Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-06, 06:51   #541
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Kikut nam odpadł w nocy jak teraz to czyścic?

Kurcze nie wiem która z nas cos źle robi ale od wczoraj młodej pampersy przeciekaja. Przesikala mi nowy materac w ten sposób. I to po mojej stronie łóżka.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 07:13   #542
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość

Kurcze nie wiem która z nas cos źle robi ale od wczoraj młodej pampersy przeciekaja. Przesikala mi nowy materac w ten sposób. I to po mojej stronie łóżka.
Ja nieraz za slabo chyba zapne czy cos i tez lekko przecieknie jakos.
A co do pepka to nam polozna mowila, ze myc normalnie podczas kapieli i suszyc
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 07:23   #543
Kasia427
Wtajemniczenie

Aleksandretta nam jak kikut odpadł to też w wannie myłam i osuszałam; z tym że troszkę robiły jej się tam strupki to psiknęłam octeniseptem i patyczkiem do ucha czyściłam... ładnie wszystko schodziło...

Wyspałyśmy się dziś, mała się obudziła tylko 2 razy na jedzenie, kupy nie było w nocy to nie trzeba było wstawać i przewijać..

Dzisiaj mam w planach posprzątać chałupę i to już tak pod święta... wszystkiego pewnie nie uda mi się wysprzątać, ale chociaż zacznę
Stary 2014-12-06, 07:32   #544
magdula87
Rozeznanie

U nas czasami też coś przecieknie, ale to u chłopców podobno normalne
Najgorzej było z pieluchami z rossmana rozmiar 1, te niestety przeciekały wszystkie, co pielucha trzeba było przebrać dziecko i nawet paczki nie skończyłam.
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 07:34   #545
anuszka21
Zakorzenienie

Ja mam ciągle 40 ;( a zjadłam w sumie 7 paracetamoli. Zaczynam się zastanawiać czy to w ogóle od cyca czy coś mi gnije w brzuchu ;( spróbuje ten ibuprofen trudno ;( czuje że zaraz umrę ;( D chyba będzie musiał wrócić ;(
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 07:41   #546
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Ja mam ciągle 40 ;( a zjadłam w sumie 7 paracetamoli. Zaczynam się zastanawiać czy to w ogóle od cyca czy coś mi gnije w brzuchu ;( spróbuje ten ibuprofen trudno ;( czuje że zaraz umrę ;( D chyba będzie musiał wrócić ;(
Koniecznie IP i sprawdzić to. U mnie paracetamol to było dużo dużo za mało.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 07:41   #547
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Jak kupy mleczne Ci 'nie pachną' to poczekaj jak dziecko zacznie jeść mięsko! Te dopiero dają czadu. Dlatego też hindusom śmierdzą europejczycy, bo my mięsozżerni a oni jarosze.

Na 100 jeździsz koło mnie

Gratulacje!!!

Frau, jak tam dziewczyny i Wasze zdrowie? Ok?

Moje dziecko się popsuło od 2 dni daje koncerty wieczorne po czym walnie kupsztala i zasypia koło północy. Bidulka nie potrafi sobie bekną ć tylko takie bąbelki jej lecą. Jak nauczyć dziecko bekać?

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Ogrnęłam zaległości

Frau jak zdrówko?
Happy kuruj się kochana zarówno fiz jak i psych
Rosalie dla tz. Stanął na wysokości zadania
Sunrise gratki !!! doczekałaś się
Zanet ja właśnie dziś po raz pierwszy zrobiłam zakupy na all przez tel. zawsze z kompa kupowałam.... a gdzie te kupony są? je się skądś ściąga/pobiera czy jak?
Słoneczko ja widzę całą masę podobieństw między naszymi brzdącami
powiedz mi co Ci poradził pediatra na ulewanie ?
Silesianna nie chcę Ci zawracać ale czy masz może gdzieś pod ręką t listę symptomów które świadczą o alergii/nietolerancji ???
Piszesz o kwaśnych kupach....hmmmm czyli jakich??? Kurdę co to jest kwaśna kupa jak ja rozpoznać ???
i jeszcze pytanie.... odnośnie podawania probiotyków.... wspomniałś aby zmieniać co 2-3tyg preparat celem skolonizowania różnych szczepów... oki, ale jak długo podawać te probiotyki ? i czy wracać do tych preparatów które podało się na początku ? czyli jak np zaczęłm od Biogai i potem przeszłam przez 2 czy 3 inne preparaty to czy znowu wrócić do biogai? po jakim czasie?
Sweet trzymam za laktację
Martha i jak z tym badaniem bioderek? udało się znaleźć coś wcześniej? my też mamy 20,01 ale ja nadal szukam czegoś wcześniej jednak
Aleksandretta zazdraszczam zakupów.... ja to dopiero nie mam się w co ubrać i wyglądam jak 7 nieszczęść

Dziewczyny doradzcie mi plisss
potrzebuję małej kupić spiworek do wózka i fotelika. taki mega cieplutki.... tylko nie wiem jaki bo przeglądam allegro i tam niby jest masa śpiworów ale wymiary są jakieś mega.... minimum 90cm... a nawet i 115cm.... to rozumiem że one są do spacerówki, tak???? a ja chcę do gondoli i do fotelika....
ma któraś taki spiworek? niech poleci plissss bp moje dziecię będzie marzło jak się ziąb zrobi na dobre

---------- Dopisano o 03:45 ---------- Poprzedni post napisano o 03:42 ----------

kochana czyli teraz po tym skoku rozwojowym będzie jeszcze gorzej???? w sensie ze jeszcze mniej bedzie spac????
dopytuje bo nasze panny w jednym wieku i moja tez takie cyrki wyczynia ze mną.... zatem na co mam się nastawiać?
Dziękuję Dziewczyny za troskę. Jest lepiej, choć Klara dziś w nocy charczala, no a M.ciągle kaszle, Tomek też ma zapalenie gardła i kaszle że aż się rzuca od tego kaszlu, ale idzie ku lepszemu, bo ma już siłę denerwować się na Marię ;-)

Byłam z M na roratach teraz rano. Otwiera oczy o 6:05 i pyta: mamo, a możemy tam iść w piżamach?

Pewnie za godzinę padnie ;-)
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-06, 07:54   #548
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym pojechala na ip...mi paracetamol nie pomagal, dopiero antybiotyk zaczal robic swoje. Powinni Cie dobrse obejrzec kochana, zeby cos Ci sie nie narobilo...
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-12-06, 07:57   #549
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
O Matko...Anuszka może jedź faktycznie jeszcze raz... niech Ci usg zrobią, na samolocie zobaczą... bo 40 stopni to już nie jest normalne... gdzieś coś się w organizmie dzieje...
Stary 2014-12-06, 08:00   #550
tiera
Raczkowanie

anuszka21 koniecznie jedź na IP

Dziewczyny możecie mi polecić jakąś lampkę - projektor?
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 08:03   #551
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny za troskę. Jest lepiej, choć Klara dziś w nocy charczala, no a M.ciągle kaszle, Tomek też ma zapalenie gardła i kaszle że aż się rzuca od tego kaszlu, ale idzie ku lepszemu, bo ma już siłę denerwować się na Marię ;-)

Byłam z M na roratach teraz rano. Otwiera oczy o 6:05 i pyta: mamo, a możemy tam iść w piżamach?

Pewnie za godzinę padnie ;-)
Fajnie, że dochodzicie do siebie. U nas też zapanował katar. My z Dan się trzymałyśmy dzielnie, ale teraz i nas dopadło. Odciągam jej niezłe gluty przed karmieniem, ale z noska nie leci i nie kaszle
Fajnie, że chodzicie na roraty. U nas też są o 6.00 i dla mnie to jest pora nie dla mnie. Nie jestem się w stanie zwlec z wyra. W sąsiedniej parafii są wieczorem i tam się wybierzemy. Niestety nie dam rady być tam z nimi codziennie ...

Edytowane przez siobhan1
Czas edycji: 2014-12-06 o 08:06
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-06, 08:07   #552
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość

Wiesz co, my co prawda nie mamy, ale rok temu kupilismy meza chrzesniaczce projektor chicco i rodzice byli bardzo zadowoleni. On byl projetorem i gral rozne melodyjki. To taka kula byla z tego z pamietam
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-12-06, 08:24   #553
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Koniecznie IP i sprawdzić to. U mnie paracetamol to było dużo dużo za mało.
Wczoraj byłam na ip. Mam antybiotyk. Wezmę dziś ibuprom. Powiedziała ze jak się pogorszy to mam przyjechać... Na razie się nie pogarsza tylko jest ciągle to samo. Zobacze co po ibupromie.
Stary 2014-12-06, 08:28   #554
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Aleksandretta nam jak kikut odpadł to też w wannie myłam i osuszałam; z tym że troszkę robiły jej się tam strupki to psiknęłam octeniseptem i patyczkiem do ucha czyściłam... ładnie wszystko schodziło...

Wyspałyśmy się dziś, mała się obudziła tylko 2 razy na jedzenie, kupy nie było w nocy to nie trzeba było wstawać i przewijać..

Dzisiaj mam w planach posprzątać chałupę i to już tak pod święta... wszystkiego pewnie nie uda mi się wysprzątać, ale chociaż zacznę
Kurcze idealna masz tę córkę. Moja to budzi się z pełną pieluchą więc przebieram, potem się karmimy i zwykle podczas karmienia też coś zrobi więc znów się przebieramy co ją wybudza i tak 50 minut potrafi zejść. A śpi 1,5 godziny max więc matka chodzi jak zombi.

Cytat:
Kurcze nie brzmi to dobrze Ibuprofen działa też na stan zapalny więc powinien prędzej pomóc niż paracetamol bo ten jest tylko na ból i gorączkę.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 08:31   #555
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Wczoraj byłam na ip. Mam antybiotyk. Wezmę dziś ibuprom. Powiedziała ze jak się pogorszy to mam przyjechać... Na razie się nie pogarsza tylko jest ciągle to samo. Zobacze co po ibupromie.
Kochana ale przy40 stopniach to juz nie bardzo co ma sie pogarszac jak ibu nie pomoze to jedz na ip. A badali Cie tam chociaz? Czy stwierdzili ze piers i dali antybiotyk?

Jak dajesz rade z dziecmi pomaga ktos?
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 08:50   #556
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość

Mi położna mówiła że pępuszek czyścić patyczkiem i octeniseptem i normalnie moczyć w kąpieli.

A pieluszki - może ma gdzieś luzy albo te falbanki nie są wywinięte tylko zawinięte do środka i nie chronią wystarczająco?

Anuszka, obyś szybko doszła do siebie
Stary 2014-12-06, 09:40   #557
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Masakra z tym spaniem.. człowiek już przesypiał całe noce i na nowo teraz trzeba wstawać.. ja to i tak nie moge narzekac bo gora 2-3 razy sie obudzi, zje i spi dalej.. a ja i tak nieprzytomna...

Małej wyszły dwie kozuchy z noska ogromne! Od razu inaczej oddycha...
My z TŻ też czasem sobie tak wspominamy, że już spaliśmy w nocy, po 8h, a teraz coś nam do głowy strzeliło i znów przez 3 lata z głowy, teraz karmienie, potem ząbkowanie. A jak mała wyrosnie, to zaraz syn na imprezy zaczie chodzić.

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Tak jak myslalm..przed 16 karmilam z prawego cyca i teraz sciagnelam ledwo 40ml..

jak ściągać żeby pobudzić po każdym karmieniu czy częściej?? no i ile takie ściąganie powinno trwać żeby też nie przesadzić...jedna seria 7--5--3 wystarczy? ile takich serii dziennie??
Ja sie dobrze nie znam, ale na fejsie jest podobno jakaś grupa wsparcia kp i te laski zawsze pomogą, doradzą i kobiety chwalą, poszukaj.

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Sunrise gratulecje to już nasze ostatnie wątkowe dziecko i jedyne z grudnia Trochę szkoda, że już koniec...

Anuszka zdrowiej biedna kobieto!

Tak to jest, że jedne mają mleka za mało a inne za dużo, a zanim się urodzi to się wydaje, że to takie proste...
Taaa, ciąża to stan błogosławiony, a matka to piękna i uśmiechnieta pani z rózowym bobasem z reklamy.

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Nie sądziłam, że na widok kupy popłaczę sie z radości
Wiele nas jeszczew życiu zaskoczy

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
Wrocilam
Poczekalni juz nie dam rady nadrobic
Tz spisal sie fantastcznie!swietnie zajal sie Mala, ogarnal lekarza i polozna, prania zrobil i posprzatal, jestem pod ogromnym wrazeniem, bo poradzil sobie lepiej niz ja
A do tego, mimoze musial dzisiaj wstac o 5.00, to przejal Clare dzisiaj w nocy,bo ja wrocilam z goraczka i ogromnym bolem gardla

Mala sie chyba za mna stesknila, bo dzisiaj caly dzien na rekach u mnie chciala byc

Od jutra zaczynam walke o kp, przed wyjazdem szlo mi juz troche lepiej, udawalo sie sciagac 60 ml (do tej pory bylo tylko 30, wiec dla mnie to duzy sukces),ale po 2 dniach przerwy i sciaganiu mleka nieregularnie mam wrazenie, ze jwstgo znowu mniej

Anuszka zdrowka
Zanet super, ze to nic powaznego
Sunrisegratuluje
Fiorella ja osobiscie nie znam nikogo o takim imieniu, za to moja kolezanka ma tak na nazwisko.
Aleskastrasznie Ci zazdroszcze jarmarku swiarecznego we Wroclawiu, ma niesamowity klimat
Ogolnie Wroclaw nie zawiele sie zmienil przez ostatnie 7 lat, no oprocz mohego osiedla, ktore rozroslo sie 10krotnie, nadal ma ta studencka atmosfere. ktora uwielbialam
Powodzenia w kp.
Fajnie, że miło spędziłaś czas.

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Jak kupy mleczne Ci 'nie pachną' to poczekaj jak dziecko zacznie jeść mięsko! Te dopiero dają czadu. Dlatego też hindusom śmierdzą europejczycy, bo my mięsozżerni a oni jarosze.

Na 100 jeździsz koło mnie

Gratulacje!!!

Frau, jak tam dziewczyny i Wasze zdrowie? Ok?

Moje dziecko się popsuło od 2 dni daje koncerty wieczorne po czym walnie kupsztala i zasypia koło północy. Bidulka nie potrafi sobie bekną ć tylko takie bąbelki jej lecą. Jak nauczyć dziecko bekać?
Ja zdrowa, ale chłopaki mi się rozkładają.

Najlepiej to pachnie taka kupa przechodzona, jak dziecko jest starsze, nic nie powie, lata z nią w pieluszce, aż czuć jak obok przebuegnie.

Cytat:
Ściągnij lepiej TŻ, bo t nie wygląda dobrze, jeszcze w tym stanie masz dzieci na głowie.

Moje chłopaki zasmarkane, ja się trzymam.
Lilcia dzis co 3 godziny wstawała, a teraz bąki głośne wali
Stary 2014-12-06, 09:40   #558
eclariss
Rozeznanie

Dziewczyny jak przestawić mała?? Wnocy wojuje od 21 do 3 nawet a w dzirń sobie śpi po 3h... Czy to samo się unormuje co robić??
A i czy Wy macie codziennie wyrobione reguralne pory karmienia/spaceru/kąpieli?? U nas każda czyność codziennie dzieje się o innej porze..
Stary 2014-12-06, 09:55   #559
ela_86
Wtajemniczenie

Sunrise gratulacje

Ktoras sie cieszyla na widok kupy swojej czy malucha? Bo ja wpadłam w euforie po pierwszej swojej radosc niemal jak po porodzie

Eclariss sprobujcie wyregulowac godziny. Bo jak jest misz masz to dziecko sie gubi. Nie wie czy dzien cxy noc. U nas w dzien jak spi to nie uciszamy sie, tv wlaczony lub radio, rolety nie zasloniete, no i u nas jeszcze Jasiek wojuje glosno. A mala spi ale przez sen docieraja do niej halasy dnia. Natomiast wieczorem po myciu gasze swiatlo, wokol jest cichutko.
Dobrze jest kapac o tej samej porze.
Miec plan dnia i realizować codziennie. Wtedy maluch przyzwyczaja sie i dostosowuje swoje zachowanie.

A ja chora.... gardlo mam zawalone, zimno mi, wszystko mnie boli... siedzi czlowiek w domu a i tak cos zlapie. Rece mi opadaja juz... z Jaskiem tez znowu gorzej. ... masakra... oby mala nie zalapala niczego.... moze moje mleko ja ochroni? ? Oby...

Anuszka bidulo.... jak Ty dajesz rade?? Podziwiam... ale wez pod uwagę Ip bo to moze naprawde nie cycek....????

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-06, 10:01   #560
Kostka09
Zakorzenienie

Anuszka bidulo., chyba musisz znowu na IP...
Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, po raz kolejny proszę Was o kulinarną radę, bo ja w tym temacie jestem noga...
Uświadomiłyście mnie kiedyś, że kupione kostki rosołowe to zło. Wspomniałyście, że można je zrobić samemu. Znalazłam dziś w necie taki przepis na pastę bulionową.

http://www.chillibite.pl/2013/09/dom...zywna-lub.html

mogłybyście zerknąć na ten przepis pasty warzywnej?? tylko, że ja bym zrobiła najbardziej podstawową wersję bez udziwnień typu borowiki, rozmaryn czy parmezan. Co o tym sądzicie?
Mysle ze bedzie ok
Ja gotuje rosol na kosciach i z duza iloscia warzyw potem odparowuje i zamrazam w pojemniku na kostki lodu.
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Czy te kropelki na kolki działają tylko doraźnie czy jak przez dłuższy okres czasu się podaje to kolka mija całkowicie?
Pije somersby
Posciagalam firanki i jutro myje okna,bo mama ma wolne to D.zaniose babci na dol
Trza się wziąć za porządki świąteczne i pieczenie ciasteczek
Doraznie
Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Moja kruszynka zasnęłamo 23:30 i spała prawie do 5 W dzień nie chce spać to może w nocy mamie się da wyspać.

Paulina na ulewanie raczej nic nie zaleciła puki co zwala wszystko. na niedojrzałość układu plkarmowego, ale on nie ulewa jakoś masakrycsnie.
Przy skoku rozwojowy dzieci mmiej śpią, robią się marudne tak makby miejsca nie mogły sobie znaleźć, ale to mija.
za spanie zazdroszcze
Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość

http://cloudb.com/Poland/sight/twilight-turtle-blue
Na forum kwietniowych kiedys wyczytalam ze jest fajny i tez rozwazam zakup.
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 10:02   #561
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Kochana ale przy40 stopniach to juz nie bardzo co ma sie pogarszac jak ibu nie pomoze to jedz na ip. A badali Cie tam chociaz? Czy stwierdzili ze piers i dali antybiotyk?

Jak dajesz rade z dziecmi pomaga ktos?
Obejrzala cycek i zapisała. Teściowa mi pomaga. Jak do wieczora będzie to samo po ibupromie to pojadę. Nie mogę też co 5 min po szpitalach jeździć z niemowlakiem
Stary 2014-12-06, 11:34   #562
Keithlyn
Zadomowienie

Czesc dziewczyny

podczytuje was regularnie dośc ale nie ma czasu pisać...
Moja malutka ma już 10 dni i wciąż sie docieramy uczymy siebie
Kp czasem idzie dobrze a czasem mała tak sie denerwuje i wierzga że musze podać mleczko z butli. Na szczęscie z mlekiem na razie nie mam problemu nawet zamroziłam już litr !na gorsze czasy wy mrozicie??

tak czytam o tych brzuszkowych problemach i kurcze moja robi żolte kupki zgrudkami niby takie mają być ale sie prztym natrudzi i ma problem z bączkami ....widze że jej sie chce a nie może bączknąć...

Kurka w ciąży tyle zmartwień a po to już w ogole człowiek chodzi myśli i sie zamartwia czy z dzieckiem wszystko ok

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 11:38   #563
ela_86
Wtajemniczenie

Jak odpada kikut to podkrwawia ?? Wydaje mi sie ze jest taki.. ruchomy i podkrwawia. Mam tam patyczkiem ta krew wycierac? Gmerac tam? Suchym patyczkiem? Matko zestresowalam sie.... cholerna polozna nie przyszla caly tydzien... co ja zrobie do poniedzialku?
Stary 2014-12-06, 11:43   #564
Kostka09
Zakorzenienie

Ela psikaj octeniseptem albo spirytusem zalezy co masz i wycieraj patyczkiem za dwa dni sie zasklepi. Ja zamoczonym w spirytusie 70% patyczkiem gmeralam

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-12-06 o 11:45
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 11:44   #565
Keithlyn
Zadomowienie

Anuszka oby to nic poważnego.....

Tak bym poszła na zakupy....a tu jeszcze szwy mnie bolą musze kupic płaszcz i kozaczki. W sklepie to z 2 tygodnie nie byłam. TŻ w ramach pocieszenia mnie przyniósł choinke do domu co bym poczuła magie świąt

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 11:52   #566
eclariss
Rozeznanie

Ela robimy tak ale to nic nie daje..no i nie dam rady wprowadzic systematycznosci...raz poje troszke spi godzinke i znow sie budzi na cyca..innym razem naje sie max i spi 3h...
Stary 2014-12-06, 11:55   #567
anuszka21
Zakorzenienie

Happywoman, a ty lezalas w szpitalu z dzieckiem czy to samemu trzeba?

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Jak odpada kikut to podkrwawia ?? Wydaje mi sie ze jest taki.. ruchomy i podkrwawia. Mam tam patyczkiem ta krew wycierac? Gmerac tam? Suchym patyczkiem? Matko zestresowalam sie.... cholerna polozna nie przyszla caly tydzien... co ja zrobie do poniedzialku?
U nas tez tak jest. Chciałabym mieć tylko taki problem ;p pryskam octeniseptem i gazik jalowy
Stary 2014-12-06, 12:09   #568
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Ela robimy tak ale to nic nie daje..no i nie dam rady wprowadzic systematycznosci...raz poje troszke spi godzinke i znow sie budzi na cyca..innym razem naje sie max i spi 3h...
systematyczności w jedzeniu to chyba ciężko wprowadzić, bo wiadomo, że to różnie
ale pozostałe sprawy można usytematyzować i być cierpliwym....

Cytat:
Happywoman, a ty lezalas w szpitalu z dzieckiem czy to samemu trzeba?

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

U nas tez tak jest. Chciałabym mieć tylko taki problem ;p pryskam octeniseptem i gazik jalowy
ja to mam ciary jak patrzę na ten pępek, a co dopiero w nim gmerać
a jak patyczkiem to suchym? bo łatwiej mi będzie chyba patyczkiem tam dotrzeć niż gazikiem.
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 12:22   #569
paulina119a
Zadomowienie

Słoneczko to moja ewidentnie ma skok rozwojowy. Markotna jest od kilku dni. Gabi też na szczęście nie ulewa masakrycznie ale jej się zdaża i z reguły idzie jej aż nosiłem potem jej furczy w nosku.

Magdula dzięki nawet o tym pojęcia nie miałam. Dziś porobie zakupy zresztą prezenty nie kupione na gwiazdkę

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Anuszka bidulko oby to nic poważnego. Kuruj się
Stary 2014-12-06, 12:37   #570
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Nie wybudzacie dzieciaków jak śpią po 5-6 godzin? Bo ja w pierwszą noc ucieszyłam się, że tak długo śpi, a potem wyczytałam, że to może być niebezpieczne i trzeba jednak wybudzać i karmić Więc dzisiaj z bólem serca budziłam, chociaż tak słodko spała.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości