ZŁY GINEKOLOG - kogo NIE polecamy - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-17, 16:37   #541
irka123
Przyczajenie

Exclamation

Cytat:
Napisane przez leitz Pokaż wiadomość
Kluczbork

Dr. Ireneusz Gulewicz. Jest dobry, jeśli chodzi o przepisanie tabletek (położna daje mu tylko do podpisania receptę), ale nie do badań. Znany jest z olewania i bagatelizowania pacjentek, co doświadczyłam na własnej skórze.

Także odradzam, chyba, że ktoś chce bezproblemowo dostać tabletki.
Trzy razy prowadzona przez "dobrych" lekarzy (najpierw najpopularniejszy i usmiechnięty, potem drogi jak futro z norek ordynator, a potem w klinice w Bytomiu kolega ordynatora) poroniłam, a dr. Gulewicz na drugiej wizycie już wiedział, że to toxoplasmosa i dzięki Niemu jestem szczęśliwą mamą. Nigdy żadnej recepty, ani zlecenia nie pisała położna - ona je tylko stempluje stemlem gabinetu - widocznie źle patrzyłyście. Poza tym od koleżanki pracującej w cateringu wiem, że jest to jedyny ginekolog, który nie chodzi na imprezy organizowane przez firmy farmaceutyczne - ciekawe dlaczego? Nie lubią go? A może trudno go "kupić"? A to, że bezproblemowo wypisuje tabletki, to chyba dobrze? Wolałybyście usłyszeć (jak ja kiedyś) "w tym wieku to sie lektury czyta", albo coś podobnie miłego i kulturalnego? Co prawda to nie jest ten watek, ale POLECAM pana doktora o ile potrzebuje sie kompetentnego i konkretnego fachowca, a nie uśmiechniętego lizusa-showmana z buzią pełną gładkich słówek i taksometrem w fartuchu. Bo do pieszczochów to ten pan nie nalezy. I może dlatego "znany jest z olewania i bagatelizowania". Mna zajął się bardzo troskliwie i bez problrmów wszystko tłumaczył. Wszystkie moje znajome są jego pacjentkami i żadna nie narzeka. Może więc z Wami jest coą nie tak?
Irka, Wołczyn k. Kluczborka
P. S. Ponieważ nie lubię takich forów, to NIE podam nazwisk lekarzy, których w Kluczborku trzeba omijać szerokim łukiem, bo poza dr Gulewiczem i może jeszcze dr Korzekwą z Wołczyna musiałabym wymienić wszystkich

Głupota. Fantastyczny lekarz.

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-07-07 o 00:36 Powód: post pod postem
irka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-19, 23:36   #542
sabbatha
Zakorzenienie

Dot.: ZŁY GINEKOLOG - kogo NIE polecamy

OPOLE

nie polece dr. Tarnowskiego - miły, nie powiem, ale chyba się wstydzi pacjentek. Nie odpowiada praktycznie na pytania, na wątpliwości, na pytanie o to czy zbada piersi (kurcze naprawde nie wiedziałam czy ginekolog bada młode dziewczyny pod kątem zmian w piersiach) wyśmiał mnie. Nie wykrył nadżerki, badania na NFZ - zero. Nawet enzymów nie bada. Prywatnie pewnie wszystko bada, ale nawet na forum gazety odradzano go, bo po prostu to taki ginekolog "3 minuty do widzenia"

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-20, 23:27   #543
chmielna
Raczkowanie

Bytom

Ludmiła Lewandowska

pierwsza wizyta i jestem kompletnie zrażona...
zero podejścia, broń Boże nie zapisze tabletek aty, bo ona chce "żebym rozpoczęła współżycie jak najpóźniej" jak to stwierdziła. Przepraszam, ale to chyba moja decyzja i ważne, że chcę się dobrze zabezpieczyć. Badania nie było. Usłyszałam tylko "co Pani ode mnie chce?". Fajnie, pierwsza wizyta i ja mam jej mówić jak ma mnie zbadać. W dodatku zaczęła wrzeszczeć na mnie, że liczyć nie potrafię. Stare, zmierzłe babsko...po 3 minutach zwiałam i cieszyłam się, że nie byłam prywatnie, bo bym tylko pieniądze w błoto wyrzuciła.

W pon następna wizyta u innej Pani, bo Panowie wszyscy na urlopach...mam nadzieje, że trafię lepiej. Tym razem prywatnie.
budzik dzwoni nadaremnie... ;]

chmielna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-22, 11:14   #544
kilianna
Zakorzenienie

Gorzów Wielkopolski
Ja nie polecam pani doktor Turos-Dejnowicz z Gorzowa Wielkopolskiego. Na początku wydawała mi się całkiem miłą, kompetentną osobą, ale we wrześniu 2007 zdiagnozowała u mnie torbiel na prawym jajniku, zalecała operację, już nawet napisała skierowanie do szpitala, ale pojechałam do ginekologa do Poznania i okazało się,że torbiel mam na lewym jajniku, a nie na prawym. Po prostu lewy jajnik przesunął się lekko w prawą stronę. I nie trzeba operacji, tylko wystarczą tabletki na rozbicie. Dziś nie ma śladu po torbieli, obylo się bez operacji, a ja czuję się dobrze.

Poza tym jeszcze nie podoba mi się to, że pani doktor nie zapisuje pacjentek, trzeba przyjśc bardzo wcześnie, żeby się do niej dostać, ale można to jeszcze przezyć, gdyby nie fakt,że jak byłam ostatnio, czekałam prawie 3 godz. na swoją kolej, po czym, gdy ona nadeszła, pani doktor wezwała do siebie pacjentkę, która przed chwilą przyszła, ale okazało się, że to jakas znajoma (mówiła do niej po imieniu i ogólnie sprawiały wrażenie, że doskonale się znają). Czekałam cierpliwie dalej, aż tu nagle nadeszły dwie kobiety i je też przyjęła przede mną i 10 innymi pacjentkami! Skandal. Kiedy w końcu weszłam do gabinetu, przygotowałam się do badania, pani dr odebrała komórkę, dzwoniła jej znajoma i pytała, czy może przyjśc na badanie, a pani doktor przy mnie powiedziała, że oczywiście, niech tylko powie w kolejce pacjentkom, że weszła jedynie po wynik i ona jej zrobi badania. Skandal!
Byłam tam wtedy ostatni raz, bo nie był to pierwszy taki przypadek. Człowiek idzie, stoi w kolejce po 3 godziny, a niektóre panie nawet podobno po 4 i jeszcze słono za to płaci, bo wszystko prywatnie.
Pani doktor jest bardzo miła i sympatyczna, nie można jej zarzucić, że źle traktuje swoje pacjentki. Odpowiada wyczerpująco na pytania, jest delikatna i uśmiechnięta, ale mnie to nie przekonuje. Pomyłka w moim przypadku była zbyt duża, abym mogła jej zaufac ponownie.

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2008-06-22 o 11:17 Powód: dopisanie miasta
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-24, 15:07   #545
ChatonRoux
Raczkowanie

OPOLE

dr Jolanta Goralewicz.
Myślałam, że kobietę rozszarpię...

Edytowane przez ChatonRoux
Czas edycji: 2009-03-13 o 11:34
ChatonRoux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-26, 09:27   #546
starababa
Raczkowanie

Dot.: Dr. Katarzyna Kisielewska!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Monicoor Pokaż wiadomość
tez mi sie w to nie chce wierzyc byłam i springwald akurat mialo byc usg i zwykla wizyta ale okazal osie ze to polowa cyklu wiec chcialam cytologie jeszcze zrobic i zrobila, przepsiala tabletki na 3 mce i wypisala liste badan ktore mam zrobic przez te 3 mce

bardzo przyjemny gabinet dlatego nei wierze w te opinie
Kraków dr Kisielewska
ja też nie wierzę w ta opinie a dlaczego to czytajcie dzisiejszy mój wpis na forum DOBRY GINEKOLOG dr Kisielewska jest jak najbardziej godna polecenia
Stary 2008-06-30, 15:31   #547
anitka12345
BAN stały

Bydgoszcz

ul.Chrobrego

strasznie nie miła babka,stwierdziła u mnie nadrzerke,ja sie pytam od czego to moge mieć a ona do mnie sprawdz sobie w internecie bo ja się spiesze ;/ myślałam,że wyjde z siebie,ide do niej po wyniki cytologi i wiecej nie pojde .. ;/
anitka12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-03, 22:18   #548
gosiak44
Przyczajenie

hej ja miałm prawie identyczne zdażenie u dr sadowskiego na puerwszej
gosiak44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-04, 11:28   #549
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whisky1985 Pokaż wiadomość
BĘDZIN

odradzam "krzyżyka" przyjmuje koło sądu. Cos strasznego . Badanie mnie tak bolało ze przez 2 tyg chłopakowi nie dałam sie nawet dotchnąć!!
Popieram

Zresztą on miał przez kilka lat zakaz wykonywania zawodu, bo usmiercił pacjentke...
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-04, 22:55   #550
maestra
Przyczajenie

GDZIE JEST MODERATOR?
tego typu proceder jest niezgodny z prawem.Jak można pozwolić,aby ktoś anonimowo zamieszczał niczym nie uzasadnione pomówienia (bo moje "widzimisię" nie jest żadnym argumentem,zwłaszcza,jeśl i nie ma się zielonego pojęcia o medycynie i nie jest się w stanie ocenić ,czy lekarz prowadzi danego pacjenta prawidłowo czy też nie).Osobom zamieszczającym nazwiska lekarzy radzę też umieścić swoje dane osobowe.Watek powinien być jak najszybciej skasowany zanim ktoś się do niego dobierze od strony prawnej.
maestra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-04, 23:38   #551
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maestra Pokaż wiadomość
GDZIE JEST MODERATOR?
tego typu proceder jest niezgodny z prawem.Jak można pozwolić,aby ktoś anonimowo zamieszczał niczym nie uzasadnione pomówienia (bo moje "widzimisię" nie jest żadnym argumentem,zwłaszcza,jeśl i nie ma się zielonego pojęcia o medycynie i nie jest się w stanie ocenić ,czy lekarz prowadzi danego pacjenta prawidłowo czy też nie).Osobom zamieszczającym nazwiska lekarzy radzę też umieścić swoje dane osobowe.Watek powinien być jak najszybciej skasowany zanim ktoś się do niego dobierze od strony prawnej.
Po co ten krzyk?
Nie widzimisię, ale opinie, są zamieszczane po jednej lub kilku wizytach. Do lekarzy często się chodzi z "polecenia", do kosmetyczki, na korepetycje, czy do fryzjera też. Co jest złego w podawaniu danych? to są osoby wykonujące zawód publiczny, służący innym ludziom. Co więcej, w większości przypadków biorą za to pieniądze. To nie jest według Ciebie naganne? bardziej naganne jest podawanie nazwisk lekarzy? Przestrzeganie przed czymś jest ochorną, nie ejst to zakazane prawnie. Większość wizyt jest dokładnie opisana i moim zdaniem lekarz wykonujący dobrze swój zawód, o przecietnej kulturze osobistej nigdy się na tym forum nie pojawi. Cała reszta niech drży albo się zmienia. Jeśli masz inne zdanie wytocz sprawy dziewczynom podającym nazwiska, włącz też do tego osoby z innych portali o podobnej treści.
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-06, 16:50   #552
maestra
Przyczajenie

ie widzimisię, ale opinie, są zamieszczane po jednej lub kilku wizytach. Do lekarzy często się chodzi z "polecenia", do kosmetyczki, na korepetycje, czy do fryzjera też. Co jest złego w podawaniu danych? to są osoby wykonujące zawód publiczny, służący innym ludziom. Co więcej, w większości przypadków biorą za to pieniądze. To nie jest według Ciebie naganne? bardziej naganne jest podawanie nazwisk lekarzy? Przestrzeganie przed czymś jest ochorną, nie ejst to zakazane prawnie. Większość wizyt jest dokładnie opisana i moim zdaniem lekarz wykonujący dobrze swój zawód, o przecietnej kulturze osobistej nigdy się na tym forum nie pojawi. Cała reszta niech drży albo się zmienia. Jeśli masz inne zdanie wytocz sprawy dziewczynom podającym nazwiska, włącz też do tego osoby z innych portali o podobnej treści.

To nie tyle jest naganne,co niezgodne z prawem.Żeby chodziaż ktokolwiek z piszących miał odrobinę mniej odwagi podpisać się swoim imieniem i nazwiskiem.Pierwszy lepszy świr może się tutaj zalogować i anonimowo bezpodstawnie i bezkarnie oskarżać pierwszego lepszego lekarza nawet dla żartu.Ile szkód może przy tym ponieść osoba oskarżana ,mówić nie trzeba.
Wątek należałoby jak najszybciej zamknąć zanim ktoś wam się porządnie do tyłków dobierze i to w majestacie prawa.To nie grozba tylko życzliwa rada...

A tak na marginesie dowód niekompetencji przedstawiony w formie "opisania jakiejś wizyty" jest chyba jakimś żartem.Dowód to pełna dokumentacja medyczna plus opinia niezależnego specjalisty(a własciwie specjalistó) w danej dziedzinie.Nie muszę chyba dodawać,że jeśli się kogoś oskarża to bynajmniej nie ANONIMOWO.

Żeby nie być gołosłowną wasze postępowanie jest łamaniem prawa zgodnie art. 212 § 2 i 216 § 2 KK.
Dlatego też lepiej będzie,jeśli moderator ten wątek jak najszybciej zamknie zanim trafi tu jakiś lekarz opisany powyżej.
Przypominam też ,nawiązując do wypowiedzi jednej z forumowiczek,że fakt łamania prawa przez kogoś innego nie jest żadnym usprawiedliwieniem dla waszego postępowania.To,że np. ktoś dopuszcza się morderstwa nie czyni innej osoby,również mordercy mniej winnym.

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-07-09 o 19:24 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
Stary 2008-07-06, 17:34   #553
bess
Zakorzenienie

Cytat:
GDZIE JEST MODERATOR?
a ta strone widzialas/es??
tu jest do poczytania,nasz watek to pikuś
walcz walcz
http://mordercy.byethost7.com/
http://mordercy.byethost7.com/index2.htm
a tak z ciekawosci padlo tu twoje nazwisko lub kogos znajomego???
Poszukaj w necie na pewno wiecej jes tego typu watkow nt lekarzy
Tu dla rownowagi jest watek o polecanych

ps nie trzeba byc studentka medycyny jak ty,zeby wiedziec np jakie badania lekarz powinien nam wykonac ,a jakich nie robi np badanie krwi przed przepisaniem pigulek czy badanie piersi
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-06, 17:55   #554
maestra
Przyczajenie

Nie rozumiem tej całej dyskusji.Proszę o czytanie ze zrozumieniem.To nieważne ile tego typu przestępstw było ,jest i będzie popełnianych za pomocą środków masowego przekazu.Nie umniejsza to rangi tego,które widzimy powyżej.Zgodnie z tą zasadą (podam kolejny przykład bo widzę,że bez niego mój post nie zostanie zrozumiany) likwiduje się każdą stronę z materiałami o treści pedofilskiej niezależnie od tego,ile tych stron powstanie i ile jest w bardzo dobrze ukrytych i tym samym trudnych do namierzenia.
Nie jestem ginekologiem ani nikim spokrewnionym ani w w żaden sposób związanym z wyżej wymienionymi lekarzami.Nie widzę zresztą powodu ,aby się usprawiedliwiać.Podałam artykuł prawny,który został bezsprzecznie złamany i myślę,że na tym dyskusja powinna się zakończyć.
Jeśli trafi tutaj kilka lekarzy opisanych w tym wątku to na pewno któryś z nich postara się nie tyle o jego skasowanie,co o identyfikację autora danego,zniesławiającego postu i pociągnięcie go do odpowiedzialności prawnej.I słusznie bo nie żyjemy w puszczy,gdzie każdy chwyt jest dozwolony.Myślę,że teraz wyraziłam się wystarczająco jasno.
Stary 2008-07-06, 18:02   #555
bess
Zakorzenienie

no to nie rozumiem czemu nie zglosisz swoich pretensji do moderatorow
A jesli jakis opisany lekarz tu trafi moze i bedzie interweniowal ,martwisz sie o osobe potencjalnie pozwana do sądu???Jej problem
Poza tym skad ta pewnosc co do ewentualnego wyroku ,ciekawe
Stary 2008-07-06, 18:31   #556
maestra
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
no to nie rozumiem czemu nie zglosisz swoich pretensji do moderatorow
A jesli jakis opisany lekarz tu trafi moze i bedzie interweniowal ,martwisz sie o osobe potencjalnie pozwana do sądu???Jej problem
Poza tym skad ta pewnosc co do ewentualnego wyroku ,ciekawe

To nie są pretensje.Nie mam typowo polskiej mentalności być może dlatego nie rozumiesz moich intencji.
A skąd pewność ? Ze znajomości artykułu,który jest łamany.
Mnie nie zależy na ukaraniu kogokolwiek czy wyciąganiu odpowiedzialności.To jest prędzej naturalna reakcja na coś,co mnie w pewien sposób bulwersuje.A uświadomienie grupie osób,że ich postępowanie jest karalne i naganne uważam za naturalne i tyle.Niepojęte,prawda?
Stary 2008-07-06, 20:13   #557
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Wątek należałoby jak najszybciej zamknąć zanim ktoś wam się porządnie do tyłków dobierze i to w majestacie prawa.To nie grozba tylko życzliwa rada...
Proponuję żebyś swoje życzliwe rady zatrzymała dla siebie albo zgłosiła je do moderatora, skoro tak Cię to boli.

I nie mów prosze o typowo polskiej mentalności, bo to jest uogólnianie.
I nie pisz posta pod postem, od tego jest : edytuj.

Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-06, 20:17   #558
bess
Zakorzenienie

Cytat:
To nie są pretensje.Nie mam typowo polskiej mentalności być może dlatego nie rozumiesz moich intencji.
A skąd pewność ? Ze znajomości artykułu,który jest łamany.
Mnie nie zależy na ukaraniu kogokolwiek czy wyciąganiu odpowiedzialności.To jest prędzej naturalna reakcja na coś,co mnie w pewien sposób bulwersuje.A uświadomienie grupie osób,że ich postępowanie jest karalne i naganne uważam za naturalne i tyle.Niepojęte,prawda?
tak niepojete
Nie wiem czy dobrze zrozumialas ale chodzilo mi o to skad ta twoja pewnosc co do wyrokow jakie zapadlyby w sądzie,czyli skad pewnosc ,ze te pomówienia okazalyby sie pomowieniami ,a nie prawdą
Mentalnosc masz zapewne wyjatkową,a nie nasza typowo polską
krzyk GDZIE JEST MODERATOR to nie zgloszenie,musisz spr kto jest moderatorem tego forum i opisac mu ta sprawe
Stary 2008-07-07, 09:08   #559
kingus
Przyczajenie

do maestry:nie rozumiem w takim razie,jak się tu znalazłaś?po co się zarejestrowałaś już w styczniu,a dopiero teraz rościsz jakieś pretensje?dziewczyno,ta strona uratowała mi w pewnym sensie życie!takie strony, takie fora, takie tematy są bardzo potrzebne, bo jest mnóstwo niekompetentnych ginekologów, nieudaczników pazernych, którzy biorą kupę kasy i szkodzą twojemu zdrowiu. sorry, ale jestem kobietą, kobiecość i wszystko co związane z tą sferą to mój atut, moja wartość, to moje jestestwo. a ile razy dziewczyny tu pisały, że właśnie jakiś quasi-ginekolog im to odebrał, zbeszcześcił, pozbawił dziecka, godności...i lepiej o tym milczeć, tak?lepiej pozwolić, żeby następnym zrobił to samo, niż ostrzec?lekarz powinien przede wszystkim pomagać. jeśli są tacy, co tylko szkodzą i dzięki tej stronie w końcu nie bedą do niego przychodzić potencjalne nowe ofiary, a więc nie będzie miał komu "pomagać", to będę się cieszyć, że się do tego przyczyniłam, że kogoś uratowałam, i będę dzięować Panu Bogu, że i ktoś mnie uratował. a tych "specjalistó" się nie matrwię, i tak dostali o duóż więcej, niż na to zasłużyli. jeśli nie masz polskiej mentalności, to proponuję po prostu tu nie wchodzić i nie gadać swoich mądrości, bo nigdy nas- Polek, kobiet Polek nie zrozumiesz...
kingus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-07, 11:21   #560
primavera
Zakorzenienie

maestra studiuje medycynę i swoimi "apelami" zapewne chciałaby się zabezpieczyć, aby w przypadku niezadowolenia z wizyty u niej nikt tego nie opisał i jej nie odradził

Maestra - ten wątek jest dobry i potrzebny, niejedną z nas ustrzegł przed wizytą u pseudo-lekarza. Informacje podawane są rzetelnie, opisują przebieg wizyty (jeśli jest jakaś opinia typu "nie idźcie do niej/niego, bo beznadziejny lekarz) to zawsze mówimy, że taka opinia jest bez sensu i nic konkretnego nie wnosi.
No i nie trzeba mieć skońconej medycyny aby określić, że ktoś nie wysyła na potrzebne badania lub jest po prostu chamski.

Moja rada - staraj się być dobrym lekarzem, a wtedy nie będziesz musiała się obawiać, że twoje nazwisko trafi na tego typu listę
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-07, 11:27   #561
sheryl
szeryfcio

do maestry:
dziewczyno, ale to nie są pomówienia, tutaj dziewczyny opisują swoje prawdziwe wizyty. Jak ktoś pisze prawdę to się nie boi. Zresztą który lekarz będzię ciągał po sądach za to, że pacjentka napisała o nim: niemiły, opryskliwy, wulgarny, ściąga pieniądze, itp...(zwłaszcza jeśli wie, że to prawda), a w przypadku cięższych zarzutów, jeśli są prawdziwe, tym bardziej. Nikt kto napisał prawdę się nie boi, bo i czego? Że opowiedziałam jak przebiegała wizyta? Śmieszne.
Jeśli jesteś kobietą to się ciesz, że jest taka strona.

P.S.
hehe, primavera, dobre!

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2008-07-07 o 11:31 Powód: bo primavera dobrze gada :)
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-08, 22:45   #562
maestra
Przyczajenie

[quote=sheryl;8131554]do maestry:
dziewczyno, ale to nie są pomówienia, tutaj dziewczyny opisują swoje prawdziwe wizyty. Jak ktoś pisze prawdę to się nie boi. Zresztą który lekarz będzię ciągał po sądach za to, że pacjentka napisała o nim: niemiły, opryskliwy, wulgarny, ściąga pieniądze, itp...(zwłaszcza jeśli wie, że to prawda), a w przypadku cięższych zarzutów, jeśli są prawdziwe, tym bardziej. Nikt kto napisał prawdę się nie boi, bo i czego? Że opowiedziałam jak przebiegała wizyta? Śmieszne.
Jeśli jesteś kobietą to się ciesz, że jest taka strona.

Po przeczytaniu tego postu,podobnie jak i wielu innych nasuwa mi się tylko jedno stwierdzenie: głupota ludzka jest jak horyzont-bezkresna.
Wytłumaczyłam już bardzo dokładnie,dlaczego tak czynić nie można podając nawet artykuł KK ,jaki został wyżej wielokrotnie złamany.Widzę jednak,że zrozumienie go przekroczyło możliwości co poniektórych powiem więc pokrótce: jeśli ktoś uważa,że taki proceder powinien być dopuszczalny,musi postarać się o zmianę prawa.Do moderatora pisać nie będę,gdyż nie w moim interesie tylko w waszym jest likwidacja tego wątku.Bo to nie ja mogę zostać z łatwością zidentyfikowana i ciągana po sądach.
Jeśli chodzi o ściganie dziewczyn (chyba mentalnych??) ..Osobiście znam kilka przypadków takiego skutecznego"ścigania" osoby dopuszczającej się zniesławienia w sieci,i to znacznie bardziej trywialnego niż te powyżej.Myślę też,że kilka lekarzy z pewnością się na to zdecyduje,o ile na wątek natrafi.Dlatego też,znając tego typu przypadki (z życia) napisałam ten wątek tylko KU PRZESTRODZE a nie po to,żeby kogoś karać czy ścigać albo bronić ale po to aby UŚWIADOMIĆ.Co z tym zrobicie,nie jest moją sprawą.Napisałam już wszystko,innych argumentów odpierać nie będę ,gdyż zrobiłam to w poprzednich postach a nie lubię się powtarzać.
Stary 2008-07-08, 23:56   #563
sheryl
szeryfcio

Przede wszystkim naucz się panować nad emocjami i nie obrażaj innych, bo tu tego robić nie wolno.
W postach tych nie ma nic co by świadczyło o głupocie, to Ty pewnych rzeczy nie rozumiesz. I jak już czegoś nie rozumiesz, to trudno, lepiej daj sobie z tym spokój.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2008-07-09 o 11:56 Powód: dopisek
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-09, 01:09   #564
martini.
Zakorzenienie

Cytat:

Po przeczytaniu tego postu,podobnie jak i wielu innych nasuwa mi się tylko jedno stwierdzenie: głupota ludzka jest jak horyzont-bezkresna.
Wytłumaczyłam już bardzo dokładnie,dlaczego tak czynić nie można podając nawet artykuł KK ,jaki został wyżej wielokrotnie złamany.Widzę jednak,że zrozumienie go przekroczyło możliwości co poniektórych powiem więc pokrótce: jeśli ktoś uważa,że taki proceder powinien być dopuszczalny,musi postarać się o zmianę prawa.Do moderatora pisać nie będę,gdyż nie w moim interesie tylko w waszym jest likwidacja tego wątku.Bo to nie ja mogę zostać z łatwością zidentyfikowana i ciągana po sądach.
Jeśli chodzi o ściganie dziewczyn (chyba mentalnych??) ..Osobiście znam kilka przypadków takiego skutecznego"ścigania" osoby dopuszczającej się zniesławienia w sieci,i to znacznie bardziej trywialnego niż te powyżej.Myślę też,że kilka lekarzy z pewnością się na to zdecyduje,o ile na wątek natrafi.Dlatego też,znając tego typu przypadki (z życia) napisałam ten wątek tylko KU PRZESTRODZE a nie po to,żeby kogoś karać czy ścigać albo bronić ale po to aby UŚWIADOMIĆ.Co z tym zrobicie,nie jest moją sprawą.Napisałam już wszystko,innych argumentów odpierać nie będę ,gdyż zrobiłam to w poprzednich postach a nie lubię się powtarzać.
Tak sobie zacytuję, żeby mod, jak już tu zajrzy, miał co poczytać. Nawet podkreślę to, co mnie najbardziej interesuje.

Lubię takie argumenty a propos inteligencji. A nazwanie kogoś "mentalnym" też raczej nie należy do dobrego smaku. Trochę wstyd, zwłaszcza, że przychodzisz tu do nas z dobrym sercem i dobrą radą, a na koniec nas obrażasz.

A co do "pomówień" to wiesz. Może dobrym sposobem będzie podpisywanie odpowiednich dokumentów, które będą zaświadczeniem, że swoją opinię zachowamy dla siebie? W końcu, jak wyjdę z gabinetu, sklepu, zajęć w szkole językowej (czegokolwiek generalnie) i porozmawiam z koleżanką na ten temat, to też jest pomówienie. Bo przecież, przekazuję swoją, niepopartą dowodami i ekspertyzami biegłych, opinię. I (O ZGROZO!), robię to osobiście i te osoby znają mnie z imienia i nazwiska. A o kosmetykach, książkach, filmach czy płytach też nie wolno dyskutować? W końcu, przecież na wypadek złej opinii sprzedaż zmaleje. Wracamy do cenzury?

A na koniec tego OT napiszę, że jestem bardzo wdzięczna za wątki "polecamy/ nie polecamy", bo dzięki temu znalazłam fantastyczną panią doktor.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-09, 15:23   #565
maestra
Przyczajenie

Tak głupota jest powodem to wstydu,niemniej głupiec nigdy nie zdaje sobie sprawy ze swoich ograniczeń.Tak więc rumieniec powinnien oblać policzki kilku osób wyżej piszących.Nie obraziłam nikogo osobiście,jednak nie mogłam inaczej podsumować kilku wypowiedzi które ewidentnie świadczą o kompletnym,powtarzam kompletnym braku zrozumienia tego,co napisałam.Tłumaczyłam ,dlaczego tak się czynić nie powinno kilkakrotnie i żadna forumowiczka nie włożyła ani odrobiny wysiłku w to,żeby pojąć treść moich prostych jak budowa cepa postów,co jest wyrazem braku szacunku dla interlokutora i łamaniem zasad NETYKIETY.i tak posłużyłam się eufenizmami,bo nie z amierzam zniżać się do poziomu jarmarcznej słownej przepychanki
Forumowiczki,!!! Nawet jeśli pisałyście to wszystko w dobrej wierze,postarajcie się o likwidację wątku bo:
Zgodnie z art KK (212,216) nie wolno nikogo zniesławiać za pomocą środków masowego przekazu,w tym internetu.Podkreślam : za pomocą środków masowego przekazu!!Jeśli piszesz coś negatywnego o kimś w gazecie,internecie,mówisz o tym w radiu lub telewizji (a nie zostało to potwierdzone na drodze procesu sądowego) i jednocześnie podajesz dane tej osoby,popełniasz przestępstwo (przeczytajcie sobie te dwa art)Karą jest grzywna lub pozbawienie wolności (do dwóch lat) i niekoniecznie w zawieszeniu.Wiadomym jest przecież,że jeśli odradzasz jakiegoś ginekologa koleżance/koleżankom np.przez telefon,to przestępstwa nie popełniasz (no,może znalazł by sie jakiś prawny haczyk ,aczkolwiek to bardzo wątpliwe),bo m in nie upubliczniasz tej wiadomości.
To forum odwiedza wiele osób,być może ,że w najbliższym czasie trafi tu kilka lekarzy opisanych powyżej.Wystarczy,że jeden się wkurzy,i wiele z was może mieć duże problemy.Ja znam osobiście przypadki procesowania się za zniesławienie w necie (w tym jeden w toku) ,które zakończyły się bardzo niemiło dla tego,kto się tego zniesławienia dopuścił.Tak więc tego typu procesy nie są serialową fikcją,ale smutną rzeczywistością.Dlatego własnie wyprodukowałam tyle postów,żeby ostrzec piszące tu kobietyJeśli uważacie,że lekarz popełnił błąd i przyczynił się do utraty waszego zdrowia,to zbierzcie odpowiednią dokumentację i do sądu.Nigdy nikogo (nawet jeśli uważacie,że jest "winny") nie oskarżajcie w necie,no chyba,że chcecie wypłacić olbrzymie odszkodowanie,spędzić kilka miesięcy za kratkami i mieć wyrok w papierach.I nie reagujcie agresją ,że ktoś wam usiłuje coś uświadomić.
Stary 2008-07-09, 15:46   #566
hathayoga
perfumove love

Maestra ma trochę racji. Zapis w KK jest (chociaż w przypadku internetu to raczej martwy zapis) i podobnie jak z reklamowaniem na forach o "najlepszych fryzjerach" można by ograniczyć odrobinę szafowanie nazwiskiem (w tym przypadku doktorka).

Z drugiej strony, rozumiem wzburzenie dziewczyn, bo opisują prawdziwe sytuacje, swoje ogromne obawy wobec ludzi, którzy delikatnie mówiąc nie dopełnili swoich obowiązków. Dla mnie wątek jak najbardziej przydatny. A historie czasem straszliwe...

Przykre tylko, że pod KK można podciągnąć osobę, która wypowiada subiektywne i zgodne z zaistniałym stanem faktycznym opinie, a nie lekarza, który zachowuje się co najmniej nieodpowiednio. I na dodatek wie, że będzie traktowany w tym kraju niczym święta krowa.

p.s. A co do prywatnych gabinetów to jest ich już w tej chwili tyle, że o pozytywną relację z klientem (jakim jest pacjent wydający co najmniej 50zł za wizytę) należałoby zadbać.

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-09, 16:31   #567
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Tak głupota jest powodem to wstydu,niemniej głupiec nigdy nie zdaje sobie sprawy ze swoich ograniczeń.Tak więc rumieniec powinnien oblać policzki kilku osób wyżej piszących.Nie obraziłam nikogo osobiście,jednak nie mogłam inaczej podsumować kilku wypowiedzi które ewidentnie świadczą o kompletnym,powtarzam kompletnym braku zrozumienia tego,co napisałam.Tłumaczyłam ,dlaczego tak się czynić nie powinno kilkakrotnie i żadna forumowiczka nie włożyła ani odrobiny wysiłku w to,żeby pojąć treść moich prostych jak budowa cepa postów,co jest wyrazem braku szacunku dla interlokutora i łamaniem zasad NETYKIETY.i tak posłużyłam się eufenizmami,bo nie z amierzam zniżać się do poziomu jarmarcznej słownej przepychanki
Forumowiczki,!!!
Znowu zacytuję i podkreślę to, co mi się najbardziej podoba.

Proponuję wrzucić na luz, bo coś chyba Ci nerwy puszczają.

Poza tym, chyba nie do końca wiesz, co piszesz. Zarzucasz nam (i sobie też, bo jednak się tu zalogowałaś, więc też jesteś forumowiczką), że nie znamy zasad netykiety? A powiedz mi, w którym jej punkcie napisane jest, że wolno obrażać rozmówcę? No, bo jakby na to nie patrzeć, jak nazywasz kogoś "głupim" i "mentalnym", to chyba jednak nie jest wyrazem najwyższego szacunku. Nie wymagaj, żeby ktoś traktował Ciebie inaczej, niż Ty traktujesz innych. Takie są zasady.

A do tego te ciągłe wykrzykniki i KRZYKI, to też wykaz klasy i dobrego tonu? Tak?

A poza tym, to skąd wiesz, ile która dziewczyna poświęciła na ten wątek? Może nawet 80 godzin, tylko po prostu wnioski miała inne niż Ty. Więc WYDAJE CI SIĘ, że nie zrobiła nic? Acha, no i myślę, że jesteśmy Ci wszystkie wdzięczne za to, że pisałaś eufemizmami, bo inaczej to już na pewno byśmy nie zrozumiały. Myślę, że więcej przykładów też może okazać się pomocne.

A swoją drogą, to "jarmarczna przepychanka słowna" to jest coś, co właśnie reprezentujesz. Krzyki, fochy i obrażanie. I oczywiście, jedyna słuszna racja. Jak na rynku.

I jeszcze rada na przyszłość w kwestii szacunku do rozmówcy. Po znakach przestankowych stawiamy spację. Wygodniej się czyta.

Cytat:
Nawet jeśli pisałyście to wszystko w dobrej wierze,postarajcie się o likwidację wątku bo:
Zgodnie z art KK (212,216) nie wolno nikogo zniesławiać za pomocą środków masowego przekazu,w tym internetu.Podkreślam : za pomocą środków masowego przekazu!!Jeśli piszesz coś negatywnego o kimś w gazecie,internecie,mówisz o tym w radiu lub telewizji (a nie zostało to potwierdzone na drodze procesu sądowego) i jednocześnie podajesz dane tej osoby,popełniasz przestępstwo (przeczytajcie sobie te dwa art)Karą jest grzywna lub pozbawienie wolności (do dwóch lat) i niekoniecznie w zawieszeniu.Wiadomym jest przecież,że jeśli odradzasz jakiegoś ginekologa koleżance/koleżankom np.przez telefon,to przestępstwa nie popełniasz (no,może znalazł by sie jakiś prawny haczyk ,aczkolwiek to bardzo wątpliwe),bo m in nie upubliczniasz tej wiadomości.
To forum odwiedza wiele osób,być może ,że w najbliższym czasie trafi tu kilka lekarzy opisanych powyżej.Wystarczy,że jeden się wkurzy,i wiele z was może mieć duże problemy.Ja znam osobiście przypadki procesowania się za zniesławienie w necie (w tym jeden w toku) ,które zakończyły się bardzo niemiło dla tego,kto się tego zniesławienia dopuścił.Tak więc tego typu procesy nie są serialową fikcją,ale smutną rzeczywistością.Dlatego własnie wyprodukowałam tyle postów,żeby ostrzec piszące tu kobietyJeśli uważacie,że lekarz popełnił błąd i przyczynił się do utraty waszego zdrowia,to zbierzcie odpowiednią dokumentację i do sądu.Nigdy nikogo (nawet jeśli uważacie,że jest "winny") nie oskarżajcie w necie,no chyba,że chcecie wypłacić olbrzymie odszkodowanie,spędzić kilka miesięcy za kratkami i mieć wyrok w papierach.I nie reagujcie agresją ,że ktoś wam usiłuje coś uświadomić.
A powiedz mi jeszcze, która z dziewczyn dopuściła się przestępstwa, a która nie? Bo czy jeżeli napiszę:

"Doktor X miasto Y

Był niedelikatny i nie zrobił mi odpowiednich badań, a do tego był nieuprzejmy. "

To jest już pomówienie, czy nadal tylko i wyłącznie moja opinia, której nie muszę popierać dowodami? No chyba do tego jeszcze w naszym kraju nie doszło, że trzeba przepraszać, za własne odczucia.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-10, 15:02   #568
jaga_2001
Zakorzenienie

A ja od siebie napisze, ze ten watek mozna by pod Art. 213. § 1 "podpiac", czyli, ze przestepstwa pomowienia jako takiego nie ma. Poza tym, tu wypowiadaja sie wizazanki, ktore przewaznie maja po wieksza ilosc postow, a nie swiezo zarejestrowane uzytkowniczki. No i praktycznie duza czesc z nas zna sie rowniez osobiscie. Wiec o jakiekolwiek anonimowosci nie mozna tu mowic...
W zwiazku z powyzszym prosze o zaprzestanie tego bezsensownego dialogu. Za kolejne off topy posypia sie punkty karne!

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-10, 23:35   #569
Zadymka
Raczkowanie

GG do Zadymka

a artykuł ten brzmi:

art. 213
§ 1. Nie ma przestępstwa określonego w art. 212 § 1, jeżeli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy.

Matka Polka Superstar

Zadymka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-10, 23:56   #570
intransitive
Wtajemniczenie

dzięki za ten wątek. Od siebie na szczęście nie mam żadnych nazwisk do dodania do listy, ale zrobiłam negatywną selekcję
P.S.
Dla mnie ten wątek to coś w rodzaju zbioru recenzji.
Płyte się recenzuje, tak same jak książkę. Można napisać "nieciekawa, nudna, nie daje do myślenia, autor popada w grafomaństwo". To jest to samo co "doktor był niedelikatny, niemiły i sprawiał wrażenie niekompetentnego".
intransitive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości