![]() |
#541 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Orgazm łechtaczkowy, a pochwowy-wątek zbiorczy.
Cytat:
![]() Każdego nowego partnera trzeba się uczyć od zera, chociaż wiadomo, że wraz z rosnącym doświadczeniem jest coraz łatwiej. BTW, robi się offtop. Zadałam takie pytanie już jakiś czas wcześniej, ale nie dostałam odpowiedzi. Czy można uznać za pochwowy taki orgazm, kiedy partner pieści kobietę prawie do samego końca, ale tuż przed orgazmem przerywa i koniec następuje podczas penetracji (bez dotykania ręką)? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
High Quality Since 2007
|
Nais - moim zdaniem tak. Chociaż ile osób, tyle teorii i np. niektórzy twierdzą, że za orgazmy pochwowe i tak odpowiedzialne są unerwienia łechtaczki. Czyli krótko mówiąc, ciesz się fajnym orgazmem i nie zastanawiaj się zbyt wiele jak go nazwać, bo i tak niczego to nie zmieni w jego byciu fajnym
![]() Zelfis - to jest logiczne. Bo pisałyśmy o zaczynaniu seksu od wkładania i wyjmowania, bez podniecenia kobiety, co powoduje ból. Tak samo przecież jest z penisem - gdy będziesz go mocno ściskać i trzeć dłonią w czasie braku pobudzenia i gdy jest zupełnie sucho, to chyba boli a nie sprawia przyjemność, nie? Natomiast gdy jesteś pobudzony i gdy jest nawilżenie dłoni, to możliwości są o wiele większe i pewne rzeczy bólu nie sprawiają, albo różne bodźce odbierasz zupełnie inaczej. To samo jest w przypadku gdy kobieta nie jest podniecona i jej ścianki pochwy nie wyprodukują nawilżenia. Wtedy seks najzwyczajniej w świecie tylko boli i nic poza tym. W przypadku natomiast, gdy jest nawilżona, podniecona, pochwa dobrze ukrwiona, to te same bodźce potrafią dać zdecydowanie inny efekt. Pamiętaj, że seks to tak naprawdę drażnienie mocno unerwionych punktów. Edytowane przez ama4 Czas edycji: 2011-08-09 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Raczkowanie
|
ama4 z penisem jest trochę inaczej, jeśli nie ma nawilżenia, to jedynie nie będzie to przyjemne. Jako tak faceci nie odczuwają bólu w sensie bólu. To raczej taki dyskomfort, nie ból. Nieprzyjemne jest tarmoszenie penisa dłonią, kiedy jest suchy, ale znowu to nie oznacza bólu. Co do Waszej pochwy, to czytam, że was boli ponoć i to mi trochę się nie podoba, nie fajnie macie się, jeśli tak jest.
Edytowane przez Zelfis Czas edycji: 2011-08-09 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
High Quality Since 2007
|
Ojj potrafi boleć. Poczytaj temat o pierwszym razie - niektóre dziewczyny np. mają problem z nawilżeniem i te też boli nie tylko przerywanie błony, ale i inne stosunki, podczas których się o nawilżenie nie zadba. I wtedy z orgazmu czy jakichkolwiek przyjemnych uczuć - nici.
Skoro z penisem jest tylko nieprzyjemnie, to spróbuj porównać to do posługiwania się pogrzebaczem do usuwania kataru z nosa a posługiwaniem się w tym celu chusteczką z wyciągiem z aloesu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Raczkowanie
|
Ugh... Co za porównanie. Nie dziękuję. Wiesz, jak was tak boli, to ja się nie dziwię, czemu tylko faceci tak pieją za seksem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Seks, nawet dwojga niedoświadczonych ludzi, to nie jest prom kosmiczny, trochę ogaru wystarczy, żeby sobie poradzić z podstawowymi kwestiami. A już na pewno nie jest tak, że tylko faceci pieją za seksem. Znam mnóstwo dziewczyn, które też pieją ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Raczkowanie
|
To wejdź do tematu o facecie prawiczku i przeczytaj post numer 647.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=244849&page=22 Czy tak kobiety potrafią piać za seksem ? Edytowane przez Zelfis Czas edycji: 2011-08-11 o 02:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomijając to, że nie wgryzłam się w tamten wątek, przeczytałam kilka twoich ostatnich postów (poczynając od 647) i powiem ci tak: oczywiście, że kobiety potrafią tak piać za seksem, chociaż to co ja miałam na myśli to raczej to, że jest na świecie mnóstwo kobiet, które uwielbiają seks (między innymi wypowiadają się one w tym wątku, opisując swoje orgazmy). Natomiast te, które nie mają stałych partnerów, ale za to przyciska je ogromna chcica, po prostu mają łatwiej niż facet w tej samej sytuacji - bo też łatwiej kobiecie znaleźć kogoś na chwilę, na noc (i nie wchodźmy tu w szczegóły, czy to jest właściwe, odpowiednie etc.). Zresztą niejednej kobiecie łatwiej panować nad swoim popędem niż mężczyznom. Ot, kwestia hormonów. Więc w skrócie: tak, są takie kobiety, które "pieją" za seksem tak jak ty i wchodzi im to na układ; idą wtedy na dyskotekę/imprezę i tam rozładowują napięcie. Nie płacą za seks, bo nie muszą, ale to nie znaczy, że niektórym z nas brak seksu nie sprawia kłopotu. Z mojej strony EOT. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Raczkowanie
|
Hmm. W porządku, przekonałaś mnie.
