Wrześniówki 2016 <3 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-12, 18:23   #541
LiliowaGwiazdka
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Oo tak.. W pracy powinna byc obowiazkowa przerwa na drzemke.
LiliowaGwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 19:28   #542
cherriebomb
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Przychodze sie z Wami pozegnac. Zrobilam bete i wiem ze fasolki nie bedzie. Spokojnej ciazy, uwazajcie na siebie i czytajcie, czytajcie, czytajcie aby nic na zadnym etapie Was nie zaskoczylo
Trzymam kciuki żeby się jak najszybciej udało
cherriebomb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 19:34   #543
damcilapke
Rozeznanie

Ja nie mogę zasnąć choćbym chciala
Jak wam dzień minął ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 19:45   #544
Finezka123
Raczkowanie

Ja codziennie robię sobie drzemki. Czuję się naprawdę świetnie. Tylko popołudniu potrzebuję snu.

http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxdqk32lzi9on3.png
Finezka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 20:10   #545
Manddy
Zadomowienie

Kurcze, wszyscy już widzą swoje "maleństwa" a u mnie widać tylko pęcherzyk Ma 6 mm. Ginekolog powiedział, że na obecną chwilę wszystko jest w porządku. Mam brać przepisane leki, nic a nic się nie stresować i "głowa do góry"
Kolejną wizytę mam za 2 tygodnie i będziemy wyglądać serduszka

Co do samopoczucia to czuję się bardzo dobrze, mam tylko trochę bardziej wrażliwe piersi no i spać mi się chce
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 20:55   #546
LiliowaGwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
Kurcze, wszyscy już widzą swoje "maleństwa" a u mnie widać tylko pęcherzyk Ma 6 mm. Ginekolog powiedział, że na obecną chwilę wszystko jest w porządku. Mam brać przepisane leki, nic a nic się nie stresować i "głowa do góry"

Co do samopoczucia to czuję się bardzo dobrze, mam tylko trochę bardziej wrażliwe piersi no i spać mi się chce
Nie wszyscy Manndy. Moja mini fasolka ma 1,9 mm wiec widac wiecej niz nic ale mniej niz bym chciala...
Stary 2016-01-12, 20:57   #547
Shanti90
Szczęśliwa Czerwcówka

Manddy nie martw się, u mnie też na razie niewiele było widać, jestem niecierpliwa, 2 tyg. dla mnie to wieczność...

A u mnie dziś wyjątkowo dobrze, nic nie boli, tylko też jestem senna cały dzień...

Czekamy... 15/40 - 11.09.2016
Shanti90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-12, 21:05   #548
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LiliowaGwiazdka Pokaż wiadomość
Nie wszyscy Manndy. Moja mini fasolka ma 1,9 mm wiec widac wiecej niz nic ale mniej niz bym chciala...
Cytat:
Napisane przez Shanti90 Pokaż wiadomość
Manddy nie martw się, u mnie też na razie niewiele było widać, jestem niecierpliwa, 2 tyg. dla mnie to wieczność...
Jestem pewna, że nasza cierpliwość niebawem zostanie nagrodzona pięknym "portretem" naszych Maleństw
Stary 2016-01-12, 21:19   #549
LiliowaGwiazdka
Raczkowanie

Lekarz kazal sie nie nastawiac i nie napalac bo nigdy nic nie wiadomo, ale ja od pierwszych dwoch kresek kocham ta fasolke...
Stary 2016-01-12, 21:27   #550
Manddy
Zadomowienie

Wiadomo, że wszystko może się zdarzyć ale logika logiką a serce nie sługa

Kochane Wrześnióweczki uciekam, bo trzeba iść spać, żeby rano wstać
Miłej i spokojnej nocy życzę

Edytowane przez Manddy
Czas edycji: 2016-01-12 o 21:28
Stary 2016-01-12, 21:30   #551
MagicGirls
Zakorzenienie

A ja wgl nie widziałam kropka ,ale w przyszłym tygodniu już zobaczę i może już usłyszę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-12, 21:30   #552
polinlolin
Przyczajenie

.

Edytowane przez polinlolin
Czas edycji: 2016-01-19 o 16:38
polinlolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 08:42   #553
Ana__86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Przychodze sie z Wami pozegnac. Zrobilam bete i wiem ze fasolki nie bedzie. Spokojnej ciazy, uwazajcie na siebie i czytajcie, czytajcie, czytajcie aby nic na zadnym etapie Was nie zaskoczylo
<3 następnym razem napewno się uda, trzeba być dobrej myśli, powodzenia

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Lekarz kazal sie nie nastawiac i nie napalac bo nigdy nic nie wiadomo, ale ja od pierwszych dwoch kresek kocham ta fasolke...
Cierpliwości dziewczyny, oby do 12tc wytrwać, później już mniej stresu a lekarze tak mówią, bo faktycznie do końca I trymestru różnie bywa, ale trzeba myśleć pozytywnie.

Ja nie robię żadnych bet, zrobiłam tylko test, piersi bolą, czyli coś się zmienia, spokojnie poczekam do 7-8tc i wtedy pójdę na wizytę. W pierwszej ciąży się pośpieszyłam, pobiegłam w 5tc, zaraz po teście a i tak nic nie było widać, lekarz kazał przyjść w 8tc i dopiero wtedy biło serduszko
W drugiej z kolei poroniłam w 8tc, ale nic by mnie przed tym nie uchroniło, tak miało być, dlatego teraz czekam cierpliwie z pozytywnymi myślami, czuję się inaczej, więc musi być dobrze
Stary 2016-01-13, 09:01   #554
Manddy
Zadomowienie

Dziewczyny, jeśli bierzecie witaminę C i D3 to w jakiej formie i w jakich dawkach?
Stary 2016-01-13, 09:19   #555
aisot
Rozeznanie

Ja biorę tylko magnez+ b6 ( na bolący brzuch ma pomagać) i kwas na zmianę z falvitem mama.
aisot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-13, 09:36   #556
LiliowaGwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aisot Pokaż wiadomość
Ja biorę tylko magnez+ b6 ( na bolący brzuch ma pomagać) i kwas na zmianę z falvitem mama.
Ja biore na razie Rytynę z witaminą C i kwas foliowy. Lekarz powiedział, że na razie nic wiecej nie trzeba. Ważne żeby unikać choròb i dużych skupisk ludzi.
Stary 2016-01-13, 10:41   #557
Manddy
Zadomowienie

Ja wit.C profilaktycznie biorę od dawna. Wit. D3 biorę od kilku miesięcy ponieważ jak sobie kiedyś zbadałam to miałam strasznie niski poziom. Pytałam teraz lekarza, powiedział, że mogę brać nadal ale z tego zaaferowania nie zapytałam o dawki. Pewnie będę brała podobnie jak do tej pory ale ciekawa jestem jak to jest u innych dziewczyn, które biorą
Swoją drogą słyszałam, że wit. C podobno ciężko przedawkować

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez cherriebomb Pokaż wiadomość
Ja tez chodze do faceta, ale dziś się zaczęłam zastanawiać czy nie pójść jeszcze do innego lekarza. Niepokoje się, bo o ile uczucie "ciągnięcia" w podbrzuszu można uznać za normalne o tyle klucie i skurcze wydają mi się już nie do końca normalne. Ponadto mam bardzo stresująca pracę (taki balans na granicy mobingu) a poprzednia ciążę straciłam... Za każdym razem jak idę do toalety to panikuje żeby nie zobaczyć jakiegoś plamienia i dodatkowo sama się nakrecam :/
A nie zastanawiałaś się nad zwolnieniem? Ja wiem, że teraz to trochę wcześnie i jestem ostatnią osobą, która namawiałaby na "lewe" zwolnienia ale skoro masz tak stresującą pracę (i to z winy pracodawców z tego co rozumiem) to może warto to przemyśleć? Mój lekarz zapytał mnie wprost czy nie mam stresów w pracy i czy nie chcę L4, właśnie ze względu na moje poprzednie poronienia. Ja zwolnienia nie chciałam bo mam fajną pracę ale może Tobie by się przydało...
Stary 2016-01-13, 10:42   #558
cherriebomb
Rozeznanie

Pozdrawiam Was z pracy (tak, przyznaje, obijam się trochę) walczę z sennościa, mój tz dziś odwozil mnie do pracy (ok15km) i ja przez ten czas zdolalam zasnąć, a w nocy przespalam 9,5 godzin. W życiu tyle nie spalam po troche czuje ze nasilają się też mdłości, ale nie w ten sposób ze mi niedobrze itd, tylko raczej czuje ze mi słabo. Rano nic mi się nie dzieje, najgorzej jest koło południa i ok 16 i oczywiście panikuje, wczoraj wieczorem i dziś nad ranem czułam ze boli mnie jajnik (chyba) ale tak, że ciężko mi było się przewrócić z boku na bok :/ i nie wiem, czy dzwonić do lekarza,, czy lecieć na izbę, czy puknac się w głowę i nie wariowac
Stary 2016-01-13, 10:46   #559
LiliowaGwiazdka
Raczkowanie

Mam pytanie, bo zapomniałam zapytać lekarza.. W ktòrym miesiacu\tygodniu ciąży nie można spać już na brzuchu? Bo ja nie potrafie inaczej spać i się tym martwię...
Stary 2016-01-13, 10:52   #560
cherriebomb
Rozeznanie

Cytat:
Ja wit.C profilaktycznie biorę od dawna. Wit. D3 biorę od kilku miesięcy ponieważ jak sobie kiedyś zbadałam to miałam strasznie niski poziom. Pytałam teraz lekarza, powiedział, że mogę brać nadal ale z tego zaaferowania nie zapytałam o dawki. Pewnie będę brała podobnie jak do tej pory ale ciekawa jestem jak to jest u innych dziewczyn, które biorą
Swoją drogą słyszałam, że wit. C podobno ciężko przedawkować

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

A nie zastanawiałaś się nad zwolnieniem? Ja wiem, że teraz to trochę wcześnie i jestem ostatnią osobą, która namawiałaby na "lewe" zwolnienia ale skoro masz tak stresującą pracę (i to z winy pracodawców z tego co rozumiem) to może warto to przemyśleć? Mój lekarz zapytał mnie wprost czy nie mam stresów w pracy i czy nie chcę L4, właśnie ze względu na moje poprzednie poronienia. Ja zwolnienia nie chciałam bo mam fajną pracę ale może Tobie by się przydało...

prawde mówiąc chciałabym iść na zwolnienie jak najszybciej. Myślałam wcześniej o zmianie pracy, ale okazało się ze mnie awansowali, a tydzień po awansie okazało się ze jestem w ciąży tylko żeby dostać L4 musze chyba zmienić lekarza, bo ten do którego chodzę jest niezbyt chętny żeby tak wcześnie wystawiać zwolnienia, twierdzi ze każda praca jest stresująca. Z kolei nie chciałabym mojej kierowniczki informować o ciąży telefonicznie, i muszę poczekać na jej niezapowiedziana wizytę, wiec w efekcie nie zaplanujesz sobie ze od wtedy i wtedy będę na zwolnieniu. Chore trochę.

Cytat:
Mam pytanie, bo zapomniałam zapytać lekarza.. W ktòrym miesiacu\tygodniu ciąży nie można spać już na brzuchu? Bo ja nie potrafie inaczej spać i się tym martwię...
Pół żartem pół serio, sama będziesz wiedziała jak Ci się zrobi niewygodnie
Stary 2016-01-13, 12:08   #561
aisot
Rozeznanie

Podaje dalej mój (póki co) ulubiony sposób na mdłości. Troche pomaga moim zdaniem- cytryna z cukrem!
Stary 2016-01-13, 12:17   #562
damcilapke
Rozeznanie

Ja narazie zadnych mdlosci, sennosci,biust mi zmalal. Kicha :P mam nadzieje ze to tylko moje swirowanie i wszystko ok

Stary 2016-01-13, 13:24   #563
Manddy
Zadomowienie

Kurcze, czytam teraz na różnych stronach, że te zastrzyki clexane mogą być refundowane i zamiast 350 zł płaciłabym 40 zł za miesięczną kurację
Mój lekarz powiedział, że nie może mi dać na to recepty ze zniżką bo nie mam zrobionych badań na zespół antyfosfolipidowy a w ciąży go nie zrobimy
Zastanawiam się teraz czy faktycznie nie iść do jakiegoś lekarza z NFZ i zobaczyć jak on do tego podejdzie Tylko przecież nie zapytam go wprost o ten lek, sam musi na to wpaść
Poza tym też nie chciałabym co chwilę mieć robionego usg (u dwóch lekarzy) bo to chyba też nie jest najzdrowsze.
Sama nie wiem jak to ugryźć, w końcu 300 zł miesięcznie (na jeden lek) piechotą nie chodzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-13, 14:15   #564
damcilapke
Rozeznanie

Na co sa te zastrzyki ?

Stary 2016-01-13, 14:24   #565
aisot
Rozeznanie

Cytat:

Manddy! Napewno pęcherzyk masz przepiękny cieszę sie, ze po wizycie wszystko jest ok ja do lekarza chce iść za 2 tyg ale chyba poczekam jeszcze tydzień i pójdę w 8 tygodniu. żeby popodgladac babla najbardziej jak sie da
Stary 2016-01-13, 14:25   #566
Manddy
Zadomowienie

To jest lek przeciwzakrzepowy i kobietom, które wcześniej poroniły przepisuje się aby je uchronić przed ponownym poronieniem i chorobą zakrzepowo-zatorową.
Z tego co wiem to wcześniej się robi te badania na zespół antyfosfolipidowy, których ja nie mam i mój lekarz mówi, że bez nich nie przepisze mi refundowanych a daje mi je bo dmucha na zimne.

Edytowane przez Manddy
Czas edycji: 2016-01-13 o 14:29
Stary 2016-01-13, 14:31   #567
asiaczek87
Zakorzenienie

Ja biorę d3 dwa razy dziennie, jodid raz dziennie i kwas foliowy w większej dawce

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 14:36   #568
damcilapke
Rozeznanie

Aha, nie wiedzialam. Juz ktorys raz widze ta nazwe a nie wiedzialam na co nie chcialo mi sie googlowac. Drogie sa. Sprobuj na nfz, moze ci sie uda.

Stary 2016-01-13, 16:09   #569
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Ja biorę d3 dwa razy dziennie, jodid raz dziennie i kwas foliowy w większej dawce
A D3 bierzesz w tabletkach czy krople? I jakie dawki w mikrogramach?
Stary 2016-01-13, 16:18   #570
asiaczek87
Zakorzenienie

Tabletki. 50 mikrogramow dziennie

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2016-01-13 o 16:20
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości