Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy. - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-10, 18:36   #541
tutusia
Rozeznanie

Dot.: Problem??? proszę o radę

Ja na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza.. Co to za stwierdzenie, że nie wierzy w prezerwatywy.. To tak jak pewien mój znajomy nie wierzy w psychologów (a jego syn cierpi na poważną nerwicę) :|
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-10, 20:45   #542
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

dokładnie przesadza i wyolbrzymia nie masz się czego moim zdaniem martwić.A lekarz rzeczywiście jest kiepski i nadaje sie do zmiany

pzdr
asia26
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 09:08   #543
Magdusia12
Przyczajenie

dzięki mnie tez ta ciąża wydaje się niemozliwa ale słysząc takie słowa od lekarza to hmm zasiały one we mnie niepewnosć......a na razie drugiego dziecka nie planuję.

acha i jeszcze jedno bo on poradził mi zrobić miesięczną przerwę w braniu tabletek. Tzn żeby poczekać do pierwszej "prawdziwej" miesiączki i wtedy na nowo zacząć brać tabletki. No bo wtedy juz będzie wiadomo, ze w ciazy nie jestem. Paranoja
Magdusia12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 16:58   #544
tutusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdusia12
dzięki mnie tez ta ciąża wydaje się niemozliwa ale słysząc takie słowa od lekarza to hmm zasiały one we mnie niepewnosć......a na razie drugiego dziecka nie planuję.

acha i jeszcze jedno bo on poradził mi zrobić miesięczną przerwę w braniu tabletek. Tzn żeby poczekać do pierwszej "prawdziwej" miesiączki i wtedy na nowo zacząć brać tabletki. No bo wtedy juz będzie wiadomo, ze w ciazy nie jestem. Paranoja
Zgadzam sie z Tobą w 100%... Paranoja! Wogóle co to za lekarz?
Stary 2006-05-11, 17:05   #545
Fresa
Zakorzenienie

Gorzej by było gdyby lekarz powiedział-absolutnie nie jest możliwe,żeby zaszła pani w ciążę w tych warunkach.Bardzo dobrze zrobił,że powiedział ,że istnieje taka możliwość-to świadczy o jego fachowości i uczciwości.
Magdudiu posłuchaj lekarza-wie co mówi
Pozdrawiam .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 17:38   #546
tutusia
Rozeznanie

Ale on to uznał za bardzo pradopodone! No posłuchaj tego: tabletki antykoncepcyjne o obnizonym działaniu (ale zawsze jakieś zabezpieczenie dają), prezerwatywa przy każdym stosunku, terminowy okres. I z tego niby ma być prawdopodobna ciąża? no bez przesady.. W takim razie może wogóle w trakcie każdej miesiączki robić test czy to aby nie taki jakby krwawienie podczas ciąży :/
Stary 2006-05-11, 17:48   #547
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tutusia
Ale on to uznał za bardzo pradopodone! No posłuchaj tego: tabletki antykoncepcyjne o obnizonym działaniu (ale zawsze jakieś zabezpieczenie dają), prezerwatywa przy każdym stosunku, terminowy okres. I z tego niby ma być prawdopodobna ciąża? no bez przesady.. W takim razie może wogóle w trakcie każdej miesiączki robić test czy to aby nie taki jakby krwawienie podczas ciąży :/
Uznał za bardzo prawdopodobne-czyli dopuszcza taką możliwość .
Chyba lepiej,że mówi prawdę niż ma owijać w bawełnę-nie na 100% nie mogła pani zajść w ciążę.A pózniej niespodzianka i pretensje do lekarza,że przecież powiedział ,że nie ma takiej możliwości.

Powtórzę jeszcze raz-podoba mi się podejście tego lekarza-mówi to co powinien, a nie to ,co pacjentka chciałaby usłyszeć.I jak widzę to,że mówi prawdę się nie podoba .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-11, 22:15   #548
azylek
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.

Dla mnie kwestią troche smieszna jest stwierdzenie ze masz odstawic na miesiac, bo jesli sie odstawia hormony to na pol roku minimum aby oczyscic org z tego wszystkiego. wogole bezsensowana jest 1miesieczna przerwa wg mnie. tylko zaburzysz sobie gospodarke hormonalna organizmu, pozdrawiam papa

Karmah - Just Be Good To Me
azylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-12, 17:51   #549
dioska
Rozeznanie

Cześć dziewczynki

Mam do was takie ciekawskie pytanie.
Otóż sytuacja wygląda następująco: po niemalże roku brania hormonów jakimś cudem pominęłam 7. tabletkę z opakowania, spóźniłam się dokładnie o 24h i połknęłam ją następnego dnia razem z kolejną - według instrukcji. Test ciążowy zakupiłam i do lekarza w niedługim czasie się też wybieram, o zagrożeniach wiem, także nie w tym rzecz
Otóż interesuje mnie, dlaczego w ulotce jest napisane, że po takim pominięciu w 1. tygodniu (bo niestety "załapałam" się jeszcze na 1. tydzień) należy kolejne opakowanie przyjmować bez 7-dniowej przerwy? Przed ostatnim "okresem" właśnie nie robiłam przerwy i nie chcę znowu brać 2 opakowań pod rząd. Czy jest to niezbędne po pominięciu tabletki? Przecież zabezpieczenie jest mniejsze tylko przez 7 dni po pominiętej tabletce, a później wszystko "wraca do normy", więc czy naprawdę muszę się faszerować przez 6 tygodni znowu?
Stary 2006-05-12, 18:19   #550
tutusia
Rozeznanie

Ja nie kojarzę żadnej takij noki w ulotce. Bez przerwy się bierze jak się pominie tabletkę w 3 tygodniu a nie pierwszym.
Cytat:
Napisane przez lexie z wątku Uniwersalna ulotka"
Pominięta 1 tabletka w pierwszym tygodniu
Powinna Pani przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko, jak to możliwe, nawet jeśli oznacza to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek, a kolejne zażywać o stałej porze. Przez następne 7 dni trzeba stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne (metody mechaniczne).
Jeżeli w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki utrzymywała Pani stosunki seksualne, istnieje możliwość zajścia w ciążę. Powinna Pani niezwłocznie poinformować o tym lekarza.
Stary 2006-05-12, 18:37   #551
dioska
Rozeznanie

W ulotce do Yasmin jest opisana tzw. zasada 7 dni i właśnie ona opisuje taką konieczność w przypadku, kiedy minęło więcej niż 12 godzin od chwili pominięcia tabletki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-15, 09:21   #552
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

Mam takie pytanie moze zabrzmi skaplikowanie moze cos poradzicie to wazne bo przyjaciółka podpadla w czarna rozpacz i panikea ja próbuje ja uspokajac mysle ze jak poczyta zdanie kogos innego to sie uspokoji
Dostała miesiczke w wtorek wieczorem w sobote miłą ostani dzien. Wczoraj w przypływie chwili kochał sie z chłopakiem bez zabezpieczenia czy jest mozliwosc by zaszła w ciaze??
Mojim zdaniem jest to niemozliwe sa przeciez wtedy dni nie płodne ale ona i tak jakos niechce mnie słuchac Poradzcie cos prosze
Stary 2006-05-15, 09:27   #553
czuczenka
Zakorzenienie

Hmm no wiesz ryzyko zawsze jest... Mi sie wydaje ze wogole po miesiaczce tez sie ma pare dni plodnych ale jak sie myle to niech mnie ktos uswiadomi...

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 10:38   #554
Sovilo
Zakorzenienie

Współzyła bez zabezpieczenia? Teoreetycznie taki stosunek ma szansę na ciążę, ale to tuż po miesiaczce, więc ja bym nie panikowała, tuż po są dni bezpłodne i trzeba by naprawdę dużego pecha, by coś się stało
Sovilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 15:11   #555
tutusia
Rozeznanie

To zależy. Jeżeli ma krótkie cykle to możliwośc jest. Ale jeśli tak się martwi to nich biegnie do ginekologa po Postinor. Jeszcze ma czas. &2h z tego co piszesz miną dopiero jutro.
Stary 2006-05-15, 15:17   #556
czuczenka
Zakorzenienie

a dziewczyny jak ktos ma cykle 28dniowe to po miesiaczce ile dni gdzies sie po ma dni nieplodne?

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
Stary 2006-05-15, 16:48   #557
Weronisia
Zakorzenienie

W cyklu 28-dniowym owulacja występuje około 14 dnia cyklu. A więc 4 dnia od owulacji czyli 18 dnia cyklu są już dni bezpłodne.
Przed owulacją występują dni względnie bezpłodne, a więc gwarancji nie ma.

Poza tym w ten sposób działał przereklamowany kalendarzyk.

Żeby mieć pewność należałoby codziennie po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka mierzyć temperaturę najlepiej w pochwie. Utrzymująca się podwyższona temperatura świadczy o przebytej owulacji. Ale tu możnaby jeszcze dużo pisać
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 19:17   #558
Sovilo
Zakorzenienie

po miesiączce srednio do 10 dnia cyklu
Stary 2006-05-15, 21:57   #559
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czuczenka
a dziewczyny jak ktos ma cykle 28dniowe to po miesiaczce ile dni gdzies sie po ma dni nieplodne?
Poczytaj te informacje:
Pod względem hormonalnym cykl miesiączkowy dzielimy na 2 fazy:
1/ Faza estrogenowa
2/ Faza progesteronowa.

Pod względem płodności cykl dzielimy na 3 fazy:
1/ Faza przedowulacyjna
2/ Faza okołoowulacyjna - płodna
3/ Faza poowulacyjna.

Cały problem związany z płodnością polega na określeniu początku i końca fazy okołoowulacyjnej (płodnej) w każdym cyklu.
KTÓREGO DNIA CYKLU MA MIEJSCE OWULACJA?

1________________________ ___________
K
1________________________ ____________________K
1________________________ _________________________ ____K
1________________________ _________________________ ______________K
1 - pierwszy dzień cyklu
K - miesiączka

Bez względu na długość cyklu owulacja zawsze wystąpi około 14 dni przed końcem cyklu.
NIE W POŁOWIE CYKLU.

NIE W 14 DNIU CYKLU.

TYLKO 14 DNI PRZED KOŃCEM CYKLU!
OWULACJA, czyli JAJECZKOWANIE to uwolnienie dojrzałej komórki jajowej z pęcherzyka Graafa. Owulacja występuje zawsze 12 - 16 dni przed końcem cyklu - średnio 14 dni przed końcem cyklu.

Po owulacji, z pękniętego pęcherzyka Graafa powstaje ciałko żółte, które produkuje hormon - progesteron.
PROGESTERON - hormon płciowy żeński, produkowany przez ciałko żółte - powstałe z pękniętego pęcherzyka Graffa w jajniku.
PROGESTERON - powoduje wzrost podstawowej temperatury ciała - (PTC) - ustalił to Van de Velde w 1904 roku.
Łatwo powiedzieć kiedy było jajeczkowanie w cyklu,już po jego zakończeniu.
Czy można określić dzień jajeczkowania w cyklu aktualnie trwającym? TAK! - jeżeli kobieta prowadzi obserwacje objawów - wskaźników płodności.

REGUŁY WYZNACZAJĄCE POSZCZEGÓLNE FAZY CYKLU
I. FAZA PRZEDOWULACYJNA
Wyznaczanie fazy niepłodności przedowulacyjnej względnej reguły typowe

1/ W pierwszych 3-ech cyklach obserwowanych nie wyznacza się fazy niepłodności przedowulacyjnej.
• W przypadku rozpoczęcia obserwacji oraz jeśli kobieta nie posiada notatek dotyczących długości jej cykli w ciągu ostatniego roku fazy niepłodności przedowulacyjnej nie wyznacza się przez pierwsze 3 cykle (
w pierwszych 3-ech cyklach nie wyznacza się fazy niepłodności przedowulacyjnej). Za początek fazy płodności przyjmuje się wtedy pierwszy dzień cyklu.
Dla tych cykli za początek fazy płodności przyjmuje się pierwszy dzień cyklu.
2/ W cyklach od 4-go do 6-go faza niepłodności przedowulacyjnej.• Od 4-ego do 6-ego cyklu włącznie przyjmuje się pierwsze 5 dni cyklu jako niepłodność przedowulacyjną pod warunkiem, że żaden z dotychczasowych cykli nie był krótszy niż 26 dni i poprzedni był dwufazowy. Jeśli cykle były krótsze stosuje się zasadę obliczeń „najkrótszy cykl minus 21”.
• Faza niepłodności przedowulacyjnej:
a) rozpoczyna się 1 dnia cyklu,
b) koniec tej fazy wyznacza się przez podwójne sprawdzenie:
- za pomocą obliczeń:
* znając długość 6-12 cykli - od najkrótszego z nich odejmuje się 21,
- na podstawie obserwacji śluzu:
* wg obserwacji objawu śluzu do: ostatniego dnia odczucia "sucho" i braku śluzu lub ostatniego dnia niezmieniającej się wydzieliny i / lub ostatniego dnia niezmieniającego się odczucia.
- na podstawie obserwacji szyjki:
* wg obserwacji objawu szyjki (jeśli kobieta jest pewna tej obserwacji) ostatniego dnia twardej, zamkniętej i nisko położonej szyjki.

Decyduje objaw, który wstąpi wcześniej!
3/ W cyklach od 7-go do 12-go faza niepłodności przedowulacyjnej.
Po uzyskaniu obserwacji (na kartkach) z sześciu kolejnych cykli, od 7-ego cyklu dla wyznaczenia końca fazy niepłodności przedowulacyjnej stosuje się jako drugi wskaźnik (obok śluzu) obliczenia: najkrótszy cykl minus 21, pod warunkiem, że poprzedni cykl był dwufazowy.
• Faza niepłodności przedowulacyjnej:
- za pomocą obliczeń:
* znając długość 6-12 cykli - od najkrótszego z nich odejmuje się 21,
- na podstawie obserwacji śluzu:
* wg obserwacji objawu śluzu do: ostatniego dnia odczucia "sucho" i braku śluzu lub ostatniego dnia niezmieniającej się wydzieliny i / lub ostatniego dnia niezmieniającego się odczucia.
* wg obserwacji objawu szyjki (jeśli kobieta jest pewna tej obserwacji) ostatniego dnia twardej, zamkniętej i nisko położonej szyjki.

3/ W cyklach od 13 i więcej faza niepłodności przedowulacyjnej:
* Po uzyskaniu obserwacji (na kartach) z 12-tu kolejnych cykli, w cyklu 13-ym możemy wyznaczyć fazę niepłodności przedowulacyjnej, pod warunkiem, że poprzedni cykl był dwufazowy.
- za pomocą obliczeń,
* znając długość 12 i więcej cykli - od najkrótszego z ostatnich 12 odejmuje się 20.
- na podstawie obserwacji śluzu.

FAZA PRZEDOWULACYJNA - PODSUMOWANIE:
• Jeśli istnieje możliwość stosowania obliczeń, to faza niepłodności przedowulacyjnej względnej trwa od początku cyklu do:
- dnia ustalonego z obliczeń,
- ostatniego dnia odczucia „sucho” i braku śluzu lub ostatniego dnia niezmieniającej się wydzieliny i/lub nie zmieniającego się odczucia,
-ewentualnie (jeśli kobieta jest pewna tej obserwacji) ostatniego dnia twardej, zamkniętej i nisko położonej szyjki. Decyduje objaw, który wystąpi wcześniej.
Np. w 8 cyklach (29, 28, 30, 29, 29, 30, 29, 30) najkrótszy wynosi 28 dni; 28 minus 21=7. Tak więc 7 dzień cyklu jest ostatnim dniem niepłodności wyznaczonym z obliczeń. Płodność rozpoczyna się 8-go dnia cyklu, jeżeli wcześniej nie pojawi się jakikolwiek śluz lub zmiana wydzieliny stałej, ani żadna zmiana szyjki.
Współżycie w tej fazie jeśli nie planuje się poczęcia dziecka może mieć miejsce codziennie wieczorem, gdy w ciągu dnia jest odczucie suchości i jeśli kobieta pewna jest swoich obserwacji. W innych sytuacjach co drugi dzień wieczorem.

primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 22:00   #560
primavera
Zakorzenienie

II. FAZA OKOŁOOWULACYJNA - PŁODNA
Wyznaczanie fazy płodności (reguły typowe)
• Faza płodności rozpoczyna się:
- następnego dnia po dniu uzyskanym z obliczeń (w pierwszych 3 cyklach od pierwszego dnia cyklu),
- pierwszego dnia wystąpienia jakiegokolwiek śluzu, czy zmiany odczucia,
-ewentualnie pierwszego dnia zmiany, położenia, konsystencji lub rozwarcia szyjki.

• Faza płodności kończy się:
- 3 dnia temperatury nad linią pokrywającą wieczorem (3-cia temperatura powinna wykazywać wzrost o 0,2°C w stosunku do najwyższej z 6-ciu, jeśli nie spełnia tego warunku, czekamy do 4-tej temperatury, która powinna znajdować się jedynie nad linią pokrywającą),
- 3 dnia po szczycie śluzu wieczorem,
- 3 dnia po szczycie szyjki wieczorem,
Decyduje objaw, który wystąpi najpóźniej.

III. FAZA POOWULACYJNA - NIEPŁODNA
Wyznaczanie fazy niepłodności poowulacyjnej bezwzględnej
• Faza niepłodności poowulacyjnej rozpoczyna się:
- Faza niepłodności poowulacyjnej bezwzględnej rozpoczyna się po ustalonym (jak wyżej) zakończeniu fazy płodności i trwa do końca cyklu.
Decyduje wskaźnik, który wystąpił ostatni.
• Faza niepłodności poowulacyjnej kończy się z końcem cyklu.
Współżycie w tej fazie może być prowadzone w sposób dowolny.

REGUŁY STOSOWANIA METODY:
1) W celu odłożenia poczęcia dziecka:
a) W fazie niepłodności przedowulacyjnej:
* współżycie może się odbywać codziennie wieczorem, gdy w ciągu dnia jest odczucie suchości i jeśli kobieta pewna jest swoich obserwacji. W innych sytuacjach co drugi dzień wieczorem.
b) W fazie płodności:
* należy zaniechać współżycia płciowego i jakichkolwiek kontaktów genitalnych.
c) W fazie niepłodności poowulacyjnej:
* współżycie można prowadzić w sposób dowolny o dowolnej porze dnia i nocy, dowolną ilość razy.
2) W celu poczęcia dziecka:
współżycie w fazie płodności, w dniach obecności śluzu płodnego (rozciągliwy, przejrzysty, dający odczucia: mokrości, śliskości, "naoliwienia") i w pierwszym dniu po szczycie objawu śluzu, stwarza największe możliwości poczęcia dziecka.
W razie jakichkolwiek wątpliwości w prowadzeniu obserwacji cyklu i / lub interpretacji wyników obserwacji proszę o kontakt:
http://www.npr.prolife.pl/Mail5233.gif kleczek"at"prolife.pl

Więcej informacju tu: http://www.npr.prolife.pl/
Stary 2006-05-15, 22:08   #561
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

A jezeli ma ona cykl dokładnie co 28 dni to kiedy wypadaj dni płode tak 13-14 dnia to znaczy ze dni predzej to dni nie płodne ?? a jak długo trwa okres plodny ???
buziaki
Stary 2006-05-15, 22:27   #562
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga21087
A jezeli ma ona cykl dokładnie co 28 dni to kiedy wypadaj dni płode tak 13-14 dnia to znaczy ze dni predzej to dni nie płodne ?? a jak długo trwa okres plodny ???
buziaki
Znając tylko długosć cyklu, to można sobie jedynie "pogdybać"
Metody naturalne pozwalają określić dni płodne; dodatkowo przewidują one żywotność plemników w sprzyjających okolicznościach nawet do 7 dni - stąd wyliczenie czasu płodnego.

Niestety, aby cokolwiek stwierdzić, potrzebna jest obserwacja co najmniej jednego wskaźnika, jak np w metodzie termicznej ścisłej:
III. Metoda termiczna Jest to metoda jednowskaźnikowa, podczas stosowania której wykorzystywane są pomiary tzw. podstawowej temperatury ciała (p.t.c.). Warunki pomiaru p.t.c.:

-po kilkugodzinnym śnie (co najmniej 3 godz.),

-tuż po przebudzeniu się;

-codziennie o tej samej porze (wahania nie powinny przekraczać + 1 godz.),

-w tym samym miejscu (w pochwie, odbytnicy lub w jamie ustnej - pod językiem),

-wynik pomiaru p.t.c. winien być zapisany na karcie obserwacji cyklu, a każdy cykl zapisany na osobnej karcie. ( na karcie obserwacji cyklu należy odnotowywać wydarzenia mogące zmieniać p.t.c.: zmiana ustalonej godziny jej pomiaru, zmiana termometru, objawy choroby infekcyjnej (katar, kaszel, bóle gardła, bóle mięśniowe itp.), stosowane leki, wypity wieczorem alkohol, duże obciążenia psychiczne lub fizyczne.)

Metoda termiczna ścisła ogranicza się do korzystania z pomiarów p.t.c. i pozwala jedynie na rozpoznanie okresu niepłodności poowulacyjnej niezależnie od długości cyklu. Rozpoczyna się on 4 dnia znamiennie podwyższonej p.t.c., tzn. podwyższonej co najmniej o 0.2° C przez cztery kolejne dni w porównaniu z dniami poprzedzającymi. (Jeżeli skok temperatury jest niewyraźny, wówczas koniec okresu płodności oznacza się za pomocą tzw. linii granicznej (wg T. Kramarek). Jest to linia, jaką przeprowadza się przez najniższe punkty ustalonej temperatury fazy wyższej, z pominięciem punktów przejścia temperatur z poziomu niższego na wyższy i spadku przedmiesiączkowego. Kolejne 3 dni wyższej temperatury, kończące okres płodności, powinny znajdować się na lub powyżej linii granicznej z poprzedniego cyklu. Okres niepłodności utrzymuje się aż do następnej miesiączki.)

Metoda termiczna rozszerzona, oprócz rozpoznawania niepłodności poowulacyjnej (jw.), uwzględnia wyznaczanie okresu niepłodności przedowulacyjnej na podstawie znajomości czasu trwania co najmniej 6-12 poprzednich cykli lub fazy niskiej temperatury. Taka kalkulacja jest stosowana także w metodach objawowo-termicznych (zob.), ale łącznie m. in. z obserwacją objawu śluzu, co daje im przewagę efektywności.
T. Kramarek, Metoda objawowo-termiczna regulacji poczęć, Włocławek 1992.
Stary 2006-05-16, 06:58   #563
czuczenka
Zakorzenienie

dziewczyny, a mozna miec jedncozescie sluz ktory sie wydobywa z pochwy i brac tabletki anty? bo niby sluz swiadczy o tym ze jest sie plodnym.. a przez z tabletkami jest sie nieplodnym

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
Stary 2006-05-16, 09:05   #564
Sovilo
Zakorzenienie

Tak, mozna , jak najbardzije-mozna, bo ja tak własnie miałam. Nawet naforum pytałam i dziweczyny pisały, ze nie jest to regułą, ze jest się w tym miejscu ''suchą''. Pytałam czy to znaczy, że tabletki nie działają, bo ja mam normalny śluz, jak przed braniem tabletek... Lekarza również pytałam i powiedział, że mogę póxniej odczuwać suchość, ale mogę nie mieć żadnych objawów brania tabletek i wszystko w najlepszym porządku
Stary 2006-05-16, 17:40   #565
anuleńka
Rozeznanie

help:(

Witam,mam pytanie o to jak jest z wykryciem ciaży przez ginekologa,poniewaz jeden lekarz powiedział mi,ze juz po kilku dniach mozna wyczuć czy kobieta jest w ciąży badając macice a inna Pani doktor powiedziała mi ,ze dopiero po dłuższym czasie jest to wyczuwalne...więc jestem w kropce Dziś jest moj 28 dzień cyklu i nie amm okresu a juz powinnam mieć od kilku dni ,dlatego poszłam do lekarza..Bardzo prosze o odp i przepraszam baaardzo jeśli powtarzam watek(ale przeszukałam i nie znalazłam odpowiedzi na moje pyt)
anuleńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 17:42   #566
Guni
Wtajemniczenie

GG do Guni
Dot.: help:(

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77334 + jest watek zbiorczy dot ciazy: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77688

Jestem na: http://www.amundsen.pl/home/ Etap oceaniczny
http://nwpass.qnt.pl/
Guni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 17:46   #567
anuleńka
Rozeznanie

kurcze szukałam i naprawde nie znalazłam,a moze masz go gdzies w zasięgu oka i podeslesz? prooosze

ooo dzięęękuje Ci bardzopozdrawiam

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2006-05-16 o 21:08 Powód: post pod postem - proszę używać edycji! :)
Stary 2006-05-16, 17:49   #568
Fresa
Zakorzenienie

W badaniu ginekologicznym lekarz jest w stanie stwierdzić 4 tygodniową ciążę.A przez usg-w 5 tygodniu.
Jeśli myślisz,że możesz być w ciąży to zrób test

Stary 2006-05-16, 17:54   #569
Guni
Wtajemniczenie

GG do Guni

Cytat:
Napisane przez anuleńka
ooo dzięęękuje Ci bardzopozdrawiam
Nie ma za co Milej lekturki

Jestem na: http://www.amundsen.pl/home/ Etap oceaniczny
http://nwpass.qnt.pl/
Guni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 18:10   #570
anuleńka
Rozeznanie

witam ,mam pytanie o wykrycie ciaży przez lekarza.Otóz jeden lekarz pwoiedział mi ze juz po kilku dniach od stosunku można wykryć przez zbadanie macicy czy kobieta jest w ciaży czy nie(jeśli tak-macica jest zgrubiona),natomiast inna Pani Doktor pwoiedziala mi,ze musi upłynąć wiecej czasu.Jestem więc w kropce .Prosze o odp,licze na Was moje drogie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości