|
|
#541 |
|
lise-kotta
|
Dot.: Mister... ;)
Connection failed do tagów!
|
|
|
|
|
#542 |
|
Rozeznanie
|
Hej Girls,
Ja chora:-/ rozlozylo mnie bo chodziłam jak glupia do pracy. Senora chyba nigdy nie będzie, Hiszpania nie moja bajka. Ostatnio nawiązalam kontakt z Belgiem eksem. Tęsknię za nim trochę. Jak za człowiekiem. No i spotkaliśmy się, ugotowal mi moją ulubioną belgijska zupę z cykorii. Mówi ze mnie kocha a ja? Ech. A ja go lubię. Jakieś zaklęcia na miłość znacie...? ;-) Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
|
|
#543 |
|
lise-kotta
|
na miłość nie, ale znam zaklęcie na to by nie ranić osób na których nam zależy i nie robić im zbędnych nadziei - nazywa się "miej na tyle szacunku do swojego eksa by nie utrzymywać z nim kontaktu, gdy on żywi dalej uczucia do ciebie" - TADAM
mam nadzieję, że pomogłam |
|
|
|
|
#544 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
![]() Posty autorki są coraz bardziej żenujące. |
|
|
|
|
|
#545 |
|
Przepompownia Ścieków
|
Trudno się nie zgodzić, niestety.
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#547 |
|
Naczelny Hipster
|
Mister... ;)
Salalina, jak sie czyta twoje posty, to wydajesz sie byc miłą osobą. Trochę w swoim własnym świecie i naiwną, ale miłą.
W sumie to wydawałaś się - po ostatnim poście o belgu, żenada. Serio, współczuję facetowi, ale nie tego, ze go nie kochasz, tylko tego, ze trafił na tak perfidną osobę. Wykorzystywanie czyjegoś uczucia - gratuluję, mozesz byc dumna.
Edytowane przez Mitsukki Czas edycji: 2015-10-17 o 14:43 |
|
|
|
|
#548 |
|
Rozeznanie
|
No wiem, że nie powinnnam robić mu nadziei. Mam nadzieje, ze nie robie, choc to nigdy nie jest takie oczywiste. Tzn. przegadalismy długie godziny o nas i oboje sobie zdajemy sprawę z sytuacji. To jest duży chłopiec, 44letni, który przeżył dużo więcej niż ja. Usilujemy jakoś ogarnąć tę relację. To nie jest tak, że on nie może beze mnie żyć, że musi urwac kontakt, żeby normalnie funkcjonować. Ja mogę w sumie urwac, jeśli to miałoby pomoc, bo naprawdę chcę, żeby był najszczesliwszy na świecie. Tylko nie bardzo wiem jak to zrobić.
Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
Keep movin! Edytowane przez Salalina Czas edycji: 2015-10-17 o 14:50 |
|
|
|
|
#549 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie no, ja się popłakałam. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-10-17 o 14:59 |
|
|
|
|
|
#550 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Jaka łaskawa. Jeśli autorka jest prawdziwa, to kijem nawet faceci nie powinni jej dotykać.
|
|
#551 |
|
Rozeznanie
|
Czekam teraz na hejt the best of wizaż. Bo najwyraźniej tylko ja tu jestem niedoskonala, popelniam błędy i miewam chwile bezradności.
No i "kijem nie powinno się mnie dotykać". Idę kogoś zabić, bo jestem złym człowiekiem. Najlepiej siebie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#552 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Świadomie bawisz się czyimś uczuciami. Jeszcze przedstawiasz to w tonie lekkiej anegdotki.
i to ty niby jesteś ta poszkodowana?
|
|
#553 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
Edytowane przez Higurashi Czas edycji: 2015-10-17 o 15:09 |
|
|
|
|
|
#554 |
|
Konto usunięte
|
Jak na uduchowioną kolekcjonerkę wrażeń i pozytywnych emocji masz całkiem sporo bardzo nieładnych cech.
|
|
|
|
|
#555 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#556 |
|
Konto usunięte
|
To nie jest popełniony "błąd" po którym nastąpiła refleksja i chwila postanowienia poprawy.
Ty już wcześniej pisałaś, że - nie kochając Belga - pozwoliłaś mu trwać w związku ze sobą i opamiętałaś się dopiero, kiedy zaczął podejmować próby przyzwyczajenia do Ciebie swojego dziecka. I że dopiero wtedy zerwałaś. Chyba trudno o bardziej jaskrawy dowód na to, jak poważnie facet Cię traktował. Rzuciłaś go, a teraz - wiedząc, że nadal coś do Ciebie czuje - znowu pozwalasz mu się do siebie zbliżyć, bo masz "chwilę słabości"? No faktycznie, ot, zupełnie normalna sprawa, że jak człowiek chory, to prosi o zupki osobę, której nie kocha, ale która jest w nim zakochana i chce z nim być - po wyzdrowieniu mu się to wszystko wytłumaczy i powie, żeby spadał. Ostatecznie chłop doświadczony przez życie, to jedna przykrość więcej nie zrobi mu przecież większej różnicy. Nie widzisz w tym nic niestosownego? Naprawdę jesteś - Ty, lub ta Twoja kreacja - tak bezwolną mimozą, że nie masz kompletnie wpływu na to, co się wokół Ciebie dzieje? Nawet na to, co sama robisz? Jaki będzie następny punkt? Pojedynek na szpady o honor damy: Prince of Persia vs Belg? |
|
|
|
|
#557 |
|
Rozeznanie
|
Od początku mu mówiłam, że nie mogę się w nim zakochać, że mam wątpliwości itd. Oboje chcielismy spróbować, licząc, że miłość przyjdzie z czasem. Gdy syn zaczął się przywiązywac, uznalam, że to zbyt ryzykowne żeby pozwalać sobie na takie próby.
Wtedy rozstalismy się. Jesteśmy w kontakcie, jesteśmy sobie blisliki ludźmi. To nie jest łatwa sprawa i zranienie go kosztowało mnie bardzo dużo. Milion razy go przepraszalam i wciąż czuję poczucie winy. To jest jasne, ale jak chcecie to śmiało możecie mi o tym przypomnieć. I moj ton bierze się pewnie stąd, że przewalkowalam ten temat i teraz staram się jakoś wygrzebac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Keep movin! Edytowane przez Salalina Czas edycji: 2015-10-17 o 16:03 |
|
|
|
|
#558 |
|
lise-kotta
|
salalina, przestań uderzać w wizażowe tony "bo wy wszystkie takie idealne nigdy żadnego błedu nie popełniłyścieee!!1one"
oczywiście że belg nie jest idiotą i na poziomie rozumu wie i pojmuje że ty go nie kochasz. co nie zmienia faktu, że rozum swoje a serce swoje. gdzieś w podświadomości na pewno mu się tli że skoro pozwalasz sobie robić zupę z cykorii to jest na związek jeszcze jakaś szansa. absurdalne? tak. irracjonalne? tak. ale takie są uczucia. wymykają się trzeźwemu osądowi. więc oszczędź mu, serio, i nie spotykaj się z nim. po jakimś czasie CO Z OCZU TO Z SERCA |
|
|
|
|
#559 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
Ża-dnych |
||
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#560 |
|
Rozeznanie
|
O rany, serio? Śniady kocha, Belg kocha, wszyscy kochają a ty tylko korzystasz.
Masakra.
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#562 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najwidoczniej dziewczyna lubi, kiedy może łamać serca zadzierając głowę do góry, zamiast patrzeć w dół. Światło lepiej pada na twarz i korzystniej się wygląda... Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#564 |
|
Rozeznanie
|
No cóż, też bym chciała, by było to prostsze.
Specjalnie wyjechalam z miasta na weekend, żeby mieć wymówke od spotkania się z nim. W tygodniu łatwiej wmówić się pracą. Pewnie, że lubię te spotkania. Jest ciepłą osobą, inteligentnym facetem. To nie jest wyrachowanie, to on proponuje spotkania, twierdząc że zawsze będę ważna dla niego i nie widzi powodu by nagle uciąć kontakt. Ale wiem, że to nie jest dobre i łatwe. Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
Keep movin! Edytowane przez Salalina Czas edycji: 2015-10-18 o 02:17 |
|
|
|
|
#565 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale czegoś mu ewidentnie brakuje, skoro nie zasłużył na wątasa. |
|
|
|
|
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#567 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zakochany człowiek nigdy nie zobaczy powodu, żeby "nagle uciąć kontakt", bo będzie sobie hodował nadzieję, że może jednak... Dając mu tylko wymówki i nie stawiając sprawy jasno dalej go zwodzisz. To nie jest pozytywne doświadczenie. Nie masz jakiegoś przyjaciela, który by zupkę ugotował i nie karmił się nadzieją, że się w nim zakochasz? |
|
|
|
|
|
#568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#569 |
|
Rozeznanie
|
Mam wrażenie, że chyba lepiej żeby jednak było tu 'cicho', bo atmosfera raczej nie sprzyja fajnej, swobodnej, babskiej rozmowie. Nie zakladalam wątku o Belgu i nie potrzebuje tego tematu walkowac. Niepotrzebnie o nim wspominalam. Musiałabym pewnie zacząć historię od początku, a historia się kończy.
Dzięki za udział w dyskusji. Pozdrawiam czytających ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
|
|
#570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A potem walisz czytelników pięścią między oczy (pomijam już końcówkę wydarzeń z Monsieur), wspominając lekko, jak to fantastycznie jest rozpocząć i bawić się uczuciami kolejnego faceta. Nikt Cię za to po ramieniu nie poklepie. Przede wszystkim dlatego, że wyrzutów sumienia w tym nie widać, tylko ochotę na przyjemną zabawę. Może i fajnie jest (z Twojego punktu widzenia) trzymać sobie jakiegoś wiernego zakochanego "przyjaciela", tak na zapas, natomiast nie oczekuj za to pochwał i "fajnej babskiej atmosfery". Solidarność jajników ma swoje granice. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.