![]() |
#541 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jablonex (i inne koraliki) - Łódź, Wrocław, Warszawa...
a ja chciałam powiadomić Wrocławianki, ze w sklepie pani Basi pojawił się Swarovski
![]() właśnie dzisiaj przyszły, w tym tygodniu będą dochodzić kolejna. ceny biconów nie znam, bo jeszcze ich nie ma. a, i na razie jest tylko crystal. ale zawsze to coś ![]()
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
Dzis pierwszy raz zawitalam na Chlodna - dzieki Monius9 udalo mi sie trafic - dziekuje
![]() Mimo ze bralam tylko kamienie maja tez koraliki wiec temat chyba dobry ![]() Generalnie jestem bardzo milo zaskoczona obsluga - Pani naprawde sluzyla pomoca i bez problemu podzielila mi kamienie ze sznura po pol. Wiem, gdzie znow pojade jak mnie najdzie ochota na nowe mineraly ![]() No i gratis dostalam, z tytulu pierwszych zakupow - moglam sobie wybrac z zawieszek ze szkla weneckiego i tu jestem naprawde zadowolona ![]()
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Ja jutro/dziś jadę na wyprawę koralikową do Wawy. Boję się....
Pewnie utknę na Orlej, chyba że będę miała odwagę szukać Chłodnej i sklepów na Elektoralnej, bo to chyba w okolicy? A ja na piechotę wszędzie, żeby sie nie zgubić.
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
Czy istnieje jakiś sklep z koralikami w Warszawie, który jest otwarty w niedzielę ??
Może troche głupie pytanie, ale będę niedługo w niedzielę i tak przy okazji bym się zaopatrzyła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
BAN stały
|
Ggagatko, i jak zakupy w wawie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Zadomowienie
|
smieszko: ze specjalnych koralikowych to najwyzej empiki z dzialem Sztuka Rodzinna (Arkadia, Zlote Tarasy, Blue City) albo pasmanterie wewnatrz galerii handlowych. I jedno i drugie raczej kosztowne.
![]() |
![]() |
#548 |
Zadomowienie
|
Kobitki z 3miasta!!! Za 2 tygdnie wybieram sie do Gdańska i mam zamiar wydac troszke pieniazkow na kamulce itd. Problem w tym ze nie wiem GDZIE sa takie magiczne miejsca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, a czy w tej kuźni koralików http://www.kuznia-koralikow.pl/
mają półfabrykaty? Łańcuszki, szpilki, bigle itp itd? Muszę się któregoś dnia tam wybrać, jednak mam daleko i chciałabym się upewnić czy wszystko znajdę na miejscu, czy muszę dodatkowo porozbijać się po innych sklepach ![]() Z góry dziękuję za odpowiedź ![]()
![]() |
![]() |
#550 |
Zadomowienie
|
Navien: zadzwon i spytaj. Costam mieli, ale przez telefon dowiesz sie konkretnie, co lezy "na sklepie"
![]()
![]() |
![]() |
#551 |
Wtajemniczenie
|
Ok, dzięki, ale i tak tam jadę na pewno, bo te zdjęcia koralików na ich stronie zachwyciły mnie całkowicie
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Zadomowienie
|
Kupiłam i się nadziałam. Mianowicie w empiku, zapięcie okrągłe Gutermanna (7mm, 4 sztuki, 6,49 PLN). Wyjęłam jedną sztukę, nałożyłam na jeden koniec naszyjnika (zaczepiłam o odpowiednie kółeczko) i chciałam otworzyć.
Okazało się, że nie ma tej przerwy w okręgu, w którą powinien wchodzić drugi koniec... Po badaniu wyszło, że kółeczko wzięło się i się zgniotło, zamykając te przerwe. Ostrożnie poodginałam, żeby dziurka powstała, to straciła się odpowiednia krzywizna i ten ruchomy pręcik przestał wchodzić w rureczkę. KURCZE BLADE. 10 minut delikatnie dydoliłam cholerne zapięcie, ciut ciut w przód, ciut ciut w tył, wyklepać płaskimi szczypcami, żeby nie było widać odgnieceń. SSssszzzlag. A to wstępne uszkodzenie (czyli zaciśnięcie tej przerwy) nastąpiło przy trzymaniu w palcach, bez specjalnego planu, żeby to zacisnąć. Czyli ja, z moimi nie za mocnymi paluszkami, zdołałam toto przypadkiem uszkodzić. I to nie jest srebrne, żeby było miękkie, czy cos, oznakowane jest jako silberfarben. Czyli: uważać na elementy Gutermanna. Może to i jest firma dobra i znana (kiedyś mi ktoś zachwalał ich produkty), ale jak widać, można popsuć trzymając w ręce.
![]() |
![]() |
#553 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() podam moze przykładowe ceny z tego jubilerskiego sklepu dla porównania :0 kułka otwarte 5mm- 40szt- 10,11 miseczki 5mm- 30szt-9,76 karabińczyki 9mm-8szt- 7,59 łańcuszek żmijka 1mb- 15,76 baranki do sztyftów- 20szt-7,95 ozdobne kola 22mm- 6szt- 12,13 zainteresowane ![]() ![]() ![]() moja biżu- ............ Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-05-24 o 17:16 Powód: usnięcie linka z ofertą handlową-proszę wykupić mikroreklamę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Przyczajenie
|
Heja,
Dziewczyny ceny korali z allegro mnie rujnują, nie znacie jakieś hurtowni korali naturalnych w okolicach Łodzi? Allegro pości mnie chyba z torbami. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Przyczajenie
|
Hej. Szukam osoby z Wroclawia, ktora ewentualnie chciałaby złożyć się ze mną na zamówienie na frogwill.pl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Raczkowanie
|
we Wrocławiu na Młodych Techników 64/2a (koło zespołu szkół) jest sklep Mazi- oferują sznury kamieni,trochę srebra. kamienie ładne,wybór spory,choć niektórych rodzajów nie ma w ogóle. moim zdaniem w cenach dośc przystepnych,szczególnie, że można obejrzeć dokładnie przed zakupem.
zasady zakupów są takie: do ceny na sznurze dolicza się zawsze vat przy zakupach do 100zł jeszcze 100% ceny (tylko nie wiem,czy tej brutto,czy tej netto) przy zakupach do 200zł 40% itd zatem w zasadzie przy zakupach od 500zł doliczany jest tylko vat. chciałabym tam dokonać zakupów w ciągu najbliższych kilku tygodni,ale raczej nie na aż taka sumę,gdyby ktoś był chętny,proszę o kontakt na PW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jak już będziesz po wizycie, daj znać co tam słychac w kuźni
![]() |
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
Niedługo wybieram się do Gdańska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Zadomowienie
|
a kiedy jedziesz?? bo aj sie tez wybieram
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Raczkowanie
|
W tą niedzielę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Zadomowienie
|
aaaaaaaaa, to ja w przyszły piatek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Raczkowanie
|
W takim razie jeśli znajdę jakiś sklepik podzielę sie wrażeniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Przyczajenie
|
Witajcie
A czy orientujecie się czy są może jakieś sklepy z kamieniami na Słowacji? Wkrótce jadę do Szczawnicy a z tamtąd jest rzut beretem. Pozdrawiam Magda
![]() |
#564 |
Przyczajenie
|
W Katowicach znalazłam sliczny sklepik z koralikami. Nazywa sie Koralium. Jest na ul.Kochanowskiego , w bramie. Nr chyba 12 albo 14. Jest to w centrum, powyżej kina Rialto. Maja bardzo duzy wybór szkielek, drewienek, kamykow, itd. itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Raczkowanie
|
a ja się wybieram do jastrzębiej góry (ew. okolice) może o trójmiasto zahaczę ... jest tam coś ciekawego?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Jelonku, na pewno jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Raczkowanie
|
naila hihi też to zawsze robiłam ilekroć odwiedzałam Gdańsk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Zadomowienie
|
Wróciłam właśnie z Empiku (Złote Tarasy, Warszawa) i pytanko - ktoś zna firmę Guttermann? Bo rozmnożyły się w Empiku ich produkty, ale wszystko jakoś porażająco tandetnie wygląda. Dwubarwne szkło weneckie w zestawach moneta + kostki + cośtam - wielkie kawały, nierówne i nie wiem czy nie obite. Sypane koraliki w torebeczce też takie sobie, a na zapięcie ich produkcji to już tu bluzgałam chyba...
Co to jest? Bo napisy po niemiecku, ale jakość chińska.
![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
Srebrna, to bardzo znana firma niemiecka. Gutterman robi różne rzeczy do robótek ręcznych (nici, akcesoria). Mają też, co wchodzi na rynek PL, różne rzeczy do wyrobu biżuterii. Produkty są bardzo drogie, bo płaci się za markę, nie za jakość, niestety. Dla mnie ich niektóre ceny to zagadka...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Zadomowienie
|
No wiec ta jakosc (zapiecie mi sie popsulo od trzymania...) i wyglad (weneckie wielkie jak kloce, zero finezji, a koraliki mniejsze w szaroburych tonacjach) mnie bardzo nie przekonuja. A ceny z sufitu, tak na rzut okiem. Dlatego sie zastanowilam - moze do PL idzie drugi sort?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.