Co do tego "właściwe" i "odpowiednie", to z mojej strony nie musisz się martwić. Ja nie osądzam ludzi, mam swoje własne życie do wartościowania i sam ze sobą problemy, więc nie oceniam innych. EOT. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Raczkowanie
|
dziewczyny czy przed orgazmem pochwowym występuje u Was uczucie parcia na pecherz? w takim momencie zawsze przerywam pieszczoty a gdyby to uczucie przetrwac to pojawi sie orgazm? dodam ze oprocz tego okropnego parcia na pecherz jest tez bardzo przyjemne uczucie az wloski na rekach staja deba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
High Quality Since 2007
|
Nie masz innego wyjścia jak spróbować. Raczej powinno być dobrze, to znaczy nie posikasz się, ale będziesz mieć jeszcze lepsze odczucia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 | |
Marudziara
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
Ja często mam, ale nie jest to zbyt przyjemne. Tak, jakby bardzo mocno chciało mi się siusiu. Wytrysk nigdy mi się nie zdarzył, ale czasem musze przerwać seks i biec się wysiusiać, co mnie strasznie irytuje ... Nie pomaga nawet wysiusianie się przed stosunkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Marudziara
|
W końcu nadejdzie "ten czas" kiedy przestaniesz się w pełni kontrolować i "puścisz"
![]()
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
Ale własnie problem w tym, że ja się nie kontroluję. Po prostu czasem czuję straszny ból i dlatego musze leciec się wysiusiać. Czasem jest mi fajnie, mimo, że czuję ciśnienie na pęcherz i nie przerywam. Orgazm jest, a wytrysku nie ma...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
Ja przez dlugi czas nie doznawalam orgazmu do czasu az troche na ten temat poczytalam
![]() na przyjemnosci sie trzeba skupic i tez mialam uczucie parcia na pecherz ale okazalo sie ze to nie chodzi o mocz tylko damski wtrysk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Raczkowanie
|
a zdazyl sie Wam kiedykolwiek wytrysk bez orgazmu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Przyczajenie
|
orgazm łechteczkowy i pochwowy
Ja i mój chłopak nie zdecydowaliśmy się jeszcze na seks. Narazie wystarczy nam tylko petting
![]() Orgazm łechteczkowy mam na pewno ![]() ![]() Czy to możliwe żebym miałam taki orgazm zaraz po około 5 minutach i nawet 5 razy? Kiedy on mnie tam pieści to ja od razu jestem strasznie podniecona i dochodze. Chciałam Was zapytać jakie to uczucie jest mieć orgazm pochwowy? Nie jestem pewna czy osiągnęłam ten orgazm ale jest mi straszne dobrze kiedy mój chłopak pieści mnie tam palcami. Edytowane przez blanka01994 Czas edycji: 2012-09-03 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: orgazm łechteczkowy i pochwowy
Cytat:
skoro nie jesteś pewna- to go nie doświadczyłaś jeszcze. Skoro masz orgazm łechtaczkowy i wiesz wtedy co to za uczucie- to nie powinnaś mieć kłopotów z rozróżnieniem co jest orgazmem a co nie. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#562 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 | |||
High Quality Since 2007
|
Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale fakt faktem orgazm może być różny, może być krótki-dłuższy, jednorazowy-wielokrotny, także po prostu teraz masz dłuższe, intensywniejsze te orgazmy
![]() |
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a po drugie to orgazm łechtaczkowy od pochwowego ja odróżniam. Podczas łechtaczkowego nie zawsze ta boska rozkosz rozpływa się po całym ciele, a pochwowy to... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Konto usunięte
|
pochwowy jest głeboki, czuję go całym ciałem, trwa dłużej; łechtaczkowy jest ostrzejszy, intensywniejszy, szybszy, krótszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 | ||
High Quality Since 2007
|
A u mnie to zależy od dnia
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
regularnie miewam taki i taki.
Łechtaczkowy raczej samodzielnie przy masturbacji, pochwowy tylko podczas stosunku tudzież przy użyciu wibratora (choć według mnie taki stricte pochwowy orgazm nie istnieje...no ale niech się jakiś anatom wypowie), nie da się nie wiedzieć czy masz czy nie masz orgazmu...
![]() |
#569 |
Raczkowanie
|
Z tego co czytałm wypowiedzi seksuologów, to nie ma co dzielić orgazmów. Orgazm po 5 min...zdarza się...5 razy pod rząd?...może. Nigdy nie doświadczyłam....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Raczkowanie
|
wykorzystam ten temat, żeby nie zakładać nowego. jestem, jak już być może część z was wie, rodzaju męskiego.
zawsze mnie ciekawiło, czy kobieta, która nigdy nie miała orgazmu pochwowego może się tego nauczyć, wykształcić to w sobie? czy jest możliwe, że brak takiego orgazmu wynika np z zaniedbań partnerów, którzy niedostatecznie ją dopieszczali?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.