|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży...cz.II
Trzymam kciuki za rzucanie palenia!
Osobiście nigdy nie paliłam (mam taką astmę że bym się udusiła; jak byłam dzieckiem dostawałam ataków jak przychodzili goście palacze, którzy u nas nie palili), ale kusiło mnie kiedyś żeby zacząć palić żeby schudnąć. Wiem, głupie, ale czasem podjada się, żeby ręce zająć, a tak fajki by zajmowały. Spodnie zaczynają być za duże, czyli jest dobrze. Poczekam jeszcze kilka dni i zrobię przymiarkę do mniejszych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Raczkowanie
|
dzisiejsze menu:
I bułka grahamka z ziarnami z pasztetem drobiowym+ kawa z mlekiem II ryż(30g) , warzywa 9 składników z patelni9 na 0,5 łyżki oleju)1/2 op+ 120 g ryby z grilla + pokrzywa+ kawa III bułka ( kajzerka 80g) ze swojska kiełbasą i ketchupem+ 0,5 litra zielonej IV 310g wędzonego dorsza+ 4 wafelki ryżowe slim( 19 kcal w jednym)+2 ogórki gruntowe + 0,5 lira czerwonej wody 1,5 na razie, ale będzie pewnie 2 nim pójdę spać razem to 1280 kcal. Zobaczymy jak jutro waga pokaże., oby choć 100g mniej niż tydzień temu. A z ruchu szorowanie( dosłownie) podłogi w całym domu( strasznie mi się odbarwiają panele i chciałam choć trochę je wyrównać, jeszcze z 2 -3 razy takie szorowanko i może to coś da ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() I: bulka pelnoziarnista z sopocka II: banan III: nalesnik z dzemem IV: filet z makreli w pomidorach i kromka chleba tostowego V:cebularz + galaretka w cukrze i kubek czekolady nadprogramowo ![]() A dzisiejsze: I: bulka pelnoziarniata z papryka i serem wedzonym II: ziemniaki z sosem pieczarkowym i surowka z bialej kapusty III: dwie suszone sliwki i dwie suszone morele IV: monte 150g V: bulka z ziarnami z sopocka i konserwowym ogorkiem. +kgalaretka w cukrze nadprogramowo Ela trzymam kciuki za rzucanie palenia ![]()
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-11-28 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Raczkowanie
|
U mnie dziś:
- bułka pszenna, pasta jajcowa kupna, wędlina z indyka +kawa - herbata zielona +pokrzywa - "kulka"ziemniaków, buraczki, kotlet jajeczny - bounty w gorzkiej czekoladzie - 2 tosty z jednej kajzerki z szynką i serem - latte z syropem karmelowym + 4x ciasto drożdżowe z jabłkiem (sąsiadka wpadła ....... ![]() ![]() ![]() coprawda jakaś taka jestem pełna przez wyszło 2000kcal ponad... ![]() Dziś dostałam też jadłospis od dietetyczki. Nie miałam nawet chwili żeby zajrzeć ale wiem że jest głodno ok 1300kcal no zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() A jak u Was? ![]()
![]() |
#546 |
Raczkowanie
|
ja jestem w szoku!
waga pokazała 70.9kg! a cały tydzień było 71.4 coprawda cchyba przeszłam punkt kulminacyjny okresu więc chyba spuszczę trochę wody. Ale jestem zadziwiona wręcz. Dzisiaj czeka mnie dzień u koleżanki ale obstawiam że źle nie będzie, pewnie domowy obiadek albo zupa pomidorowa z ryżem, będzie git. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Raczkowanie
|
Melduję że waga na dziś to 75,5 kg czyli o 100 mniej niz tydzień temu. Mam już receptę jutro wykupię, od poniedziałku zacznę brać( andrzejki, a ich nie wolna z żadną ilościa alkoholu) i zobaczymy czy spadki się pojawia,czy będzie bez zmian. Bo w tym tyg tylko raz przeholowałam ,( 1800), poza tym idealnie i ruch też był , a tu 100g? No nic zobaczymy. ide gotować obiad na dziś i jutro, bo wybieramy sie juto do kina na Igrzyska , niestety na popoludnie nie ma już miejsc tylko na 12,45 PA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
Ja też w poniedziałek miałam wzrost. To chyba po niedzielnym obżarstwie ostatniego dnia bez diety.
Ważyła się dziś rano, ale nie pamiętam wyniku. Na pewno spadek. W poniedziałek minie tydzień dietowania i liczę na -1kg. Dziś zasuwam w domu, bo mąż w pracy, a ja sama z moją cudowną dwójką dzieci (pół roku i 2,5 roku). Pranie, sprzątanie, gotowanie, spacer, wpychanie w młodszą jedzenia. Jest co robić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Zadomowienie
|
Jestem i ja, u mnie bez spadku 68.3 nie pamiętam ile było tydzień temu ale raczej było mniej. Dziś cały dzień w mieście, zakupy, szpital itp, zjadłam twistera z KFC i Princesse wafelka,wróciłam to nawpychalam się ciasta, palić pale dalej bo wyszło ze mąż jednak tak szybko nie wróci wiec sobie odpuściłam...
![]() |
#550 |
Raczkowanie
|
ja wczoraj całkiem grzecznie, natomiast dzisiaj już kiepsko, a to wszystko przez to że pojechałam na zakupy tylko po kawie, bez śniadania, skończyło się pudełkiem pączków i kawałkiem sernika, ale nic to. Zrobiłam zakupy do diety. Od jutra zaczynam, już się boję.
Muszę sobie przygotować na jutro jedzenie do pracy w pojemniki. Tak więc dziś - kawa z mlekiem sojowym - pączki małe - kawałek sernika - kawa z mlekiem i cukrem - rosół z makaronem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
U mnie wczoraj super, ale wieczorem mąż mnie namówił na kamyczki
![]() Dziś fatalny jadłospis. Rano obfite śniadanie (jajecznica i chleb razowy z masłem), potem kawa z mlekiem i kilka paluszków. I nie mam ochoty na nic więcej "konkretnego", ale coś bym zjadła zanim pójdę spać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Raczkowanie
|
Hej. nie melduje jak było w sobote, bo wstyd( andrzejki) wczoraj tez nie lepiej bo:
I 2 kromki pełnoziarnistego z wedliną+ kawa II mały popcorn karmelowy+ kawa( w kinie) III 3 gałki lodów u "Grycana"+kawa z mlekiem IV rosół z makaronem 150 g pizzy Płynów mało, bo byłam w kinie i na zakupach. Koszmar dziś: I bułka pełnoziarnista z krakowską podsuszaną+kawa II bułka ze swojską szyneczka+ 0.5 pokrzywy. Na obiad bedzie pomidorowa z makaronem na wczorajszym rosole i pewnie się skusze na placki ziemniaczane bo smażę dla męża. wpisze wieczorem. Jeśli chodzi o recepte , to oczywiscie nie wykupiłam może uda mi się po południu podjechać do apteki . uciekam smażyć placki pa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Raczkowanie
|
no nie mogę się opanowac no... cały weekend do bani... od 14 listopada po prostu do bani
Wczoraj przygotowałam i zapakowałam w pojemniki moje menu.... i ... lekko nie jest tydzień temu ta kasza z mięsem i buraczkami by smakowała jak zawsze dobrze Dzisiaj ... sosu za mało (prawie wcale) buraczki za ćwikłowe, mięso jakies takie..... no i nie wchodzi Moje menu na dziś: 08:00 30g płatki kukurydziane 300ml mleko sojowe 10:00 100g Pomidor 30g Chleb bezglutenowy 15g wędlina 10g sałata 12:00 100g bitki wołowe 5g oliwa 100g buraczki 70g kasza gryczana 15:00 200ml mleko sojowe 150g jabłko 18:00 100g bitki wołowe 5g oliwa 100g buraczki 70g kasza gryczana 20:00 200ml mleko sojowe 20g migdały 15g cukier |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
Ja się zawstydzam i nie piszę co jadłam żeby Was nie demotywować.
Brak mi silnej motywacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Raczkowanie
|
oj widze że albo grudzień daje się we znaki albo wszystkim diete szlag trafił
Ja wczoraj troszkę pomodyfikowałam ale w bilansie sie zmieściłam no i kolejny dzień z rzędu rowerek stacjonarny był grany, coprawda tylko 25 zamiast 40 ale ostatnio było po 60 min , no i nie miałam kompeltnie jakoś weny, jakaś w nerwach byłam Dzisiaj dzień 3 diety - płatki kukurydziane+mleko sojowe waniliowe - kawa z mlekiem sojowym -kanapka z wędliną drobiową i pomidorem - mintaj gotowany w bulionie,brokuły,puree cz.I -banan - mintaj gotowany w bulionie,brokuły,puree cz.II - kawa z sojowym - orzechy laskowe - herbatki odchudzające (RedSlimTea i Figuretka) i to mniej więcej na tyle na dziś na wadze 71.2 więc motywacja jest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Raczkowanie
|
Witam. Masz rację Jakwino, że brak motywacji, Od poniedziałku do dziś wzrost o 1kg, ale mocno spuchłam, wiec pewnie woda, aleto i tak załamuje. Od wczoraj zaczęłam brać leki więc zobaczymy, za tydz może 2 jak bedzie z wagą. Menu z wczoraj:
I otręby z jogobellą light+ 2mandarynki+ kawa II bułka grahamka z wędliną+ 0.5 l pokrzywy+ jabłko III żurek z kawałeczkiem(ok 50g) wędliny( około 240 kcal razem) IV krewetki królewskie(5 szt) w sosie majonezowym( 2 łyzeczki)+ 4 wafelki slim+zielona 0,5 litra Wody ok 1 litra niestety do tego mały drink z lubelskiej cytrynówki( 150g) z sokiem grejpfrutowym gdyby nie to byłoby ok 1300 kcal , a tak 1500 kurcze , ale nie przekroczyłam 1800 i to już pociecha, dzisiejsze menu wpiszę wieczorem .Zamyślona nie tylko tobir brak motywacji, mimo tego,że teraz trzymam diete tak samo lub podobnie jak w ubiegłym roku , ruch porównywalny , to spadków zero, to dopiero ból. Zobaczymy,czy leki zadziałaja , pa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Raczkowanie
|
o dziwo jakoś mi idzie aż dziwne
co prawda z organizacją jest gorzej bo zapomniałam mięcho rozmrozić i teraz będę po nocy gotować No i powinnam coś zjeść teraz udało mi się też popedałować na rowerku 40 min ![]() Przysłali mi dziś licznik więc w końcu mam jakiś cel w pedałowaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Zadomowienie
|
Hej, przepraszam ze tak rzadko do was zaglądam ale ciężkie czasy u mnie nastały, mąż wrócił do domu, nie pale, ciągle jem, waga idzie mocno w górę bo w spodnie ciężko się wbijam. Mam nadzieje że dam radę i z paleniem i z dietą... Że jakoś szybko przejdzie mi to podjadanie i wezmę się za ta dietę..
![]() |
#559 |
Raczkowanie
|
Marchewki w słupki krój i sałatę lodową w ruloniki. Dasz radę! Ten głód to tylko nuda i złudzenie. Koniecznie znajdź jakieś zajęcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Raczkowanie
|
Hej. Elu mam nadzieję,że ze zdrowiem męża lepiej. Wagą sie nie przejmuj u mnie od poniedziałku plus 2 kg , ale zaczęłam brać leki i lada moment mam dostać @ więc pewnie to woda, ale strasznie to dołuje, mam tylko cały czas nadzieje ,że po ok 2 tyg brania leków wszystko się wyrówna i zaczną się spadki. Musiałam tylko troszkę dodać węgli do diety , bo przy tych lekach to konieczność, ale kaloryczność trzymam jak najniżej . Przemyslałam, że jednak nie chce tych 66kg wystarczy mi 70 bo ( najlepiej rozm 40
![]() bo obkupiłam się w ciuchy i szkoda ich.Jak ważyłam te 90 z hakiem, kupiłam super czerwone szpilki i są o zgrozo za duże na mnie( są z zamszu pewnie mimo,że miałam je gora 3 razy na nogach się rozczłapały). Wczoraj z dieta ok , było 1500kcal. Idę myć dalej okna . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Raczkowanie
|
U mnie dziś 70.9 czyli znowu tak samo. Ganiam się z tą wagą non stop w tym samym zakresie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Nie możemy się poddawać. Mam nadzieje, że sobotnie ważenie Nas zmobilizuje. A ten tydzień 'przerwy' pomoże ruszyć ze zdwojoną siłą ![]()
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-12-04 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Zadomowienie
|
Hej, u mnie na wadze 70,5 wiec dużo przybyło...musze się jakoś wziąć, przetrwać te kilka dni, tak żeby waga nie rosła bardziej, później zajmę się spadkami...
![]() |
#564 |
Raczkowanie
|
A ja już po drenażu limfatycznym u koleżanki
nogi lżejsze o niebo coprawda ubytki w cm mniejsze niż się spodziewałyśmy aaaaaaale po -1cm w udzie i -2cm w biodrach także tego ... darowanemu koniowi itp :P koleżanka powiedziała że jak bedzie wolna wieczorami to moge wpadać bo seria 10 zabiegów albo więcej narpawde działa cuda na cellulit itp ![]() ![]() Dietowo ok, jeszcze mam 1 posiłek ale nie wiem czy mam ochote aaaa i słuchajcie.... wypiłam czarną kawę! jestem w szoku!! ![]() Ja wiem ze to może głupota ale w życiu nie myślałam że przełknę kawę bez mleka! [edit] gdzie wy dziewczynki?? ![]() u mnie dziś nadal spadek dieta działa co mnie bardzo cieszy waha wachała się przy 70.4 ale ostatecznie zostało 70.6 co też jest wysoce zadowalające ![]() gorzej że byłam właśnie w sklepie i kupiłam ukochany jogurcik z makiem i marcepanem.... ojj ciężko będzie ![]() Edytowane przez jakwino Czas edycji: 2014-12-05 o 07:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Raczkowanie
|
Kochane czytam Was regularnie, ale jakoś tak nie pisze. W diecie trzymam się dzielnie i musze się pochwalić, że to chyba już ten moment przyszedł i już i leci. A próbowałam cały rok wytrzymywalam 3 dni max. Jutro się zwaze to zobaczymy ile zlecialo przez tydzień. Jakwino jak się nazywa ten zabieg i ile kosztuje?
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Elu ja z mężem też rzucalam palenie z 5 lat temu. Nie było łatwo,, ale daliśmy radę. Nie ciągnie nas już teraz wcale. Najgorsze były u mnie trzy pierwsze miesiące. Po tym czasie to nawet po alkoholu mnie nie ciągnęło. Przytyć przytylam, ale później szybko spadło. Dopiero po następnych dzieciach tak się roztylam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
natalku to jest mechaniczny drenaż limfatyczny, kosztują różnie od 50 do 150pln za zabieg tu więcej o tym http://www.bsline.pl/drenaz.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Raczkowanie
|
Witam . Menu z wczoraj:
I otręby z jogobella light+ 2 mandarynki+ kiwi+ kawa II bułka pełnoziarnista z pasztetem prochowickim+ pokrzywa+ zielona ( razem 1 litr) III żurek z wtorku + 2 pierożki ruskie( nie mogłam wytrzymać)+ malutki kawałek kiełbaski drobiowej+mała kromka białego chleba+kawa IV jogobella light V 2 jajka sadzone ( na teflonie) wagi S + 4 wafelki slim+ Wody 1 litr razem 1400 kcal. Z ruchu fitness i mycie okien z prasowaniem i wieszaniem firan ( całe mieszkanie 9 duzych i 3 małe okna w tym tarasowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Mnie wstyd pisać. Dzieci i mąż dają mi w kość i wieczorem zajadam stresy z całego dnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Raczkowanie
|
Konwalii nie ma to I na watku cicho
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Raczkowanie
|
Dobra chwale sie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.