DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-01, 16:30   #541
malinaaa
Przyczajenie

Dot.: DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy

Cytat:
Napisane przez Monicoor Pokaż wiadomość
ja ja sobie chwale ale za przepisanei glupiego postinoru zainkasowala 35zl:/ no i rzekla wtedy...'musze wziac od Ciebie 35" odebralam wrazenie ze chodzi o kase, ale kobietka spoko
Ja natomiast bardzo zraziłam się do Pani dr Glanowskiej. Przede wszystkim zawsze przed jej drzwimi ustawiaja sie ogromne kolejki, mimo ze kazda pacjentka umawiana jest na konkretna godzine. Wizyta u Pani dr wiaze sie z conajmniej 1 h czekania. Poza tym mimo ze wizyta dla studentek kosztuje "tylko" 35 zl, to tak naprawde zostawia sie w przychodni znacznie wiecej, bo zawsze Pani doktor skierowuje na dodtakowe badania czy usg. Przy tym dodaje, ze to oczywiscie sprawa pacjentki czy pojdzie na to usg czy nie, ale ona na miejscu pacjentki by poszla itd. No i jak w takiej sytuacji nie wybtrac sie na to usg, które na marginesie wykonuje dr Glanowski? Ja udalam sie do pani dr poniewaz potrzebowalam recepty na cilest, ale poniewaz okazlao sie ze jestem w nieodpowiednim momecnie cyklu, pani dr nie przebadala mi piersi, zalecila tylko przyjscie na wizyte po miesiaczce. podczas drugiej wizyty pani dr "wyczula" zgrubienie na piersi i od razu skierowala na usg (oczywiscie inkasujac 35 zl). caly weekend zylam w stresie i co chwile badalam sobie piers, bo wizyte na usg mialam dopiero w nastepnym tyg. Musze tu zaznaczyc, ze ja nie czulam zadnego guzka. Po usg okzalo sie ze nic tam nie ma, a ja do tej pory nie wiem czy rzeczywscie pani dr cos tam wyczula czy moze tylko "dala" zarobic przychodni. Chcialabym jeszcze dodac, ze pani dr podczas badania byla wyjatkowo malo delikatna...
malinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-01, 16:38   #542
malinaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez koniczynka_k Pokaż wiadomość
Tychy?
Szukam naprawdę dobrego ginekologa z Tychów, takiego który przyjmuje na kasę chorych ponieważ nie stać mnie na wizyty prywatne. Problem jest pilny, gdyż jestem w ciąży. Proszę o pomoc! Do kogo sie udać?
Jesli chodzi o Tychy to z cala pewnoscia moge polecic Dr Wojciecha Gwarę. Przyjmuje na Paprocanach na ul. Filipa Novary. Niestety nie przyjmuje na kase chory, ale jednak wydaje mi sie, ze nie ma co oszczedzac na zdrowiu Pan doktor jest profesjonalista w 100%, nie traktuje swoich pacjetek przedmiotowo, lecz zawsze ma czas porozmaiac o problemach, ktore Cie nurtuja. Nie oszczedza recept na tabletki anty Przy tym mily i delikatny Pan doktor jest tez swietnym poloznikiem.
Stary 2006-12-01, 17:16   #543
Pegi28
Przyczajenie

Czy ktos moze mi polecic dobrego ginekologa w Kielcach?

Niestety dr Chamerski odpada.
Wolalabym kogos blizej, w centrum.

Czy ktoras z was slyszala o dr Jolancie Komorowskiej?
Pegi28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-01, 18:04   #544
Monicoor
Zadomowienie

malinaaa bylam dzisiaj u niej i zaczynam sie do niej uprzedzać:/ Po 1 jadła w trakcie wizyty :| Weszłm do gabinetu a ona sobie robila kanapke i stwierdzila ze ma tak zabiegany dzien ale musi cos zjesc i ze przeprasza ( ok. dobrze niech sobie je ale nie w momencie kiedy ja jestem w gabinecie, mogla powiedziec zebym chwile zaczekala) Po drugie w trakci wywiadu jad la, kazala sie rozebrac zbadała, wg. mnie bardzo pobierznie kazała sie ubrać i w czasie wypisywania recepty konczyla swoja kanapeczke. Wizyta trwala raptem 5 minut i nie odpowiedziala na moje zadne pytanie :| Wypisala recepte, powiedziała 'CZTERDZIESCI' heh nawet sie nei domyslalilam czego Ostatnio bylo 35 jak u niej bylam. Przyjmowala mnie po godziach swojej pracy byla ok 15.20 a przyjmuje ponoc do 14 wiec to pewnie stad jej pospiech co nei zmie ia faktu ze powinna mnie potraktowac staranniej. A najgorsze sa kolejki, mialam miec wizyte o 14.45 a do ggabinetu weszlam ok. 15.20:| Wpychajac sie do kolejki....wiem ze chamstwo, ale wiekszym chamstwem jest zapisywanie mnostwa pacjetek w chorych godzinach...W sumie to sama nei wiem skad sie biora opozniena przeciez u niej krotko trwa wizyta :| AHa tez mi zlecila badania po raz kolejny i powiedziala ze moge usg zrobic we wtorki itd....a co w momencie kiedy zrobie je gdzies indziej

