Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-10, 18:04   #541
alutka29
Raczkowanie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

Cytat:
Napisane przez iliybr Pokaż wiadomość
Ojjjj.... jakoś to muszę przeżyć nie ma bata

alutka29 może sprawdzi się Twoja wersja

migotkaaa_83
masz to samo co ja, pękać pękają gorzej z efektami, ale trzeba wierzyć że w końcu się uda .... kurcze przecież w końcu musi
Ja miałam 3 tyg temu i nie miałam , mówili mi ,że w diagnostycznej nie ma potrzeby przy mnie miała jeszcze jedna dziewczyna też na skierowanie od naszego dr bo stara się o rodzeństwo dla córki i też nie miała cewnika...
alutka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 18:11   #542
Rimalu07
Raczkowanie

Justynka, dr zawsze mi lamette przepisywal, teraz dał mi clo i lamette, 6 jajek wyszło ale dupa z tego. U wcześniejszego dra.bralam clo i było ok. Ja już wymieniam.

A co do monitoringu, to mało ludzi dziś było...przynajmniej o 17.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Miało być 'wykiekkam ' 😉

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Wymiekkam
Rimalu07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 18:26   #543
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka29 Pokaż wiadomość
Gratulacje dzieciaczka klask i: kurcze teraz zobaczyłam opis nic nie wiemy co u naszych kochanych ciężaróweczek jak już mają swoje forum to nie mają czasu do nas zaglądać .... odezwijcie się czasem na naszym forum może nikomu to już nie będzie przeszkadzało
Kochana nie zapomniałam o Was! Jest tu wiele dziewczyn nowych których napewno mniej znam historię walki ale wiele które są ze wcześniejszych wątków Oczywiście kibicuje wszystkim. Zaglądam bo jest sentyment i ciekawość co u Was.
Owszem mamy swój wątek ale i tak mi się wydaje ze wiecej to pisze w prywatnych wiadomościach z zdziewczynami niż na wątku
U mnie oki rośniemy nawet ponad programowo... trochę problemów małych było raz szpital ale sytuacja opanowana byle dotrwać do końca szczęśliwie i czekam na Was niecierpliwie na wątku już cieżarówek

Cewnik Laparo
Ja miałam założony również do laparo diagnostycznej ale założyły mi już jak usnęlam i ściągła lekarka zanim się wybudziłąm więc gdyby mi nie powiedziała nawet bym nie wiedziała
Stary 2016-02-10, 18:33   #544
201801291006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patrycja665 Pokaż wiadomość
Czyli mamy się trojaczków spodziewać?
No baaaaaa

Dr kazał mi ponownie zbadać AMH (badałam pok roku temu i mam 7), bo stwierdził, że jeśli mi nie maleje to na in vitro mamy jeszcze kilka lat . Nie wiem czy po pół roku coś aż tak mogłoby się zmienic znacząco, wątpię, a drogie to badanie jak cholera

Edytowane przez 201801291006
Czas edycji: 2016-02-10 o 18:46
201801291006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 18:48   #545
anessca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadzieja82 Pokaż wiadomość
pasek.grodek@dominikanie. pl to jest e-maile ja opisałam w skrócie swoją historie bo miejsca by zabrakło i siostry odpisują na niego proszą o podanie adresu nic sie nie płaci bo one twierdzą że dzicko nie można kupić i nigdzie tego nie dostaniesz tylko od nich ja dostałam pasek tj z tasiemki i modlitwe "o nadziejo" i litanie do św dominika mąż dostał medalik
naprawde pomaga ja wymodliłam dużo mam nadzije ze jutro zobacze piekny wynik potwierdzający moją kruszyne
Nadzieja!!! niech nadzieja jest z Tobą! musi być dobrze! również 3mam
Cytat:
U mnie na usg "niby" wszystko oki, ale niestety jednak nie za bardzo skoro dzidzi brak eh...
angela_bd87 super wiadomość z tym cewnikiem może i mnie się uda go nie mieć jakby cewnik odpadł to zostanie mi tylko strach przed wenflonem
angela, ja jak leżałam na stole już to błagałam zeby mi nie zakłądali cewnika bo panicznie sie go boję! tak błagałam ze aż sie popłakałam jak mnie usypiali. I nie dali mi cewnika. Wstawać nie musiałam bo miałam do dyspozycji basen
Co do wenflonu to jak jak to przeżyłam to Ty też a wierz mi że jestem panikara 1 klasa
Cytat:
Kurcze widzę że jutro będę sama testować a myślała że będzie mi razniej trzymajcie kciuki mocno
Będziemy będziemy mocno trzymać!!!!
anessca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 18:51   #546
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Cytat:
Napisane przez migotkaaa_83 Pokaż wiadomość
No baaaaaa

Dr kazał mi ponownie zbadać AMH (badałam pok roku temu i mam 7), bo stwierdził, że jeśli mi nie maleje to na in vitro mamy jeszcze kilka lat . Nie wiem czy po pół roku coś aż tak mogłoby się zmienic znacząco, wątpię, a drogie to badanie jak cholera
migotkaaa_83 uważaj na wynik AMH, bo zmienili metodę badania i wyniki są różne Ja 1,5 roku temu miałam 6,25, a teraz 2,89. Na początku przerażenie ale zadzwoniłam do labolatorium i pani powiedziała, że zmienili metodę i tych wyników nie należy porównywać to się pytam z czym mamy to porównywać Usłyszałam, że za jakiś czas trzeba powtórzyć tą metodą, którą obecne stosują
Stary 2016-02-10, 18:54   #547
anessca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość
migotkaaa_83 uważaj na wynik AMH, bo zmienili metodę badania i wyniki są różne Ja 1,5 roku temu miałam 6,25, a teraz 2,89. Na początku przerażenie ale zadzwoniłam do labolatorium i pani powiedziała, że zmienili metodę i tych wyników nie należy porównywać to się pytam z czym mamy to porównywać Usłyszałam, że za jakiś czas trzeba powtórzyć tą metodą, którą obecne stosują
A czy przy tym badaniu jest wyznaczony jakiś zakres wartości, które są prawidłowe a które nie? bo to chyba o to chodzi żeby porównać do jakiegoś wzorca a nie specjalnie powtarzać za jakiś czas tak kosztowne badanie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-10, 18:54   #548
asiorekkkk
Rozeznanie

Pewnie specjalnie zmieniają metodę badania zeby potem podwójnie wydawać kasiorkę.
asiorekkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 18:55   #549
anessca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiorekkkk Pokaż wiadomość
Pewnie specjalnie zmieniają metodę badania zeby potem podwójnie wydawać kasiorkę.
według mnie to jakaś paranoja...
Stary 2016-02-10, 18:59   #550
201801291006
Konto usunięte

Justyna no to nieźle, w takim razie ten wynik nic nie powie, i znowu za pół roku będę się kluc i wydawać kasę ?

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Dziewczyny a ja dzisiaj spełniłam swoje małe marzenie i od razu patrze pozytywnie w przyszłość zakupiłam bilety na koncert Maroon 5 w Krk , wracam do życia
201801291006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 19:05   #551
anessca
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny a ja dzisiaj spełniłam swoje małe marzenie i od razu patrze pozytywnie w przyszłość zakupiłam bilety na koncert Maroon 5 w Krk , wracam do życia
Jeju Laska! Super! ja też się zastanawiałam z mężem nad zakupem biletów... ale jeszcze decyzja nie zapadła
no mam nadzieję, ze ten koncert zadziałą relaksująco
Sama myśl energetyzuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-10, 19:05   #552
justyna183

Cytat:
Napisane przez anessca Pokaż wiadomość
A czy przy tym badaniu jest wyznaczony jakiś zakres wartości, które są prawidłowe a które nie? bo to chyba o to chodzi żeby porównać do jakiegoś wzorca a nie specjalnie powtarzać za jakiś czas tak kosztowne badanie

Jest wyznaczony zakres wartości ale jak widzisz taki spadek to jesteś w szoku i nie wiesz co się dzieje
No i ja nie powtarzałam dla własnej przyjemności tylko do ivf.

A dokładnie wyglądało to tak:

AMH 7,17 ng/ml 2014-06-24
Badanie wykonano metodą Elisa na aparacie Euroimmun
Wartość oceny ryzyka niskiej rezerwy jajnikowej < 1,5 ng / ml odnosi się do 3 dnia cyklu.
Wartość 1,5 ng/ml jest medianą dla zbioru ustalonego dla n=106, gdzie między 2,5-97,5 percentylem zbiór wartości zamyka się między ND - 10,6 ng/ml
ND – granica detekcji
W randomizowanej grupie kobiet o średniej wieku 30 lat wartość mediany wynosiła 2,4 ng/ml
Badanie należy wykonywać w terminie wyznaczonym przez lekarza prowadzącego, a uzyskane wyniki konsultować w kontekście innych badań .

Badanie wykonano przy użyciu testu AMH Gen II Elisa firmy Beckman Culter

AMH 2,89 ng/ml 2015-09-14
Mediana 95 % RI ng /ml
18-25 lat 3,71 0,96-13,34
26-30 lat 2,27 0,17-7,37
31-35 lat 1,88 0,07-7,35
36-40 lat 1,62 0,03-7,15
41-45 lat 0,29 0,00-3,27
>46 lat 0,01 0,00-1,15

Badanie należy wykonywać ściśle wg zaleceń lekarza prowadzącego.
Badanie wykonano metodą CLIA na aparacie ACCESS firmy BECKMAN COULTER.

Edytowane przez justyna183
Czas edycji: 2016-02-10 o 19:17
justyna183 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 19:12   #553
asiorekkkk
Rozeznanie

Justyna a Ty kiedy będziesz mogła miec transfer? Juz sie dobrze czujesz? Ja dzisiaj dzwoniłam w sprawie mojego jedynego zarodeczka oprócz tego którego mi podali czy dobrze sie rozwija i pani powiedziała mi ze jest juz zamrożony
asiorekkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 19:14   #554
iliybr
Raczkowanie

Cytat:

angela, ja jak leżałam na stole już to błagałam zeby mi nie zakłądali cewnika bo panicznie sie go boję! tak błagałam ze aż sie popłakałam jak mnie usypiali. I nie dali mi cewnika. Wstawać nie musiałam bo miałam do dyspozycji basen
Co do wenflonu to jak jak to przeżyłam to Ty też a wierz mi że jestem panikara 1 klasa

To ja też będę błagać żeby mi go nie zakładali może i mnie się uda hehe fajnie że nie jestem sama z tą całą paniką

migotkaaa_83 ale Ci zazdroszczę, zapowiada się naprawdę super koncert i na pewno pomoże wyluzować
iliybr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 19:25   #555
alutka29
Raczkowanie

Dzięki za namiary na ten pasek św Dominika pisałam i już odpisali z prośbą o adres ,ale nie napisali czy za to się płaci i ile ....
alutka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 19:33   #556
angela_bd87
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za namiary na ten pasek św Dominika pisałam i już odpisali z prośbą o adres ,ale nie napisali czy za to się płaci i ile ....
nie płaci się, ale możesz wpłacić darowiznę z tego co pamiętam to chyba na stronie jest nr konta
http://www.grodek.mniszki.dominikani...nik_pasek.html

http://www.grodek.mniszki.dominikanie.pl/adres.html

pod mapką jest nr konta

Edytowane przez angela_bd87
Czas edycji: 2016-02-10 o 19:34
angela_bd87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 19:34   #557
anessca
Rozeznanie

Cytat:
To ja też będę błagać żeby mi go nie zakładali może i mnie się uda hehe fajnie że nie jestem sama z tą całą paniką
Ze mnie też się śmiały pielęgniarki na oddziale bo miałam bordowy kocyk, który mąż mi przyniósł aby mi było ciepło po zabiegu... Nazwały mnie księżniczką bo leżałam w purpurze Laparoskopia diagnostyczna to była pierwsza w moim życiu jakakolwiek operacja i bardzo się tym denerwowałam... Wenflon jak widzę to mdleję a jak pielęgniarka przyszła mi pobrać krew bo miałam nieaktualne wyniki to nawet się nie spostrzegłam jak mi ten wenflon założyła...
Najmilej będę wspominać jak po laparoskopii dali mi w żyłę taką dawkę znieczulacza ze miałam niezły odlot
Stary 2016-02-10, 19:37   #558
justyna183

Cytat:
Justyna a Ty kiedy będziesz mogła miec transfer? Juz sie dobrze czujesz? Ja dzisiaj dzwoniłam w sprawie mojego jedynego zarodeczka oprócz tego którego mi podali czy dobrze sie rozwija i pani powiedziała mi ze jest juz zamrożony
asiorekkkk dzisiaj mam 4 dc, także zobaczymy jak zadziałam na estrofem. Dr kazał mi przyjść w 11 dc na monitoring
Stary 2016-02-10, 19:38   #559
anessca
Rozeznanie

Cytat:
Za pasek się nie płaci ale jak pisze angela można wpłacić dobrowolną ofiarę na konto

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-10, 19:39   #560
nadzieja82
Raczkowanie

Cytat:
To szybko odp.napewno nic się nie płaci oni przysyłając też nr konta także możesz wysłać na konto tylko nie pisz że to za pasek bo oni powtarzają że za dziecko się nie płaci bynajmniej ją tak uslyszalam wiem że w każdy wtorek tyg jest msza za wszystkie staraczki
nadzieja82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 19:43   #561
Kasia_ekonomia
Raczkowanie

Cytat:
Ze mnie też się śmiały pielęgniarki na oddziale bo miałam bordowy kocyk, który mąż mi przyniósł aby mi było ciepło po zabiegu... Nazwały mnie księżniczką bo leżałam w purpurze Laparoskopia diagnostyczna to była pierwsza w moim życiu jakakolwiek operacja i bardzo się tym denerwowałam... Wenflon jak widzę to mdleję a jak pielęgniarka przyszła mi pobrać krew bo miałam nieaktualne wyniki to nawet się nie spostrzegłam jak mi ten wenflon założyła...
Najmilej będę wspominać jak po laparoskopii dali mi w żyłę taką dawkę znieczulacza ze miałam niezły odlot

Aaa aaa ja też miałam taki odlot:-D łzy mi rzewnie płynęły i się śmiałam chyba na cały oddział bo z myszką miki za rękę chodziłam:-D :-P
Kasia_ekonomia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 19:45   #562
angela_bd87
Raczkowanie

https://www.facebook.com/maciej.mcbo...type=2&theater

widziałyście?
angela_bd87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 19:53   #563
justyna183

Cytat:
Napisane przez angela_bd87 Pokaż wiadomość
Ale się uśmiałam
Stary 2016-02-10, 19:57   #564
anessca
Rozeznanie

Cytat:
angela genialne nagranie
Stary 2016-02-10, 20:01   #565
iliybr
Raczkowanie

Cytat:

Normalnie jakbym czytała o sobie
Wenflon to dla mnie masakra, pierwszy raz w życiu miałam go w październiku w zeszłym roku i bardzo nie miło go wspominam i ten wstyd jak zemdlałam i musieli mojego męża wzywać z głównego korytarza żenada
Operacji nigdy żadnej nie miałam, zero złamań, zero szyć, każde pobieranie krwi to już mała tragedia, a jak usłyszałam o cewniku to już całkiem rozpacz na maxa no ale jak Tobie się udało to chyba nie mogę być gorsza

Niech mi dają tego znieczulacza w żyłkę jak najszybciej to może przeżyję

Kasia_ekonomia widać dobry towar mają hihi

angela_bd87 super ten mały, wczoraj widziałam to nagranie - rewelacja

Edytowane przez iliybr
Czas edycji: 2016-02-10 o 20:04
Stary 2016-02-10, 20:11   #566
anessca
Rozeznanie

Cytat:
Normalnie jakbym czytała o sobie
Wenflon to dla mnie masakra, pierwszy raz w życiu miałam go w październiku w zeszłym roku i bardzo nie miło go wspominam i ten wstyd jak zemdlałam i musieli mojego męża wzywać z głównego korytarza żenada
Operacji nigdy żadnej nie miałam, zero złamań, zero szyć, każde pobieranie krwi to już mała tragedia, a jak usłyszałam o cewniku to już całkiem rozpacz na maxa no ale jak Tobie się udało to chyba nie mogę być gorsza

Niech mi dają tego znieczulacza w żyłkę jak najszybciej to może przeżyję
iliybr podejdź do tej laparo na luzie. Na oddziale jest naprawdę miła atmosfera Życzę Ci aby ta diagnostyka po laparo była pozytywna

Edytowane przez anessca
Czas edycji: 2016-02-10 o 20:12
Stary 2016-02-10, 20:30   #567
iliybr
Raczkowanie

Cytat:
iliybr podejdź do tej laparo na luzie. Na oddziale jest naprawdę miła atmosfera Życzę Ci aby ta diagnostyka po laparo była pozytywna
Dziękuję uspokoiłaś mnie, teraz nic mi nie pozostaje jak czekanie

Najlepszy był mój mąż jak chciał mnie pocieszyć jak wpadłam w panikę gdy na teście zobaczyłam jedną krechę a za tym idzie właśnie laparo.... powiedział: "kochanie przecież musisz się powoli do takich sytuacji przyzwyczajać w końcu latka lecą i coraz częściej można być w szpitalu..." no cóż.... starość nie radość

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-10, 20:32   #568
anessca
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję uspokoiłaś mnie, teraz nic mi nie pozostaje jak czekanie

Najlepszy był mój mąż jak chciał mnie pocieszyć jak wpadłam w panikę gdy na teście zobaczyłam jedną krechę a za tym idzie właśnie laparo.... powiedział: "kochanie przecież musisz się powoli do takich sytuacji przyzwyczajać w końcu latka lecą i coraz częściej można być w szpitalu..." no cóż.... starość nie radość
A młodość nie wieczność
Stary 2016-02-10, 20:40   #569
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mogę zobaczyć...
Stary 2016-02-10, 20:52   #570
chal
Rozeznanie

Cytat:
No baaaaaa

migotka wydaje mi się że poł roku nie ma chyba żadnego wpływu. mi jeszcze dr baryłowa mówiłam że pogorszy się wynik ale chyba przez torbiel endometrialna na jajaniki. trzyma kciuki aby w tym cyklu wszystko poszło jak trzeba i była wysoka beta

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:

super będziesz mogła wrócic po rodzeństwo dla swojego bejbika

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Kurcze widzę że jutro będę sama testować a myślała że będzie mi razniej trzymajcie kciuki mocno

trzymam kciuki
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości