|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5731 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Magma, trzymamy kciuki!! Na pewno będzie wszystko dobrze!! Szybko do nas wracaj, grzejemy Ci miejsce na odchowalni!!
![]()
#5732 |
Zadomowienie
|
No Kochane, ja właśnie wróciłam od gina i ... po długim podglądaniu na 100% będę miała synka
![]() ![]() Jutro jadę kupić sobie kieckę na wesele - może uda mi się chociaż przytulańce z mężem zatańczyć ![]() Kasia, Magma - to może będą 2 porody jednego dnia ![]() ![]() ![]()
#5733 |
Zadomowienie
|
Nikita_Wawa ja jestem rocznik 1980, więc niewiele starsza od Ciebie. Ale u nas byli też faceci, którzy zazwyczaj mają młodsze partnerki
![]() Magma_29 będzie dobrze zobaczysz. Ja jak byłam dzisiaj w szpitalu na KTG to dowiedziałam się, że jedna z dziewczyn próbowała urodzić naturalnie, namęczyła się strasznie, nie miała rozwarcia i w końcu zrobili jej cesarkę, a dziecko ważyło 4 kg. Jej lekarz chciał cesarkę od razu, ale nie było go na dyżurze. Ty przynajmniej nie będziesz zmęczona nieudaną próbą. ![]() Widzę, że pewnie mnie wyścigniesz, ale jeszcze mam szansę do rana ![]()
#5734 |
Konto usunięte
|
magma, no proszę, Ty się wcale nie przejmujesz korkiem na liście.
![]() ![]() Byłam na ostatnich zakupach, ale się zmęczyłam. Ale kupiłam kosmetyki Penaten dla Maksymilianka, ręczniczki z kapturkiem, chusteczki nawilżane, herbatki z HIPP, takie które dzidzia może pić od pierwszego tygodnia gdyby miał kolki.... poza tym klapki do szpitala pod prysznic, itd.itp. Już coraz mniej pozycji na liście zakupowej. ![]() Zmykam już dzisiaj, być może jeszcze jutro zajrzę, a jak nie, to do środy, wtedy będę "nadawać" z domciu. pa.pa. EDIT: właśnie tym postem przeszłam na kolejny poziom wtajemniczenia, z raczkowania na rozeznanie. WOW!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#5735 |
Zakorzenienie
|
Magma, napiszę ci smsa na pewno. Wpisz mnie do swojej ksiazki adresowej. mój numer masz na liscie w pw.
![]() ![]() ![]() No a ja dzisiaj biegałam po mieście i załatwiałam sprawy. Rano byłąm u ginka i w sumie wszystko jest ok, szyjka lekko rozwarta ale trzyma. Niestety mam znowu jakiegoś grzybola i szlag mnie trafia, bo kolejne 2 tygodnie mam na noc sobie wsadzać globulkę. Nienawidzę tego po prostu! ![]() ![]() ![]() Aaaa... no i dzisiaj odebnraliśmy fotelik samochodowy, kupiliśmy 3 prześcieradła oraz dwa pajacyki w rozm. 56. ![]() ![]() ![]() Teraz musimy kupić jeszcze dla mnie troche rzeczy no i zabawki dla małego bo nie ma ani jednej... trzeba przede wszystkim karuzele do łóżeczka kupić i cos do wózka żeby sie mógł gapić i wyciagać łapki. ![]()
#5736 |
Zadomowienie
|
magma trzymaj sie dzielnie, jeszcze tylko troszeczke i juz meta
![]()
#5737 |
Zakorzenienie
|
![]()
Magma Trzymam Trzymam
Moja Panna Strasznie Bryka Od 3 Dni A Jak Wasze Dzidzie Spokojne Czy Tez Tak Brykjają?
![]() |
#5738 |
Raczkowanie
|
Dziękuję wam kochane za wsparcie jesteście super
trzymajcie się cieplutko i obiecuję iż szybko dam znać tylko jak będę na siłach do zobaczenia na wizażu po moim powrocie |
![]() ![]() |
![]() |
#5739 |
Zakorzenienie
|
witajcie kochane..
wlasnie przeczytalam watek.. magma bede trzymac kciuki we srode.. zaluje ze tyle mnie nie bylo z wami.. dzis wrocilam do krakowa.. od ostatniego tygodnia moje objawy cholestazy sie pogorszyly, bylam dzis umojego gina.. obejrzelismy Adriana.. ma juz 2.185kg i wszystko bedzie z nim w porzadku.. jedyna osoba ktora cierpi na tej ciazy jestem ja.. coz dostalam psychotropy ![]() ps. porod bedzie pod koniec lipca.. najpozniej do 4go sierpnia.. no i jeszcze miekka szyjka macicy.. tak naprawde to sama nie wiem co to znaczy ale jest miekka..
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2007-06-18 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#5740 |
Zakorzenienie
|
Kropka, trzymaj się! Bardzo ci współczuję... mam nadzieję, że te psychotropy nie zaszkodzą Twojemu dziecku.
![]() Ja sie dowiedziałam wczoraj, że mam drożdżaka - Candida albicans. Gdy wpisałam tą nazwę w google to zaniemówiłam. ![]() Chyba nawet będę musiała wywalić wszystkie swoje gacie i kupić sobie jedynie bawełnianą, oddychającą bieliznę. Zero wkładek higienicznych i podmywanie maks. 3 razy dziennie... a przy tych upławach to naprawdę koszmar sie nie myc. Mam wrazenie, że jestem na maksa usyfiona. ![]() Prawdopodobnie zaatakował mnie, bo jestem w ciaży i równowaga ph w pochwie sie zmieniła (to ponoć bardzo częste), a na dodatek miałam bardzo niską hemoglobinę, co groziło anemią, a takie osłabienie organizmu też sprzyja rozwojowi tego draństwa. Jednym z warunków leczenia jest rezygnacja (bądź mocne ograniczenie) cukru i w ogóle słodyczy. Ja nie wiem jak to wytrzymam, no ale może przynajmniej po ciaży szybciej wrócę do dawnej sylwetki... a może nawet będzie lepiej. ![]() Heh... tyle problemów się robi, a do terminu kilka tygodni. ![]()
#5741 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Kochane
![]() Od niedzieli jesteśmy już w domku ![]() ![]() A więc : 14 czerwca mąż mój wychodził o 7:00 do pracy, ja sie obudziłm oczywiście na sikanie i przy pożegnaniu powiedział: masz mi zadwonić za godzine, że coś się dzieje ![]() ![]() ![]() W szpitalu byliśmy o 13:15. Zrobili ktg i wyszły niewielkie skurcze oraz rozwarcie na 3 palce. Powiedzieli, że zostaję w szpitalu, kazali się przebrac i spacerować. I tak wyspacerowałam nie wiem ile kilometrów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Potem było jeszcze pare skurczy, myślałam, ze już nie dam rady ![]() ![]() Dostała 9 punktów, bo nałykała się za dużo wód płodowych, ale poza tym jest wszystko OK ![]() ![]() ![]() Jestem mega szczęśliwą żoną, a teraz mamą ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz jesteśmy już razem w domku i tworzymy szczęśliwą rodzinke - mieliśmy wspaniałe powitanie w domku - dostałam mega ogromny bukiet czerwonych róż w podzięce za naszego skarba ![]() To teraz wkleje zdjęcia naszej Hani ![]() Postaram się nadrobić zaległości póki mała śpi - aha i dziś mamy pierwszą wizyte położnej ![]()
#5742 |
Zakorzenienie
|
minisiu caly czas o tobie myslalam.. chcialam nawet pisac smska ale bylo mi troche glupio.. w koncu pewnie i tak mialas dosc.. rodzina, znajomi a ty sie przeciez chcesz nacieszyc malutka Hania
slicznie obie wygladacie.. no a ty bylas bardzo dzielna.. shem ja wspolczuje tego paskudztwa co masz.. wkurza mnie ze wszystko sie zawsze przypaleta do biednej ciezarowy.. jak nie zyganie na poczatku, to grzybice.. no a wszystko cholernie drogie.. witaminy dla matek czy nawet ten duphaston glupi choc na recepte to prawie 40zl ![]() patrzylam na ulotce i jest napisane ze kobiety w ciazy moga brac ten luminalum tylko pod warunkiem ze nic innego sie nie da. ma to jakis wplyw na uklad nerwowy dziecka.. a to nie moja wina ze leki ktore byly stosowane i nie sa psychotropami zostaly w polsce wyrejestrowane. w czechach slyszalam ze mozna dostac a w tym zasranym kraju nic.. jedyne co mamy robic to lezec krzyzem i rodzic dzieci. najlepiej chlopcow i posylac ich do wojska..
#5743 |
Zakorzenienie
|
kropeczko dzięki
![]() ![]() Kancia lista superowa - lepsza od mojej ![]() magma trzymam mocno kciuki za jutrzejszy dzień ![]()
#5744 |
Raczkowanie
|
minisiu kochana ogromna gratulacje dla Ciebie i Hani
![]() ![]() shemnie martw sie kobietko tym grzybkiem, zawsze znajdzie sie srodek co go zwalczy... a wciazy tez Ci niedlugo zostalo pochodzic... ciekawe co u magmy?? pewnie zaznajamia sie ze szpitalem ![]() u nas nudy.. klezymy dalej, chc wiecej sie troche poruszamy, znaczy do kuchni i spowrotem:d mam wrazenie ze dziecko sie mi odwrocilo.. niestety.. juz bylo tak ladnie ulozone a w nieziele tak sie wiercilo, ze myslalam ze przez skore wyjdzie... a teraz serducho czuje u gory... cholerka mam nadzieje ze jednakj bedzie glowka w dól...bo chce rodzic naturalnie.. choc moja tesciowa str mnie namawia na cesarke....
#5745 |
Zadomowienie
|
Minisiu moje gratulacje. Jak widzisz ja ciągle w domciu i na nic sie nie zapowiada. Mam nadzieję, że jutro się zacznie, bo dzisiaj jeszcze sprzątanie kończę.
Widzę, że magma mnie prześcignie, ale trudno jakoś się z tym pogodzę. A może nasz szkrab chce nam zrobić prezent na rocznicę ślubu, czyli na 25 ![]()
#5746 |
Zakorzenienie
|
kasiu to by bylo fajnie.. w rocznice slubu.. przynajmniej maz ani nikt by nigdy nie zapomnial kiedy to byl ten slub
![]() ![]() ![]()
#5747 |
Zadomowienie
|
Shem wlasnie przegladalam swoja apteczke i znalazlam lek o nazwie MACMIROR COMPLEX 500 , w ulotce jest napisane ze dziala przede wszystkim na grzyby z rodzaju Candida spp. Jak bedziesz miala czas mozesz poczytac w necie. Pamietam ze kiedys musialam sie podleczyc lekiem GYNALGIN Nadwrazliwosc na lek. Ciaza i okres karmienia
GYNOXIN , ma szerokie dzialanie przeciwgrzybiczne. W opakowaniu byla jedna globulka, dosyc droga,ale takze nie wolno stosowac w czasie ciazy i karmienia Wystepuje takze w postaci kremu. Minisia supe corunia, no i ty tez na zdjeciu wygladasz kwitnaco . Gratulacje.
#5748 |
Raczkowanie
|
Cioteczki!
Długo nie pisałam, ale robie porzadki w domu a poza tym jakoś nie mam o czym pisać. Denerwuję się trochę przed jutrzejszym monitoringiem. Ale chciałabym, żeby mnie gin juz zostawiła na oddziale i w czwartek lub piatek zrobiła cięcie. Czuję sie poza tym zupełnie nieprzygotowana do roli matki, TŻ twierdzi, że on tez - do roli ojca - oczywiście.
![]() |
#5749 |
Rozeznanie
|
Minisia wielkie gratulacje, ślicznie wyglądacie, w ogole nie widać po Tobie zmęczenia, widać za to szczęście i spełnienie. byłaś naprawdę dzielna.
Magma trzymamy kciuki i czekamy jutro na wieści Patrilko, moja dzidzia też strasznie się wieci, brzuch cały faluje i zmienia swoj wygląd co kilka minut. Cz.mamba, daj znać po monitoringu, jakie decyzje gina. a co do przygotowania do roli matki, doskonale Cię rozumiem, myślę, że jak już urodzimy przyjdzie poczucie przygotowania. Ja na razie nie mam większości rzeczy ani dla siebie ani dla dziecka i zamiast kupić je na allegro, wybieram tusze do drukarki i zderzak do auta. i jestem na siebie zła, bo trzeba kupić pościel, pieluchy, podkłądy, a ja ciągle nic... |
![]() ![]() |
![]() |
#5750 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za dobre słowa - rzeczywiście jak patrzymy na Hanie to się juz o bólu nie pamięta
![]() No to która następna ![]() ![]() cz.mamba całe zwątpienie ci minie - zobaczysz ![]()
#5751 |
Zadomowienie
|
Minisiu staram się wykurzyć naszego brzdąca. Nawet już prawie skończyłam "świąteczne" porządki
![]() ![]()
#5752 |
Zadomowienie
|
minisiu moja kochana
![]() Hania jest przesliczna ![]() ![]() Ciesze sie,ze juz nareszcie jestescie w trojke...tak na to czekalas.....Ciesz sie malenstwem,niech Wam rosnie duza i zdrowa!!!!!!!!!!!!!!!! Caluje ciebie i Hanie baaaaaardzo mocno!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Wszystkim pozostalym mamusiom z tego watku takze gratuluje....kochane te wasze malenstwa ![]() Wszystkim oczekujacym na swoje pociechy,zycze cierpliwosci i powodzenia,trzymajcie sie ![]() Moj synus Marvin ma juz coprawda 12 lat,ale kazdego dnia ciesze sie i jestem szczesliwa,ze go mam,i dla mnie zawsze pozostanie moim malenstwem(chociaz bardzo tego nie lubi slyszec ![]() Pozdrawiam i wszystkie caluje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5753 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki jak tak czytam o tych waszych przeżyciach/porodach to, az mi sie płakać chce ze szczęścia. Gratuluje tym, co juz sukces porodowy mają za soba a tym, które czekają, żeby wszystko było dobrze i bez komplikacji
![]()
#5754 |
Zadomowienie
|
Kochane dwupaki
![]() jeżeli któraś z Was nie kupiła jeszcze wkładek laktacyjnych to ODRADZAM z firmy JONSON'S BABY okropność!!!! ![]() ![]() ![]()
#5755 |
Zakorzenienie
|
minia jak to milo, ze o nas pamietacie
![]() nie moge sie napatrzec na wasze fotki bo twoja corcia to taka gwiazda jest ![]() ![]() ja mam wkladki bella
#5756 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki co tam u was? u mnie ok
![]() ![]() wczoraj wybralismy się z mężem na zakupy kupilismy wozeczek śliczniusi ![]() ![]() pozdrawiam was wszystkie dziewczynki i GRATULUJę WSZYTSKIM MAMUSIą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5757 |
Zadomowienie
|
Kropeczko no jak mogłybyśmy o Was nie myśleć
![]() ![]() No a moje Słońce każdego dnia robi nową minę, a uśmiechy to rzeczywiście takie strzela, że aż serce się cieszy. Wczoraj przez sen to nawet na głos pierwszy raz się zaśmiała. Ja w szpitalu miałam wkładki higieniczne z belli i były super..
![]() |
#5758 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki. Odchodzą mi wody płodowe. Mam nadzieję, że pójdzie szybko. Jadę do szpitala. Mąż szykuje prowiant. Trochę się boję.
#5759 |
Zakorzenienie
|
Minisiu - wielkie gratulacje! Córcia śliczna.
Zrobiłam w końcu jakieś przygotowania do szpitala, bo zostały już tylko 2 tyg. Kupiłam właściwie większość tego, co konieczne. A przed chwilą skończyłam porządki w szafie - wyrzuciłam 3 reklamówki niepotrzebnych papierów. Teraz mam miejsce na kosmetyki dla małego. Jeszcze została mi szafa z ciuchami. Muszę w końcu pozbyć się tego, czego od dawna nie noszę i zwolnić półkę na ciuszki dziecka. Mąż zaczyna się stresować ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() Właśnie przeczytałam posta wyżej - Kasiu - trzymam kciuki ![]()
#5760 |
Zakorzenienie
|
Kasiu!! Trzymamy kciuki!! Aż mi ciarki po plecach i po rękach przeleciały!! Kochana, trzymaj się!! Jesteśmy z Tobą!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.