Proszę dziewczyny poleccie mi kogos LEPSZEGO z Krakowa
Stary 2006-12-01, 20:11   #545
malinaaa
Przyczajenie

Monicoor polecam doktora Wojciecha Peszka. Bylam u niego w tym tyg. i jestem bardzo zadowolona. Bardzo mily i cieply czlowiek. Widac ze zna sie na rzeczy i bardzo rzeczowo odpowiedzial na wszystkie moje pytania. Doktor przyjumuje w przychodni Promedis na Lubelskiej i Wadowickiej. Wizyta moze nie nalezy do tych najatnszych (70 zl), ale mysle ze warto. No i warunki w gabinecie w pelni cywilizowane, a nie jak we wspominanym gainecie na Stolarskiej. Pozdrawiam
Stary 2006-12-01, 20:25   #546
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasikB Pokaż wiadomość
Ja mam akurat złe doświadczenia jeżeli chodzi o tą panią. Byłam u niej raz na konsultacji przed operacją i muszę powiedzieć, ze nigdy nie spotkałam się z lekarzem, którego nie obchodziło co zrobię i czy kiedykolwiek będę miała dzieci. A znaczące spojrzenie na zegarek też do miłych nie należało. Dodam jeszcze, że byłam u niej prywatnie a wizyta tania nie była (150 zł).
Dla mnie jest bardzo miła i jestem zadowolona że trafiłam właśnie do niej , kiedy tylko zechce moge do niej zadzwonic i nie zbywa mnie byle czym tylko wytłumaczy to co trzeba. Ja za wizyte płace 50 zł. Nie wiem ,nigdy nie było z nią żadnego problemu. czasem tak to juz bywa- ja jak narazie nie nazekam
Stary 2006-12-01, 21:22   #547
Monicoor
Zadomowienie

malinaaa a na wadowickiej to gdzie konkretnie??? Byloby super bo mam niedaelko masz jakies namiary?? Myslalam o DObranowskiej tez ze Stolarskiej, ale sama nei wiem czy chce widziec te okropne korytarze i okropna babe w rejestracji:/ I te numerki do niczego nie podobne, zadnych zasad i okropne drzwi przez ktore wszystko slychac:/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-01, 21:36   #548
malina3891
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czeremchowa Pokaż wiadomość
A gdzie przyjmuje? I ile bierze za wizytę bo pewnie prywatnie.
Z góry dzięki za odpowiedź

Halina Proll
nr tel 0602159031
przyjmuje na Chopena 24/20
wizyta 70 zł ( w tym cytologia)

Goraco polecam!
malina3891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 07:30   #549
czeremchowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malina3891 Pokaż wiadomość
Halina Proll
nr tel 0602159031
przyjmuje na Chopena 24/20
wizyta 70 zł ( w tym cytologia)

Goraco polecam!
Dzięki za takie dokładne dane
czeremchowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 09:29   #550
malinaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Monicoor Pokaż wiadomość
malinaaa a na wadowickiej to gdzie konkretnie??? Byloby super bo mam niedaelko masz jakies namiary?? Myslalam o DObranowskiej tez ze Stolarskiej, ale sama nei wiem czy chce widziec te okropne korytarze i okropna babe w rejestracji:/ I te numerki do niczego nie podobne, zadnych zasad i okropne drzwi przez ktore wszystko slychac:/
Dr Peszek przyjumuje na Wadowickiej w centrum medycznym Promedis w Buma Square (ul. Wadowicka 8W). Trzeba sie wczesniej umawiac telefonicznie (tel. 012 25 28 700). Powodzenia
Stary 2006-12-02, 12:10   #551
Monicoor
Zadomowienie

dzieki wielkie,malinaa fajnie bo pracuje na kalwaryjskiej to niedaelko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-03, 14:50   #552
malgosia23
Przyczajenie

GG do malgosia23 Send a message via Skype™ to malgosia23
Smile Dot.: DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy

moze ktos zna dobrego ginekologa oloznika w bialymstoku?
Stary 2006-12-04, 00:11   #553
mal_gosia
Przyczajenie

GG do mal_gosia

Wrocław

Witam!
Czy ktoś orientuje sie jak jest w Lekarskiej Przychodni Specjalistycznej Towarzystwa Rozwoju Rodzin na Podwalu (kolo konsulatu)?Znacie tam jakiegos dobrego lekarza?
pozdrawiam
mal_gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-04, 08:13   #554
r-o
Raczkowanie

SZUKAM
OSTRÓW MAZOWIECKA lub ŁOCHÓW
kogo polecacie?
r-o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-04, 21:32   #555
evelka9
Przyczajenie

Kraków
Witajcie! Mam wielka prosbe... A mianowicie chcialabym sie udac na pierwsza wizyte do gina... Przyznam szczerze,ze troche mnie to stresuje Zwlaszcza,ze dziewica juz nie jestem i chcialabym poprosic o przepisanie tabletek... I dlatego wolalabym nie napotkac na jakies potepienie czy pretensje(a takie syt.byly tu juz opisywane niestety). Dlatego bardzo prosze napiszcie kogo byscie polecaly z Krakowa? Bede bardzo wdzieczna
evelka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-05, 10:04   #556
nolana
Przyczajenie

Wrocław

W przychodni na Podwalu polecam dr Wieszczka (który znów przyjmuje), przyjmuje w środy rano i w piątki popołudniem. Można się zarejstrowac nawet w przeddzień wizyty.

Doktor jest bardzo delikatny i skrupulatni, leczy kompleksowo a nie tylko przepisując jedne te same globulki (lecze sie u niego na długotrwający stan zapalny). Poza tym dostosowuje terapię do mozliwości finansowych pacjentki Chętnie odpowiada na pytania i wyjasnia wszystko, można z nim swobodnie porozmawiać.
Pzdrawiam!
nolana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-05, 17:01   #557
YATSURA
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolcia83 Pokaż wiadomość
KIELCE
Szczerze polecam dr n. med. Jacka Chamerskiego.
Przyjmuje w Przychodni Rodzinnej na ul.Orzeszkowej 55 lok. 18
(ośiedle Słonecznie Wzgórze)

Jest profesjonalny, ciepły i życzliwy. Jest specjalistą od chorób kobiecych i położnictwa, a do tego endokrynologiem. Ciągle się dokształca. Odpowie na wasze nawet najgłupsze pytania
PS. "Nie lubi" kobiet palących papierosy
Czy dr. przyjmuje na fundusz czy prywatnie? Jeśli prywatnie to ile i czy w cene wchodzi również badanie cytologiczne?
z góry dziękuję i pozdrawiam
YATSURA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-05, 18:17   #558
Monicoor
Zadomowienie

evelka9 to moze ja z innej beczki, nei idz do Glanowskiej bardzo polecanej w tym watku, ostatnio siem zrazilam
Stary 2006-12-05, 21:06   #559
evelka9
Przyczajenie

No wlasnie sporo sie tu o niej naczytalam...Ale faktycznie pod koniec zaczely sie tez pojawiac negatywne komentarze,wiec zrezygnowalam...A co Ci zrobila,ze sie do niej zrazilas?I tak w ogole to do kogo planujesz teraz pojsc?Jakbys znalazla kogos dobrego i godnego polecenia to prosze daj znac! Bylabym bardzo wdzieczna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-05, 21:13   #560
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evelka9 Pokaż wiadomość
Kraków
Witajcie! Mam wielka prosbe... A mianowicie chcialabym sie udac na pierwsza wizyte do gina... Przyznam szczerze,ze troche mnie to stresuje Zwlaszcza,ze dziewica juz nie jestem i chcialabym poprosic o przepisanie tabletek... I dlatego wolalabym nie napotkac na jakies potepienie czy pretensje(a takie syt.byly tu juz opisywane niestety). Dlatego bardzo prosze napiszcie kogo byscie polecaly z Krakowa? Bede bardzo wdzieczna

KRAKÓW
Katarzyna Kisielewska
ul. Urzędnicza 41

Byłam u niej tylko raz, ale zrobiła na mnie pozytywne wrażenie. Spokojna, sympatyczna, wysłuchała, odpowiedziała na pytania.

Szczegóły:
http://ginekolog-krakow.republika.pl/
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-05, 21:35   #561
evelka9
Przyczajenie

milka19! Bardzo Ci dziekuje za namiary A myslisz,ze pani gin.bedzie wyrozumiala? Ty u niej bylas po raz pierszwy w zyciu? Przepraszam,ze tak wypytuje,ale dla mnie to dosc stresujaca sprawa
Stary 2006-12-05, 22:15   #562
Monicoor
Zadomowienie

evelka9 Dr Peszka polecila mi dziewcyzna z wizau, przyjmuje w Buma Squere, wizyta 70zl:/

Glanowska co mi zrobila??? Olała mnie i wziela za to 40 zl, robiac megakrotki wywiad jadła, szybkie badanko i konczenie kanapeczki....na zadne moje pytanie nie odpowiedziala. Przepisala mi globulki, antybiotyk jakis i powiedziala zebym kupila sobie urasept. i tyle, a jak spytalam skad sie moze wziac grzybica, czy zaplenie cewki to nei odpowiedziala, moje kolejne pytanie bylo to jak niedoprowadzic do podobnej sytuacji, tez nie odpowiedziala. wziala 40zl i kazala sie szybko ubrac. Wizyta moze trwła 5minut.:/
Stary 2006-12-06, 05:56   #563
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
milka19! Bardzo Ci dziekuje za namiary A myslisz,ze pani gin.bedzie wyrozumiala? Ty u niej bylas po raz pierszwy w zyciu? Przepraszam,ze tak wypytuje,ale dla mnie to dosc stresujaca sprawa
Ja byłam u niej w innej sprawie niż przepisanie tabletek anty, ale sądzę, że nie masz się czego obawiać Pani doktor jest dość młoda, więc pewnie z przypisaniem tabletek nie będzie problemu, zleci Ci też z pewnością wszystkie ważne badanie niezbędne przed przyjmowaniem tabletek. Była u niej moja koleżanka właśnie w sprawie tabletek i nie miała żadnego problemu
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-06, 07:59   #564
mentira
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez młodaa Pokaż wiadomość
I ja polecam ta pania! jezdzilam prawie 200km do niej... bardzo cierpliwa, wyjasnila mi wszystko, mila, delikatna i naprawde norlamny z niej czlowiek! nie pakowala mi od razu niepotrzebnej sterty hormonow i naprawde pomogla
*
jeszcze dodam, ze polecila mi go pewna lekarka, ktora jezdzila ze swoja corka do niej, a wiedziala od znajomej, takze lekarki i ja sie nie zawiodlam
a ja chodze do tej pani już rok i 3 miesiace i wlasnie zdecydowalam sie poszukac innego lekarza bo brakło mi cierpliwości....od roku i 3 miesiecy probuje mnie wyleczyć z pewnej dolegliwosci i bez skutku....czuej sie czasem jak krolik doswiadczalny bo co pojde to pani wymysla nowe leki....mam szczerze dość i jezeli ktoś szuka kompetentnego lekarza to odradzam
mentira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-06, 09:55   #565
szien
Wtajemniczenie

Białystok

Polecam pana dr. Lipskiego z polikliniki ginekologiczno-polozniczej na Zamenhofa 19. Mily, rozluznia atmosfere, wyslucha,poradzi, odpowie na pytania. Nie wiem ile kosztuje sama wizyta, ale razem za wizyte, badania cytologiczne i usg zaplacilam 150 zl. Przedluzenie recept za darmo.
szien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-06, 17:21   #566
malinaaa
Przyczajenie

