|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
Pokaż wyniki sondy: lepiej cieniuje sie na art deco czy lumene? | |||
na art deco |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 33,85% |
na lumene |
29 | 44,62% |
na obu dobrze |
11 | 16,92% |
na obu beznadziejnie ;] |
3 | 4,62% |
Głosujący: 65. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zadomowienie
|
Dot.: baza pod cienie - proszę o rady :)
Dzięki za odpowiedz.Jutro idę kupić .po przeglądnieciu opinii :lumene.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ta sprawa jest akurat w Isa Dorze nieźle rozwiązana (chyba jej jedyny plus! ;P) że jest aplikator. ale minus- samym aplikatorem równo nie nałożysz, i tak trzeba brudzić paluchy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tą baza Luemne- kusicielki, kusicielki- widziałam ją kiedyś w Galerii Centrum, aż mnie kusi żeby pojechać i sprawdzić czy jest... A jak będzie to pewnie kupię i nici z oszczędzania sierpniowego :/ Acha i jeszcze coś, jakby kogoś to zainteresowało- robiłam analize skłaów podkąłdów... BAZA LUMENE Skład: Cyclopentasiloxane, Nylon-12, C20-40 Acid, Jojoba Esters, Boron Nitride, Aluminum/Magnesium Hydroxide Stearate, Polyethylene, Lauroyl Lysine, Dimethicone/Vinyldimethicone Crosspolymer, Dimethicone, PEG-8, Isododecane, Tocopherol [=E-vitamiini], Sodium C8-16 Isoalkylsuccinyl Lactoglobulin Sulfonate, Trimethylsiloxysilicate, Ethylene/VA Copolymer, Ascorbyl Palmitate [=C-vitamiini], Ascorbic Acid [=C-vitamiini], Citric Acid, Propylparaben. May contain: [+/- Mica, CI 77491, CI 77492, CI 77499/Iron Oxides, CI 77891/Titanium Dioxide]. BAZA ISA DORA Skład: Cyclopentasiloxane, Talc, Cyclomethicone, Disteardimonium, Hectorite, Isopropyl Lanolate, Ozokerite, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, SD Alcohol 40, Triclosan, Mica, Cl77891/Titanum Dioxide, Cl77492/Iron Oxides, Cl77491/Iron Oxides, Cl77499/Iron Oxides BAZA ARTDECO Skład: c11-13 isopraffin, talc, cera microcristallina (microcrystalline wax), mica, pvp/hexadecene copolymer (vp/hexadecene copolymer), polyethylene, tocopheryl acetate, bisabolol, parfum (fragrance), propylparaben, triclosan, propylene glycol, bht, ascorbyl palmitate, citric acid, glyceryl distearate, ci 77491 (iron oxides), ci 77492 (iron oxides), ci 77499 (iron oxides), ci 77891 (titanium dioxide) BAZA ESSENCE Skład: Talc, Mica, Isopropyl Palmitate, Dimethicone, Silica, Cera Alba, Caprylic/Capric Triglyceride, Diisostearyl Malate, Copernica Cerifera Wax, Kaolin, Nylon-12, Tocopheryl Acetate, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Calcium Sodium Borosilicate, CI 77891 Inglot, Duraline isododecane, bis-vinyl dimethicone/ dimethicone copolymer, capryl, glycol, phenoxyethanol, hexylene glycol. w sumie niewiele z tego wyszło (oj, biochemiczką nie jestem zdecydowanie ![]() a) ma najwięcej składników b) ma składniki które się najczęściej pojawiają w tych drogich (i- według KWC- dobrych) cieniach c) mają bardzo różne składy (czyli każda musi znaleźć coś dla siebie) i tyle ![]()
![]() |
![]() |
#543 |
Raczkowanie
|
pewnie każdemy służy coś innego, ja miałam to szczęście, że zanim pani w drogerii zaproponowała mi bazę ArtDeco wiedziałam, że istnieje dobra baza Lumene. Szkoda mi było kasy na ArtDeco, a jak się okazało Lumene jest dla mnie idealna
![]()
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Agacior89- Hehe, moje pytanie zadalam 2 miesiace temu, ale dzieki za odp. bo w sumie nadal jest aktualne. Oczywiscie pudrowalam baze, robilam juz wszelkie kombinacje, z roznymi proporcjami bazy, podkladu, pudru, krem pod oczy, zelu pod oczy itp, ktore chyba nawet opisalam w tym lub bardzo podobnym watku. Niestety nic nie pomaga. Cienie z baza trzymaja sie tyle ile bez, albo nawet krocej. Mam strasznie tluste powieki i tlusta baza tylko pogarsza sprawe. Mam baza z Sephory i Essence (obie zelowe).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Raczkowanie
|
a próbowałaś przetrzeć powiekę łagodnym tonikiem, aby ją odtłuścić i na to wklepać bazę, odczekać chwilkę, przypudrować i na to dopiero cień?
Bo jak za dużo nałożysz na powiekę to też może nie być efektu o jaki Ci chodzi - czyli utrzymywania cieni. Może spróbuj bazy Lemene, ona jest pudrowa, nie gwarantuje, że pomoże.. bo wiem, że na niektórych nie działa, ale ja zawsze będę ją chwalić ![]()
![]() |
#546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cienie w kamieniu trzymaja sie do 6,7 godzin a to wystarczajaca dlugo. I dosc dobrze na mnie trzymaja sie tez same APC. Mowie o tym. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19288 Na allegro jest i w sklepach gdzie maja APC.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak ta z sephory, ale essence- próbowałam w sklepie, rzeczywiście żel ;P. to chyba tylko pic
![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
przecieralam oczy tonikiem i nadal nic :/
Chyba faktycznie sprobuje tej bazy Lumene, skoro jest pudrowa. Zaluje tylko ze zadna ze znanych mi osob jej nie uzywa, bo szkoda mi troche kasy, jesli okaze sie ona kolejnym niewypalem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Raczkowanie
|
jak się okaże niewypałem to chętnie odkupię
![]()
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
Własnie kupiłam Lumene, cholibka, miało nie być wiecej wydatków ;P.
Dzisiaj skonfrontuję ją z bazą Isa Dory i zobaczymy, jak się sprawdzi... Cholibka, Lea, przecież Tyś z Wawy! Jedź do Galerii Centrum, tam jest stoisko Lumene i można sobie tą baze wypróbować! (własnie tam wczoraj kupiłam, 33 zł). I spokojnie dziewczyny: nie wycofali. Zmienili chyba tylko opakowanie ![]()
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie wlasnie Lumene i Art Deco bylo niewypalem.Drogim na dodatek.
![]() |
![]() |
#552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
A która była wypałem?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
A jak testujecie baze w sklepie?? Nakladacie ja na powieke, czy jak?? sprzedawczynie krzywo sie na to nie patrza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I o dziwo bazarowa kredka do oczu za 1zl sama sie trzyma okolo 5 godzin.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiecie moze gdzie mozna dostac baza pod ciebie Lumene???
Bylam ostatnio w 2 sklepach gdzies przedaja produkty tej firmy (ostatnio coraz ciezejj je dostac :/), w tym w Galerii Centrum i byla baza pod makijaz, ale pod cienie nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
W całym kraju ciężko ją dostać
![]()
![]() |
#559 |
Przyjaciółka KWC
|
Zaglądaj do Galerii Centrum
![]() A teraz kiedy mam, to juz wiem, czemu jest najlepiej ocenioną bazą w KWC - jest dużo lepsza od ArtDeco i IsaDory. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Ja nosze soczewki i uzywam IsaDory, nic mi sie niedobrego z oczami nie dzieje. A cienie swietnie sie trzymaja i nie walkuja. A dla tych, ktorym cienie splywaja nawet na bazie radzilabym uzywac jej jak najmniej.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
Lea88, ja mam baze Lumene i jestem z niej bardzo zadowolona. Dodam, że zanim kupiłam tę baze mogłam zapomnieć o cieniach do oczu. Baza faktycznie jest jakby lekko pudrowa. Ja nakładam ją w małej ilości, odczekuję 2-3 minuty i ponownie rozcieram to, co mam na powiece. W ten sposób zapobiegam gromadzeniu się bazy w załamaniach skóry. Teraz mogę nosić cienie od rana do wieczora, a jak wracam z pracy, to nawet sypkie cienie Bourjois były w nienaruszonym stanie. Jak dla mnie KWC.
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
Sklepow GC w Warszawie jest kilka :P Ale pewnie i tak chodzi ci o ta w Srodmiesciu (w Domach Centrum), bo mi wlasnie ja w tej bylam.
Byla baza pod makijaz, jakis srodek na skorki, testery fluidow w tubkach. Fakt faktem moglam cos przegapic, bo balagan na stoisku byl dosc spory, a ja nie widzialam nigdy bazy na zywo, poza tym ekspedientka potwierdzila, ze nie ma takiej :/ Moze, po prostu dostawili nowy towar, bo jakos malo tego bylo.. Ale skoro mowisz, ze jest to chyba bede musiala jeszcze raz sie przejsc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Agacior89 chyba jednak to ja Cie powinnam zapytac czy zartujesz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
Ja też nie widziałam bazy pod cienie lumene w GC na Marszałkowskiej i to już od jakiegoś czasu sprawdzam czy jest. Oglądałam stoisko APC i dopiero jak dotarłam do domu oświeciło mnie, że ta firma też ma bazę pod cienie. Oczywiście nie przyjrzałam się i nie wiem czy w przezroczystym opakowaniu to była baza czy np odzywka do rzęs :|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
APC ma chyba baze- bo nawet ktos o tym wspominal w tym watku.
Mam pytanie: ile placilyscie za swoja baze w sklepie (bo ja widzialam, ze na roznych forach podawana jest cena sklepowa od 30 do 40 zl) ?? Bo wlasnie zastanawiam sie czy oplacaloby sie ja kupic przez internet za 29 zl + przesylka .... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Przyjaciółka KWC
|
33 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Rozeznanie
|
Ja od ponad roku używam bazy LR Health&Beauty, i jeszcze mam 1/3 opakowania, jestem z niej bardzo zadowolona - noszę soczewki więc często mrugam i cieni po 2 godzinach nie ma na oczach - a od kiedy stosuje baze wieczorem wracam do domu a cienie są na swoim miejscu i nie zbierają sie na załamaniu powieki
baza ma konsystencję fluidu w soiczku - podobnie do art deco jedyny minus to ciężkie wyciaganie z pojemniczka - mam długie paznokcie i to dla mnie problem nie wiem czy znacie tą bazę cena : 33 zł/15 ml u nas na KWC nie znalazłam ale tutaj jest: http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=8617 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Raczkowanie
|
A ja wczoraj kupiłam bazę lumene w galerii centrum na Marszałkowskiej i zostało ich jeszcze około 6, były też 3 bazy APC po 13,50, też kiedyś musze wypróbować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.