![]() |
#541 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny. A to ten czerwony safety 1st wyglada mniej masywnie. Ale czy takie kola dadza rade itp
#543 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() pochwal sie ![]() Cytat:
![]() Przez 5 godzin lazilam po CH i tak mnie stopy bola ze szok, ale najwazniejsze ze buty do przedszkola kupione, mala sobie w h&m wybrala bluze z myszka minnie , byla jakas promocja ze leginsy i bluzka gratis , a dla dzidziuska wzielam komplecik body, spodenki i czapeczka- nie moglam sie oprzec ![]()
![]() |
#544 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A znajomi,od ktorych dostalas ten wózek co mówili? Byli z niego zadowoleni? Chyba,ze źle zrozumialam i wozek jest nowy,a nie używany przez nich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba, że masz jakieś mega trudne warunki spacerowe to wtedy ten drugi. Ja miałam tego typu wózek, jak ten drugi, przy Johnym, ale dziś właśnie wywiozłam go do rodziców, tam się przyda na spacery do lasu i nie będę musiała wozić, a tu do bloku to kupię jakiś ładniejszy ![]()
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Alekaz wybralabym ten pierwszy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#548 |
Zadomowienie
|
Hej hej
![]() Co za dzień! Od 6.30 na nogach, sprzątanie po remoncie, dobrze że teście przyjechali pomóc skręcać meble i ogarniać. Już wszystko mamy gotowe, szybko, nie wiem jak teraz te 3 miesiące będą mi się dłużyć jak już jest pokoik i stoi łóżeczko i aż się prosi żeby ktoś tam zamieszkał ![]() Gratuluję nowych tygodni ![]() ![]() ![]() Z tej radości całej upiekłam dziś wszystkim ciasto, mimo tej mojej cukrzycy jakoś dałam radę i nie zjadłam ani kawałeczka (no dobra, oblizałam garnek z polewy ![]() Miłego wieczorka! ![]()
#549 |
Zakorzenienie
|
Sweet no ja mam nadzieje, ze mamusiowy to my wszystkie pociagniemy razem dalej
#550 |
Rozeznanie
|
witam sie w niedzielny wieczor
![]() ![]() dziekuje wam kochane za wszystkie wspaniale zyczenia ![]() ![]() ponizej wklejam wam moja Pavlova..zrobilam na wiekszym okregu i sie trochu rozlazla ale byla pyszna.. czekoladko z okazji Waszej rocznicy najlepsze zyczenia,duzo milosci i wzytrwalosci na kolejne lata ![]() ![]() justana wszystkiego najlepszego..dobrego rozwiazania ![]() ![]() i jeszcze ktoras miala swoja 7 rocznice 14 ![]() ![]() ![]() dziewczyny..sliczne te aranzacje dla maluchow ![]() aleska..wstydnis z tego Twojego synusia ![]() alekaz..wzielabym ten pierwszy..znajoma miala kiedys takiego co u cb nr 2..zdawal mi sie niski czekoladka..30 tc.. ![]() ja z ciekawosci tez sie zmierzylam..na wysokosci pepka 96 cm ale ruszyl ostatnio a wraz y nim okropne bole plecow..tragedia wrecz ![]() ![]() jutro mam wizyte i cale szczescie bo maluch tez jakis leniwy od 2 dni..kopniaki zastapily takie bolesne wypychania ..nio i daje tez po zebrach ![]()
#551 |
Wtajemniczenie
|
Sweet na odchowalni sie zalozy watek i bedziemy tam pisaly jak dotychczas
![]() |
#552 | ||||||||
Raczkowanie
|
Witam sie niedzielnie
![]() Cisza dzisiaj jak makiem zasial, zato jutro pewne znowu bede miala 10 stron do nadrobienia ![]() Cytat:
![]() Kolor scian bialy, to monitory przeklamuja, u mnie tez wychodzi rozowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak, misiu i inspiracj z internetu,zobaczylam go i sie odrazu zakochalam ![]() Za to wasz pokoik ![]() ![]() Ha ha BeataMarcina staram sie, mama chodzi w porozciaganych dresach i dziurawych koszulkach to chociaz corka bedzie reprezentowala sie dobrze ![]() Cytat:
![]() Kolka maja takie malutkie i w ogole nie prezentuja sie za ladnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Lubie minimalizm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Alekazmi tez sie bardzie podoba ten pierwszy ![]() Sweetprzeniesiemy sie razem na odchowalnie ![]() Co do Tztow i wydawania pieniedzy to nie wyobrazam sobie, zeby moj mi powiedzial, ze mam czegos dla siebie a juz tym bardziej dla dziecka nie kupic ![]() W naszym zwiazku to ja jestem ta bardziej oszczedna, ale oszczedzam przede wszystkim na sobie, moj Tz podchodzi do pieniedzy na zasadzie raz sa raz ich nie ma, to tylko pieniadze i sie je odrobi, ja zaro licze, sprawdzam, czy mozna taniej, oszczedzam ![]() A tak aprops oszczedzania, mojej 'kolezanki' (ma prawie 60 lat) z pracy mama zmarla wczoraj (ale juz od srody wiedzieli, ze na dniach odejdzie), Lynn oddala swojego ojca do domu starcow z racji tego, ze cierpi na zaniki pamieci i stanowi zagrozenie sam dla siebie ![]() ![]() Nie byloby w tym nc dziwnego, gdyby nie to, ze prawo tutaj jest takie, ze opieka nad ludzmi starszymi przysluguje kazdemu, ale jesli ma sie oszczednosci to dom starcow njapierw pobiera oplaty z tych oszczednosci a jesli sie ich nie ma to panstwo placi za dokladnie ta sama opieke w tym samym domu i standardzie. Historia ta dala mi wiele do myslenia i uswiadomila mi, ze nie ma sensu oszczedzac na sile, bo moze sie okazac, ze z tych oszczednosci i tak ani my ani nasze dzieci nie beda mogly skorzystac... |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zadomowienie
|
Sweet- pokaż,pokaz pokoik
![]()
#554 |
Zakorzenienie
|
Esti to poszalalas
![]() Nie martw sie, moj synek tez zamienil kopniaczki na wypychanie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#555 |
Zakorzenienie
|
Do mnie tez coraz bardziej przemawia ten co dzis dostalam.
#556 |
Zakorzenienie
|
Rosalie, święta prawda!! My tez sobie niczego nie odmawiamy, niestety nie umiemy oboje oszczędzać
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nowe watki - nowe problemy ![]() Cytat:
a to chyba my mielismy rocznice 14go ![]() ![]() a na wizycie będzie dobrze! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Wtajemniczenie
|
Rosalie, ja też jak wchodzę do odzieżowego, to z reguły wychodzę z czymś dla syna, a sobie odpuszczam. Bardzo dużo wydajemy też na jedzenie
![]() U mnie też mniej kopniakow, a więcej rozciagania i takich wolniejszych ale mocnych ruchów, mała prostuje nogi, chyba dalej jest głową w dół, może jej tak zostanie ![]() Jutro jedziemy całą rodziną do ginekologa sprawdzić moją szyjke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#560 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez wyciagne lozeczko jak malz pomaluje sciany w garderobie , ale to mysle ze za 2 tygodnie moze na odchowalnie sie przeniesiemy ale dopiero jak wszystkie sie rozpakujemy wiec pewnie do konca grudnia tu bedziemy, bo sa mamusie grudniowe z nami ![]() Cytat:
![]() to zaciskam juz na jutrzejsza wizyte ![]() kusisz ta beza ![]() Alekaz wozek ten 1 ![]() ja w kwestii corki oszczedna nie jestem wogole.....wole jej kupic niz sobie ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-08-17 o 20:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#561 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Wtajemniczenie
|
wątki to będziemy zakładać jeden po drugim w swojej paczce
![]() aż do pełnoletności ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- aaa zrobiłam ten schab i baaaaardzo mi smakował ![]() tz też myślę, że będę wracać do tego przepisu dziś w ogóle dużo czasu spędziłam w kuchni, później byliśmy u moich rodziców i brzuch już twardy wieczorem, chyba trochę dziś przesadziłam... czas zaczyna przeciekać mi przez palce..... wyprawka wisi nade mną i straszy szczególnie wózek, bo jeszcze nie mam jakiegoś konkretnego.... kiedyś co sprawdzałam to nie pamiętam już co wybrałam, chyba xlandera xa.... ale muszę przewertować wszystko jeszcze raz.....
#563 |
Zadomowienie
|
Witam sie po całodniowym łażeniu po sklepach...
szczerze Wam powiem, że chyba już się nadaję na taki maraton. Dziś odwiedziliśmy 3 sklepy - Ikeę, Świat Dziecka i Castoramę. W każdym się nałaziłam jak głupia Więc jak wracaliśmy do domu to myślałam, że wyskoczę przez okno w trakcie jazdy bo tak mnie bolało dosłownie wszystko... kręgosłup. stopy, łydki, całe plecy i brzuszek ![]() W każdym bądź razie w Ikei do pokoiku maleństwa kupiliśmy: szafę, wieszaczki. fotel do karmienia, półko-przewijak, pojemniki na półko-przewijak ramki (będą jako część dekoracji), Jedynie nie dostaliśmy komód !!! Wyobraźcie sobie że wczoraj mieli na stanie 20sztuk a dziś ani jednej ![]() W Świecie Dziecka miałam okazję przeprowadzić konfrontację Mutsy UrbanRider Next kontra Jedo Fyn Memo.... Mutsy opadło w przedbiegach ! Tak jak mowiła Silesianna, malutka i płytka gondola, słaby promień skrętu... W dodatku w porówananiu do Jedo - mała budka... W ogóle jakis taki malutki jest ten wóżeczek... niczym dla małych chińskich dzieci ![]() ![]() ![]() W Castoramie kupiliśmy jakieś pierdoły... miałam nadzieję, że kupimy karnisz do pokoiku ale nie było białego. A ja chcę biały ![]() Teraz siedzę z nogami w górze i drapię mruczącego kocura po brzuchu... Niby jestem padnięta ale spać jeszcze mi się nie chce...
#564 |
Zadomowienie
|
Nie zdazylam jeszcze dzis Was przeczytac. Zaraz sie wezme za nadrabianie.
Chce tylko przypomniec, ze jutro w lidlu beda ciuszki dla naszych dziedziaczkow. Mam pytanie- chce kupic dresy- jaki rozmiar polowac, zeby mial juz na wiosne? 68? czy 74?
#565 |
Wtajemniczenie
|
co do dresów.... rozmiar rozmiarowi nierówny.... ja to bym wzięła chyba 74.... ale ryzyko, że za duży....
zależy też od dziecka, bo jak kruszyna będzie to 68 powinno starczyć, ale jak wystartujecie z 62 na początku to koło marca te 74 chyba będzie dobre ja to nie mam miary w oczach ani w myślach.... nigdy nie wiem jaki rozmiar i czy dobre będzie.. fajny??? http://allegro.pl/fotel-bujany-regul...398782632.html ale chyba do karmienia to kiepski do wstawania i siadania.... kurde jakby była blokada tego bujania to bym się zdecydowała chyba.... ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Paulina ![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- ZGAGA ![]() okropna...... paczka żelków z nadzieniem chyba miała w tym swój udział..... ![]()
#566 |
Zadomowienie
|
No właśnie ja tez mam ogromny problem z kupowanie ubrań bo nie wiem jaki rozmiar będzie dobry.
Później będzie łatwiej jak juz się wdroze ![]() Nadrobilam Was ![]() Begie ja tez ostatnio płacze coraz częściej. Wystarczy jak TŻ ma inne zdanie niż ja - od razu ryk. Nawet mi zarzuca ze wymuszam wszystko placzem- tak było z wczorajszym konfliktem o wózek, o którym pisalam. Powiedzial w koncu, ze nie będzie juz mi się wracał ( ale i tak wiem, ze tak łatwo nie odpusci). Mój nie jest dusigrosz, wręcz jest tak ze wydałby cala kasę jaka akurat ma. Ja jestem w tej kwestii bardziej rozsądna. Za to ma ciężki charakter.
Mam na Ciebie oko - czyli jak się bawić ze swoim dzieckiem - blog ![]() You are not alone I am here with you... MJ Edytowane przez fiorella22 Czas edycji: 2014-08-18 o 00:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Raczkowanie
|
Mam trzy pary jeansów ciążowych i krótkie spodnie. Te krótkie przydały w lato- chociaż są trochę przyduże- rozmiar L a co najmniej XL. w jeansach praktycznie nie chodziłam bo było za ciepło. Może na jesień się przydają. Mam luźne alladynki i dużo dresowych - takich które można ubrać na miasto i w tych mi najwygodniej.
My używaliśmy dosyć długo spacerówki z wózka. Mamy ją dużą, pod spodem duży kosz, rozkłada się na płasko. Super by była gdyby lepiej się ją składało, a tak za dużo miejsca zajmuje w bagażniku. Parasolki nie miałam w ogóle bo mój syn jakoś w wieku 2 lat się zbuntował i od tej pory do wózka więcej nie wsiadł. Byliśmy w Zakopcu jak miał jakoś 3 lata i sam szedł na morskie i wszedł i zszedł z na prawdę niewielką pomocą męża. Dlatego dziwią mnie te wszystkie młode osoby i nie tylko jadące przeładowanymi wozami. Dostała wczoraj 5 siatek ubrań dla małej od siostry z Angli. Tak więc ubranka na początek są. W sobotę robiliśmy grilla i wczoraj odchorowywałam to bólem brzucha. Musiałam wysprzątać cały dom i chyba za dużo tego było. Do tego strasznie wkurzał mnie mój szwagier który jakby mógł to wlazłby nawet do mojego koszta z majtami. Też buduje dom i zagląda nam w każdy kąt jak co zrobić i co by jeszcze mu się od nas przydało. Ja tego nie czaje, chłop mieszka z rodzicami- nie ma żadnych opłat, dzieci więc przecież może sobie sam pewne rzeczy kupić. Jeszcze mi moja ukochana teściowa wyjechała z tekstem- że ubranka to chyba do roku już masz bo ich teraz czeka wesele więc ona za rok będzie małą stroić ![]() ![]() ![]() ![]() Z moim mężem bywa różnie. Jesteśmy obydwoje oszczędni ale mamy też różne zdanie na to co jest pierdoła. Mamy osobne konta więc w sumie nie muszę sie go prosić by mi cokolwiek kupił, ale jak mu powiem to kupi- tyle, że często się przy tym na marudzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Powodzenia na dzisiejszych wizytach ![]() Paulina no to ładny maraton wczoraj zrobiłaś ![]() ![]() Fiorella nie wiem. Ja to pewno 68 bym kupiła ![]() ![]() Mnie ten lidl dziś kusi, ale chyba nie pojadę, bo ubranek dość. Poczekam na takie promocje jak już mały będzie na świecie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#569 |
Zadomowienie
|
My z Tz mamy wspolne konto ale od samego poczatku walczylam zeby bylo na mnie
![]() ![]() ![]() Ela, fotel superowy. Uwielbiam takie bujane fotele. Ale przy dziecku chyba faktycznie wygodniejszy bylby taki z mozliwoscia blokady.
#570 |
Zakorzenienie
|
Ja tez zastanawiam sie nad fotelem do karmienia. W pokoju mam krzeslo, ale bez podlokietnikow to chyba niezbyt wygodnke bedzie? Z drugiej strony nie bede miala co potem zrobic z tym fotelem. Sama nie wiem co zrobic.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.