![]() |
#541 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
O jej ,ale fajnie.. Aniu ,a bylas juz na spotkaniu?
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- AaaMarta mój również sprząta dokładniej niż ja. |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie moge sie doczekac choc pewnie oprocz karty cisnienia itp nic nie bedzie ale zapytam czy daloby rade bym uslyszala serduszko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Byłam w empiku bo lubię sobie połazić po nim,pomacać ksiażki,poczytać.Gdybym mogła sobie pozwolić,to kilka stów w miesiacu szło by na książki właśnie bo uwielbiam czytać. Nic nie zapowiadało,że wyjdę z książką i kiedy już lazłam do wyjścia napatoczyłam się na regał z pozycjami dla przyszłych i obecnych mam. Uwagę przykuła mi ksiażka-grubaaaa,opasała z fajną obwolutą.Zupełnie jakbym byłą książkową sroką(wiem nie ocenia sie ksiażki po okładce,ale teraz jestem w ciąży i mi wolno ![]() ![]() ![]() ![]() Ale nic...ta kobitka napisała wcześniej ksiażke dla nas-kobitek w ciaży-Ciężarówką przez 9 miesiecy. Latałam dzis za tą właśnie knigą po ksiegarniach i dupsko blade,jedynie w empiku kobita była w temacie-nie mają na stanie ale mogą sprowadzić. Jak chcecie coś z jajem,napisane o poważnych sprawach lekko i z humorem to polecam Wam na długie zimne wieczory albo bezsenne noce.Nie załuję 70 zł wydanych. Tym bardziej,że książka ma nam starczyć na pierwsze 5 lat życia pacholęcia. "Dzieciozmagania": http://www.empik.com/dzieciozmagania...0047,ksiazka-p "Ciężarówką przez 9 miesięcy" http://www.empik.com/ciezarowka-prze...0341,ksiazka-p Tymczasem jak to mawiają japończycy- sajonara ![]() ![]() Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-02-03 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Wtajemniczenie
|
Aaa Myślałam, ze dzisiaj mialas spotkanie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
To chyba tylko ja mam niesprzatajacego i nie gotującego faceta:/ wszytko w domu robię ja, porządki, pranie, prasowanie, gotowanie, sprzątanie... No ale tak został wychowany.
No więc jestem po wizycie ![]() ![]()
#547 | |
Rozeznanie
|
A co do komentarza babci to jestem przyzwyczajona jak wyjezdzalam do uk to plakala mowiac ze moje dzieci jada na stracenie hehe tak wiec nic mnie nie zdziwi
Teraz jak czasem rozmawiamy to pierwsze co pyta to czy moje dzieci potrafia czytac i mowic jeszcze po polsku ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ania - super, że się udało! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
Anev0- bo ja mam 3 terminy porodu z OM jest 11t2d z transferu 11t0d a z USG 10t5d. Do wyboru do koloru
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#550 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na szczescie moj TZ to zupelne przeciwienstwo robi w domu wszystko i musze przyznac ze w sprzataniu jest lepszy i dokladniekszy ode mnie jak sprzata to nie pobieznie ale wszystko az ja sama sie dziwie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
PartyGirl- to teraz odpoczywasz. Super ze z dzidziem wszystko oki.
Właśnie zrobiłam michę pierogów ruskich a barszcz sie gotuje. Bedzie wyżerka na dwa dni mniam mniam ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#552 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mój mąż też tak wychowany. Potem na studiach coś tam sam gotował, ale to raczej było odgrzewanie jedzenia z domu. Tyle, że ja się nie dałam i nie pozwoliłam na to. Oboje pracujemy, więc oboje dzielimy się obowiązkami domowymi i koniec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja tu nowa
![]() Jestem w szoku, że jest już druga część wątku dla rodzących we wrześniu, byłam pewna, że jeszcze takiego nie ma wcale bo wszystkie dopiero co się dowiedziały ![]() Ja jestem w 8t, w zeszłym tygodniu zrobiłam test i już dwa dni później byłam u lekarza na USG. Wcześniej robiłam test ale wyszedł negatywny ![]() ![]() Jestem jeszcze totalnie zielona, Wy tu piszecie już o położnych, wyprawkach itp, a ja dopiero zaczynam się orientować co i jak.
#554 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
25 lat, żona od sierpnia 2014
![]() ![]()
#558 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Ridja devojka- witamy. OM- ostatnia miesiączka. TP- termin porodu. Moimi wyliczeniami się nie sugeruj bo moja fasola jest z IVF i dlatego cieżko dociec który to tydzień. Ty sobie licz normalnie z OM. Gratulacje
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#561 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo, ze każdy ma na to inne spojrzenie. Ja akurat jestem tak wychowana, ze nie wstydzę sie przyznać, ze pewnych rzeczy sama nie ogarniam. Oj bardzo daleko mi do perfekcyjnej pani domu, chociaż uwielbiam gotować i podobno niezłe mi to wychodzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
Witaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#562 |
Wtajemniczenie
|
Cześć towarzystwo!
Aakkzzii Tak jak czarownica radzę wietrzyć mieszkanie. Niektóre środki mogą być bardzo niebezpieczne np. wspomniany kret czy domestos. Najlepiej sprzątać w rękawiczkach. Bianeczkaa No mój tż niby był wychowywany tak, aby potrafił sprzątać itd. ale to straszny bałaganiarz tak jak ja tyle, że we mnie raz w tygodniu wchodzi power i sprzątam. Teraz przez samopoczucie trochę gorzej więc pan domu się zmobilizował i zaczął sprzątać. ania_2019 Fajnie, że rozmowa z szefową tak przebiegła! ![]() Nie rozumiem jak baby mogą tak wychowywać chłopów żeby uważali,że w domu nic nie muszą robić. oczarowana Polecę w najbliższych dniach do Empiku zerknę na tę książkę skoro tak polecasz ![]() party_girl7 Gratuluję serduszka! ![]() ![]() ridja devojka Witaj ![]() ![]() Dzień jak dzień, wpycham żarcie, wodę...no i mi niedobrze ![]()
![]() |
#563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Grunt to tak się dogadać, żeby obowiązki nie spoczywały tylko na jednej osobie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#564 | |
Zakorzenienie
|
Musimy my z tż to trochę anty talent jeśli chodzi o porządne sprzątanie, nie nie jesteśmy flejami, ale jak nie mieliśmy naszej pani, to często gdzieś coś było nie domyte itp. A ile placimy zależy ile sprzątania zwykle około 100-150zł i mamy kuchnię i łazienkę na błysk
Cytat:
Super, że jest serduszko. No i uważaj na siebie i odpoczywaj. Mój tż jak mu pozwolić, to też by taki był, w domu wszyscy mu nadskakiwali i miał pod nos. Ale ze mną krotka piłka, dała Bozia ręce, to te ręce niech się wysilą a jak nie umie, to się naucz. I tak nauczył się pomagać przy gotowaniu, naczynia zmywa, wie gdzie pralka i jak się pranie wiesza. A teraz mykam na drzemke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Powiem jeszcze tylko, że wiadomość o ciąży dopadła mnie podczas przeziębienia. Zanim się dowiedziałam przez tydzień byłam na L4 i brałam antybiotyk
![]()
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tu nawet już przed terminem spodziewanej miesiączki gadałyśmy więc już wszystko obgadać zdążyłyśmy ![]() A ja uważam, że wypruwanie sobie żył jest bez sensu. Oczywiście, dałabym radę spokojnie wysprzątać cały dom, upiec chleb i wymienić sobie klocki hamulcowe, ale po co? Skoro są ludzie, którym mogę za to zapłacić, to w imię czego mam padać ze zmęczenia codziennie? Wolę popracować albo zająć się zainteresowaniami, pobawić się z dzieckiem a nie szorować wc jak nie muszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli wszystkie planowały?
![]() |
#568 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dostawałam misia w aptece.. Taki śliczny. Było 5 kolorów do wybrania. Mój TŻ wybrał jasno- brązowego. Pierwszy prezent dla naszej fasolki.
Ridja devojka Witaj z nami -mamusiami . Nie przejmuj się przeziębienie jest normalne w czasie ciąży - zwłaszcza pierwszego trymestru. Ja miałam taka nadwrażliwość zębów i myślałam ,że mi się psują ![]() Edytowane przez truskafffka91 Czas edycji: 2015-02-03 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
Po prostu mnie męczy to przeziębienie, 2 tygodnie i idzie trzeci
![]()
#570 |
Wtajemniczenie
|
Ridja devojka - ja tez tu " przybyłam" z przypadku. Ale mojego kochanego " przypadku" ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.