![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Mydło siarkowe niektórym może wysuszać twarz, w związku z czym należy nawilżać skórę po umyciu.
![]() |
#542 |
BAN stały
|
dla mnie soda nie pomagała
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
![]()
ostatnio znowu mnie wysypało, a było tak dobrze. Ech
![]() ![]() ![]()
![]() |
#544 |
Przyczajenie
|
Hejka!Mam 16 lat i walcze z tym świństwem już od prawie 4 lat. Myślę że w moim przypadku to jest tzw. trądzik młodzieńczy. Nie mam aaaaaż tak strasznego trądziku,najbardziej mam zsyfione czoło, brodę, i "krawędzie" policzków, a tak to mam bardzo widoczne wągry na nosie i na policzkach pod oczami ale tylko do "granicy" nosa.
Największy mam przed okresem, potem mam już mniejszy, ale zawsze jest.Zauwazyłam poprawę na czole po tym jak położyłam na nie maseczkę cynamonową.Kiedyś stosowałam tonik z cytryny może przez dwa tygodnie,i on naciąga skórę, ale za to mi pomógł zmniejszyć blizny. Nie są już takie widoczne.Teraz już go nie używam ale chyba zacznę.Używam także żelu do mycia twarzy do cery trądzikowej z Eveline(takie niebieskie opakowanie). I teraz najważniejsze.Mam ogormny problem. Moja cera jest bardzo sucha i strasznie się łuszczy. W dodatku na lewym policzku zrobiło mi się cos bardzo dziwnego.Taka czerwona plama i na niej normalnie mi się skóra łuszczy że aż ją zdzieram...No więc wczoraj zdrapałam ta skórę na tej plamie i posmarowałam ją płatkiem oczyszczającym z Ganiera.Można je kupić wszędzie za 17 zł są w takim okrągłym niebieskim opakowaniu.I troszkę mi to pomogło,ale nadal mam ogromny problem z tym łuszczeniem się skóry.Proszę pomóżcie mi. A te płatki z Garniera są tez dobre na pryszcze.Uwaga bardzo piecze! Z góry dziękuję,że wytrudziliście się chociaż przeczytać tą wiadomość.Bardzo liczą na waszą pomoc. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
Może to na policzku to liszaj??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to na policzku, to może być efekt przesuszenia skóry. Ja również używam tego żelu z Eveline, a mam cerę mieszaną. Ten żel tez może wysuszać, dlatego ja zawsze smaruję te miejsca ( w moim przypadku policzki i skronie ) zwykłym kreme Nivea, który nawilża. Kiedys tez mi się cos takiego zdarzyło, czerwona plama + złuszczajaca się skóra. Spróbuj krem Nivea, kilka razy dziennie. Jesli nie pomoze, to koniecznie powinnaś wybrać się do dermatologa.
![]() |
![]() |
#547 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
nigdy tego nie proponuje ale najlepiej udać sie z takim czyms do dermatologa bądz lekarza ![]() być może to liszaj tez kiedys to mialem ale po kilkunastu dniach mi zeszlo ![]() Po kilkunastu dniach stosowania sudocremu, mydła siiarkowego, 2 tonikow antybakteryjnych i zel do mycia twarzy widze mała poprawe ![]() ![]() trzymajcie kciuki jutro mam zawody w siatkowke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Przyczajenie
|
Maseczka z cynamonu cuuudo !!! dopiero dwa razy ja robilam a juz mam bardzo gladka cere
![]() ![]() (poprostu biore suszarke, ustawiam sobie na zimne powietrze i do dziela!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Raczkowanie
|
ugh...
Siędzę własnie przed komputerem z tą cudowną maseczką cynamonową. Piecze jak cholera! Ale cóż... jeżeli ma przynieść efekty.. to tzreba sie trochę nacierpieć ![]()
![]() |
#550 |
Raczkowanie
|
uff. Po 5 minutach nie piekło już tak okropnie i wytrzymałam z 6-8 minut
![]() Twarz miałam okroopnie czerwoną. Zrobiłam sobie taki orzeźwiający okład z jogurtu... Po czym przetarłam skórę cytrynowym tonikiem własnej roboty (znalezionym tu, na forum)! ![]() ![]()
![]() |
#551 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
biore diane 35 dopiero miesiac i strasznie mnie wysypala cos strasznego na prawym policzku mam poprostu ogromnego pryszcza wielkosci sliwki jak sadzisz pomogla by ta soda bo juz probowalam wszystkiego wszystkich masci a mam ich sporo z gory dzieki za odp |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moglabys mi zdradzic sklad tej maseczki bo gdzies czytalam juz na forum o niej ale teraz nie moge znalesc bo jak pisalam wczesniejszym poscie mam cos strasznego na twarzy a moje mascie jakos nie dzialaja nawet chyba zabardzo przesuszylam sobie skore przez duac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Zadomowienie
|
a uwazacie ze lepiej myc twarz woda przegotowana czy mineralna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Rozeznanie
|
maksylka0207 ..................
Maseczka cynamonowa - 1 łyżeczka cynamonu, łyzeczka wody mineralnej niegazowanej- wymieszać, powstanie papka. Nałożyc na twarz- podobno piecze[!][!] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Raczkowanie
|
dzieki na odp sprobuje dzisiaj moze pomoze choc troche
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Raczkowanie
|
Ja używam domowego tonika z cytryny od tygodnia i muszę powiedzieć, że to jest świetne xD
Teraz mam zamiar jeszcze zacząć jeść dużo marchewek, żeby stać się "ciemniejszą" nie będzie mi tak tego wszystkiego widać ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#557 |
Zadomowienie
|
byłam dzis u fryzjera i sie troche podłamałam
![]() Nie miałam dzis na sobie ani grama makijażu - korektora, podkładu, pudru, a kiedy oglądam sie w moim lustrze w domu to nie jestem taka czerwona ![]() No i z tego załamania kupiłam sobie glinkę zieloną bo akurat wyczytałam o niej z gazety jak byłam u tego fryzjera Co prawda na opakowaniu jest napisane zeby robić raz w tygodniu ale ja zrobie sobie terapie szokową i przez pierwszy tydzień będę używać codziennie - mam nadzieje ze jakieś efekty uzyskam
![]() |
#558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to może kup sobie samoopalacz, słyszałam ze przy trądziku jest dobry bo ma działanie wysuszające Pomysł z marchewkami wydaje mi sie super - maja tyle witamin i dodatkowo witamine A która jest bardzo ważna dla skóry ![]() Może też zaczne jeść, jak narazie zamieniłam kawę na zieloną herbate, także jestem na dobrej drodze na zmianie mojego odżywiania na zdrowsze
![]() |
![]() |
#559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiadomo, czy przy częstym stosowaniu nie pojawią się jakieś skutki uboczne. Co za dużo to nie zdrowo ![]()
![]() |
![]() |
#560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmm może masz racje ![]() niżej napisali (na ulotce) że jak w międzyczasie pojawią się wypryski to nakładać na nie glinkę codziennie aż do wyleczenia to może bede sobie tylko na brode to aplikować codziennie a na reszte buzi bez syfów raz w tygodniu myśle że to bardziej rozsądne, bo na brodzie codziennie pojawiają mi sie minimum 2 pryszcze z żółtym czubkiem ![]()
![]() |
![]() |
#561 |
Raczkowanie
|
jest dostępny bratek w tabletkach przecież, po co się męczyć z piciem herbatek z bratka, bleee.
no i dobrze jest zrobić jakąś parówkę ziołową, ze skrzypu, rumianku.. zależy co naszą cerę najbardziej zadowoli i po tym zabiegu nałozyc maseczkę z cebuli albo z ogórka.. albo z białka.. a na koniec przemyć tonikiem zrobionym z cytryny żeby się zaczerwienienia itd rozjaśniły i zregenerowały. Kilka razy tak zrobiłam i usłyszałam od koleżanki, że moja twarz wygląda lepiej, ale samo lepiej mnie nei zadowala no i domowymi sposobami trądziku nie da sie wyleczyć, a jedynie nieco poprawić stan skóry, więc wole raczej te dermatologiczne rozwiązania. .. no i jak mnie denerwuje to "przedobrzanie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepszym pomysłem jest aplikowanie tego punktowo, tam, gdzie akurat pojawią Ci się wypryski.
![]() |
![]() |
#563 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gorzej jak na ten samoopalacz posmarujesz sie kremem na pryszcze to wtedy sie wybielisz i dopiero beda plamy Wtedy byś musiała szorować chyba z godzine buzie, także może masz racje przy leczeniu trądzika nie stopsować samoopalacza Ja to nawet bym nie potrafiła tego wsmarować sobie w skóre taką nierówną i bolącą ugh a taka teraz mam Wole wsmarowywać w gładziutką skórę na nogach ![]()
![]() |
![]() |
#566 |
Przyczajenie
|
dziewczyny fajne sposoby tu opisujecie...a herbatka z bratka jest pychotka-poje codziennie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Przyczajenie
|
zapomnialam dodac ze dzisiaj zakupilam masc CEPAN,strasznie smierdzi dzisiaj posmarowalam nia twarz i na efekty moge czekac dluuuuugo badz wcale-jezeli mi ona nie pomoze
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety cytrynka wysusza... stosowac najlepiej co kilka dni lub raz w tygodniu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Przyczajenie
|
Z tą cebula coraz lepiej , ale nadal nie jest dobrze.
Na policzkach już nic nie mam oprócz rozszerzeonych pór. Na brodzie mam przebarwienia wągry i parę zaskórniaków , ale czoło... Tragedia.Przebarwienia dwa wieeelkie ropne pryszcze i do tego pełno blizn. Kupiłam sobie sudocrem i herbatkę z bratka , ale cebula obowiązkowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.