![]() |
#5701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: EURO 2008- czyli Wizaż kibicuje!
#5702 |
Zakorzenienie
|
Finał Mistrzostw Europy oczyma i ustami mistrza
czyli perełki Zibiego ![]() Zbigniew Boniek vel Zibi - bożyszcze Wizażanek - i w samym finale Euro 2008 nas nie zawiódł. Co prawda pierwsze minuty meczu nie otworzyły zbyt szeroko ust Zibiego, jednak bramka Fernanda Torresa zdecydowanie rozruszała mistrza. Tradycyjnie Zibi starał się wyprzedzać akcję. Krzyczał "spalony" zanim sędzia podniósł chorągiewkę, osądzał faul jeszcze przed jego odgwizdaniem, podnosił alarm: "gol, gol, gol" już przy strzale na bramkę (dziwnym trafem, po takim okrzyku gol nie padał ![]() Co prawda w finale zabrakło Włochów, jednak Zibi dzielnie dopingował Hiszpanów. Próbował być obiektywny, jednak każde "hehehe" po głupiej stracie Niemców czy wyrażanie ubolewania nad nieudaną akcją Hiszpanów (Oj, szkoda, że tego nie strzelił… Szkoda dla kibiców hiszpańskich. ![]() Zibi nie pozbył się też nawyku mówienia do zawodników. Mistrz był dzisiaj nieubłagany. Nie tylko radził, ale też dokazywał, ostrzegał i karcił. Podnosimy się kolego Torres, bo to jest finał Mistrzostw Europy a nie mecz towarzyski. Oddaj mu piłkę, a nie przespałeś się! Jak chcecie ten mecz zremisować, to nie możecie takich błędów popełniać! Nie tędy droga! Podaj szeroko, na prawo…bardzo dobrze! Na drugą stronę puść tę piłkę! Tu już nie mogłeś podawać kolego tej piłki do Torresa, mogłeś sobie zgrać na drugą nogę. Na drugi słupek, na drugi słupek… Za miękko! Miałeś to mocniej kolego podać! Silva! Jak ty to źle uderzyłeś… Kolega Robert musi zrozumieć, że jesteśmy w finale Euro! Nie można mu jednak odmówić braku empatii. Nikt tak jak on nie potrafi wglębić się w duszę zawodników, nikt nie potrafi tak czytać im z ust (czy nawet z serca ![]() Podolski kłóci się dzisiaj z piłką. Ona nie chce go słuchać, nie mają dobrych stosunków. Guiza ma chęć strzelenia bramki. Zachęca kibiców: „Pomóżcie, pomóżcie! Pokrzyczcie!”. Mówi: „Nic nie było panie sędzio”. Ale muszę powiedzieć, że trochę mu się noc wydłużył. Jak Pinokio! Trener niemiecki mówi: „Siedzimy na nich, siedzimy na nich!”. To nie było protestowanie, on chciał troszeczkę nabrać sędziego. Jako obserwator, Zibi również sprawdza się doskonale. Wykazuje się przy tym obyciem w świecie i znajomością nie tylko psychiki piłkarzy, ale też i kobiet z widowni. Co mnie najbardziej zdziwiło? Widok kibica niemieckiego pijącego coca – colę, bo oni zwykle piwo piją. Angela Merkel bije brawo, zadowolona, widać nie liczyła na finał. Widzimy żonę prezesa Platiniego, z której twarzy mogliśmy wyczytać, że kibicuje Hiszpanom. Sędzia prosi do siebie dwóch kapitanów: Casillasa i Balacka, ale Balack jest zajęty wiązaniem buta. Co się tam stało? Uszczypnął, pogłaskał. Nic groźnego. Cieszą się wszyscy kibice hiszpańscy. Nawet Aragones lekko się podniecił. Zibi jest jednak tylko człowiekiem i czasem potrafi się "zagapić": Oj nie mogę tego komentować, bo oglądałem wtedy statystyki. Jak przystało na dojrzałego mężczyznę, Zibi obdarzony jest doświadczeniem życiowym. Sypie złotymi myślami jak z kapelusza! Zwycięstwo odmładza, porażka... starzeje człowieka Kto się podłącza z tyłu ma dobrze, bo nikt go nie kryje. Lepiej piłkę trzymać krótko, ale mądrze niż długo, ale niemądrze. Sukces odmładza, porażka starzeje człowieka. Co to za dziwna drużyna ci Niemcy. Ciężko być trenerem! Jak przystało na mędrca, ma doskonałą pamięć. Ja pamiętam, ja pamiętam niestety. Ciebie jeszcze nie było na świecie. Zdaje mi się, że Ciebie nie było nawet w planach. A mimo doświadczenia, czuje się młody. Zibi: Ile ma lat? Mati: Blisko 70. Zibi: To my jesteśmy młodzi w takim razie! I zna się na sztuce, muzyce... Mati: Organizatorzy jako tło wybrali muzykę z "Piratów z Karaibów" Zibi: Ja bym tam wolał Tinę Turner. Simpl of the best. Zibi: Proszę, jaka piękna choreografia. Mati: Scenografia Zibi: Choreografia, tak? Dobrze mówię? Jest troskliwy, opiekuńczy... Mati: Co to będzie za noc dla Hiszpanów! Zibi: Ja się martwię o Kowalczyka W dodatku skromy, niezazdrosny. Potrafi pochwalić innego mężczyznę: Co mu brakuje? Jest młody, ładny, dużo zarabia i strzelił bramkę, która daje prowadzenie w finale ME. Co nie znaczy, że nie może skrytykować sędziego: Ten faul widział tylko sędzia Rossetti. Nie było żadnego faulu! Za to każdą akcję potrafi świetnie, z humorem i wrodzoną błyskotliwością ![]() Potrzebna byłaby bramka, żeby było weselej na boisku. Był na wagarach, był na wagarach… (Metzelder) Strzał radości! Był ściągany do parteru przez zawodnika niemieckiego. Hiszpanie zaczęli trochę po włosku. Metzelder stracił juz dwie bramki w ten sposób - piłki stracił - no racja...piłki. Mało brakowało, a sędzia by tę piłkę przejął. To była bardzo chaotyczna akcja, takie się na podwórku zdarzają. Ruszyła, ruszyła ta niemiecka lokomotywa. Grają trochę oni, gramy trochę mi, grają trochę oni, gramy trochę mi, grają trochę Hiszpanie, grają trochę Niemcy. Potrafimy mu więc wybaczyć nawet błędy językowe: W Liverpoorze takie akcje kończyły się chociaż strzałem na bramkę. ... i zagadki, którymi lubi męczyć Mateusza Borka. To jest zagadka – co on zrobi? A teraz zrobię ci egzamin? Kto to może strzelać? I jak tu nie kochać Zibiego? ![]() ![]()
Edytowane przez paula007 Czas edycji: 2008-06-30 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#5703 |
Wtajemniczenie
|
ee jak dla mnie to jeśli ktoś chce jeszcze tu pisać, to wątek powinien istnieć. tzn. np ja nigdy nie pisalam w tamtym wątku, więc wole ten
![]()
![]() |
#5704 |
Zadomowienie
|
ja nie jestem pewna czy wiem, który to wątek WM a możliwe że już w nim coś pisałam :P więc doinformować mnie proszę
![]()
#5705 |
Zakorzenienie
|
paula007,
![]() Genialne ![]() ![]() Powinnaś pisać jakieś felietony ![]()
#5706 |
Zakorzenienie
|
Nieee, to tylko mnie dzisiaj Zibi natchnął.
![]() Chociaż już śpiąca trochę byłam jak pisałam, ale dokończyłam, bo Zibi by nie wybaczył. ![]() ![]()
#5707 |
Zadomowienie
|
Paula, dziękuję bardzo za prowadzenie notesiku
![]() ![]() dziewczyny, fajnie mi tu z wami było ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5708 |
Raczkowanie
|
paula <hahaha>
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie żegnaj się! ![]() ![]()
![]() |
#5710 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5711 | |
Zakorzenienie
|
Ja tu będę dopóki choć jedna osoba zostanie ( nawet cinek
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#5712 |
MUSEarka
|
Paula
![]() ![]() ![]() ![]() a ja wątpie żeby wątek żył w następnej częście [ bo zaraz opewnie ten zamkną a otworza kolejny] no ale może się uda ![]()
#5713 |
Raczkowanie
|
Na koniec jeszcze bylo przejezyczenie borka ''Lundqwist(sedzia techniczny nie wiem jak mu bylo) jeszcze wygania wszystkich kibicow na lawke''
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5714 |
Zakorzenienie
|
matura zdana
![]()
![]() |
#5715 | |
Zadomowienie
|
( to było świetne
![]() Cytat:
![]() ![]() może jak powstanie kolejna część wątku nadamy jakiś neutralny tytuł i będziemy sobie tutaj pisać o jakiś ważniejszych meczach np LM, no i przecież za jakiś czas będą mecze el. MŚ ![]() edit : Magda, gratuluję ! ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5716 |
Zakorzenienie
|
A to wyniki są już w necie czy jak sie o tym dowiedziałaś o pierwszej w nocy?
![]() Gratulacje ![]()
#5717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide spać w końcu xD si ja
![]() ![]() |
![]() |
#5718 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje Magda !
![]() ![]()
#5719 | |
Zakorzenienie
|
Gratuluję
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5721 |
Zakorzenienie
|
A ja w końcu idę spać.
![]() ![]() ![]() Dobranoc ![]()
#5722 |
Zadomowienie
|
Ja też tu jeszcze zostaję. Może zróbmy sobie podsumowanie euro? kto i co się komu najbardziej podobało
#5723 |
Zadomowienie
|
gratulacje dla maturzystek!
![]()
![]() |
#5724 |
Zakorzenienie
|
Może będę mało obiektywna , ale mnie się podobała gra Chorwatów.
Różnica ich poziomu na WM i ME to bardzo wielka przepaść i nie ma porównania w ogóle. Widać, że Bilic zamiast Kranjcara wyszedł im na dobre, przez te dwa lata zrobili wielki postęp i bardzo żałuję, że nie mogłam ich zobaczyć przynajmniej w półfinale.
#5725 | |
MUSEarka
|
a tak sie Dupo martwiłaaś!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5726 |
Zakorzenienie
|
![]() nie będę się chwalić... ![]() edit : dla fanek Hiszpanii, znalazłam jakieś av ![]() http://undeniable-dilemma.deviantart...spana-38811149
#5727 |
Wtajemniczenie
|
Kibicowałam Hiszpanii i cieszę sie bardzo, że wygrała
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje. ja dopiero ok 12:30 sie dowiem w szkole ![]() a co do meczu: wygrana Hiszpani + przegrana Niemiec +włoski sędzia = PLUS DLA ITALII ![]() lece na śniadanie. po raz kolejny prosze: 3majcie kciuki.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5729 |
Zakorzenienie
|
Mimi, to zasługa Mess, to ona robiła av, ja jej tylko podrzuciłam zdjecie
![]() Trzymam kciuki, na pewno zdasz ! ![]()
#5730 |
Zakorzenienie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.