Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 191 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-29, 11:02   #5701
olcia7
Zadomowienie

GG do olcia7
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Cola wyzera aparat???????
I nie tylko. Ostatnio w programie "Brainiac" widziałam co Cola potrafi zrobić z zębem przez 1 noc... tzn zrobił się czarny i połowę zęba wyżarło!! (wrzucono do Coli ząb wyrwany i pozostawiono na 1 noc) Stwierdziłam teraz, ze dobrze się zastanowię zanim wypiję Colę
A co do płynu do płukania to ja używam Pearl Drops. Dobry jest i nie jest tak ostry jak Listerine (też miałam). Smakuje jak ziołowa Blend-a-med.
A tak w ogóle to czemu płyn usuwa tylko 99,9% bakterii w ustach?? Dlaczego nie 100??? Czuję się nieusatysfakcjonowana tym produktem!

Wymiana
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post68212696
olcia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 11:04   #5702
olcia7
Zadomowienie

GG do olcia7

Cytat:
Napisane przez Julshka Pokaż wiadomość
No moze WYZERA to za mocne slowo. Ale na tym forum gdzies czytalam, ze moze rozpuscic klej i zameczki moga odpasc. Poszukaj sobie w watkach Podobno nie mozna pic zbyt czesto coli ale sporadycznie to chyba nie zaszkodzi.
Mnie Cola nic nie wyżarła ale znacznie, naprawdę znacznie wpłynęła na kolor ligaturek! I nie mogłam tego doczyścić i musiałam czekać do wizyty aż orto mi wymieni. Zrobiły się po prostu zółto-brązowe

Wymiana
Stary 2008-02-29, 11:06   #5703
tulipanna.
Zakorzenienie

Pijam rzadko i na ogol przez slomke, zeby sobie nie zrobic kuku, bo slyszalam o negatywnym wplywie na zeby. Wlasciwie nie wiem dlaczego tak mnie zdziwila ta informacja Dobrze wiedziec, dziekuje
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 11:16   #5704
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olcia7 Pokaż wiadomość
Nie wiem dokładnie o co chodzi, ale mogę powiedzieć jak było w moim wypadku. Zeby miałam stłoczone i prostując się tzn kiedy wchodziły wszystkie do łuku, naturalnie wychyliły się do przodu. A potem orto kolejno jeden po drugim dociskała do siebie i kolejno ustawiały sie na baczność a nie pod skosem (w stosunku do podniebienia). Dodatkowo teraz pod koniec leczenia orto założyła mi taką fajną różową gumkę ale już na wszystkie zęby od pierścienia do pierścienia - sądzę, ze właśnie po to, żeby zęby dopasować do siebie, docisnąć jakby. Może o to chodzi? A czy koleżanka zamieszczała zdjęcie? Bo ja jestem tak gościnnie i też nie za bardzo umiem sobie wyobrazić jak mówi, ze cos nie pasuje, a orto jej wmawia że jest ok...
no to może o to chodzi, ja nie wiem, zresztą ze zdjęcia trudno jest tak na prawdę na 100 % stwierdzić na czym polega problem.

atsenka to może jednak trzeba poczekać jak to będzie wyglądało, jak już doktor "dociśnie" te zęby, tylko może zorientuj się kiedy i jak zamierza to zrobić

aparatKKa ktoś Ci się poważnie pochorował w rodzinie?

heh dziewczyny nie pijcie coli! ja nie pijam wcale(no kiedyś tam wieki temu mi się zdarzyło)i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa jest tyle smaczniejszych i przede wszystkim zdrowszych napojów np sok marchewkowy choć jego też nie polecam na bezbarwne bądź jasne gumki, ale na pewno zębów nie wyżre a swoją drogą też nie wiedziałam, że cola jest aż tak wściekła-teraz to już w ogóle nie ma mowy, bym się jej tknęła
Stary 2008-02-29, 11:21   #5705
Julshka
Raczkowanie

Cytat:
I nie tylko. Ostatnio w programie "Brainiac" widziałam co Cola potrafi zrobić z zębem przez 1 noc... tzn zrobił się czarny i połowę zęba wyżarło!! (wrzucono do Coli ząb wyrwany i pozostawiono na 1 noc) Stwierdziłam teraz, ze dobrze się zastanowię zanim wypiję Colę
A co do płynu do płukania to ja używam Pearl Drops. Dobry jest i nie jest tak ostry jak Listerine (też miałam). Smakuje jak ziołowa Blend-a-med.
A tak w ogóle to czemu płyn usuwa tylko 99,9% bakterii w ustach?? Dlaczego nie 100??? Czuję się nieusatysfakcjonowana tym produktem!

Nie no ze polowe zeba wyzarlo?? troche niemozliwe, bo gdy ktos "nalogowe" pije cole to juz by nie mial zebow a przeciez sa takie osoby chociaz nie bede sie wymadrzac, bo moze to i racja a co do niszczenia bakterii to usuniecie 100% bakterii jest niemal niemozliwe wiec nawet fakt ze 99.9 % jest taki troche ubarwiony. Ale ktora reklama mowi prawde?

No i jeszcze mi powiedzcie czy Waszym zdaniem ten owy Listerine moze mi uszkodzic aparat, lub wlasnie rozpuscic klej. Czy to tylko moje przeczulenie?
Stary 2008-02-29, 11:25   #5706
olcia7
Zadomowienie

GG do olcia7

Wiadomo, że na Colę powszechnie mówi się odrdzewiacz, ale widząc to na własne oczy zaniemówiłam. Jak to może być dopuszczone do sprzedaży?? Mąż stwierdził, że może te szkodliwe kwasy w organizmie szybko ulegają rozkładowi?.. Nie wiem, coli będę unikać, choć kurczę dobra jest!

Ja zmienie temat i wkleję zdjęcia efektów pracy mojej ortodontki. Nie zrobiłam zdjęć przed leczeniem (tak nie znosiłam swoich zębów), mam tylko zdjęcia odlewu dla porównania.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010771-1.jpg (55,3 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010774-2.jpg (53,0 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010775-1.jpg (39,1 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010776-1.jpg (39,7 KB, 45 załadowań)

Wymiana
Stary 2008-02-29, 11:28   #5707
olcia7
Zadomowienie

GG do olcia7

Cytat:
Napisane przez Julshka Pokaż wiadomość
Nie no ze polowe zeba wyzarlo?? troche niemozliwe, bo gdy ktos "nalogowe" pije cole to juz by nie mial zebow a przeciez sa takie osoby chociaz nie bede sie wymadrzac, bo moze to i racja a co do niszczenia bakterii to usuniecie 100% bakterii jest niemal niemozliwe wiec nawet fakt ze 99.9 % jest taki troche ubarwiony. Ale ktora reklama mowi prawde?

No i jeszcze mi powiedzcie czy Waszym zdaniem ten owy Listerine moze mi uszkodzic aparat, lub wlasnie rozpuscic klej. Czy to tylko moje przeczulenie?
No wiesz. Możesz zrobić eksperyment. Weź łyka Coli, nie połykaj tylko zostaw w ustach i trzymaj przez 24 godz i zobaczysz efekt. Może sie uda. Ja mam jakiś wyrwany ząb pozostawiony na pamiątkę, ale żal mi go poświęcać. Ale poszukam czegoś innego.... Kawałek kości np. Zrobię w domu eksperyment.

A z tym płynem do płukania to żartowałam Jakiś sarkazm przeze mnie przemawiał

Wymiana

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-29, 11:42   #5708
Julshka
Raczkowanie

Cytat:
Wiadomo, że na Colę powszechnie mówi się odrdzewiacz, ale widząc to na własne oczy zaniemówiłam. Jak to może być dopuszczone do sprzedaży?? Mąż stwierdził, że może te szkodliwe kwasy w organizmie szybko ulegają rozkładowi?.. Nie wiem, coli będę unikać, choć kurczę dobra jest!

Ja zmienie temat i wkleję zdjęcia efektów pracy mojej ortodontki. Nie zrobiłam zdjęć przed leczeniem (tak nie znosiłam swoich zębów), mam tylko zdjęcia odlewu dla porównania.
Nie no roznica niesamowita slicznie Ci sie zabki wyprostowaly
Stary 2008-02-29, 11:50   #5709
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:

Oklaski dla ortodontki

Aha - dla milosniczek soczkow polecam przetestowac Tymbark: warzywny z gruszka albo warzywny z jablkiem. Takie male kartoniki Dla mnie hitem jest gruszka, jestem uzalezniona. I zdrowe to
Stary 2008-02-29, 11:55   #5710
aparatKKa
Raczkowanie

o tak dla ortodontki wielkie brawa i modny teraz wyraz SZACUN

Edytowane przez aparatKKa
Czas edycji: 2008-03-17 o 14:12
aparatKKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 12:02   #5711
olcia7
Zadomowienie

GG do olcia7

Cytat:
Napisane przez aparatKKa Pokaż wiadomość
niestety tata leży w szpitalu. już nie mam siły odwiedzać tego miejsca! co kilka miesięcy ktoś z rodziny choruje
Ojej, kurczę, współczuję Ci bardzo! Ale pocieszające jest to, że jakoś przeważnie jest tak, że los się później niespodziewanie odmienia i wszystko obraca się o 180 st. Tego Ci życzę. Bądź dobrej myśli i wspieraj tatę.

Wymiana
Stary 2008-02-29, 12:05   #5712
olcia7
Zadomowienie

GG do olcia7

Dziękuję dziewczyny w imieniu orto. Jeszcze muszę po zdjęciu aparatu (na górze zdejmuję za ok. miesiąc) wymienić plomby, które teraz się wyłoniły spod zębów i trochę zniszczone są. Ale to juz kosmetyka! Jestem bardzo zadowolona z efektu i odkompleksiona przede wszystkim!

Wymiana
Stary 2008-02-29, 12:22   #5713
papryka85
Zakorzenienie

olcia7 super masz ząbki, orto podołała miałam podobną wadę do Twojej, z tym że u mnie u góry mniej wystawała jedynka a bardziej trójka, ale też niewykluczone, że zakończymy leczenie w tym roku

PS. Nie pisz post pod postem-używaj opcji edytuj

aparatKKa współczuję u mnie też często rodzina choruje-rok temu siostra była parę dni w szpitalu, bo miała zabieg ginekologiczny,potem druga siostra miała podejrzenie gruczolaka w mózgu(na szczęście fałszywy alarm),raz tata poważnie zasłabł,mama cały czas narzeka na samopoczucie,bliska kuzynka miała usuwanego guza z piersi,a teraz nade mną wisi widmo alergii że o nerwicy nie wspomnę niby nie jakieś dramaty-na razie wszystko odpukać dobrze się kończy, ale i tak jest to dobijające. Nie załamuj się, tacie na pewno nie pomoże Twoja depresja
Stary 2008-02-29, 12:22   #5714
aparatKKa
Raczkowanie

Cytat:
Ojej, kurczę, współczuję Ci bardzo! Ale pocieszające jest to, że jakoś przeważnie jest tak, że los się później niespodziewanie odmienia i wszystko obraca się o 180 st. Tego Ci życzę. Bądź dobrej myśli i wspieraj tatę.
zawsze trzeba mieć nadzieję...

Edytowane przez aparatKKa
Czas edycji: 2008-03-17 o 14:12
aparatKKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 12:29   #5715
emless
Moderator

Cytat:
Napisane przez madzia103 Pokaż wiadomość
Boże,byłam dzisiaj na wizycie i widziałam tą maskę twarzową od hassa-ONA JEST STRASZNA!jak ja mam w tym spać??aaa
Może rzeczywiście troszkę jest niewygodna, ale jak mus to mus...

Dzisiaj udało mi się przespać w niej całą noc

A jak tam się miewa Twój hass? Dobrze go znosisz?

emless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 15:11   #5716
Piesio
Raczkowanie

Ałł złamałam palca na w-fie boliiii
A tak wogóle Drogie Aparatki może jakieś fotki podarujecie tutaj pooglądam z miłą chęcią wasze cuda
Pozdrawiam
Piesio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 16:35   #5717
yyork
Raczkowanie

W tej aukcji z bezbarwnymi ligaturami pisze, ze mozna je sobie wymieniac samemu jesli np. zżółkną. Nosze porcelane, wizyty mam na szczescie co miesiac, staram sie nie jesc barwiacych rzeczy wiec moje gumki nie sa w jakims tragicznym stanie, ale najchetniej wymienialabym je tak co 2 tyg. Czy któras z was zmienia zmienia je sama i czy myslicie, ze to dobry pomysl?
yyork jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 16:46   #5718
hellononsens
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia103 Pokaż wiadomość
HejHellononsens i emless,jak tam życie z hassem?mi jeszcze zostały 2 tygodnie wolności
Ja żyję zadziwiająco dobrze Troszkii seplenię ale mam chociaz z tego powodu fory u niektórych nauczycieli [nie pytają mnie bo czasem nie zrozumieją o co mi chodzi :P nie chca zebym sie stresowała :P] mówię w miarę normalnie. Nawet śpiewam :P co do maski to tez jakos niezle se radze. spie cala noc nie przeszkadza mi za bardzo. Ale po prawie 2 tygodniach się nie pojawiła ta szpara między jedynkami :|

Mam pytanie do innych aparatek: Czy mając aparat można korzystać z preparatów wybielających zęby?? Bo u mnie dolne zęby strasznie sciemniały i to okropnie wygląda :|
hellononsens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 18:07   #5719
madzia103
Przyczajenie

GG do madzia103

Cytat:
Napisane przez emless Pokaż wiadomość
Może rzeczywiście troszkę jest niewygodna, ale jak mus to mus...

Dzisiaj udało mi się przespać w niej całą noc

A jak tam się miewa Twój hass? Dobrze go znosisz?
Ja jeszcze nie mam hassamiałam go mieć zakładanego 15 marca ale zdecydowałam,że poczekam do weekendu majowego,bo w kwietniu wyjeżdżam do francji i chyba nie najlepszym pomysłem byłoby zakładanie go tuż przed wyjazdemoprócz tego dowiedziałam się że czeka mnie tylko 20 rozkręceń a ósemki w całej tej operacji nie przeszkadzają i nie będą mi ich wyrywać Ale jak to dokładnie jest z tą maską,ty ją nosisz tylko na noc?bo mi mówiła,że czas jej noszenia musi przeważać czas nienoszenia,czyli będę zmuszona ją zakładać też w ciągu dnia..
Stary 2008-02-29, 18:19   #5720
emeczka
Wtajemniczenie

no! weekend nadchodzi, więc i ja wracam do Was miałam wczoraj wizytę i orto powiedziała że już się zbliżamy do końca musimy tylko zamknąć szparę po piątce, jakaś kosmetyka i finito teraz przyspieszamy leczenie, bo okazało się że aparat bardzo zaburza wyniki rezonansu (miałam mieć go w czwartek, myślałam że umrę ze strachu o moje zęby...). No więc będziemy gonić z końcówką leczenia jak tylko się da, bo trochę zależy mi na czasie jutro albo w niedzielę wkleję zdjęcia mojego nowego mixa aaa no i muszę to powiedzieć: wyciągi są @#$%!^&^$# !! mam je teraz w nowym miejscu i cała szopka zaczyna się od nowa. boooliiii.. a z innych nowości: nie dość że mam 8 pierścieni, to jeszcze orto mi dokleiła zamek po wewnętrznej stronie czwórki żeby szybciej zamknąć tę ostatnią szparę. no i czuję się jak robocop

hellononsens wielu osobom zadrutowanym żółkną zęby. z wybielaczami jest problem, bo co zrobisz jeśli po ściągnięciu aparatu okaże się że asz inny kolor zębów tam gdzie miałaś przyklejone zamki? mi orto poleciła żebym odczekała ze sprawami kosmetycznymi do ściągnięcia aparatu, tak też właśnie robię

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 18:31   #5721
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
no! weekend nadchodzi, więc i ja wracam do Was miałam wczoraj wizytę i orto powiedziała że już się zbliżamy do końca musimy tylko zamknąć szparę po piątce, jakaś kosmetyka i finito teraz przyspieszamy leczenie, bo okazało się że aparat bardzo zaburza wyniki rezonansu (miałam mieć go w czwartek, myślałam że umrę ze strachu o moje zęby...). No więc będziemy gonić z końcówką leczenia jak tylko się da, bo trochę zależy mi na czasie jutro albo w niedzielę wkleję zdjęcia mojego nowego mixa aaa no i muszę to powiedzieć: wyciągi są @#$%!^&^$# !! mam je teraz w nowym miejscu i cała szopka zaczyna się od nowa. boooliiii.. a z innych nowości: nie dość że mam 8 pierścieni, to jeszcze orto mi dokleiła zamek po wewnętrznej stronie czwórki żeby szybciej zamknąć tę ostatnią szparę. no i czuję się jak robocop

hellononsens wielu osobom zadrutowanym żółkną zęby. z wybielaczami jest problem, bo co zrobisz jeśli po ściągnięciu aparatu okaże się że asz inny kolor zębów tam gdzie miałaś przyklejone zamki? mi orto poleciła żebym odczekała ze sprawami kosmetycznymi do ściągnięcia aparatu, tak też właśnie robię
Emeczka gratuluje:cmo k: Mam nadzieje, ze po sciagnieciu bedziesz tu zagladac i podtrzymywac nas na duchu Historia Twoich zebow jest naprawde podtrzymujaca na duchu
Stary 2008-02-29, 18:33   #5722
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:

nie no emeczka masakra! po wewnętrznej stronie zamek??? osiem pierścieni? a po cóż?aż boję się pomyśleć jaką teraz masz kombinację wyciągów ale super, że już jesteś blisko ściągania mnie do tego momentu chyba nie tak blisko w związku z moimi zawirowaniami zdrowotnymi nie wiem czy zjawię się na marcowej wizycie no i u mnie jeszcze troszkę potrwa pionizowanie dolnej siódemki plus jeszcze "kosmetyka", no ale liczę, że może na jesień się wyrobimy-szykuję inne wydatki, chciałabym mieć już z głowy zęby...ale na razie moje plany sobie a rzeczywistość sobie więc nie wiem czy cokolwiek z moich planów uda się zrealizować w tym roku
Stary 2008-02-29, 18:45   #5723
mimisia00
Raczkowanie

ojej Ale dobrze, że już niedługo Ci zdejmą. Mi pozostały jeszcze 4 miesiace mam już ładnie dobudowane zęby i jestem szczęśliwaAle będzie mi brakować trochę tego drutka:P
mimisia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 19:09   #5724
poldzia89
Zadomowienie

a co my sie dziwimy że emeczka ściąga aparat jak ona ma już Piękne ząbki :P ale nie martwcie sie my tez będziemy mieć w bliższym lub dalszym czasie ))

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 20:01   #5725
effciaa16
Zakorzenienie

Jejku ale się tych stron namnożyło no superr. Dzisiaj byłam u dentysty, jeden ząb za mną. Dentystka powiedziała, że mogą mi wybić 8 i trzeba zrobić zdjęcia, by sprawdzić czy są zawiązki(czy jak to się pisze). Dentystka powiedziała, że jak wyjdą to jeszcze bardziej skrzywią mi się zęby nie dobrze, plomba mi przeszkadza no

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 20:13   #5726
emeczka
Wtajemniczenie

dziękuję za miłe słowa

no nie ściągam AŻ tak zaraz ale jestem już o wiele bliżej niż myślałam nie podobają mi się jeszcze dwójki - żadna z dwójek nie stoi tak jak powinna a może to ja już mam omamy? no, zobaczymy na kolejnej wizycie, może coś się zmieni jak się trochę przerwa po tej nieszczęsnej piątce zamknie wyciągi o dziwo mam w miarę normalnie założone, tzn na siódemkach- górnej i dolnej. a pierścienie, bo.. lubię biżuterię a tak poważnie po to, żeby wyprostować szóstki, bo nawet te nie wyrosły tam gdzie powinny były wyrosnąć no i ten zamek.. już teraz wiem na pewno że nie chciałabym mieć aparatu lingwalnego. drapie ten dziad mój język okrutnie.

mimisia to Ty też już całkiem niedługo się pozbędziesz druciaka miłe uczucie prawda?

poldzia ja tam jeszcze widzę trochę do poprawienia nie będą to jakieś duże poprawki, ale pogadam na następnej wizycie z orto, że tu i tu ma być trochę inaczej ale i tak dziękuję Ci za komplement Z każdym dniem każda z nas jest bliżej ściągnięcia druciaka

dobra wystawiłam się do lampy, zrobiłam zdjęcia, więc wklejam porównanie przed założeniem i dzisiaj

edit: zapomniałam w tym miksie jasniejsze gumki są lekko zielonkawe nie wiem czy dobrze to widać w sztucznym świetle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przed2.jpg (13,3 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przed4.jpg (26,0 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zeby.jpg (13,6 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zeby1.jpg (14,7 KB, 112 załadowań)

(...)

Edytowane przez emeczka
Czas edycji: 2008-02-29 o 20:15 Powód: dopisek
Stary 2008-02-29, 20:20   #5727
olcia7
Zadomowienie

GG do olcia7

Emeczka, różnice w dwójkach może wynikają z tego, że się różnie scierały i może wystarczy zeszlifować doły. Nie wiem, na podst zdjęcia trudno ocenić, ale może...

A tak ogólnie to są piękne!

Wymiana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-29, 20:28   #5728
emeczka
Wtajemniczenie

w sumie długość zębów mi tak nie przeszkadza, bo po pierwsze nie ma większych różnic a po drugie to można zrobić zawsze ale ich ustawienie mi się nie podoba. na górze dwójka jest lekko cofnięta (tam gdzie był wystający kieł), a na dole jakoś tak.. stoją nie tak jak powinny, pod złym kątem. no ale to jest do zrobienia, na pewno przypilnuję żeby przed ściągnięciem wszystko było jak należy. jeszcze trochę czasu mam mam tylko nadzieję że nie będę przechodziła tego co kasiek...

(...)

Stary 2008-02-29, 20:39   #5729
Piesio
Raczkowanie

Cytat:
w sumie długość zębów mi tak nie przeszkadza, bo po pierwsze nie ma większych różnic a po drugie to można zrobić zawsze ale ich ustawienie mi się nie podoba. na górze dwójka jest lekko cofnięta (tam gdzie był wystający kieł), a na dole jakoś tak.. stoją nie tak jak powinny, pod złym kątem. no ale to jest do zrobienia, na pewno przypilnuję żeby przed ściągnięciem wszystko było jak należy. jeszcze trochę czasu mam mam tylko nadzieję że nie będę przechodziła tego co kasiek...

Gratulacje ! jesteś coraz bliżej ściągnięcia no no jakię będziesz mieć ząbki prościutkie marzą mi się takie ale moze i ja niedługo
Pozdrawiam
Piesio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 20:41   #5730
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Sliczne zabki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości