|
|
#5701 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
Ja pierniczę
, dziewczyny , skąd Wy bierzecie czas , by sobie pisać na forum w Wielki Piątek ?!![]() Ale domyślam się ... utrzymujecie porządek cały rok ... A ja ... chlew nad chlewami ...Ech ...ale większość odgruzowana ... Na jutro dolna garderoba i dolna łazienka mi została ... ufffff.... no i ocywiście odkurzanie i mycie podłóg w całym domu ![]() Rano zakupy, potem , między sprzątaniem, pichcenie , pieczenie i gotowanie ... Ja mam gości w obydwa dni świąteczne i to od rana do wieczora , więc nie mam wyjścia ... ![]() Pisałyście o sałatkach .... mniam ... ja też z tych co na warzywach i owocach mogłaby przeżyć ... Tylko pod warunkiem , że ktoś by mi to kroił i szykował ... A,że kanapki najszybciej .... Anyżkowa , witaj w klubie ....Ja też kocham majonez... Ćwikła u mnie jest zawsze w święta - do mięsa ... Chrzan mieszam z majonezem ... A najbardziej do pieczonych mięs na zimno lubię żurawinę z chrzanem i majonezem... A o żurawinie z koniakiem ?! pierwsze słyszę ... Ale nie znoszę smaku koniaku, więc pewnie nie bardzo by mi smakowało ... Na święta robię tradycyjne jedzenie .. Do tego stopnia nawet , że do obiadu będzie surówka z białej kapusty .... A jakie sałatki zrobię , to zadecyduję jutro na zakupach .... Czy dostanę ładnego granata (?) , dojrzałe awokado, czy dojrzałe mango, bo obawiam się , że może być problem ... Kilka butelek pysznego Chablis już się chłodzi w lodówce.... ![]() Sery pleśniowe i brie też już kupione ... Tak więc , to co najważniejsze już mam ...Z głodu , ani pragnienia nie zejdę ....![]() A ciasta piekę tylko dwa , ale sprawdzone , wszystkim smakują ![]() O! Pranie się uprało idę rozwiesić .... dobranoc ![]() Miszka , czy Ty wysłałaś mi te sukienki , bo nic nie przyszło ... ![]() Zamówiłam próbki Lancome Teint Idole ultra , dwa kolory, ( kolorki , których u nas nie ma ) i też nie przyszły .... ![]() i jeszcze zamówiłam trzy kolory tego podkładu : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...oundation.html Koleżanka używa i zachwycona .... - zobaczymy .. Tylko też nie przyszły ...
|
|
|
|
#5702 |
|
Zakorzenienie
|
Re: 30,40 plus od A do Z cz.3
Tig ja np mam czas pisac na forum bo od 3 mies na zwolnieniu siedze co mam sprzatac to raczej sprzatniete a schody I kuchnie przelece jeszcze jutro. Inaczej sie nieda bo I tak by nabrudzili a potem babka bedzie jeczec ze moja kolej a nie sprzatniete. Takze trzeba bedzie reszte jutro. Gotowac niewiem co gotuje nawet. Zajde jutro do sklepu to pomysle. U nas pokarmow nie swieca. Z tz- em rozmawialam to u nich tez tego niema. Tzn w dublinie jest w kilku kosciolach na jedna godz swiecenie ale to wlasnie pod emigrantow a nie pod tubylcow.
Tak samo nie spinam sie z myciem np okien specjalnie na swieta. Wiatr I deszcz praktycznie codziennie zaraz bedzie syf a zaziebiac sie w taka pogode nie mysle. Takze gotuje jutro kilka rzeczy puki co sama niewiem co I spokoj. Gosci tez nie zaprosze bo sami niestety nie mieszkamy. No jednym slowem u nas takie kiepskie swieta ale coz moze za 2 lata beda lepsze. Oby. |
|
|
|
#5703 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: 30,40 plus od A do Z cz.3
No i ponarzekam od rana ....nie dość ,że jak zwykle zaraziłam się od syna to jeszcze pół nocy nie spałam bo bolał mnie potwornie żołądek ...jestem wykończona , nie śpię od 6 ...
wczoraj babka z formy mi nie chciała wyjść i w końcu część wyszła , część została w formie zatem dziś pieczenie jeszcze raz ...szkoda bo wyrosła idealnie i pyszna , spróbowałam trochę i pewnie od tego ten nocny ból żołądka głowa mnie boli okropnie ale mam stracha brać tabletki na ten chory żołądek ...tylko no spe wzięłam ...bez kawy ...nie wiem jak ja te ciasta popiekę dziś
Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-03-30 o 08:20 |
|
|
|
#5704 |
|
Zakorzenienie
|
ciasta mrożą się bardzo dobrze, mrożę wszystko, łącznie z tortowymi, tiramisu itp.
Ciasto bez zakalca - nie nabędzie takowego Rozmrażam naturalnie, jeśli mam czas - jeśli na szybko i krótko - mikrofala, ale to raczej małe porcje, bo potem szybko traci świeżość.Tigi, ja po prostu nie przywiązuję strasznej uwagi do porządku, w poniedziałek i wtorek pani mi wszystko posprzątała...Od biedy mogłabym dziś ponownie polatać z odkurzaczem...ale nie wiem, czy mi się będzie chciało Sama powiedz, czy fakt posprzątania szuflad w biurku ma wpływ na święta...?! Wiem, że to będę musiała zrobić, ale nie muszę teraz...A okna...? Kto zimą okna myje...? ![]() Zatem ścielę łózka, ogarniam kuchnię, znoszę rzeczy tz, który te z uporem godnym lepszej sprawy roznosi po chałupie...Jajka ufarbowałam, zaraz koszyk robię...Schab rozmrażam, musze tez wyjąc pasztet...Bez nadmiernego stresu i spięcia, Tig współczuję ![]() Lapi, może to nie ta babka a grypa żołądkowo-jelitowa, czy rotawirus...? Tz łapie rotawirusa 1-2 razy w roku...Byłby pech, jeśli przed świętami... Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-03-30 o 08:31 |
|
|
|
#5705 |
|
Zadomowienie
|
Lapi , współczuję...
A tym sprzątaniem , to jest tak , że sama się wkręcam w nie "świątecznie" ... To jest okazja by mój dom chociaż przez kilka dni jakoś wyglądał .... ![]() Okna miałam koszmarnie brudne , usmarowane brudnymi łapami przez koty i psy , osmarkane ... Brrrrrrrrrr... dramat ...Na szczęście w czwartek było troszeczkę słońca i odwilż przez moment ... Okna oczywiście umyte tylko na dole ... ![]() Uciekam, bo póóóóóóóóóóźźźźźźno .... |
|
|
|
#5706 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, zdrowych ( bez kataru, kaszlu i innego badziewia), ciepłych (choćby to miało być ciepło jedynie z kaloryfera
) oraz pogodnych ( to już zależy od nas samych) Świąt Wielkiej Nocy
|
|
|
|
#5707 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#5708 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra - top ja też już życzę wszystkim Wam - gotującym, sprzątającym i chorującym - mimo wszystko dobrych, spokojnych Świąt
Przyszły czekolady z Manufaktury - musiałam jedną spróbować, bo jednocześnie przyszły dwa pisma urzędowe - z Funduszu i Urzędu Skarbowego Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-03-30 o 10:07 |
|
|
|
#5709 |
|
Zakorzenienie
|
Niech blask Świąt Wielkanocnych rozprasza cienie codziennych trosk i trudów, a wniesie radość, pokój i nadzieję.
|
|
|
|
#5710 |
|
Konto usunięte
|
No, w domu, Miszka, w domu...Jak tż przyjeżdża raz czy dwa razy w miesiącu, to woli na własnej kanapie się uwalić i nigdzie jechać mu sie nie chce..
Dziś cudna pogoda Ja chcę już założyć moje nowe szpilki ![]() Piekłam bananowca i chleb bananowy. Wyjątkowo trzymałam się przepisu, PRAWIE wszystko co do joty ![]() Posprzątane, świeże firanki wiszą, co miało być ugotowane, zostało ugotowane Więc mogę sobie pisać![]() Radosnych Świąt Bez zbędnych kilogramów po
|
|
|
|
#5711 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zdrowych przede wszystkim, pogodnych i ciepłych mimo iście zimowej aury za oknem i bezstresowych świąt
![]() Lapi to drastyczne i nielogiczne ale na żołądek zawsze w krytycznych momentach pomaga mi mały shot wódki z pieprzem...i mocno nagazowana cola. |
|
|
|
#5712 |
|
Zakorzenienie
|
Lapi współczuję
Czekałam na odp..nie wiedząc co robić..Nie wiem czemu skojarzyłam,ze Ty do Rumunii wyjezdzasz Wyślę Ci zaraz po Świętach |
|
|
|
#5713 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny dowcip
Otwierać! Policja! - Nie zamawialiśmy policji, tylko dziwki! - Ale to sąsiedzi nas wzywali! - Sąsiedzi wzywali, to niech sąsiedzi bzykają! |
|
|
|
#5714 |
|
Zakorzenienie
|
Kamlisa
Lapi, może to nie ta babka a grypa żołądkowo-jelitowa, czy rotawirus...? Tz łapie rotawirusa 1-2 razy w roku...Byłby pech, jeśli przed świętami... ......................... ......................... ......................... ......................... ... rotawirus z co to ? ....jakie ma objawy ?........
|
|
|
|
#5715 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.powstrzymajrotawirusy.pl/...zakazenia.aspx
http://mamzdrowie.pl/rotawirus-objawy/ Bóle brzucha, nudności, biegunka, u tz jednym z objawów jest intensywne odbijanie Trwa ok 3 dni.
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-03-30 o 13:19 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#5716 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, pełni życia tej wiosny! I oby zrobiony porządek utrzymał się samoistnie do lata! Albo dłużej
.
|
|
|
|
#5717 |
|
Zakorzenienie
|
Życzę Wam odpoczynku i spokoju w te święta
Mnie czeka jeszcze jedno ciasto i na specjalne życzenie domowników - ryba. U mnie wszyscy rybni, więc po mięsiwach chcą białka w innej postaci ![]() Nie spinam się, właśnie za tym spięciem przedświątecznym nie tęsknię, nie lubię. Coś tam posprzatałam, coś tam w kuchni porobiłam i porobie jeszcze ale brodą po podłodze nie chcę jeździć. Zresztą święta dla mnie to czas relaksu, kanapy, filmów. Jedynie proszone śniadanie wykwintne. Potem kolacja ale z tą częścią rodziny, która wszystko na luzie traktuje. Prawda też taka, że ja jedynie gości podejmę na kawę, małą przekąskę bo to my w gości idziemy. U nas przedwstęp a do seniorów na finał główny. I z garami będziemy latać do auta ![]() Jedynie w poniedziałek obiad u mnie. Tradycyjnie: rosół, polędwiczki, kurcze pieczone, słodkości. Co to jest pierś indycza maślana? W moich rejonach tego nie ma. |
|
|
|
#5718 |
|
Zakorzenienie
|
Fajrant.Ciasta upieczone,mięso namarynowane,sałatki porobione...Barszcz biały ugotowany.W między czasie 3 kolorową galaretkę zrobiłam..Dobre na zapchanie żołądka,a nie tuczy..Moje wyjście awaryjne..Sprzątanie ..nie podchodze do tego rygorystycznie,że jak święta to nawet w szufladach trzeba poukładać..Robię stopniowo..Dziś i tak muszę z mopem oblecieć dom,wieczorem..bo dzieci kruszą,paprają blaty..Mam żonkile do wazonów ,hiacynta i primulkę...Więc sadziłam..Lubię kwiecie..Jakis powiew wiosny-tej zimy..W domu dekoracje .. Zajączek,gdzies jajka pięknie leżą..Świece przygotowane do zapalenia..Serweta z motywem wielkanocnym..Cieszy oko .Chodz powinno być tak...Na tarasie,w ogrodzie,wsród zieleni..
|
|
|
|
#5719 |
|
Zakorzenienie
|
Słońce, choć odbija się w śniegu. Jedzonko dobre, ale nie lubię tego uczucia rozepchania, przeżarcia
I to niby się oszczędzam... No, ale tak już jest na święta...Zapomniałam o tej zmianie czasu
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#5720 |
|
Konto usunięte
|
Która to mi śnieg do Wro podesłała?!?
Możecie go sobie zabrać, bo jak jeszcze popada, to faktycznie będę mogła LEPIĆ pisanki...Miłego |
|
|
|
#5721 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwnie jakoś ,w domu wiosennie,na dworze śnieg pruszy..Miłego biesiadowania dziołszki
|
|
|
|
#5722 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wchodzę do waszej społeczności. Mam trzy dychy i chyba będzie to dobry pokój dla mnie
))Życzę wam dziś obżarstwa, ale przy tym TALI OSY ))Cytat:
)pozdrawiam |
|
|
|
|
#5723 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dalej od pt niemam netu wiec tyle co z komorki zajrze. Dranstwo jedne na stronie dostawcy netu co jakis czas pisza ze o tej czy o tej godz to sie zmieni a nic sie nie dzieje. Pewnie naprawia po swietach.
uff po moim tel naprawili po tym jak na stronie widac bylo ze niby jest ok a u nas dalej nie dzialalo trzeba bylo pogadac pol godz z panem od technicznych wazne ze dziala Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2013-03-31 o 14:02 |
|
|
|
#5724 |
|
Zakorzenienie
|
część, Karolka
![]() Ciasto z masą, typu tiramisu i podobne, tortowe - zamrażam rzadziej, bo rzadziej robię - i w małych ilościach, tak 1-2 porcje. Zamrażam oczywiście na świeżo, czyli nie po 2-3 dniach... Jestem full i jeszcze trochę Najbliższe parę dni powinna być dieta niskowęglowodanowa
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-03-31 o 20:52 |
|
|
|
#5725 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Karola,wśród nas
Rodzinne spotkania...Piękna tradycja,ale męcząca Jak dobrze być w domu..
|
|
|
|
#5726 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie macie rodzinnie
My sie dolujemy ze sami bez rodziny, przyjaciele tez daleko. Witaj Karola |
|
|
|
#5727 |
|
Zadomowienie
|
Spóźnione
, ale prawdziwe: Wesołych Świąt !!!!![]() Wczoraj poszłam spać o 4 rano , wstałam o 7-mej nowego czasu ... Przysięgam uroczyście , ze ostatni raz popełniłam taką świąteczną robotę .. ![]() Dziś od rana goście , jak wyszli , to padłam na łóżko i spałam 4 godziny ... ![]() Teraz wstałam zmyć makijaż i zajrzeć do Was ...Cokolwiek zjem , czuję jakbym miała kamienie , w żołądku i jelitach ... Wątroba boli ... Jakaś masakra ... ostatnio w ogóle nie posiadam przemiany materii ... Piję podwójną Xennę i efekt...hmmmm niewielki ... Czas zrobić badania .... Boję się WZW typu C ...panicznie ...zwłaszcza , że jestem w grupie ryzyka ... kilka zabiegów operacyjnych itp... Kama, wiesz , że wizyty stomatologiczne, powodują również ryzyko zakażenia ? Napisz, jak to oceniasz ? Przecież w dzisiejszych czasach, w dobie jednorazowych narzędzi , czy sterylizowania w nowoczesnym sprzęcie, to powinno być właściwie niemożliwe ?! Ktoś napisał , że lampy do utwardzania materiału (plomb) są niesterylizowane ... To prawda ? ![]() Ja mam "słabe" zęby i odkąd pamiętam, od wczesnej młodości, wiecznie siedzę u stomatologa ... Cholera.... wkręcam się .... We wtorek zrobię próby wątrobowe.... i zobaczymy ... Ale szlag mnie trafia , że narobię , nagotuję , napiekę , i nie mogę sobie pojeśc , bo cierpię ..... Jutro rano , do teściowej na chwilkę , a potem znów u nas goście ![]() Tym razem - znajomi ...Będzie fajnie ...No , ale naszykować wszystko znów trza .... ![]() Napiszę Wam tylko , że roladki z indyka z szynką parmeńską i z morelami w sosie z białego wina, bulionu i śmietanki - wyszły ...DELISZYS .... Do tego podałam ryż z curry, kurkumą , papryką słodką , zasmażony z cebulką i czosnkiem i surówkę - sałata lodowa z rukolą z sosem vinegret ... Mniam było ...A teraz ... dobranoc ...
|
|
|
|
#5728 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrys prosze jak znajdziesz chwile podalabys przepis na te roladki?
dzieki tez zaraz zmykam spac wymeczona jestem glowa mi peka i mam cos jakby szczeke mi sciskalo bol w zuchwie i skroniach jakies nerwy co mi jest dobranoc |
|
|
|
#5729 |
|
Konto usunięte
|
Merry Christmas
U mnie BIAŁO. Dlatego tez do świątecznego śniadania zapuściłam bardzo piękną, bożonarodzeniową płytę Michaela Bublee Pasowała. Ja nie jestem przejedzona, bo tradycyjna zasadę JP ( albo ŻP, jak kto woli) stosuję... Miłego drugiego dnia świąt A, jadłyście serek phidalephia z Milką?!? Pyszny |
|
|
|
#5730 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, czy wam tez ciężko idzie z odchudzaniem? jak byłam młodsza to te wszystkie diety jakoś tak szybciej działały, odkąd mam dzieciaki mój organizm jakby się zbuntował i wszystko idzie sto razy wolniej (((macie jakieś rady? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.

, dziewczyny , skąd Wy bierzecie czas , by sobie pisać na forum w Wielki Piątek ?!

Pasowała.