![]() |
#541 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!
Cytat:
A co do koszulki, to przejdź się do SNC (powinien być w Twoim mieście), tam powinnaś znaleźć. Z kolei ja mam pytanie. Nie mam pojęcia w jakich cenach są wanienki ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
ja wanienke kupiłam za niecałe 30 zł w Realu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zadomowienie
|
Dzięki Ci wielkie
![]() Witaj Meme ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, no ak tam po weekendzie? Widzę, ze jesteście w zakupowym amoku?!
![]() ![]() ![]() Teraz tak, Kasiulka, ja rozek swój wyprałam, wyciągnełam z tyłu usztywniajacą gąbk i wyprałam w 40 st.Jesli chodzi o koszulki, rozumiem, ze takie do karmienia, to najlepiej szukać takich w pasmanteriach,albo sklepach bieliźnianych, ale nit takich pt. Triumph. Zobacz takze w osiedlowych sklepikach z rzeczami dla dzieci - u nas są takie po 25-38 zł. Zależy jakie i gdzie. Co do wanienek, to fakt, lepsze sa te wiekszę, bo dłuzej przydatne. Poza tym, ja sie zastanawiam nad stelażem pod wanienkę, taim składanym jak mechanizm pod deską do prasowania. Nie trzeba wtedy chodzić z wanienką i stawiać ja na stole, ustawiasz ją gdzie ci wygodnie, tam gdzie wszystko masz pod ręką,a nie znosisz wszystko np. do kuchni na stól. myślę jeszcze o leżaczku do wanienki - to podobno bardzo przydatna rzecz, bo maluszek spokojnie sobie leży, a ty masz dwie ręce wolne, żeby go myć i na pewno ci sie nie wyślizgnie. Teraz co do żnieczulenia zzo...wiem, ze u nas w wojewódzkim tez jest płatne. Co do rzeczy dla maluszka, nie trzeba ze soba brać kompletnie nic, no chyba że sie bardzo chce, można wziąć kilka ciuszków i parę pampersów, na naukę przewijania, ale tak to dają wszytsko, na koniec na wyjscie dostaję sie jeszcze "wyprawkę" z próbkami, pieluchy, husteczi itp. Trzeba mieć tylko rzeczy na wyjście. A wracajac jeszcze do zzo, to ja bym ososbiscie nie chciała. Raz, że wolę czuc co sie ze mną dzieje, nawet jak ma bardzo boleć, to (moze zabrzmi to głupio), ale chce się zmierzyc sama ze sobą, zreszta, ja tam zawsze wole isć na żywioł, skoro tak chciała natura, to niech tak bedzie. A poza tym, jakoś bałabym sie ryzykować zastrzyku w kręgosłup. jeden nieudany ruch....i po ptokach. Może to skrajne podejscie, ale jakoś intuicja podpowiada mi, ze lepiej z daleka od tego. No, ale to oczywiscie tylko moje podejscie do sprawy.
#545 |
Zadomowienie
|
kasiulko ja za moja dałam całe 25 zł jest z bawełny 100% na guziczki zaczynające sie pod biustem w góre czyli typowa babcina koszula zakupiona na targowisku jest bardzo obszerna i wygodna nie jest zbyt urodziwa ale w koncu to tylko koszula nikt przeciez na to nie bedzie patrzył jak jestem "ubrana" a nawet jesli to i tak dla mnie bardziej liczy sie wygoda
![]() co do tego znieczulenia to jesli bedzie kosztowało 400zł to kompletnie rezygnuje wole sie pomęczyc niz wydac taką kase za znieczulenie przy ktoorym i tak czuje sie ból tylko troche mniejszy a te 400zł przeznacze np na Chrzciny co jest dla mnie o wiele wazniejsze co do ciuchów po ciążowych inwestuje w 2 bawełniane dresy <jeden ok 35 zł na targu> bluzy zapinane na zamek bo przeziez i tak przez 1 miesiąc nie bede wychodzic w ogoole z domu pozatym nie widze sensu kupowac bluzeczek i spodni ktoore za 2 miesiace beda wisiec na mnie jak na wieszaku a dres jak dres zawsze sie przyda np na aerobic czy siłownie kurde z tego wszystkiego zapomniałam sie pochwalic co mi sie przytrafiło pewna babka zaproponowała nam zamiane na mieszkanie w wakacje bo jej syn wyjezdza za granice i ona bedzie sama czyli nasze 3 pokojowe +kuchnia łazienka i mały przedpokój zamieniamy na 5 pokojowe +kuchnia łazienka i wyobrazcie sobie ze rooznica w czynszu to tylko 65zł! ![]() ![]() ![]()
#546 |
Zakorzenienie
|
Malina, jesli bez odstępnego to naprawde niezły deal z tym mieszkaniem, ja bym sie nie zastanawiała
![]() Z tymi koszulami to mam problem dlatego ze jestem generalnie anty-koszulowa i any-piżamowa, nie używam i nic mi sie nie podoba, a;e moze faktycznie kupie cos taniego na targu a potem sie to najwyżej wywali. Meme, ten bol to moze spojenie łonowe, ja to mam juz od ponad miesiaca, każdy krok boli jak pieron ![]() ![]() A zgage dalej macie? Bo ja mam wprost tragiczną, do tego refluks przełykowo-żołądkowy , nawet jak nic nie jem i w nocy -musze wstawac po Rennie bo normalnie nie wyrabiam. ![]() A ten leżaczek do wanienki to takie cus co sie nazywa foczka czy delfinek? O to chodzi? Znajoma to kupiła, ale nie używa bo mowi ze niewygodne. Sama nie wiem - jak myjesz dzidzi przód to ok, ale jak chcesz umyc plecki to chyba na tym juz nie położysz tylko trzeba wyjąć z wanienki? ![]() A w ogóle to gdzie sie podziewa Płatek? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zadomowienie
|
płatek pewno na shopingu gdzies albo odpoczywa
![]() ja mam statyw do wanienki kasiulko to nie jest to co wkłada sie do srodka to jest takie cos na czym stoi wanienka i powiem wam szczerze ze nie wygląda to zbyt stabilnie ![]() dobrze ze wspomniałas o tym ksiu co sie wkłada do srodka miałam to zamiar kupic ale faktycznie moze to tylko utrudniac kąpiel Co do tych koszul to ja tez kasiulko podchodze do nich na dystans kupiłam najtansze bo nie zamierzam ich uzywac zbyt długo ![]()
#548 |
Zakorzenienie
|
Fajnie, że o mnie pamiętacie dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha ja też chrapie jak smok, mój TŻ ma mnie już dość ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Zadomowienie
|
Co do wanienki i leżaczka, do srodka, to niezupełnie miałam na myśli foczke czy co to tam innego, to jest po porstu taki leżaczek. Słyszałam, ze bardzo przydatny, mam zamiar kupić. Co do stelarza, to zalezy jeszcze jak jest wykonany. Wiadomo, na krzywej podłodze wszystko będzie sie chwiać. Dla mnie to o tyle dobra rzec,bo nie bede musiała znosić wszystkich potrzebnych rzeczy do kompieli Dzidzi do kuchni i rozstawiać na stole, tylko rozstawię "cały majdan" w sypialni, czyli tam gdzie wszystkie rzeczy i kosmetyki Bąbelka.
Co do zgagi, to ja miałam ja cały jeden raz (odpukać!), szczerze Wam współczuję, bowystarczył raz i szczerze mówiać ie chc wiecej! ![]() Poza tym byłam dzis u mojej ginki, no i wygląda na to,że posypie sie wczesnije niż 26.02. Rozwarcie na 1,5 cm, Babelek, ułóżony prawidłowo, główka wyczówalna. Mam zaciskać kolana do 12.02, czyli niedzieli. W poniedziałek 13.02 idę znowu no i dowiem sie co i jak. Chce rodzić przy mojej lekarce, więc albo bedzie to 17.02, albo 24.02, bo wtedy ona ma dyżur. No chyba, ze weźmie mnie wcześniej. W każdym razie w poniedziałek sie dowiem co i jak, czy rodze "już czy za chwilę". Sama też nie wiem czy czekać na "niespodziankę", czy umawiać sie z moją ginką na dyzur. Wolałabym rodzic przy niej, niz przy kimś innym. Co prawda, powiedziała mi, że gdyby wzięło mnie wcześniej, to mam dzwonić i ona od razu mnie kogoś poleci w opiekę, ale to jednak nie to smo. A jak Wy myslicie? Poza tym co do mojej wagi, to okazalo sie faktycznie, że to już woda w org. sie zbiera, stad nagła zwyżka i popuchniete łydki (co najmniej jakby mnie ktos deska obiił...)A na moje bolące stawy i krzyze pomaga olej słonecznikowy -do picia - ale raczej sobie daruję.... Najgorsze jest to, ze znowu nie mogę zasnąć ![]() No nic, do usłyszenia rano. Całuski dla wzystkich! ![]() p.s. Malina gratuluję niezłego "dealu"!!! Płatku tobie też tego "obłowienia się"! Super!
#550 |
Zadomowienie
|
Witajcie w kolejnym dniu naszego oczekiwania!!!
Malina, ja również gratuluję niezłej zamiany (teraz Twoje 5 pokoi, a nasz 1 na "kupę" z dzidzią i na razie żadnych perspektyw ![]() Co do wkładu do wanienki, to ja kupuję taką gąbkę antypoślizgową, co by dzidziuś się nie wyślizgiwał. Koleżanka taką ma i jest bardzo zadowolona. Kąpałam raz z nią jej maleństwo i faktycznie ta gąbka spełnia swoją rolę. Kasiulka byłam wczoraj w Realu i jednak zdecydowaliśmy się kupić wanienkę mniejszą (84 cm). Dlatego, że jak dziecko ma już powyżej pół roku, to zaczyna siadać i wtedy i tak kąpie się na siedząco. Ale to już moje wnioski. A propo zgagi, przypomniałyście mi o niej, nawet nie wiem kiedy mi przeszła ![]() Powiedzcie mi, czy wszystkie miałyście badanie na krzywą cukrową? Bo ja nie miałam, nawet gin o tym nie wspomniał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() Ciekawe czy Joasia bedzie miec dzis cesarke bardzo na to liczyła mam nadzieje ze bedzie juz dzis tulic swoja Juleczke. Meme widze ze dzidzia juz niechce czekac i chce na zewnątrz fajnie sie masz napewno zobaczysz dzidzie ok tygodnia wczesniej. ![]() Co do tego boolu to ci nie zazdroszcze ale zastanawiam sie czy jestem normalna poniewaz niemam jeszcze zadnych surczy ani obiawów ze za 18 dni ide na porodówke ![]() ![]() Kurde płatku jak sie masz fajnie dostałas tyle rzeczy i w dodatku gotówke która sie zawsze przydaje.Ja niestety rodzine mam bardzo daleko a nawet jesli doszłoby do spotkania to nie licze nawet na 1 pieluche tetrową to przykre ale niestety prawdziwe dlatego jesli masz taką rodzinę to szanuj ja bardzo bo widac ze zawsze mozesz na nich liczyc ![]()
#552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
"krzywą cukrową"? hm nawet nie wiem co to jest, miałyśmy robiony test obciążenia glukozą ale nie wiem czy to jest to samo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czy Wasze maleństwa reagują na Wasz głos? Bo moje tak, mówie mu dzisiaj "synek wstajemy?" odrazu się poruszył ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak, krzywa cukrowa to jest obciążenie glukozą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zadomowienie
|
tak płatku mooj dziubasek tez tak ma zawsze jak mnie gdzies strasznie uciśnie to moowie do niego zejdz tomeczku mamusie to boli głaszcze w tym miescu brzuch a on...sie słucha
![]() przestan sie kochana dołowac na zapas zaraz tam zatrucie ![]() ![]()
#556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
Tak pije bardzo dużo wody, mam ogromne pragnienie. Ja chyba też zaczne śpiewać, albo czytać małemu, mój synuś uwielbia jak mu się poświęca dużo czasu, a jak szaleje gdy siadam przy komputerze
![]() Przykre jak się nie ma oparcia w rodzinie, troche mi głupio że tak się chwale, a Wy nawet dobrego słowa od swoich nie usłyszycie. Ojciec mojego TŻ nawet nie zareagował na wiadomość o dziecku, olał te słowa, naszczęście teściowa (są roziedzeni) skacze z radości ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to test obciążenia glukozą a krzywa cukrowa to nie jest do konca to samo - krzywą cukrową robi sie jesli wynik testu jest nieprawidłowy i są podejrzenia o cukrzyce ciążową, a test obciązenia to standarowe badanie któe powinny zrobic wszystkie cieżarówki.
Płatku ja tez jestem popuchnieta, to normalne na tym etapie ciąży - zatruciu ciazowemu towarzyszy obecnosc bialka w moczu, bardzo gwałtowny i nagły przyrost wagi, zaburzenia wzroku, mdłosci - jesli nie masz tych objawów to watpie by to było zatrucie. Co do czytania to u nas sie tym zajmuje moj maz ![]() ![]() ![]() A w ogole moja dzidzia strasznie ostatnio szaleje - wszedzie czytałam ze od 35 tyg. dzieci stają sie bardziej spokojne i nie kopią az tak bardzo a moja - wrecz przeciwnie. Ostanio dostaje takie solidne kopy ze to zaczyna nawet porządnie bolec - silna dziewucha bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny,
ja też nie miałam robionego testu obciążenia glukozą, jedynie 2x zawartosć glukozy we krwi. Raz miałam poziom blisko dolnej granicy, a za drugim razem to juz ponizej normy. Chyba dlatego ginka nie kazała mi robić tego wstrętnego badania, w każdym razie nie żałuję. Jeśli chodzi o rozmowę w naszymy Maleństwami, to pewnie uznacie mnie za wyrodna matkę, ale ja nie potrafie gadać do własnego brzucha. Próbowałam kilka razy coś tam opowiadać, ale dłuzsze monologi niestety mi nie wychodzą. Jakos lepiej mi wychodzi kontakt "umysłowy" - bo cały czas sobie mówie do Babelka, ale w myslach. I mimo tego, że nie opowiadam mu bajek i tak reaguje, kiedy się do niego odezwę. poza tym wiecej sobie podspiewuję i na to też widzę reakcję. No i na głaskania, których mu nie szczędzę. Zauważyłam, że najbardziej mu sie podoba, kiedy sie smieję albo spiewam. Wtedy cały szaleję. I wiecie, chyba muzykalny bedzie ten mój synek, bo ile razy jesteśmy w kościele i ludzie zaczynają śpiewać, Mały od razu zaczyna szaleć! Byle na tym się skończyło....
#560 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
Jakie to musi być wspaniałe uczucie mieć swoje maleństwo przy sobie, tulić i całować
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Zadomowienie
|
ja tez dostałam od niej smsa własnie go przeczytałam jejciu jejciu jak ma sie fajnie
![]()
#565 |
Zadomowienie
|
czesc kochane jak ktos tu juz wczesniej napisał oto kolejny dzien oczekiwania na nasze cudenka
![]() Raaanny jak ja dzis chrapałam <moze przez to ze mam katar ![]() ![]() Joasia odwiedzi nas albo w sobote albo w niedziele specialnie dla niej postanowiłam załozyc wątek o jej dzidzi <zrobie taki kazdej z nas jak urodzi bedziemy wklejac tam zdjątka naszych pociech jak rosną co osiągneły itp cos na zasadzie mini bloga ![]() ide kochaniutkie na kawke zajze potem ![]()
#566 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też miałam dzisiaj ciężką noc, było mi straszne gorąco i bolało mnie podbrzusze, dziewczyny ja nawet nie wiem jak bolą skucze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny,
jak tam sie macie?Mam nadz., że u każdej wszystko cacy? Malina, nie przejmuj sie tym snem, to na pewno od tego, że ciężko Ci sie spało w nocy, przez katar. Ja zawsze tak mam jak mnie to cholerstwo męczy - same głupoty mi sie wtedy snią. A swoją drogą stresik przedporodowy tez robi swoje, nie zamęczja sie tym snem! Byliśmy wczoraj z TŻ w kinie, na "Narni", bardzo fajny film,mężulek stweirdził, że jak wyjdzie na DVD, to kupi dla mnie i Bąbelka, bo ja kocham baśnie i w ogóle wszelkie krainy bajek, no i wyobraźnie przez to tez nie byle jaką..mamy nadzieję, ze Bąbelek będzie tez to miał po mnie! Ale powiem Wam szczerze, że myślałam wczoraj, ze umrę albo urodzę w tyym kinie. Chyba od faktu,że było głośno, Bąbelek strasznie szalał, kręcił się przepotwornie i w ogóle na prawdę miałam wrazenie, że zaraz tam urodzę!!! Miłam wrazenie, jakby mnie coś powoli rozrywało od środku, pchało się,gdzieś w okolicy...hmmnie wiem jakiej...no krocza. No i skurcz za skurczem, na szczęście niebolesne. Jak film się skończyłam byłam tak wykonczona, że chciłam ,zeby Go ktoś ze mnie po prostu "wycisnął". Krzyze mne tez okrutnie bolą, na szczęście za to znów mam czym oddychać, brzuszek spadł. Dziś wg OM zaczynam 38 tydz., teoretycznie mogę sie juz spodziewać wszystkiego. Ale jakoś staram sie to od siebie oddalić i cały czas nastawiam się na 24.02, jakos mi nie leży ten 17.02. W ogóle ,to ja na ten temat nie myslę, a moze powinnam zacząć? Troche za bardzo wyluzowana jestem, o tym, ze w sumie w każdej chwili może sie zacząć przypominają mi bóle krzyże. No nic, zaciskam nogi i czekam na Walentynki, ostatnie tylko we Dwoje... ![]()
![]() |
#568 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ja nawet nie wiem jak bolą skucze
![]() ![]() Płatku, ja mam ten sam problem, jak mi wody nie odejdą to nie bede wiedzieć, że zaczynam rodzić! Co do bóli w podbrzuszu, tez cie rozumiem, mnie co jakiś czas łapie taki ból, jak przy okropnie bolącym okresie, nie trwa długo, kilka do kilkunastu sec, ale boli. Może to są "te" skurcze? Tyle, ze właściwe pewnie będą trwać dużo dłuzej i pojawiać sie częściej... ![]()
#569 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja ostatnio zapytałam mojej ginki jak wygladają te nieszczesne skurcze porodowe bo tez nie wiedziałam
![]() ![]() A w nocy boli mnie dół brzucha i mam problemy ze przewróceniem sie na drugi bok - jak wieloryb na mieliźnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Zadomowienie
|
hheheh kasiulko syndrom budowania gniazda napewno ci dopadnie! ja czuje od tamtego tygodnia straszne pokłady energi w moim ciele !! naprawde odsniezam myje odkurzam i tak w koło co najdziwniejsze wcale mnie to nie meczy przeciwnie wstaje rano i pierwsze co robie to ....sprzatam. Co do toalety to miejsce w ktoorym ostatnio spedzam sporo czasu w nocy to nawet bardzo czesto ! mnie juz roowniez minęła chęc urodzenia wczesniej no moze kilka dni ale nie więcej! zostało mi jeszcze 17dni a jakos nie moge ze wszystkim zdążyc ! jutro do gina w sobote na shoping przyszły tydzien ostatnie zakupy przygotowywania i załatwianie wszystkich spraw których nie załatwie przezoez przez cały miesiac po narodzinach dzidzi !och mało juz tego czasu mało
![]() meme ja tez sie nie moge doczekac walentynek ! masz racje to juz ostatnie tylko we dwoje wiec muszą byc zaplanowane w szczegółach i wyjątkowe w tym roku stane na wysokosci zadania i wymysle cos wyjątkowego. płateczku ja tez nie mam pojecia jak te skurcze wyglądaja i mam nadzieje ze odejda mi wody bo inaczej noie bede wiedziec czy rodze ! a najlepiej jak obudzi sie we mnie jakis instynkt i wtedy powiem "ooo trzeba sie umyc przygotowac i jechac" tak miał moja kolezanka<zazdroszcze jej spokoju> poszła na zakupy kiedy zaczely sie skurcze kiedy je poczuła wróciła do domu wykąpała sie ogoliła spakowała ostatnie ******łki do szpitala weszła do pokoju swojego męża i delikatnie powiedziała ze zaczeły sie skurcze i zaraz urodzi mąż oczywiscie panika roku ! był tak znarwowany z4e nie pamietał nawet jakie maja auto ![]() pożyjemy zobaczymy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.