Cytat:
No wlasnie sporo sie tu o niej naczytalam...Ale faktycznie pod koniec zaczely sie tez pojawiac negatywne komentarze,wiec zrezygnowalam...A co Ci zrobila,ze sie do niej zrazilas?I tak w ogole to do kogo planujesz teraz pojsc?Jakbys znalazla kogos dobrego i godnego polecenia to prosze daj znac! Bylabym bardzo wdzieczna
evelka9 nie idz do dr Glanowskiej i nie sugeruj sie ze ona jest kobieta to wizyta bedzie mniej krepujaca... nic mniej blednego... U Glanowkiej przede wszytskim naczekasz sie w kolejce jak za czasow komuny, bo zawsze pojawiaja sie ososby spoza kolejki, ktore albo po recepte albo tylko pokazac wyniki usg itd... poza tym pani doktor wyszuka Ci roznego rodzaju schorzenia i zaraz zacznie kierowac na usg do pokoju obok.... ehhhh
Goraco polecam dr Peszka- przyjmuje w centrum medycznym Promedis na wadowickeij i lubelskiej (sa dwa takie centra), mozna umoiwc sie gdzie Ci lepiej pasuje. No i przy tym jest bardzo mily i rzeczowy...
pozdrawaim
Stary 2006-12-06, 18:32   #567
mal_gosia
Przyczajenie

GG do mal_gosia

Cytat:
Napisane przez nolana Pokaż wiadomość
Wrocław

W przychodni na Podwalu polecam dr Wieszczka (który znów przyjmuje), przyjmuje w środy rano i w piątki popołudniem. Można się zarejstrowac nawet w przeddzień wizyty.

Doktor jest bardzo delikatny i skrupulatni, leczy kompleksowo a nie tylko przepisując jedne te same globulki (lecze sie u niego na długotrwający stan zapalny). Poza tym dostosowuje terapię do mozliwości finansowych pacjentki Chętnie odpowiada na pytania i wyjasnia wszystko, można z nim swobodnie porozmawiać.
Pzdrawiam!
Hejka!
dzieki Nolana za informacje ale juz jakos tak wyszlo ze zostalam zarejestrowana do dr Wróblewskiej wlasnie tam na Podwalu. Slyszalas moze cos o niej? moze sie jeszcze przerejestruje.....
mal_gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-06, 19:34   #568
nowaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Ja byłam u niej w innej sprawie niż przepisanie tabletek anty, ale sądzę, że nie masz się czego obawiać Pani doktor jest dość młoda, więc pewnie z przypisaniem tabletek nie będzie problemu, zleci Ci też z pewnością wszystkie ważne badanie niezbędne przed przyjmowaniem tabletek. Była u niej moja koleżanka właśnie w sprawie tabletek i nie miała żadnego problemu

Milka mozesz jeszcze napisac ile kosztuje wizyta? Ja w sumie w piatek mam isc do Glanowskiej:/ ale jakos nie mam przekonania... Przeprowadzilam sie z innego miasta i chce kontynuowac branie pigulek, ale chce tez znalezc kogos w miare kompetentnego
nowaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-06, 21:03   #569
Monicoor
Zadomowienie

nowaaa to milego czekania w kolejkach zycze
jak ja bylam ostatnio to bylam to czekalam 30minut Bylam przed ostatnia, a dodam ze byla godzina 15.20, a pani doktor do 14 przyjmuje...wiec opozniena sa duze Niewiele bo sie wepchalam do kolejki, jedna dziewczyna przegapila swoja kolejke i chcial sie wcisnac przede mnie, gdyby mi sie nie spieszylo to bym ja wpuscila. mozesz liczyc na to ze wizyty inych dziewczyn przebiegan tak szybko jak moja, wiec czas czekania bedzie krotszy.
A Glanowskiej podrożalo teraz jest 40zl
Do tego tabletek od razu nei przepisze, musi byc cytologia, usg i nie ma bola...na odatek najlepiej wykonanie na stolarskiej
Milej wizyty
Stary 2006-12-07, 13:00   #570
nolana
Przyczajenie

mal_gosia!
Niestety o dr Wróblewskiej nic nie szlyszalam. Z doswiadczenia wiem ze dr Kulon jest straszna (pojawila sie juz na tym forum). Przyjmuje tam rowniez pewien Murzyn (Wanebe? - nie pamietam), sympatyczny, przepisuje leki takie, jakie sie prosi ale nie przejawia inicjatywy w leczeniu.
Polecam dr Wieszczka - mysle ze jeszcze dzis mozesz sie zarejstrowac (do 20 jest czynnna przychodnia), tym bardziej jesli masz konkretny problem (u mnie to ciagle zapalenia, jako pierwszy gin mnie dobrze wyleczyl). Jesli myslisz tylko o kontroli,mozesz sprobowac.
Napisz jak po wizycie u dr Wróblewskiej - moze zalozymy osobny watek z ewidencja lekarzy z Podwala?)
Pozdrawiam i powodzenia!
nolana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości