|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Cytat:
nooo, poopalałabym się
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Do nas też upały wróciły. Dziś jest 28 stopni, ale jutro ma być gorzej
|
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Jeszcze o jedno miałam zapytać (chociaż to na pewno nie ostatnie pytanie do końca ciąży ), myślałyście nad monitorami oddechu? Kurcze ja strasznie się boję śmierci łóżeczkowej, boję się że nie zauważę, że moje dziecko nie oddycha. Ale nie chcę tez w paranoje popadać, nie wiem... czy któraś jest zdecydowana go kupić ?
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Ja o nim myślałam, ale muszę jeszcze trochę o tym poczytać.
|
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
To też prawda, pierwsza pomoc obowiązkowo,chociaż w sytuacji zagrożenia można zapomnieć co robić. Ja czytam o Snuza, przypina się do pieluszki i " Snuza dzięki zastosowaniu najnowszej technologii po 15 sekundowej przerwie w ruchu delikatnie pobudzi dziecko, stymulując go do przywrócenia ruchu." a gdy dziecko ma bezdech piszczy jak oszalały. Piszą że niby są w szpitalach na oddziale noworodków stosowane. Nie wiem a może taka mata pod materacyk. Nie mam pojecia totalnie się na tym nie znam, co możne być lepsze.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-07-17 o 12:12 |
|
|
|
#547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wiem że to wina hormonów bo przy tabletkach anty miałam to samo ![]() Cytat:
Jeszcze monia musimy wyeliminować, ale to po sikaniu bo na razie byłoby zbyt dużo wrzasku ![]() A co do sikania - zaliczyłam sukces dziś! Zawołała mi siku mówiąc ' szybko szybko!' nie zdążyłam ściągnąć pampersa, ale następnym razem już siadła I zero mokrych gaci dzisiaj ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Jakoś będę czuła się spokojniej że jest coś co czuwa. A pierwsza pomoc dzieciątku nie jest trudna. Dwa palce na klatkę 15 uciśnięć, i wdechy tak żeby i nosek i usteczka były zakryte przez nas i powietrze wtłaczane było obiema drogami Przy zakrztuszeniu się przez plecy prostą ręką, najlepiej od razu do góry nogami. A jeśli wpadło za daleko to wdmuchiwać do środka, bo mogło się zakleić. Przechodziłam pierwszą pomoc w liceum i zaliczałam reanimację na maluszku. Co do mówienia - powiedzieliśmy rodzicom na początku czerwca. Znajomym w połowie czerwca ale to tylko dlatego że pytali sie mnie czy chce browara a Tż do nich, że w moim stanie to nie wskazane ![]() A moja mama rozpowiada już wszystkim na około i się chwali ciągle że będzie babcią. Wiedziałam że tak będzie więc mnie to nie dziwi Teściowa tez pewnie gada na prawo i lewo Takich już mamy rodziców
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam po wyniki ale w dalszym ciągu nic nie wiem... Musze powtórzyć badanie za dwa tygodnie i wtedy Doktor będzie mogła mi powiedzieć na 100% i napisać opinie do ginekologa. Wydaje jej się że raczej to jest przebyta toksoplazmoza, tym bardziej że na USG jak do tej pory wszystko zawsze jest w porządku ale awidność wyszła niejednoznaczna i dopiero jak powtórze badanie i porówna wyniki to mi powie tak na pewno.
Tak bym chciała już wiedzieć na 100% a tu znowu tyle czekania
|
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia, gratuluję postępów z małą
jak niewiele trzeba człowiekowi do szczęścia Co do pomocy z liceum - nie oszukujmy się, pierwsza pomoc się zmienia caly czas i warto powtarzać taki kurs, mój mąż nie wierzył, ale mu pokazałam, że jego kursy z pierwszej pomocy z technikum a teraz są różne. W pracy mam co roku, choć aby utrzymać skuteczny poziom zapamiętania i wprawy wypadałoby szkolić się co pół roku Sęk w tym, że nie na każdym kursie w szkole rodzenia pokazują, a część rodziców nigdy nie miała styczności z taką pierwszą pomocą poza obrazkami, bo skupiali się na dorosłych niepozorna, w sumie to nie jest źle z takim wynikiem, bo to swiadczy o tym, że są spore szanse, iż nie wskazuje to na świeżą (do 4 mies) infekcję
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-07-17 o 12:33 |
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko że ja kończyłam liceum 3 lata temu to normy nie zmieniły się aż tak
Zresztą może i przestarzałe formy są, ale grunt że skuteczne i cokolwiek robimy w kierunku żeby dzieciątko oddychało
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
niepozorna kurcze jeszcze tyle musisz czekać na 100 %, ale jakby coś teraz było nie tak to już by raczej było wiadomo. Na pewno to coś starego, ale dla pewności i bezpieczeństwa trzeba sprawdzić.
|
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kurs pierwszej pomocy zrobi mi szwagierka bo jest pielegniarka i prowadzi takie kursy,mam nadzieje ze cos zapamietam. Tym bardziej ze do szpitala mamy dobre pol godziny (juz po przeprowadzce). Mamá miala do mnie przyleciec na trzeci trymestr pomoc troche a moja siostra ja namowila i sie przeprowadza do niej pomoc z ponad rocznym dzieckiem,wsciekla jestem bo juz nawet mieszkanie dla mamy mielismy wynajete...
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz mi, gdzie zamawiałaś adapter? Bo chyba też by mi się przydał, dużo jeżdżę autem... Cytat:
![]() Nie chcę też popadać w paranoję... |
||
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, zamawiałam akurat przez allegro, bo zalezało mi na jak najszybszej wysyłce (miałam w ten weekend zostać jedynym kierowcą na wakacje), natomiast wiem, że można zamówić taniej online w mediaexpert i czeka się 5-7 dni. Kupowałam ten Tummy Shield
Magda, to ja skończyłam prawie 10 lat temu, więc może faktycznie
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-07-17 o 12:51 |
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu, ten adapter kosztuje 300zł
|
|
|
|
#556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no teraz gdy w ciąży to faktycznie haha Cytat:
To czekanie zawsze najgorsze
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Cena boli, że oj
ale z kolei te połowę tańsze mnie w ogóle nie przekonały, jak sobie pomacałam i wyszłam z założenia, że skoro dziecku kupuje się fotelik od 500zł w gorę, to na siebie mam żałować?
|
|
#558 |
|
Zadomowienie
|
Ja adaptera nie kupuję. Nie prowadzę samochodu, a i korzystamy z niego max 3 razy w tygodniu. Jakoś dam radę.
|
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na siebie zawsze żałuje
|
|
#560 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny w przyszłym tygodniu miałam pojechać do rodziców, dziadków i przyjaciółki a mój dziadek dostał półpaśca... Nawet się z nim nie zobaczę, tylko z babcią w kawiarni chcemy się spotkać. Kurcze aż się prawie popłakałam jak babcia do mnie zadzwoniła
|
#561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się pocieszam tym że gdyby było coś nie tak to zależałoby im żeby jak najszybciej zacząć leczenie także mam nadzieję że po prostu Pani Doktor jest dokładna i chce mieć czarno na białym że wszystko jest okej ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
Biedna, współczuje
|
||
|
|
|
#562 |
|
Konto usunięte
|
Wróciłam z wizyty. Na szczęście badanie OWA ujemne, czyli prawidłowe. Kamień z serca. Niestety po badaniach wyszła anemia.. Następna wizyta za miesiąc, więc mam nadzieję, że przez ten czas dojdzie do prawidłowych norm.
Jak tż się dowie o anemii będzie wpychał we mnie wszystko co znajdzie w lodówce ;p Dopiero na następnej wizycie badanie 3d bo teraz mówił że bez sensu. Dzieciątko odwrócone było pupką i nic nie było widać niestety. A myślała, że już będę wiedzieć płeć ;p |
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna, wcinaj teraz sezonowe owoce i warzywa !
|
|
|
|
#564 |
|
Konto usunięte
|
Podobno nie ma co robić wielkiego halo poki co , zobaczymy jak będzie za miesiąc, nie chce wpadać w paranoje. Owoce jem co ldziennie, banany, czereśnie, brzoskwinie, pomarancze itp ale warzyw no fakt - kiepsko z tym ;p musze sie poprawic
|
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Ale stawiaj na to, na co jest teraz sezon. Czyli nie banany i pomarańcze, a np. porzeczka czarna, czerwona (kopalnia witamin), maliny, borówki, jagody etc
|
|
|
|
#566 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nie mam nic bo nigdy też na dekolcie czy plecach się nie pokazywało. Jedynie moja twarz z licznymi przebarwieniami, koło nosa czerwone jakbym normalnie katar miała.. a nie mam ![]() Ja też tak się do tego przymierzam bo widziałam, że często na allegro są takie opcje. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#567 |
|
Konto usunięte
|
A to tez ale w mniejszych ilościach, tyle ile uda mi sie zerwać z moich krzaczkow. No ale mimo wszystko to za mało najwyraźniej.
A monitor oddechu? Moja kolezanka miala ale ja tego nigdy nie kupię. Pamietam jak mi mówiła, ze popadła w paranoje. Pół nocy nie spała, co chwile się budziła w nocy bo musiała sprawdzić czy mała oddycha. Więcej się meczyła niż to tego warte. |
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52115164]Wróciłam z wizyty. Na szczęście badanie OWA ujemne, czyli prawidłowe. Kamień z serca. Niestety po badaniach wyszła anemia.. Następna wizyta za miesiąc, więc mam nadzieję, że przez ten czas dojdzie do prawidłowych norm.
Jak tż się dowie o anemii będzie wpychał we mnie wszystko co znajdzie w lodówce ;p Dopiero na następnej wizycie badanie 3d bo teraz mówił że bez sensu. Dzieciątko odwrócone było pupką i nic nie było widać niestety. A myślała, że już będę wiedzieć płeć ;p[/QUOTE] Więcej warzy i owoców i będzie dobrze. A łykasz jakieś witamy dodatkowo? Jeżeli masz termin następnej wizyty to wpisze do naszego kalendarza. [1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52115328]A to tez ale w mniejszych ilościach, tyle ile uda mi sie zerwać z moich krzaczkow. No ale mimo wszystko to za mało najwyraźniej. A monitor oddechu? Moja kolezanka miala ale ja tego nigdy nie kupię. Pamietam jak mi mówiła, ze popadła w paranoje. Pół nocy nie spała, co chwile się budziła w nocy bo musiała sprawdzić czy mała oddycha. Więcej się meczyła niż to tego warte.[/QUOTE] Ja właśnie myślę nad monitorem, żeby nie budzić sie co chwila, wiadomo na początku i tak pewnie tak będzie ale póżniej. Cytat:
, i dużo zdrówka dla dziadka.
|
|
|
|
|
#569 |
|
Konto usunięte
|
Następna wizyta 14.08 godzina 11.40. Dziękuję
Tak codziennie biorę Pregna Plus, Pregna DHA 250, Magne B6 i teraz przepisał mi Chela-Ferr, by uzupełnić żelazo. Zobaczymy co będzie. |
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52115164]Wróciłam z wizyty. Na szczęście badanie OWA ujemne, czyli prawidłowe. Kamień z serca. Niestety po badaniach wyszła anemia.. Następna wizyta za miesiąc, więc mam nadzieję, że przez ten czas dojdzie do prawidłowych norm. [/QUOTE]
Zgadzam się z dziewczynami - dużo warzyw i owoców ale sezonowych i niedługo wszystko wróci do normy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

<3
Zresztą może i przestarzałe formy są, ale grunt że skuteczne i cokolwiek robimy w kierunku żeby dzieciątko oddychało 

, i dużo zdrówka dla dziadka.