|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Czyli mogłabym usunąć adres z CV i nikt nie zwróci na to uwagi czy lepiej wpisywać?
Mam niestety tylko czterotygodniowe praktyki w wodociągach w biurze projektowym i na czarno 2 miesiące w biurze projektowym branża HVAC (nie posiadam świadectwa pracy). Jestem niestety z podkarpacia (mała wiocha), tutaj nie ma praktycznie w ogóle żadnych ofert dotyczących inżynierii środowiska, a jak już są to kierownik budowy - min. 5-letnie doświadczenie... a ja nie mam gdzie go zdobyć ;/ W ogóle może wiesz czy mając tytuł inżyniera można zdobywać od teraz uprawnienia w nieograniczonym zakresie? W dziekanacie mnie informowali że mogę, a w internecie piszą, że nie i już sama nie wiem czy kończyć magistra czy sobie odpuścić... |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Raczkowanie
|
teraz doczytałam - w zakresie wykonawstwa można w nieograniczonym zakresie, zaś w zakresie projektowania trzeba mieć magistra niestety ;/ czyli czeka mnie 1,5 roku bezsensownych studiów na których i tak niczego mnie znów nie nauczą...
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Do kierowania czy do projektowania? Z tego co wiem do kierowania dla budowlańców można robić nieograniczone z samym inż, z tym, że praktyka wtedy musi być 3 lata, a nie 1,5 roku jak po magistrze. Podejrzewam, że dla instalatorów jest to samo, ale głowy nie dam sobie uciąć, a nie chce mi się teraz o tym czytać. Polecam napisanie maila do izby, to będziesz wiedziała na pewno. Aczkolwiek np. w mojej izbie teraz są lekko zdezorientowani w związku z tymi wszystkimi zmianami, nie wydają na razie książek bo w sumie to nawet nie wiadomo czy coś takiego jeszcze będzie istniało czy będzie potrzebne tylko zaświadczenie o praktyce. A kobiet w dziekanacie nie pytaj bo one się pewnie nawet takimi rzeczami nie interesują. ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
Teraz jesteś na którym roku? Może na drugi stopień wyprowadzka do innego miasta i tam między czasie jakieś praktyki? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Raczkowanie
|
Właśnie napisałam maila w tej sprawie do Izby, zobaczymy co odpiszą
![]() Tzn. ja bym chciała zdobyć uprawnienia w zakresie i wykonawstwa i projektowania. Teraz jestem po obronie inżyniera i właśnie chciałam szukać pracy, najwyżej w międzyczasie dorobić tego magistra zaocznie. No nic, usuwam adres i wysyłam CV wszędzie, może się coś uda w końcu znaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Konto usunięte
|
Nie jestem wielką znawczynią CV,ale słyszałam, że coraz częściej pojawia się taka praktyka - "Zamieszkanie: miasto X, w trakcie przeprowadzki do miasta Y". Gdzieś to posłyszałam.
A Podkarpacie...nie oszukujmy się, to samo co u mnie - lubelskie. Bida |
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#548 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jestem tak zainspirowana, że nie wiem czy biec do CC czy rozdawać ulotki? Swoją drogą ostatnio na stronie Dziennika Wschodniego szczycono się, że Lublin odżywa - bo studenci zjeżdżają. Jest się czym szczycić, bez tego miasto nie funkcjonuje. W tamtym roku koleżanka mi opowiadała, że (gdzieś wyczytała?), że taki kebab-pan nie ma w ogóle obrotu i zamyka na czerwiec - wrzesień budkę...a studentów coraz mniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Obecnie czekam juz 2 tyg na szanowną odpowiedz kierownictwa w SPA czy mogą mnie przyjąć na staż. Ciekawe ile czasu potrzebują na podjęcie decyzji 0 miesiąc? dwa? czy aż się skończą fudusze w UP ![]()
![]() |
#551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie zwlekano z odpowiedzią na staż na inżyniera budowy prawie 3 tygodnie, po czym stwierdzili, że oni potrzebują go, ale w Szczecinie i czy może jestem chętna się przeprowadzić? (za 800 zł!!!). Ręce mi opadły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja siedzę już w Lbn, na stancji. W sumie nic się nie dzieje, ofert nie ma. Jestem skłonna wziąć kredyt studencki i go "wykorzystać" jako start w życie, tj. wyjazd do innego miasta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Musiałabym zajrzeć do swojej i na pierwszej stronie zobaczyć, ale z tego co pamiętam po inż można robić tylko w ograniczonym zakresie, a takie uprawnienia prawie nic nie dają. Wpisz sobie asystent projektanta Wrocław i zobaczysz, że też nie ma ogłoszeń - taka branża. Obecnie pracuje u developera, ale swego czasu szukałam też pracy w biurach projektowych we Wrocławiu. Przygotuj się na sprawdzanie wiedzy teoretycznej i praktycznej w szerokim zakresie. ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48373398]Ja bym usunęła adres z CV. Do kierowania czy do projektowania? Z tego co wiem do kierowania dla budowlańców można robić nieograniczone z samym inż, z tym, że praktyka wtedy musi być 3 lata, a nie 1,5 roku jak po magistrze. Podejrzewam, że dla instalatorów jest to samo, ale głowy nie dam sobie uciąć, a nie chce mi się teraz o tym czytać. Polecam napisanie maila do izby, to będziesz wiedziała na pewno. Aczkolwiek np. w mojej izbie teraz są lekko zdezorientowani w związku z tymi wszystkimi zmianami, nie wydają na razie książek bo w sumie to nawet nie wiadomo czy coś takiego jeszcze będzie istniało czy będzie potrzebne tylko zaświadczenie o praktyce. [/QUOTE] Po magistrze jest 2 lata a budowie, to 3 lata już chyba dawno nie funkcjonuje, trzeba mieć mgr. Dziewczyny skąd macie info o tych zmianach? ![]() ![]()
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2014-10-02 o 17:16 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzięki za info o tym, że książki już nie ma. Jak ostatnio pisałam maila do izby to jeszcze nie wiedzieli co i jak. Jak będę miała chwilkę to też do nich napiszę, bo kazali się kontaktować początkiem października. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki za info o tym, że książki już nie ma. Jak ostatnio pisałam maila do izby to jeszcze nie wiedzieli co i jak. Jak będę miała chwilkę to też do nich napiszę, bo kazali się kontaktować początkiem października.[/QUOTE] A nie ma nie ma książek, informacja pojawiła się chyba ze 3 dni temu ![]() Szukanie teraz pracy w branży sanitarnej czy budowlanej to jak igła w stogu siana... Po 200-300 kandydatów na jedno stanowisko. Akurat wiedzę teoretyczną mam, znam programy - AutoCada i moduł Wentyle, ArCADie-TERMO, Ventpacka i nawet program kosztorysowy NORMA PRO... ale co z tego, jak nie mam gdzie tego testować bo nikt nie chce mnie przyjąć :P' Przed chwilą dostałam odpowiedź z jednej firmy, że oni na inżyniera budowy to szukają mężczyzny, bo jak to kobieta będzie mu po rusztowaniu chodzić ;o Cóż :P O tutaj to oświadczenie: http://inzynier.rzeszow.pl/download/...p_min_2014.pdf Edytowane przez Nemme Czas edycji: 2014-10-02 o 17:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#559 |
Raczkowanie
|
Właśnie wyszukuje firmy i piszę maila, może coś z tego wyjdzie :P Dopiero teraz widzę jak trudno szukać w Polsce pracy mimo chęci i w ogóle..
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mówię, że nie będę się relokować w przyszłości. Na razie próbuję tego, co pierwszoroczniaki znają od zawsze - odcięcie się od rodziny. A co będzie dalej, to jeszcze mam czas ![]() Zresztą na stancji mnie nikt na siłę nie trzyma - nie uda się moje założenie, to wracam. A mogę wiedzieć dokąd "zwiałaś"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Wtajemniczenie
|
kolejny dzien w kołchozie za mna. ale na tym nie koniec . mialam miec jutro wolne <za pracujaca sb> czy mam? skadze
![]() ![]() czy w sb pracuje? oczywiscie! czy ide na 14? jak najbardziej ![]() ![]() ![]()
#564 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dobrze, że zlikwidowali książkę praktyk i te bzdurne wymagania, że opinia na każdej stronie itd. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mówią Ci - odejdź, a ty "Źle to będzie w CV wyglądać". To w sumie czego oczekujesz? Nic za Ciebie nie zrobimy, nie zdecydujemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Wtajemniczenie
|
ale na co mam zamienic? myslalam ze forum jest od tego ze oprocz narzekania na brak pracy <co sama robilam 2mce temu> mozna ponarzekac rowniez na to w jakich warunkach przyszło nam pracowac.
wiem ze nie chciałas zeby poszedł wyszedł niegrzeczenie....ale cóz- wyszedł...
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#568 |
Wtajemniczenie
|
mam pytanie, znacie jakas strone z fajnymi szablonami cv do pobrania? darmowymi?
#569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja widziałam kilka genialnych ale jak ściągam za darmo to są z wielgachnym napisem na środku ![]()
![]() |
#570 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Może być angielska strona? CV |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.