|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
to jak tam się montuje ?
![]() ![]() ![]() ![]()
#542 |
Wtajemniczenie
|
Boże, ale wy galopujecie, tyle napisać od rana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
tu są testy fotelików według ADAC
ZAZNACZAM: na drugiej pozycji jest MAxi Cosi Cabriofix z 2007 r,więc tego pola nie bierzcie pod uwagę. Tych fotelików już nie ma w obrocie, a jak są to ryzykowne bo stara wersja, stare plastiki. Teraźniejsze Maxi Cosi dostają 4 pkt za bezpieczeństwo. Ogólnie zwracajcie uwagi tylko na testy fotelików nie starsze niż 4 lata. ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Ok lecimy się kłaść, jak wrócę to postaram się z Wami jeszcze na ten temat popisać ![]() ![]()
#544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza, ze następny fotelik 9-18 kg tez mamy po siostrzenicy. Raaaany, to wszystko nie dla mnie, ni w chorobę się na tym nie znam ![]()
![]() |
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
No, czeka już kilka lat na nas. Chyba ze 4? Stoi zapakowany w folię. Nie wiem teraz. Zbaraniałam już.
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja kapalam w sypialni bo lazienke mialam ciasna bardzo, a kuchnia polaczona z salonem i dlugo by sie tam grzalo. A w sypialni raz dwa trzy podgrzewalam lekko farelką i w wanience ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mąż twierdzi, że jestem nieekonomiczna i równie dobrze mogę nie jeść, bo mój przewód pokarmowy to jedna prosta linia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam jak bylam w poprzedniej ciazy i juz po 30stym tygodniu, w trasie, pechecrz mi rozsadzalo (jechalam na ltnisko wlasnie, bo wracalam z wakcji z PL) i zatrzymalam sie w macu. I stoje w tej kolejce do wc w macu - chyba z 15 bab. Tez sie nic nie odezwalam, myslalam ze zaraz sie posikam. I jedna babeczka sie orbaca i mowi - no pani to nie czeka, pani idzie przodem! Chcialy ja zlinczowac wszystkie. Zaczely gadac ze one tez czekaja, ze tez im sie chce itd. Ja dalej stalam nic nie mowiac ale babka prawie z piesciami sie na tamte rzucila ze maja mnie przepuscic ![]() ![]() Nie wiem skad w ludziach tyle zawisci do ciezarnych - wiem ze mamy swoje prawa ale przeziec w ciay chodzi sie ratem 9 miesiecy, polowe z tego anwet nic nie widac, wiec serio nie korzystamy z tyc przywilejow jakos duzo.. W tej ciazy za to raczej uswiadczam duzo zyczliwosci od otoczenia, mam szczescie ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
Mi tez glupio sie dopominac o wpuszczenie do kolejki ponpierwsze bo malo widac po drugie bp oewnie jeszczem.niedoswiadczona. ale racje masz ja
![]()
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre foteliki 0-13 posiadają do kompletu bazę. Wtedy montujesz bazę na isofix (najczęściej, rzadziej na pasy), a następnie w nią wpinasz fotelik. Nosidłami potocznie nazywamy te foteliki, których producenci nie zgłaszają ich do testów. Testy to spore koszty, więc nie każda firma to robi. Niezależnie od tego co wybieramy warto zapoznać się z testami zdzerzeniowymi (jeśli planujecie fotelik z bazą, to sprawdźcie czy fotelik był tak testowany, i odwrotnie jak foteliki mają bazę a chcecie sam fotelik, to sprawdzcie czy przechodził testy samodzielnie). Następnie dobrze jest przymierzyć fotelik do samochodu, bo niestety nie każda kanapa samochodu współgra z każdą bazą / fotelikiem i sprawdzić czy można prawidłowo na niej zamontować fotelik. Dobrze jest znaleźć pkt, w którym sprzedawcy wiedzą co sprzedają (a nie na każdy model wołają ma 5pkt w ADAC) i wiedzą jak to zamontować. W dobrym punkcie nikogo nie zdziwicie, że poza pokazaniem fotelika na sklepowej kanapie (lub tylko obejrzeniu) będziecie chciały zamontować fotelik w swoim samochodzie przed zakupem. Dobry sprzedawca pokaże Wam też jak to montować i na co zwracać uwagę. Czasami szkoły rodzenia robią zajęcia z specjalistami od fotelików lub można iść na jakiś kurs. Równie ważne poza prawidłowym montażem jest prawidłowe umieszczenia dziecka w foteliku samochodowym. Przy córze zorientowałam się jak ważny jest dobry fotelik dopiero jak robiłyśmy przesiadkę z pierwszego 0-13kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
W myśl tej nowej ustawy, w takim przypadku będziecie mieć podniesione do tego 1000zł, dla wyrównania.
#555 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
Ja
![]() ![]()
#557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
U mnie wyniki robia od 7 do 9.30 no ale z lrzywa mozna dluzej. Pewnie i tak po 7 pojde zeby miec z glpwy :-P
![]() |
#560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na krzywa to na 2gi i 3ci pomiar to koniecznie sie upominaj bo one musze byc zrobione w konkretnym czasie tzn 1h i 2h po wypiciu ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#563 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | |
perfumoholiczka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz oboje pracujemy, kokosów nie mamy, ale nam wystarcza i nawet odkładamy troszkę a to, co mamy zawdzięczamy sobie i naszej pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A firmy nie znam. My jesteśmy już nastawieni na Mutsy, jak trafi się używany to Igo, a jak nowy to Evo. Ale Igo ładniejsze ![]() No i fajnie, że nie trzeba od razu kupować całego zestawu, można najpierw stelaż z gondola, a potem dokupić spacerówkę. Koszty wtedy jakoś rozkładają się w czasie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Janek pozdrawia w 22tc+5d ![]() Zdrowy jak rybka, pindolka tez mamy w 3d, ale nie pokażę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Aninis;53237972
Miała dzisiaj wizytę u gina i mnóstwo pytań i co ???... dooopa ![]() ![]() Pytam o badania prenatalne. Odp. gina: nie ma Pani wskazań do badań prenatalnych. I koniec naszej rozmowy. Nie powiedział mi nic więcej... np. że nie mam wskazań, ale owszem prywatnie mogę zrobić i takie badania dają to i to itd. Pytam o szkołę rodzenia, czy warto chodzić. Odp. gina: no wie Pani, jak Pani uważa. Jak Pani chce chodzić, to czemu nie. I na tym koniec. Pytam o ćwiczenia w ciąży (te mające na celu ochronę krocza przed nacięciem), kiedy i czy warto zacząć. Odp. gina: proszę o to zapytać położną. Pytam o szpital, który by mi doradził Wojewódzki, czy na Wyspiańskiego. Odp. gina: Wyspiańskiego. Pytam dlaczego. Odp. gina: a wie Pani jakoś tak większość Pań tam rodzi i w sumie mówiły o nim dobrze. Pytam o wagę dziecka, żeby mi podał. Odp. gina: za wcześnie na określenie wagi dziecka. I takim o to sposobem nie dowiedziałam się ile dziecko waży ![]() Kolejna sprawa, mówię mu, że mam ostatnio często upławy, że non stop bielizna popaćkana. Zbadał mnie i powiedział, że wszystko ok. i że mam się nie przejmować. Ale wymazu do cytologii nie pobrał. Kolejna rzecz, zrobiła mi się hmmm.... taka krostka, bąbel na wewnętrznej wardze sromowej. Mówię o tym ginowi. Spojrzał i stwierdził, że mam się tym nie przejmować. Nie powiedział mi co to jest, dlaczego się zrobiło... tylko, żebym się nie przejmowała. Więc zapytałam, ale jak to, czyli co to samo zniknie po jakimś czasie. Odp. gina: tak. I koniec. Jedyny plusy dzisiejszej wizyty, to to, że tym razem nie zemdlałam ![]() aaa i dostałam skierowanie na glukozę ![]() Dziewczyny doradźcie mi, co robić? Zmieniłybyście lekarza w połowie ciąży? Wiem, że lekarze tego strasznie nie lubią i boję się, że jak pójdę do innego, to stwierdzi, że jestem jakąś paranoiczką i że się wymądrzam, bo coś tam sobie poczytałam w necie i teraz mi się lekarz nie podoba. ![]() A z drugiej strony dziecko jest najważniejsze. I jak to mój mąż powiedział dzisiaj: przy tym lekarzu powinniśmy mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo jak słucham jego wypowiedzi, to on niczego nie jest pewny, więc za bardzo liczyć na niego nie można, więc powinnaś go zmienić i tyle. I teraz nie wiem, co robić ![]() ![]() Ja bym nie chciała u takiego lekarza prowadzić ciąży,nieważne, co on sobie pomyśli, najważniejsza jesteś Ty i Twoje dziecko i o tym powinnaś myśleć. |
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Marciar ja miałam krzywą w piątek i weszłam jako 3 a pani pielęgniarka jeszcze mnie okrzyczala czemu pierwsza nie weszłam bo ciężarne z glukoza mają pierszenstwo wiec tym bardziej stawiaj na swoim ![]() Piszecie o fotelikach ja zamowilam wozek 2w1 miał też opcje 3w1 ale uswiadomilyscie mnie ze lepiej kupić osobno dobry fotelik i adaptery wiec tak też zrobie. Co do gwarancji to obowiązuje od dnia odebrania wózka tzn data z paragonu i zapłaciłam zaliczkę i.moge odebrać kiedy chce ale za minimum 2 miesiące bo tyle się czeka w każdym razie będą dzwonić jak będzie gotowy ![]() Wanienkę kupimy zdecydowanie na stelażu, łazienkę mam dużą ale myślę że najlepiej będzie kąpać w sypialni ![]() Ciężko było Was nadrobić jak weszłam na forum w tel aż się przestraszylam 150 postów mi wyskoczyło ;-) Ja jutro mam wizytę i zobaczę mojego Malucha ❤ od kiedy czuje ruchy jakoś łatwiej się czeka ![]() Wydaje mi się, że chyba sporo urósł bo kopie mnie już wysoko nad pępka em aż się zdziwiłam ze rąk wysoko ![]()
![]() |
#569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Zadomowienie
|
Tez tak myślę, moj gin czasem zapomina, że to nasze pierwsze dziecko wiec musze się o niektóre rzeczy dopytywac ale wszystko tłumaczy nigdy się nie spieszy i żadne pytania go nie dziwią i choćbym 20 razy pod rząd pytała czy wszystko ok za każdym razem odpowiada i się nie denerwuje ;-)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.