaacie, już co niektóre mają 3 z przodu! Już naprawdę z górki, niedługo będziemy musiały się przenieść na jakieś wątki dla mam. Swoją drogą, macie jakieś sprawdzone?

Z tej radości całej upiekłam dziś wszystkim ciasto, mimo tej mojej cukrzycy jakoś dałam radę i nie zjadłam ani kawałeczka (no dobra, oblizałam garnek z polewy ).

Miłego wieczorka!
Stary 2014-08-17, 19:29   #549
manieczka1
Zakorzenienie

Sweet no ja mam nadzieje, ze mamusiowy to my wszystkie pociagniemy razem dalej

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-17, 19:39   #550
esti87
Rozeznanie

witam sie w niedzielny wieczortak zabalowalam w urodziny ye ocknelam sie dopiero dzis..

dziekuje wam kochane za wszystkie wspaniale zyczenia
ponizej wklejam wam moja Pavlova..zrobilam na wiekszym okregu i sie trochu rozlazla ale byla pyszna..

czekoladko z okazji Waszej rocznicy najlepsze zyczenia,duzo milosci i wzytrwalosci na kolejne lata

justana wszystkiego najlepszego..dobrego rozwiazania

i jeszcze ktoras miala swoja 7 rocznice 14nie pamietam ktowszystkiego najlepszego

dziewczyny..sliczne te aranzacje dla maluchow
aleska..wstydnis z tego Twojego synusiasliczny

alekaz..wzielabym ten pierwszy..znajoma miala kiedys takiego co u cb nr 2..zdawal mi sie niski

czekoladka..30 tc..
ja z ciekawosci tez sie zmierzylam..na wysokosci pepka 96 cm ale ruszyl ostatnio a wraz y nim okropne bole plecow..tragedia wreczmama mi mowi,ze czekaja mnie bole porodowe wlasnie te krzyzowe
jutro mam wizyte i cale szczescie bo maluch tez jakis leniwy od 2 dni..kopniaki zastapily takie bolesne wypychania ..nio i daje tez po zebrach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0922.jpg (167,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0923.jpg (204,8 KB, 18 załadowań)
Stary 2014-08-17, 19:40   #551
Kasia427
Wtajemniczenie

Sweet na odchowalni sie zalozy watek i bedziemy tam pisaly jak dotychczas

Stary 2014-08-17, 19:51   #552
Rosalie01
Raczkowanie

Witam sie niedzielnie
Cisza dzisiaj jak makiem zasial, zato jutro pewne znowu bede miala 10 stron do nadrobienia

Cytat:
Rosalie śliczny ten miś W jakich kolorach są ściany? Ten róż cieniowany to wina mojego monitora czy tak jest w realu?
Dziekuje, chociaz to nie mi sie uznanie nalezy a Tz, ja mam dwie kewe rece
Kolor scian bialy, to monitory przeklamuja, u mnie tez wychodzi rozowy

Cytat:
Rosalie super ciuszki i piękny miś sama bym przy takim zasnęła
Dziekuje

Cytat:
Rosalie, piękne ciuszki, jak ja kocham małe ciuszki

Misio super, widziałam takiego gdzieś jak szukałam inspiracji do pokoiku, nieźle musieliście się napracować

A oto efekt naszego weekendowego remontu i odzwierciedlenie moich marzeń
Ja tez zaczelam uwielbiac male ciuszki, jescze rok temu bym wysmiala, gdyby mi ktos powiedzial, ze bede sie zachwycala spodniczkami, sukieneczkami itp., a teraz pierwsze kroki w kazdym sklepie odrazu kieruje na dzial z odzieza dziecieca, juz nie pamietam, kiedy patrzylam na ciuchy dla doroslych
Tak, misiu i inspiracj z internetu,zobaczylam go i sie odrazu zakochalam, szczerze mowiac bylam pewna, ze zajmie to Tz o wiele dluzej, a w sumie spedzil nad tym ok. 1.5 godziny.
Za to wasz pokoikWy to dopiero musieliscie sie napracowac, malowaliscie szlaczki na podstawie jakiegos wzoru?jestem pod wrazeniem precyzji

Ha ha BeataMarcina staram sie, mama chodzi w porozciaganych dresach i dziurawych koszulkach to chociaz corka bedzie reprezentowala sie dobrze

Cytat:
Wszędzie słyszę opinię, że spacerówki od wielofunkcyjnego się nie używa zwykle, tylko w parasolkę przesiada, potwierdzają, to też aukcje używanych wózków gdzie piszę (siedzisko spacerówki nie używane/użyte kilka razy). Co o tym myślicie? Czy w parasolkę mogę wsadzić 6-7 miesięcznie dziecko i czy da się ją rozłożyć na płasko do spania? Czy parasolka nadaje się na zimę dla rocznego dziecka?
Tez tak slyszalam, ale jakos zwykle parasolki do nnie nie przemawiaja
Kolka maja takie malutkie i w ogole nie prezentuja sie za ladnie

Cytat:
Sliczne ciuszkidobry interes zrobilas a mis w pokoju slodki
Dziekujemis tez mi sie podoba, jak szukalm inspiracji to byl to sie bardzo wyroznial na tle tych wszystkich ksiezniczek, hello kitty czy barbie
Lubie minimalizm

Cytat:
Dziewczyny ale miałam wczoraj powalony dzień ( ogólnie od kiedy wróciłam od rodziców czyli przez cały tydzień tak mam) , była sobota, zamiast posprzątać, coś zrobić to ja absolutnie na nic nie miałam sił i ochoty, nawet zupę sp***rzyłam
na zakupach pożarłam się z mężem ( chciałam kupić sobie buty i małej ale z niego taki dusigrosz jest...) aż poszłam do wc i się poryczałam, nie wiem czy jakaś deprecha mnie dopadła czy co, strasznie płaczliwa jestem, z mężem się nie dogaduję w ogóle, w zasadzie od kiedy mała sie urodziła to jest co raz gorzej na wszystko skąpi, malowaniem ścian, przygotowywaniem mieszkania do pojawienia się nowego członka rodziny też nie chce się zająć, nie chce mu sie nawet o tym myśleć , mam dość
Przepraszam ale musiałam się wygadać, bo nie mam komu a mamie nie chce się skarżyć i jej martwić...eh

Cytat:
Rosalie- śliczne ubranka! a te sukienusie !
Cytat:
Rosalie śliczny ten misiu, będzie pilnował małej jak będzie spała
Ciuszki też śliczne, będzie mała elegantka w tych sukieneczkach
Dziekuje

Alekazmi tez sie bardzie podoba ten pierwszy

Sweetprzeniesiemy sie razem na odchowalnie

Co do Tztow i wydawania pieniedzy to nie wyobrazam sobie, zeby moj mi powiedzial, ze mam czegos dla siebie a juz tym bardziej dla dziecka nie kupic
W naszym zwiazku to ja jestem ta bardziej oszczedna, ale oszczedzam przede wszystkim na sobie, moj Tz podchodzi do pieniedzy na zasadzie raz sa raz ich nie ma, to tylko pieniadze i sie je odrobi, ja zaro licze, sprawdzam, czy mozna taniej, oszczedzam

A tak aprops oszczedzania, mojej 'kolezanki' (ma prawie 60 lat) z pracy mama zmarla wczoraj (ale juz od srody wiedzieli, ze na dniach odejdzie), Lynn oddala swojego ojca do domu starcow z racji tego, ze cierpi na zaniki pamieci i stanowi zagrozenie sam dla siebie w kazdym razie jej rodzice cale zycie oszczedzali, odmawiali sobie wszystkiego, na koncie w chwili smierci Lynn mamy znajdowalo sie ok. 150k (mozna za to kupic dwa domy), ktore juz dom starcow przejal na opieke nad jej ojcem
Nie byloby w tym nc dziwnego, gdyby nie to, ze prawo tutaj jest takie, ze opieka nad ludzmi starszymi przysluguje kazdemu, ale jesli ma sie oszczednosci to dom starcow njapierw pobiera oplaty z tych oszczednosci a jesli sie ich nie ma to panstwo placi za dokladnie ta sama opieke w tym samym domu i standardzie.
Historia ta dala mi wiele do myslenia i uswiadomila mi, ze nie ma sensu oszczedzac na sile, bo moze sie okazac, ze z tych oszczednosci i tak ani my ani nasze dzieci nie beda mogly skorzystac...
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 19:51   #553
Keithlyn
Zadomowienie

Sweet- pokaż,pokaz pokoik pewnie jest cudny!

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 19:54   #554
manieczka1
Zakorzenienie

Esti to poszalalas
Nie martw sie, moj synek tez zamienil kopniaczki na wypychanie no i oby na wizycie lekarz potwierdzil, ze wszystko ok

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-17, 19:59   #555
alekaz1
Zakorzenienie

Do mnie tez coraz bardziej przemawia ten co dzis dostalam.
Stary 2014-08-17, 20:04   #556
anuszka21
Zakorzenienie

Rosalie, święta prawda!! My tez sobie niczego nie odmawiamy, niestety nie umiemy oboje oszczędzać i tez raz mamy raz nie mamy mieć na koncie bo mieć to tak szkoda No chyba ze ktos dysponuje kolosalnymi pieniedzmi ;p My własnie bylismy chwile na spacerze nad morzem
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 20:04   #557
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Esti to poszalalas
Nie martw sie, moj synek tez zamienil kopniaczki na wypychanie no i oby na wizycie lekarz potwierdzil, ze wszystko ok

u mnie też kopniaczki raczej rzadko, teraz własnie takie wypychania, przeciągania, czuje ruchy w tym samym czasie po dwoch stronach brzucha, taka mała wiercipiętka u mnie wg usg 30tc i też mam jutro wizyte
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 20:15   #558
martha330
Zakorzenienie

Cytat:

pewnie, ze dalej pociągniemy
nowe watki - nowe problemy

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
witam sie w niedzielny wieczortak zabalowalam w urodziny ye ocknelam sie dopiero dzis..

dziekuje wam kochane za wszystkie wspaniale zyczenia
ponizej wklejam wam moja Pavlova..zrobilam na wiekszym okregu i sie trochu rozlazla ale byla pyszna..

i jeszcze ktoras miala swoja 7 rocznice 14nie pamietam ktowszystkiego najlepszego

jutro mam wizyte i cale szczescie bo maluch tez jakis leniwy od 2 dni..kopniaki zastapily takie bolesne wypychania ..nio i daje tez po zebrach

a to chyba my mielismy rocznice 14go dziękujemy!

a na wizycie będzie dobrze!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 20:16   #559
Indra83
Wtajemniczenie

Rosalie, ja też jak wchodzę do odzieżowego, to z reguły wychodzę z czymś dla syna, a sobie odpuszczam. Bardzo dużo wydajemy też na jedzenie

U mnie też mniej kopniakow, a więcej rozciagania i takich wolniejszych ale mocnych ruchów, mała prostuje nogi, chyba dalej jest głową w dół, może jej tak zostanie

Jutro jedziemy całą rodziną do ginekologa sprawdzić moją szyjke

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-17, 20:40   #560
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Hej hej

Co za dzień! Od 6.30 na nogach, sprzątanie po remoncie, dobrze że teście przyjechali pomóc skręcać meble i ogarniać. Już wszystko mamy gotowe, szybko, nie wiem jak teraz te 3 miesiące będą mi się dłużyć jak już jest pokoik i stoi łóżeczko i aż się prosi żeby ktoś tam zamieszkał

Gratuluję nowych tygodni Jaaaacie, już co niektóre mają 3 z przodu! Już naprawdę z górki, niedługo będziemy musiały się przenieść na jakieś wątki dla mam. Swoją drogą, macie jakieś sprawdzone?

Z tej radości całej upiekłam dziś wszystkim ciasto, mimo tej mojej cukrzycy jakoś dałam radę i nie zjadłam ani kawałeczka (no dobra, oblizałam garnek z polewy ).

Miłego wieczorka!
wow szybko macie wszystko gotowe
ja tez wyciagne lozeczko jak malz pomaluje sciany w garderobie , ale to mysle ze za 2 tygodnie moze

na odchowalnie sie przeniesiemy ale dopiero jak wszystkie sie rozpakujemy wiec pewnie do konca grudnia tu bedziemy, bo sa mamusie grudniowe z nami

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
robilam na wiekszym okregu i sie trochu rozlazla ale byla pyszna..

czekoladko z okazji Waszej rocznicy najlepsze zyczenia,duzo milosci i wzytrwalosci na kolejne lata

czekoladka..30 tc..
ja z ciekawosci tez sie zmierzylam..na wysokosci pepka 96 cm ale ruszyl ostatnio a wraz y nim okropne bole plecow..tragedia wreczmama mi mowi,ze czekaja mnie bole porodowe wlasnie te krzyzowe

to zaciskam juz na jutrzejsza wizyte
kusisz ta beza

Alekaz wozek ten 1

ja w kwestii corki oszczedna nie jestem wogole.....wole jej kupic niz sobie

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2014-08-17 o 20:41
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 21:02   #561
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Hej hej

Miłego wieczorka!
Pochwal sie pokoikiem z mebelkami .

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:

No ja sobie inaczej nie wyobrazam

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość

Co do Tztow i wydawania pieniedzy to nie wyobrazam sobie, zeby moj mi powiedzial, ze mam czegos dla siebie a juz tym bardziej dla dziecka nie kupic
W naszym zwiazku to ja jestem ta bardziej oszczedna, ale oszczedzam przede wszystkim na sobie, moj Tz podchodzi do pieniedzy na zasadzie raz sa raz ich nie ma, to tylko pieniadze i sie je odrobi, ja zaro licze, sprawdzam, czy mozna taniej, oszczedzam

A tak aprops oszczedzania, mojej 'kolezanki' (ma prawie 60 lat) z pracy mama zmarla wczoraj (ale juz od srody wiedzieli, ze na dniach odejdzie), Lynn oddala swojego ojca do domu starcow z racji tego, ze cierpi na zaniki pamieci i stanowi zagrozenie sam dla siebie w kazdym razie jej rodzice cale zycie oszczedzali, odmawiali sobie wszystkiego, na koncie w chwili smierci Lynn mamy znajdowalo sie ok. 150k (mozna za to kupic dwa domy), ktore juz dom starcow przejal na opieke nad jej ojcem
Nie byloby w tym nc dziwnego, gdyby nie to, ze prawo tutaj jest takie, ze opieka nad ludzmi starszymi przysluguje kazdemu, ale jesli ma sie oszczednosci to dom starcow njapierw pobiera oplaty z tych oszczednosci a jesli sie ich nie ma to panstwo placi za dokladnie ta sama opieke w tym samym domu i standardzie.
Historia ta dala mi wiele do myslenia i uswiadomila mi, ze nie ma sensu oszczedzac na sile, bo moze sie okazac, ze z tych oszczednosci i tak ani my ani nasze dzieci nie beda mogly skorzystac...
Co za bezsens.....

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Esti to poszalalas

Nasza mala to tez maly wypychacz codziennie brzuch mi znieksztalca heh
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 21:49   #562
ela_86
Wtajemniczenie

wątki to będziemy zakładać jeden po drugim w swojej paczce

aż do pełnoletności

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

aaa zrobiłam ten schab i baaaaardzo mi smakował
tz też
myślę, że będę wracać do tego przepisu

dziś w ogóle dużo czasu spędziłam w kuchni, później byliśmy u moich rodziców i brzuch już twardy wieczorem, chyba trochę dziś przesadziłam...

czas zaczyna przeciekać mi przez palce.....
wyprawka wisi nade mną i straszy
szczególnie wózek, bo jeszcze nie mam jakiegoś konkretnego.... kiedyś co sprawdzałam to nie pamiętam już co wybrałam, chyba xlandera xa.... ale muszę przewertować wszystko jeszcze raz.....
Stary 2014-08-17, 22:11   #563
paulina119a
Zadomowienie

Witam sie po całodniowym łażeniu po sklepach...
szczerze Wam powiem, że chyba już się nadaję na taki maraton. Dziś odwiedziliśmy 3 sklepy - Ikeę, Świat Dziecka i Castoramę. W każdym się nałaziłam jak głupia
Więc jak wracaliśmy do domu to myślałam, że wyskoczę przez okno w trakcie jazdy bo tak mnie bolało dosłownie wszystko... kręgosłup. stopy, łydki, całe plecy i brzuszek
W każdym bądź razie w Ikei do pokoiku maleństwa kupiliśmy:
szafę,
wieszaczki.
fotel do karmienia,
półko-przewijak,
pojemniki na półko-przewijak
ramki (będą jako część dekoracji),
Jedynie nie dostaliśmy komód !!! Wyobraźcie sobie że wczoraj mieli na stanie 20sztuk a dziś ani jednej Mają miec dostawę za dwa dni więc czeka nas jeszcze jedna wyprawa do Ikei...

W Świecie Dziecka miałam okazję przeprowadzić konfrontację Mutsy UrbanRider Next kontra Jedo Fyn Memo.... Mutsy opadło w przedbiegach ! Tak jak mowiła Silesianna, malutka i płytka gondola, słaby promień skrętu... W dodatku w porówananiu do Jedo - mała budka... W ogóle jakis taki malutki jest ten wóżeczek... niczym dla małych chińskich dzieci A Jedo to jest TO !!!!! Pod każdym względem jest super.... Jeszcze jutro podjadę do Dudka i decyzja zapadnie... Albo Jedo albo Camarelo.... w kolorystyce marynarskiej W Dudku maja na stanie oba te wózki więc znowu przeprowadzę sobie taką konfrontację

W Castoramie kupiliśmy jakieś pierdoły... miałam nadzieję, że kupimy karnisz do pokoiku ale nie było białego. A ja chcę biały

Teraz siedzę z nogami w górze i drapię mruczącego kocura po brzuchu... Niby jestem padnięta ale spać jeszcze mi się nie chce...
Stary 2014-08-17, 22:28   #564
fiorella22
Zadomowienie

Nie zdazylam jeszcze dzis Was przeczytac. Zaraz sie wezme za nadrabianie.

Chce tylko przypomniec, ze jutro w lidlu beda ciuszki dla naszych dziedziaczkow.

Mam pytanie- chce kupic dresy- jaki rozmiar polowac, zeby mial juz na wiosne? 68? czy 74?

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 23:39   #565
ela_86
Wtajemniczenie

co do dresów.... rozmiar rozmiarowi nierówny.... ja to bym wzięła chyba 74.... ale ryzyko, że za duży....
zależy też od dziecka, bo jak kruszyna będzie to 68 powinno starczyć, ale jak wystartujecie z 62 na początku to koło marca te 74 chyba będzie dobre

ja to nie mam miary w oczach ani w myślach.... nigdy nie wiem jaki rozmiar i czy dobre będzie..

fajny???
http://allegro.pl/fotel-bujany-regul...398782632.html

ale chyba do karmienia to kiepski do wstawania i siadania.... kurde jakby była blokada tego bujania to bym się zdecydowała chyba....

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Paulina za zakupy, ale zdecydowanie za dużo jak na raz chodzenia... ja bym nie dała rady...

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

ZGAGA
okropna......
paczka żelków z nadzieniem chyba miała w tym swój udział.....
Stary 2014-08-18, 00:16   #566
fiorella22
Zadomowienie

No właśnie ja tez mam ogromny problem z kupowanie ubrań bo nie wiem jaki rozmiar będzie dobry.
Później będzie łatwiej jak juz się wdroze

Nadrobilam Was mały ruch był tu dzisiaj.
Begie ja tez ostatnio płacze coraz częściej. Wystarczy jak TŻ ma inne zdanie niż ja - od razu ryk. Nawet mi zarzuca ze wymuszam wszystko placzem- tak było z wczorajszym konfliktem o wózek, o którym pisalam. Powiedzial w koncu, ze nie będzie juz mi się wracał ( ale i tak wiem, ze tak łatwo nie odpusci).
Mój nie jest dusigrosz, wręcz jest tak ze wydałby cala kasę jaka akurat ma. Ja jestem w tej kwestii bardziej rozsądna. Za to ma ciężki charakter.

You are not alone
I am here with you...
MJ

Edytowane przez fiorella22
Czas edycji: 2014-08-18 o 00:18
Stary 2014-08-18, 05:53   #567
tiera
Raczkowanie

Mam trzy pary jeansów ciążowych i krótkie spodnie. Te krótkie przydały w lato- chociaż są trochę przyduże- rozmiar L a co najmniej XL. w jeansach praktycznie nie chodziłam bo było za ciepło. Może na jesień się przydają. Mam luźne alladynki i dużo dresowych - takich które można ubrać na miasto i w tych mi najwygodniej.

My używaliśmy dosyć długo spacerówki z wózka. Mamy ją dużą, pod spodem duży kosz, rozkłada się na płasko. Super by była gdyby lepiej się ją składało, a tak za dużo miejsca zajmuje w bagażniku. Parasolki nie miałam w ogóle bo mój syn jakoś w wieku 2 lat się zbuntował i od tej pory do wózka więcej nie wsiadł. Byliśmy w Zakopcu jak miał jakoś 3 lata i sam szedł na morskie i wszedł i zszedł z na prawdę niewielką pomocą męża. Dlatego dziwią mnie te wszystkie młode osoby i nie tylko jadące przeładowanymi wozami.

Dostała wczoraj 5 siatek ubrań dla małej od siostry z Angli. Tak więc ubranka na początek są. W sobotę robiliśmy grilla i wczoraj odchorowywałam to bólem brzucha. Musiałam wysprzątać cały dom i chyba za dużo tego było. Do tego strasznie wkurzał mnie mój szwagier który jakby mógł to wlazłby nawet do mojego koszta z majtami. Też buduje dom i zagląda nam w każdy kąt jak co zrobić i co by jeszcze mu się od nas przydało. Ja tego nie czaje, chłop mieszka z rodzicami- nie ma żadnych opłat, dzieci więc przecież może sobie sam pewne rzeczy kupić. Jeszcze mi moja ukochana teściowa wyjechała z tekstem- że ubranka to chyba do roku już masz bo ich teraz czeka wesele więc ona za rok będzie małą stroić (chciałam jej powiedzieć że pewnie tak jak wnuka którego widzi raz na pół roku a mieszkają niedaleko) i że oni nam nie mogą pomóc bo muszą pomóc drugiemu synowi i że my w końcu też dostaliśmy pieniądze na wesele. Nie wytrzymałam więc jej odp. że my dostaliśmy 500zł a nie 15 tysięcy, a ona że no tak, ale trudno I w ogóle teksty że mamy za duży dom więc możemy im odstąpić pokój w przyszłości bo u drugiego syna ciasno Szkoda słów, oni są mega zabawni. Mam tekst na przyszło- no to trudno.

Z moim mężem bywa różnie. Jesteśmy obydwoje oszczędni ale mamy też różne zdanie na to co jest pierdoła. Mamy osobne konta więc w sumie nie muszę sie go prosić by mi cokolwiek kupił, ale jak mu powiem to kupi- tyle, że często się przy tym na marudzi.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 06:17   #568
manieczka1
Zakorzenienie

Hej!
Powodzenia na dzisiejszych wizytach
Paulina no to ładny maraton wczoraj zrobiłaś dziś odpoczywaj
Fiorella nie wiem. Ja to pewno 68 bym kupiła ale może być i tak, że to dobre będzie szybciej i wtedy 74 trzeba. No, ale nie przewidzisz jakie dziecko sie urodzi
Mnie ten lidl dziś kusi, ale chyba nie pojadę, bo ubranek dość. Poczekam na takie promocje jak już mały będzie na świecie jak coś pokupujecie to wstawcie foty, bo lubię oglądać

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-18, 06:25   #569
fiorella22
Zadomowienie

My z Tz mamy wspolne konto ale od samego poczatku walczylam zeby bylo na mnie i ja mam do niego karte oczywiscie jak on potrzebuje to wyciaga pieniazki ale ja o wszystkim musze wiedziec. Gotowke w portfelu tez ja nosze, nie on. Mi to pssuje ale zeby nie bylo ja o swoich wydatkach mu mowie.

Ela, fotel superowy. Uwielbiam takie bujane fotele. Ale przy dziecku chyba faktycznie wygodniejszy bylby taki z mozliwoscia blokady.

You are not alone
I am here with you...
MJ
Stary 2014-08-18, 06:27   #570
manieczka1
Zakorzenienie

Ja tez zastanawiam sie nad fotelem do karmienia. W pokoju mam krzeslo, ale bez podlokietnikow to chyba niezbyt wygodnke bedzie? Z drugiej strony nie bede miala co potem zrobic z tym fotelem. Sama nie wiem co zrobic.

23.06.2011
01.06.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości