![]() |
#5791 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Oj to widze że macie nie wesoło
![]() Płatku Pati uwielbia tą herbatke melisa z jabłkiem ![]() ![]() Dobra spadam spać, żeby rano nie padać z nie wyspania jutro zajrze dopiero po powrocie,a to będzie raczej dopiero ok 18 albo troche póżniej, dam znać jak wróce ![]() Nie dziękuje żeby nie zapeszać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5792 |
Zadomowienie
|
Dzień doberek
Haniu my jako bardzo skuteczne kraczarki ![]() Płatku - zdjęcie MAtiego super ![]() Dziewczyny normalnie nie daję rady. Usycham z tęsknoty i prawie mi łzy lecą jak to piszę. Normalnie strasznie mi się za Milciem tęskni. Jeszcze tylko jedno spać. Jedyne co mnie pociesza, to fakt, że mu tam dobrze jest. Mama mówi, że jego płaczu jeszcze nie słyszeli ![]() Jeśli chodzi o wyjazdy to naprawdę nie ma czego zazdrościć, a tylko współczuć ![]() ![]() W Paryżu byłam już 4 razy, a miasta nie widziałam wogóle. Wieżę widziałam z samolotu i we wtorek z taksówki z daleka. Tak to wygląda ![]() Wybaczcie jeśli pominęlam jakiś ważny temat ![]() ![]() Dobra spróbuję się wziąść w garść i coś porobić. Jeszcze raz KRA KRA
#5793 |
Zakorzenienie
|
Agiko jeszcze tylko do jutra już tyle wytrzymałaś
![]() ![]() ![]() ![]() Dario co u Was? Kostko ![]() Haniu KRA KRA KRA ![]() ![]() Kasiulka skrobnij co u Was choć troszeczkę ![]() Joasiu jak nocka? Mati spał dużo lepiej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5794 |
Wtajemniczenie
|
Agika głowa go góry jeszcze troche i będziesz tulić Kamilka. Pomysl że zrobiłaś to dla jego dobra
![]() Płatku melisa nic nie dała ![]() Z robieniem obiadu mam to samo. Staram się jak najwięcej przygotować jak śpi bo inaczej nie da rady nic zrobić. Nie chce Cie martwić ale u nas huśtawka nic nie dała ![]() Super zdjęcie z tą pizzą.
#5795 |
Zakorzenienie
|
Joasiu to mnie zmartwiłaś z ta hustawą
![]() ![]() ![]() A dajesz jeszcze małej viburcol? Bo jak zęby to chyba nic tak nie pomoże jak przeciwbólowy lek ![]() ![]() ![]() Jak kupisz pampersy 5 to daj znać czy nie za duże, a ile Julka waży? |
![]() ![]() |
![]() |
#5796 |
Wtajemniczenie
|
Viburcol już na Julke nie działa. Daje jej paracetamol w czopku jak widze że bardzo marudzi. Pomaga jej bo uśmierza ból.
Płatku ja jednego posta piszę czasami 30 minut. Mam w mieszkaniu cztery pokoje więc Julka ma gdzie uciekać. Nawet się nie obejrze a jej już nie ma.
#5797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To masz wesoło Joasiu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5798 |
Zadomowienie
|
Płatku -- Mateuszek śliczny
![]() ![]() Nasze wyniki powtórzymy dopiero za dwa miesiące. Ale katarek ma mniejszy, pomagają jednak leki na alergię ![]() Haniu -- i u nas już codziennie odbywa się przegląd szuflad. A to spanie na siedziąco ... niesamowite ![]() I u nas imie wybrał Tż ![]() Ja od wczoraj okropnie się czuję, dokładnie tak samo jak na początku ciąży z Mateuszkiem ![]() ![]() A może to porostu wątroba, boli tak u góry brzucha ale jak mocno ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#5799 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Ch_ago
![]() Ojojoj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5800 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chago a może zrób sobie test dla pewności??? Po co żyć w strachu. Jesli miałaś takie objawy w ciąży to nie zazdroszcze. Mnie głównie bolała głowa i mnie mdliło.
![]() |
#5801 |
Zadomowienie
|
Niestety na test jeszcze za wsześnie, minęło dopiero 4 dni a w ciąży to mi się zadziało na piaty dzień. Z tego co troszkę czytałam, jest to moment zagnieżdżenia zarodka w macicy. Także test jeszcze nic nie wykaże.
Ale przyszła moja mama i powiedziała, że panuje grypa żołądkowa, mam nadzieję, że to tylko to. Wypiałam już dwie szklanki herbaty i zjadłam dwie kromki chleba z masłem i jakoś mi lepiej. Mam nadzieję, że obejdzie się bez lekarza. I ja czasem piszę posta przez pół godziny. Mateusz najbardziej lubi jak siedzę przy nim na ziemi a on się bawi więc zabawiam go, potem zmyłka, lecę do kompa coś piszę a tu już płacz ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#5802 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5803 |
Zadomowienie
|
Hejka!
Trzymam Haniu mocno kciuki, żebyś zdała!!! ![]() Płatku, Mati świetny. Słuchaj, to może zacznij karmić go tak jak Wy jecie, problem z osobnym gotowaniem z głowy ![]() ![]() Cha_go... ![]() Z tym siedzeniem przy zabawie u nas to samo, czasem trzeba jakieś zmyłki stosować ![]() ![]() Ja pisałam posta, a Natalka robiła porządek ![]() Uups...nie mogę załadować zdjęcia.
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kostka.kr Czas edycji: 2007-02-01 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#5804 |
Wtajemniczenie
|
witam, po przerwie w dostawie internetu wrezcie weszlam i przeczytalam co u was.
z pampersami numer 5 proponuje w aptece kupic ze dwie sztuki i zobaczyc jak leza. ja sie zastanawialam nad 6 bo Wiki ma brzuszek dosc spory, ale strasznie dlugie byly wiec nadal stosujemy 5. teraz bede polowac na te pampersy sleep & play. sa tansze ale tylko troszku, ale wyprobowac zawsze warto. co do mojego zapalu w sprzataniu, to przez chorobe Wiki i straszna pogode na dworze jestem uwieziona i nie mam za bardzo co robic. Wiki juz nie potrzebuje tyle uwagi jak wasze dzieciaczki a sprzatac ze mna lubi. skorzystalam z chwilowej ciszy na dworze i umyam na zewnatrz okna a potem od srodka. na prozno moja robota bo dzisiaj pada deszcz wiec jak to wyschnie znowu beda mazy. wiezcie mi ze jak bedziecie siedziec z dziecmi w przyszlym roku w domciu to zobaczycie ze bedzie lepiej. beda same sobie chodzily i bawily sie, nie trzeba juz tak ich pilnowac i bywaja chwile ze na 30 minut same sie soba zajma. co do hustawki ja mialam taka wiszaca ale kompletnie sie nie sprawdzila. Wiki cieszyla sie tylko przez tydzien a potem juz nawet nie chciala siedziec w niej. czy u was nocka ta co minela tez byla tak koszmarna jak u mnie. wykapalam Wiktorie o 20.30 i po zjedzeniu butli zasnela. odlozylam ja do lozeczka. o 23 lezalam juz w lozku i przysypialam a Wiki sie przebudzila. zazwyczaj jak przeloze ja do naszego lozka przytula sie i zasypia. ale nie tym razem. do 4.30 gadala na lozku. rozbierala sie z pajaca. i popierdywala mi pod nosem. wstalysmy o 10 a Wiki jst lekko spiaca i marudzi caly czas prawie. zadzwonil TZ i zapytal sie czemu ona placze. powiedzialam ze pewnie z niewyspania. i dodalam ze nie bede za batdzo reagowac na jej placz. na to on z awantura ze penie ja cos boli a mnie dziecko nie obchodzi. normalnie sie rozlaczylam. za chwile zadzwonil jeszcze raz. powiedzialam mu ze po dwoch latach zajmowania sie Wiktoria potrafie rozpoznac iedy placze na bol a kiedy bo ma taki humor. Haniu KRA KRA KRA. trzymamy z Wiktoria kciuki
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#5805 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro czasami się zastanawiam, czy faceci wogóle myślą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5806 |
Zadomowienie
|
...
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5807 |
Zakorzenienie
|
Kostko, ale Natalka się zmienia w coraz śliczniejszą dziewczynkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5808 |
Wtajemniczenie
|
wiecie ogladam na tvn style taki zagraniczny program. polegaon na tym ze najpierw maz a potem zona przez dwa tygodnie zajmuja sie dziecmi. tyle ze tam jest tak ze oboje pracuja, mniejszy kontakt z dziecmi i chca sprawdzic czy nie lepiej by bylo gdyby ktores zrezygnowalo z pracy wogole lub zmniejszylo etat. najczesciej jest tak ze gdy domem zajmuje sie facet to balagan, obiad byle co. najbardziej smiac mi sie chcialo jak jeden ojciec zostawil synow na podworku i poszedl robic obiad. tak sie biedactwo zajelo tymobiadem ze jeden syn mu gdzies zniknal a on przez kilka godzin nie wiedzial o tym. dopiero zona wrocila z pracy i poszla malego szukac. a TZ na to ze przeciez nic takiego sie nie stalo.
moim staram sie nie przejmowac, ale zastanawiam sie o co taki zly jest jak zostanie z Wiki na kilka godzin sam. podejrzewam ze gdybym ja posza do pracy a on zostal z Wiki w domu to nie dosc ze praca na mnie by czekala to jeszcze ugotowanie obiadu, posprzatanie, pranie i prasowanie i cala reszta.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#5809 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro ja jak wyjde na chwilę do sklepu i wracam to pytam i co Matuś był grzeczny? "Tak oczywiście mój synek zawsze jest grzeczny", ale tylko zdejme kurtke i położe siatki to zaraz mi małego daje na ręce i mówi "zobacz mamusia już przyszła idź szybciuko do niej"
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5810 |
Zadomowienie
|
Mój Tż mówi, że chętnie będzie opiekował się małym i ja spokojnie mogę iść do pracy. A on, cfaniaczek. by się zwolnił
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#5811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super Ch_ago że tż tak Ci pomaga i chętnie z dzieckiem spędza czas ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5812 |
Zakorzenienie
|
boze baby kompletnie nie mam czasu czytac ani pisac
![]() ![]() ![]() płatku Mati bardzo sie zmienia - śliczny chłopczyk, piekne ma włoski i oczy a jak apetyt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5813 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja np zaczęłam oszczędzać na pewnych rzeczach aby mój zrezygnował z niektórych klientów... Meme gdzie jesteś???
![]() |
#5814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiulko super wiadomość ![]() ![]() ![]() Ciekawe gdzie się podziala nasza ciężarna, że dzisiaj jeszcze nic nie napisała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joasiu ja nie znam się na informatyce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja nie mam na czym oszczędzać bo nie mamy swojego mieszkania więc tu za dużo nie kupuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5816 |
Zadomowienie
|
No właśnie praca w określonych godzinach to byłby ideał i nie powiem bo mój tż taką właśnie ma od 8 do 16 a kolejny tydzień od 9 do 17. Wprawdzie wraca z poślizgiem, czasem godzinnym, ale to i tak nic wielkiego. Niestety płaca - szkoda gadać. Na szczęście ja staram się oszczędzać i starcza nam na opłaty i życie ale już nic do mieszkania kupić nie możemy
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#5817 |
Zakorzenienie
|
Ch_ago pracowałaś przed ciążą w tej pracy? Zwolniłaś się czy jesteś na wychowawczym? Super miałaś godziny
![]() ![]() ![]() Odnośnie firmy mojego tż to myśle, że tak jak u /Ciebie Joasiu jak się rozkręci to bedzie mniej tej roboty, zreszta ma zatrudnionego chłopaka, który tez mu dużo pomaga, sęk w tym że on do 16.20 pracuje w firmie której jest zatrudniony już od 6 lat i szkoda by mu było odchodzić ma darmowe szkolenia, pokazy itd. Jak żył Piotr i wszystko było na niego to mój tż miał mniej roboty bo dzielili ją na dwóch, ale wyszło jak wyszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5818 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki za kciuki ZDAŁAM
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Póżniej zajrzę idę na szampana. |
![]() ![]() |
![]() |
#5819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje Haniu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5820 |
Zadomowienie
|
Haniu -- gratulacje, brawo
![]() ![]() Płatku -- w tamtej firmie pracowałam przed ciążą, niestety miałam umowę na czas określony i przepisowo przedłużyła mi się ona do dnia porodu i tyle. Teraz jestem na zasiłku. Narazie nie szukam pracy, no chyba że sama do mnie przyjdzie ale to raczej nie realne. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.