|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: O tych na świecie i o tych w brzuszkach - spędzamy czas na pogaduszkach cz.2
Kobitki, ale mi smak robicie
Mi fasolka śni się już od dłuższego czasu, ale jakoś nie mogę się zebrac żeby zrobić Krokiety to albo z kapusta i grzybami albo z grzybami i serem. Łatwe do przygotowania i pyszne Nikoś od kilku dni budzi się o 24-1 w nocy na jedzenie i 4-5 na drugą butlę. A było już tak dobrze, że budził się tylko nad ranem. No a mi dziś o 4 zachciało się czekolady. A że w domu nie było to z tego wszystkiego aż zasnąć nie mogłam |
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O tych na świecie i o tych w brzuszkach - spędzamy czas na pogaduszkach cz.2
Ja robilam fasolke w zeszlym tygodniu, a bigos i leczo dwa tygodnie temu. Lubie takie jednogarnkowe potrawy, zawsze robie wielki gar zeby sloiki porobic i na jakis czas spokoj jest.
|
#543 |
|
Erudycja
|
Ja mam leczo kryte robiłam w ciąży, kto to teraz zje 😭
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, ja tu widzę ze z Ciebie kuchara pełną gębą, nigdy nie robilam takich rzeczy, ani przetworów, hmm może wena mnie chwyci jak juz będę na swoim
![]() Póki co wszystko jest na dobrej drodze i możliwe ze uda się wprowadzic przed świętami montaz kuchni w połowie grudnia oby stolarz nie nawalił Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|
#545 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#546 |
|
Konto usunięte
|
Doradzćie 🙂 Chce zamówić Filipowi na roczek muszkę i szelki, tylko mam dylemat co do koloru. To raczej na roczek i później pewnie na święta. Koszule na roczek będzie miał taką w pepitkę biało-błękitną. I myślę nad szarymi dodatkami, niebieskimi czy zaszaleć i czerwone? 🤔
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Aga Stasia strój świąteczny zaraz ci pokaże jak wygląda 😝 zaszalej z czerwonym! 😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- ![]() Ubranko już mam, kupilam w sierpniu w smyku tylko jeszcze muszę muchę znaleźć na gumce. Mi osobiście bardzo się to podoba ☺ zresztą to ubranko mam w 3 różnych rozmiarach 😂 ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Heh ja zawsze żartuje że jak zacznę kisic ogórki to znak że jestem stara i mi się nudzi 😂 bo gdzie ja tam do kuchni... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#548 |
|
Konto usunięte
|
Muszkę znalazłam na allegro na tasiemce do regulacji, na gumce nie znalazłam żadnej a w sklepach to w sumie niewiem gdzie szukać.
A w jaki rozmiar celowałaś jak w sierpniu na grudzień już kupiłaś? 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
80 i 86 😀 teraz nosi 80. Rok temu w ciąży kupiłam mu body na Halloween na 80 i jak ta lala-nosi obecnie 80 😝
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Ty dobrze trafiasz z Tobą tymi rozmiarami
ja jeszcze niewiem w czym wystąpi moja gwiazda na roczek, ale ma tyle kiecek ze jest w czym wybieraćWysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Staś zazwyczaj pasuje tak jak metki piszą, np. 74 na 6-9 i faktycznie tak nosi 😊
|
#552 |
|
Konto usunięte
|
Monia a Ty jak myślisz? Jaki kolor?
Dziewczynkę łatwiej ubrać, kiecka tak jak mówisz i jest. A tu trzeba coś na górę, coś na dół, jakieś dodatki a dziewczynce czy to opaskę czy spinkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Body na Halloween? Pokażesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez myślę ze czerwone
Jak moj starszak zaklada muszkę to wygląda jak Kevin i w sumie już do niego to przylgnęło Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Będę musiała jego garniak wystawić na sprzedaż, szkoda żeby leżał bo blisko 200 zł kosztował, tak myslalam żeby był na zmianę w święta ale wątpię że się zmieści za 2 msce, a szkoda bo podobał mi się w nim.. 😞
Ja już dzieciom świąteczne ciuchy kupuje hehe😀🎄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Zaraz fotkę zrobię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------
|
#555 |
|
Konto usunięte
|
Super bodziak 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Dobra, zamówię czerwone 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to prawda dziewczynkę lepiej się ubiera.. Nie dość że te wszystkie ubranka są bardziej urocze to łatwiej jak Aga mówi. Opaska, spinka, kokardą i gotowe 😉
Ostatnio udało mi się kupić buty stasiowi. Nawet wcisnąl..Ale bez skarpetki... 😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam buty z prawdziwego zdarzenia kupie dopiero jak zacznie chodzić, wcześniej myślę ze nie ma sensu
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6542994883 Aga tu masz muchę na gumce
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- A ja właśnie na odwrót, uważam że musi mieć już ciepłe buty w wózku żeby miało go co grzać. Niechodkow już się nam nie opłaca Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie grube niechodki ze zimno nie straszne, jeszcze śpiwór do wózka i heja
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Mi Stasio z wózka chce wylazic także czasem postoi trochę na chodniku, kroki przy czymś stawia więc u nas nie ma zmiłuj musi być podeszwa i tak pewnie za 2 msce będę rozmiar większe musiała kupować 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- W ogóle go wsadzić do wózka to misja. Staje na nogi zapiera się i koniec, on chce iść 😰 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Wow hehe no to na Twoim miejscu tez bym zwykle kupowala juz
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jak myślę że to dopiero początek zimna, ubierania siebie.. Jego.. W te czapki kurtki itd. Tu za nim wyjdę to już mokra jestem, ten strajkuie że nie usiądzie to mi się odechciewa i czekam na wiosnę 😁
|
#563 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za link, wezmę jednak od jednego sprzedawcy te szelki i muszkę żeby 2 razy za przesyłkę nie płacić. Też powinna być ok ta mucha do regulacji.
Filip jeszcze w wózku nosi takie trampki na rzepa, w sumie nosi je od końca sierpnia do teraz. Po roczku już wybierzemy się do sklepu kupić zimowe. Ja też nie lubię teraz tego całego oporządzania jak mamy wyjść i tak jak mówisz, najpierw ja się ubieram, później młody, ja kurtkę i buty i jemu na końcu to samo plus czapka. A latem to raz dwa i myk wychodzimy. Nie chce zimy, nie lubię 😝 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Ale Staśko cuduje haha U mnie były zakłady czy Filip będzie chodził na roczek. Dziadki mówią że będzie a ja ze jeszcze nie. Wszystko fajnie ale Filip jeszcze nie próbuje wysunąć nogi do przodu żeby krok zrobić. Tzn samemu. A tak długo już chodzi przy meblach, od 8 miesiąca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zakupów już na święta to się pochwalę co właśnie listonoszka przyniosła 😊
|
#565 |
|
Konto usunięte
|
A gdzie te ciuchy na Halloween i święta?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
No to Staś też przy meblach, dwa razy Zdążyło mu się stać bez trzymania ale wypuścić się że tak powiem to nie.. Chyba że z mamą za obie ręce to owszem tak jak najbardziej 😰
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Na Halloween kupowałam w smyku, w tym roku pewnie też są. Na święta też na 100% będą w smyku i Tesco. A ja na allegro obczajam za świątecznymi. Ten sweterek wygrałam na aukcji za całe 15,50 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Ten sweterek boski
ja mam dla małej biała bluzeczke z reniferem na swieta, oczywiście z czerwonymi cekinami jak święta to święta heheWysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Super, jeszcze jak sobie da to czerwona świecąca spinka, kokarda itp. ☺ i bomba 😍
|
#569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba w wieku 10-11 lat pieklam pierwsze ciasta. I do teraz najbardziej uwielbiam piec ale gotowac tez lubie.---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Wlasnie ja tez chyba musze kupic normalne buty do wozka tak jak ty bo tez mi sie wydaje ze w tych kapciach welnianych juz za zimno. Jakie kupilas Stasiowi jesli mozna wiedziec?
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu takie ocieplane botki w H&M.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Z boku mają zamek, więc łatwiej się wkłada Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- W smyku jest cała kolekcja na Halloween 🎃 👻😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

Mi fasolka śni się już od dłuższego czasu, ale jakoś nie mogę się zebrac żeby zrobić
Krokiety to albo z kapusta i grzybami albo z grzybami i serem. Łatwe do przygotowania i pyszne
Nikoś od kilku dni budzi się o 24-1 w nocy na jedzenie i 4-5 na drugą butlę. A było już tak dobrze, że budził się tylko nad ranem. 

Chyba w wieku 10-11 lat pieklam pierwsze ciasta. I do teraz najbardziej uwielbiam piec ale gotowac tez lubie.