Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-29, 21:50   #541
kr0pka
Zakorzenienie

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez marthines Pokaż wiadomość
hejka wszystkim

Znów kupiłem mydło siarkowe i na dodatek jakis zel do mycia z clerasila(czy jakos tak) i jak na razie nie ma zadnych pozytywnych skutkow, wrecz wydaje mi sie ze mam jeszcze wiecej tych pryszczy:/
Mydło siarkowe niektórym może wysuszać twarz, w związku z czym należy nawilżać skórę po umyciu.

Lewy pas, gaz i płynę..
kr0pka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-01, 10:31   #542
NiEzNaJoMkA
BAN stały

dla mnie soda nie pomagała ale życzę powodzenia Wam i sobie

Pozdrawiam
NiEzNaJoMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-01, 12:32   #543
effciaa16
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

ostatnio znowu mnie wysypało, a było tak dobrze. Ech pije bratka i dzisiaj posmarowałam sobie cytryną z tego co wiem to przez nią skóra jaśnieje. Mam dość tych syfów. Są takie czerwone.

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 16:28   #544
Mona357
Przyczajenie

Hejka!Mam 16 lat i walcze z tym świństwem już od prawie 4 lat. Myślę że w moim przypadku to jest tzw. trądzik młodzieńczy. Nie mam aaaaaż tak strasznego trądziku,najbardziej mam zsyfione czoło, brodę, i "krawędzie" policzków, a tak to mam bardzo widoczne wągry na nosie i na policzkach pod oczami ale tylko do "granicy" nosa.

Największy mam przed okresem, potem mam już mniejszy, ale zawsze jest.Zauwazyłam poprawę na czole po tym jak położyłam na nie maseczkę cynamonową.Kiedyś stosowałam tonik z cytryny może przez dwa tygodnie,i on naciąga skórę, ale za to mi pomógł zmniejszyć blizny. Nie są już takie widoczne.Teraz już go nie używam ale chyba zacznę.Używam także żelu do mycia twarzy do cery trądzikowej z Eveline(takie niebieskie opakowanie). I teraz najważniejsze.Mam ogormny problem. Moja cera jest bardzo sucha i strasznie się łuszczy. W dodatku na lewym policzku zrobiło mi się cos bardzo dziwnego.Taka czerwona plama i na niej normalnie mi się skóra łuszczy że aż ją zdzieram...No więc wczoraj zdrapałam ta skórę na tej plamie i posmarowałam ją płatkiem oczyszczającym z Ganiera.Można je kupić wszędzie za 17 zł są w takim okrągłym niebieskim opakowaniu.I troszkę mi to pomogło,ale nadal mam ogromny problem z tym łuszczeniem się skóry.Proszę pomóżcie mi.

A te płatki z Garniera są tez dobre na pryszcze.Uwaga bardzo piecze! Z góry dziękuję,że wytrudziliście się chociaż przeczytać tą wiadomość.Bardzo liczą na waszą pomoc.
Mona357 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 17:33   #545
krasulka7399
Zakorzenienie

Może to na policzku to liszaj??
krasulka7399 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 17:48   #546
kr0pka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mona357 Pokaż wiadomość
Hejka!Mam 16 lat i walcze z tym świństwem już od prawie 4 lat. Myślę że w moim przypadku to jest tzw. trądzik młodzieńczy. Nie mam aaaaaż tak strasznego trądziku,najbardziej mam zsyfione czoło, brodę, i "krawędzie" policzków, a tak to mam bardzo widoczne wągry na nosie i na policzkach pod oczami ale tylko do "granicy" nosa.

Największy mam przed okresem, potem mam już mniejszy, ale zawsze jest.Zauwazyłam poprawę na czole po tym jak położyłam na nie maseczkę cynamonową.Kiedyś stosowałam tonik z cytryny może przez dwa tygodnie,i on naciąga skórę, ale za to mi pomógł zmniejszyć blizny. Nie są już takie widoczne.Teraz już go nie używam ale chyba zacznę.Używam także żelu do mycia twarzy do cery trądzikowej z Eveline(takie niebieskie opakowanie). I teraz najważniejsze.Mam ogormny problem. Moja cera jest bardzo sucha i strasznie się łuszczy. W dodatku na lewym policzku zrobiło mi się cos bardzo dziwnego.Taka czerwona plama i na niej normalnie mi się skóra łuszczy że aż ją zdzieram...No więc wczoraj zdrapałam ta skórę na tej plamie i posmarowałam ją płatkiem oczyszczającym z Ganiera.Można je kupić wszędzie za 17 zł są w takim okrągłym niebieskim opakowaniu.I troszkę mi to pomogło,ale nadal mam ogromny problem z tym łuszczeniem się skóry.Proszę pomóżcie mi.

A te płatki z Garniera są tez dobre na pryszcze.Uwaga bardzo piecze! Z góry dziękuję,że wytrudziliście się chociaż przeczytać tą wiadomość.Bardzo liczą na waszą pomoc.
Po pierwsze, to powinnaś dobierać kosmetyki w drogerii za pomocą jakiejś Pani, która tak sprzedaje, ona powinna pomóc Ci wybrać odpowiedni kosmetyk do Twojej skóry.

A to na policzku, to może być efekt przesuszenia skóry.
Ja również używam tego żelu z Eveline, a mam cerę mieszaną.
Ten żel tez może wysuszać, dlatego ja zawsze smaruję te miejsca ( w moim przypadku policzki i skronie ) zwykłym kreme Nivea, który nawilża.
Kiedys tez mi się cos takiego zdarzyło, czerwona plama + złuszczajaca się skóra. Spróbuj krem Nivea, kilka razy dziennie.
Jesli nie pomoze, to koniecznie powinnaś wybrać się do dermatologa.

Lewy pas, gaz i płynę..
Stary 2008-03-02, 21:07   #547
marthines
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mona357 Pokaż wiadomość

nigdy tego nie proponuje ale najlepiej udać sie z takim czyms do dermatologa bądz lekarza
być może to liszaj tez kiedys to mialem ale po kilkunastu dniach mi zeszlo

Po kilkunastu dniach stosowania sudocremu, mydła siiarkowego, 2 tonikow antybakteryjnych i zel do mycia twarzy widze mała poprawe pryszcze mi juz bardzo malo wyskakuja tylko zostaly jeszcze zaczerwienienia blizny no i te czerwone kropki na policzkach. Ale trzeba sie zawsze cieszyc z tego no nie??
trzymajcie kciuki jutro mam zawody w siatkowke
marthines jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-03, 18:47   #548
kasi15enka
Przyczajenie

Maseczka z cynamonu cuuudo !!! dopiero dwa razy ja robilam a juz mam bardzo gladka cere ) i znalazlam sposob na zlagodzenie pieczenia
(poprostu biore suszarke, ustawiam sobie na zimne powietrze i do dziela!)
kasi15enka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 19:03   #549
klaustrofobia
Raczkowanie

GG do klaustrofobia

ugh...
Siędzę własnie przed komputerem z tą cudowną maseczką cynamonową. Piecze jak cholera! Ale cóż... jeżeli ma przynieść efekty.. to tzreba sie trochę nacierpieć 3majcie kciuki !

46~45~44~43~42~41~40! kg.
klaustrofobia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 19:21   #550
klaustrofobia
Raczkowanie

GG do klaustrofobia

uff. Po 5 minutach nie piekło już tak okropnie i wytrzymałam z 6-8 minut
Twarz miałam okroopnie czerwoną. Zrobiłam sobie taki orzeźwiający okład z jogurtu...
Po czym przetarłam skórę cytrynowym tonikiem własnej roboty (znalezionym tu, na forum)! Na koniec posmarowałam twarz kremem nawilżającym AA. Mam nadzieję, że stanie sie to moim wieczornym rytuałem, a po jakimś czasie zauważę efekty

46~45~44~43~42~41~40! kg.
klaustrofobia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 21:29   #551
maksylka0207
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez szonja Pokaż wiadomość
Dziewczyny witam i polecam Wam wodę z sodą na pryszcze, nie ma lepszego sposobu, spróbujcie.

biore diane 35 dopiero miesiac i strasznie mnie wysypala cos strasznego na prawym policzku mam poprostu ogromnego pryszcza wielkosci sliwki jak sadzisz pomogla by ta soda bo juz probowalam wszystkiego wszystkich masci a mam ich sporo
z gory dzieki za odp
maksylka0207 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 21:32   #552
maksylka0207
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaustrofobia Pokaż wiadomość
ugh...
Siędzę własnie przed komputerem z tą cudowną maseczką cynamonową. Piecze jak cholera! Ale cóż... jeżeli ma przynieść efekty.. to tzreba sie trochę nacierpieć 3majcie kciuki !

moglabys mi zdradzic sklad tej maseczki bo gdzies czytalam juz na forum o niej ale teraz nie moge znalesc bo jak pisalam wczesniejszym poscie mam cos strasznego na twarzy a moje mascie jakos nie dzialaja nawet chyba zabardzo przesuszylam sobie skore przez duac
Stary 2008-03-04, 05:50   #553
kosmiteczka
Zadomowienie

a uwazacie ze lepiej myc twarz woda przegotowana czy mineralna?
kosmiteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 09:24   #554
NomadSoul
Rozeznanie

maksylka0207 ..................

Maseczka cynamonowa - 1 łyżeczka cynamonu, łyzeczka wody mineralnej niegazowanej- wymieszać, powstanie papka. Nałożyc na twarz- podobno piecze[!][!]
Stary 2008-03-04, 14:02   #555
maksylka0207
Raczkowanie

dzieki na odp sprobuje dzisiaj moze pomoze choc troche
Stary 2008-03-05, 12:54   #556
ClOoOvEr
Raczkowanie

GG do ClOoOvEr

Ja używam domowego tonika z cytryny od tygodnia i muszę powiedzieć, że to jest świetne xD
Teraz mam zamiar jeszcze zacząć jeść dużo marchewek, żeby stać się "ciemniejszą" nie będzie mi tak tego wszystkiego widać
Pozdrawiam

maj!

ClOoOvEr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 16:31   #557
Fuxia83
Zadomowienie

byłam dzis u fryzjera i sie troche podłamałam lustro tam duże dodatkowo sztuczne oświetlenie wiec kiedy spojrzałam w to lustro to zobaczyłam mase czerwonych blizenek - a broda dodatkowo oprocz krost to jeszcze czerwona od Zorac'u.
Nie miałam dzis na sobie ani grama makijażu - korektora, podkładu, pudru, a kiedy oglądam sie w moim lustrze w domu to nie jestem taka czerwona pomimo ze lustro mam blisko okna

No i z tego załamania kupiłam sobie glinkę zieloną bo akurat wyczytałam o niej z gazety jak byłam u tego fryzjera

Co prawda na opakowaniu jest napisane zeby robić raz w tygodniu ale ja zrobie sobie terapie szokową i przez pierwszy tydzień będę używać codziennie - mam nadzieje ze jakieś efekty uzyskam
Stary 2008-03-05, 16:35   #558
Fuxia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ClOoOvEr Pokaż wiadomość
Ja używam domowego tonika z cytryny od tygodnia i muszę powiedzieć, że to jest świetne xD
Teraz mam zamiar jeszcze zacząć jeść dużo marchewek, żeby stać się "ciemniejszą" nie będzie mi tak tego wszystkiego widać
Pozdrawiam

No to może kup sobie samoopalacz, słyszałam ze przy trądziku jest dobry bo ma działanie wysuszające
Pomysł z marchewkami wydaje mi sie super - maja tyle witamin i dodatkowo witamine A która jest bardzo ważna dla skóry

Może też zaczne jeść, jak narazie zamieniłam kawę na zieloną herbate, także jestem na dobrej drodze na zmianie mojego odżywiania na zdrowsze
Stary 2008-03-05, 16:39   #559
kr0pka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fuxia83 Pokaż wiadomość
byłam dzis u fryzjera i sie troche podłamałam lustro tam duże dodatkowo sztuczne oświetlenie wiec kiedy spojrzałam w to lustro to zobaczyłam mase czerwonych blizenek - a broda dodatkowo oprocz krost to jeszcze czerwona od Zorac'u.
Nie miałam dzis na sobie ani grama makijażu - korektora, podkładu, pudru, a kiedy oglądam sie w moim lustrze w domu to nie jestem taka czerwona pomimo ze lustro mam blisko okna

No i z tego załamania kupiłam sobie glinkę zieloną bo akurat wyczytałam o niej z gazety jak byłam u tego fryzjera

Co prawda na opakowaniu jest napisane zeby robić raz w tygodniu ale ja zrobie sobie terapie szokową i przez pierwszy tydzień będę używać codziennie - mam nadzieje ze jakieś efekty uzyskam
Skoro jest napisane, że używać raz w tygodniu to rób tak, jak tam piszą.
Nie wiadomo, czy przy częstym stosowaniu nie pojawią się jakieś skutki uboczne.
Co za dużo to nie zdrowo

Lewy pas, gaz i płynę..
Stary 2008-03-05, 17:57   #560
Fuxia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kr0pka Pokaż wiadomość
Skoro jest napisane, że używać raz w tygodniu to rób tak, jak tam piszą.
Nie wiadomo, czy przy częstym stosowaniu nie pojawią się jakieś skutki uboczne.
Co za dużo to nie zdrowo

hmmm może masz racje

niżej napisali (na ulotce) że jak w międzyczasie pojawią się wypryski to nakładać na nie glinkę codziennie aż do wyleczenia

to może bede sobie tylko na brode to aplikować codziennie a na reszte buzi bez syfów raz w tygodniu

myśle że to bardziej rozsądne, bo na brodzie codziennie pojawiają mi sie minimum 2 pryszcze z żółtym czubkiem
Stary 2008-03-05, 18:30   #561
Bathory
Raczkowanie

jest dostępny bratek w tabletkach przecież, po co się męczyć z piciem herbatek z bratka, bleee.

no i dobrze jest zrobić jakąś parówkę ziołową, ze skrzypu, rumianku.. zależy co naszą cerę najbardziej zadowoli i po tym zabiegu nałozyc maseczkę z cebuli albo z ogórka.. albo z białka.. a na koniec przemyć tonikiem zrobionym z cytryny żeby się zaczerwienienia itd rozjaśniły i zregenerowały. Kilka razy tak zrobiłam i usłyszałam od koleżanki, że moja twarz wygląda lepiej, ale samo lepiej mnie nei zadowala no i domowymi sposobami trądziku nie da sie wyleczyć, a jedynie nieco poprawić stan skóry, więc wole raczej te dermatologiczne rozwiązania.

.. no i jak mnie denerwuje to "przedobrzanie" zgadzam się w 100% z Kropką, trzeba postępować według instrukcji, a nie działać po swojemu. Robiąc często maseczki przyzwyczaisz do nich swoją skórę. przestaną działać no i pogorszy się znacznie stan cery bo strasznie się ona rozleniwi...
Bathory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 18:31   #562
kr0pka
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm może masz racje

niżej napisali (na ulotce) że jak w międzyczasie pojawią się wypryski to nakładać na nie glinkę codziennie aż do wyleczenia

to może bede sobie tylko na brode to aplikować codziennie a na reszte buzi bez syfów raz w tygodniu

myśle że to bardziej rozsądne, bo na brodzie codziennie pojawiają mi sie minimum 2 pryszcze z żółtym czubkiem
Tak, nie nakładaj na całą twarz, bo może to zaszkodzić.
Najlepszym pomysłem jest aplikowanie tego punktowo, tam, gdzie akurat pojawią Ci się wypryski.

Lewy pas, gaz i płynę..
Stary 2008-03-05, 19:59   #563
ClOoOvEr
Raczkowanie

GG do ClOoOvEr
Wink Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Cytat:
No to może kup sobie samoopalacz, słyszałam ze przy trądziku jest dobry bo ma działanie wysuszające
Pomysł z marchewkami wydaje mi sie super - maja tyle witamin i dodatkowo witamine A która jest bardzo ważna dla skóry

Może też zaczne jeść, jak narazie zamieniłam kawę na zieloną herbate, także jestem na dobrej drodze na zmianie mojego odżywiania na zdrowsze
Ale samoopalacz ma też działanie uboczne :P Wyjdę na słońce, którego jak na razie nie ma, i zaczną mi się plamy robić... A za jakieś pare dni znowu ma słońce ostro przygrzewać x] Więc ja jednak zostanę przy tej marchewce, tak będzie bezpieczniej ^^ Najwyżej się pomarańczowa zrobię

maj!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-05, 22:42   #564
maksylka0207
Raczkowanie

Cytat:
Pozdrawiam
tonik z cytryny nie piecze jak go uzywasz bo ja odrazu mam takie skojarzenia ale jakbys mogla to podaj recepture bo moje czolo jest strasznie czerwone mimo ze juz nie mam zbyt duzo syfow wiec moze pomoze bo szczerze mowiac ja nie uzywam zadnego tonika bo moj dermatolog powiedzial ze to nie jest konieczne
Stary 2008-03-06, 18:48   #565
Fuxia83
Zadomowienie

Cytat:
Ale samoopalacz ma też działanie uboczne :P Wyjdę na słońce, którego jak na razie nie ma, i zaczną mi się plamy robić... A za jakieś pare dni znowu ma słońce ostro przygrzewać x] Więc ja jednak zostanę przy tej marchewce, tak będzie bezpieczniej ^^ Najwyżej się pomarańczowa zrobię
Plamy po samoopalaczu?? Jeśli przed nałożeniem samoopalacza zrobisz peeling zmyjesz wszystko z buzi a potem wsmarujesz bardzo dokładnie samoopalacz to zadnych plam nie bedzie
Gorzej jak na ten samoopalacz posmarujesz sie kremem na pryszcze to wtedy sie wybielisz i dopiero beda plamy
Wtedy byś musiała szorować chyba z godzine buzie, także może masz racje przy leczeniu trądzika nie stopsować samoopalacza
Ja to nawet bym nie potrafiła tego wsmarować sobie w skóre taką nierówną i bolącą ugh a taka teraz mam
Wole wsmarowywać w gładziutką skórę na nogach
Stary 2008-03-06, 23:06   #566
nataliaa123
Przyczajenie

dziewczyny fajne sposoby tu opisujecie...a herbatka z bratka jest pychotka-poje codziennie jak mam taki "inny" troszke problem. A wiec jak wyskoczy mi pryszcz np na policzku lub brodzie to po czasie w tym miejscu skora jest gladka jakby juz zniknal ale jest widoczny pod skora i to strasznie szpeci moja twarz bo mam tego mnostwo przewaznie na policzkach teraz z kolei nie wiem jak to nazwac czy blizny czy moze przebarwienia albo plamy? wlasnie w miejscu gdzie byl pryszcz skora jest gladziutka ale on jest jaby widoczny pod skora i juz nie wyjdzie na wierzch...moze podpowiecie mi co mam na to zaradzic?? cytryne, ogorka, rumianek??
nataliaa123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 23:10   #567
nataliaa123
Przyczajenie

zapomnialam dodac ze dzisiaj zakupilam masc CEPAN,strasznie smierdzi dzisiaj posmarowalam nia twarz i na efekty moge czekac dluuuuugo badz wcale-jezeli mi ona nie pomoze
nataliaa123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-07, 10:31   #568
ClOoOvEr
Raczkowanie

GG do ClOoOvEr
Wink Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez maksylka0207 Pokaż wiadomość
tonik z cytryny nie piecze jak go uzywasz bo ja odrazu mam takie skojarzenia ale jakbys mogla to podaj recepture bo moje czolo jest strasznie czerwone mimo ze juz nie mam zbyt duzo syfow wiec moze pomoze bo szczerze mowiac ja nie uzywam zadnego tonika bo moj dermatolog powiedzial ze to nie jest konieczne
Receptura... Hmm.. Biorę połowę cytryny i maksymalnie ją wyciskam do szklanki Potem nalewam wody do połowy I jak już chcem nakładać, to bior waciki i moczę je w tym toniku. A następnie mokry wacik nakładam na czoło, policzki i brodę xD Tylko słyszałam że ten tonik ma też skutki uboczne Skura się strasznie wysusza xD Więc ja radzę nie używać go codziennie tylko, co 2 lub 3 dni ^^ I powiem szczerze, że właśnie moje czoło, policzki i broda nie są już takie czerwone

maj!

Stary 2008-03-07, 14:22   #569
kosmiteczka
Zadomowienie

Cytat:
Receptura... Hmm.. Biorę połowę cytryny i maksymalnie ją wyciskam do szklanki Potem nalewam wody do połowy I jak już chcem nakładać, to bior waciki i moczę je w tym toniku. A następnie mokry wacik nakładam na czoło, policzki i brodę xD Tylko słyszałam że ten tonik ma też skutki uboczne Skura się strasznie wysusza xD Więc ja radzę nie używać go codziennie tylko, co 2 lub 3 dni ^^ I powiem szczerze, że właśnie moje czoło, policzki i broda nie są już takie czerwone

niestety cytrynka wysusza... stosowac najlepiej co kilka dni lub raz w tygodniu...
kosmiteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-07, 17:51   #570
ConstanceOfTrentham
Przyczajenie

Z tą cebula coraz lepiej , ale nadal nie jest dobrze.
Na policzkach już nic nie mam oprócz rozszerzeonych pór.
Na brodzie mam przebarwienia wągry i parę zaskórniaków , ale czoło...
Tragedia.Przebarwienia dwa wieeelkie ropne pryszcze i do tego pełno blizn.
Kupiłam sobie sudocrem i herbatkę z bratka , ale cebula obowiązkowo.
ConstanceOfTrentham jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości