|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5821 |
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Dla mnie po operacji zbawieniem było położyć się na boku
![]() ![]() ![]()
#5822 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
Obawiam się, że nie dostaniesz tu listy nazwisk ![]() Nie obędzie się bez konsultacji. Musisz mieć zarys tego co chcesz- a więc musisz określić czego oczekujesz. No a potem wybrać lekarza do swoich oczekiwań. Bo jeśli chcesz np. spore piersi są lekarze których od razu możesz skreślić ze swojej listy. Podobnie odwrotnie- jeśli chcesz małe piersi od razu wiadomo do kogo nie jechać ![]() Więc zacznijmy od oczekiwań, od Twojej wyjściówki i wymiarów. Ważny też jest budżet jakim dysponujesz oraz możliwość dojazdu do lekarza - jeśli wiesz, że po operacji nie będziesz mogła w razie komplikacji jechać 500 km żeby pokazać się dr. od razu zawęź krąg poszukiwań do gabinetów które są blisko. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5823 |
Zadomowienie
|
MyaDiva-hej mozesz mi napisac na priva u kogo robilas swoje piersiatka
nio wlasnie a ktora moze sie wypowiedziec z majacych piersi ktory lekarz preferuje pelne ksztalty duz a ktorzy male i czy ktos slyszal kiedys o klinice w swarzedzi ko...lasinki
#5824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak przy okazji iloona79 czy Tvn dostał naszą opinię którą podpisywałyśmy jakiś czas temu na temat ich mądrych programów? nie obiło mi się o oczy że pisałaś coś na ten temat a właśnie mi się przypomniało. Inicjatywa była fajna- tyle dobrego robicie dla wątku więc mam nadzieję że o to zadbałaś ![]()
![]() |
#5825 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Kurczę-szkoda,że to było dziś-ja generalnie nie oglądam takich programów,ale ten odcinek widzę, że był jakiś wyjątkowy ![]() No a teraz czas na Sekrety Chirurgii!!
![]() |
#5826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu skrobnę szybko że znam tą klinikę, śmiało można polecić. Zaraz podeślę Ci namiarki na pacjentki które tam robiły. Hihi a Ty jakie chcesz piersi ![]() ![]() ![]() ![]() Odnośnie prywatnych odpowiedzi dodam jeszcze że ostatnio dzieją się bardzo dziwne rzeczy i powiem to głośno i jasno- na cześć privów boję się po prostu odpowiadać. Tym które nie wiedzą wytłumaczę - zdarzyło się już, że moje prywatne wiadomości były skrzętnie zbierane przez pewien "fan-club" jednego z lekarzy i wykorzystane przeciwko mnie jako asy z rękawa ![]()
![]() |
#5827 |
Raczkowanie
|
Iloonko dziekuje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5828 |
Zadomowienie
|
MyaDiva-hmm odnosnie rozmiaru mam obecnie 75b chcialabym ladny romiar pelne piersi
co do lekarza to na razie jestem na etapie poszukiwania tego idealu wole jeszcze wybrac sie jeszcze do dwoch i wtedy podjac decyzje odleglosc nie stanowi dla mnie barjery wazne zeby byl dobry w tym co robi bo to jest inwestycja na lata ![]() bylam na pierwszej konsultacji u Dr.ktory byl uczniem Dr.A Sankow...dalej nie bede konczyc kazdy zna ta historie MyaDiva ten dr jakso nie wzbudzil mojego zaufania
żelusie od M.W 27 sierpien 2014 ![]() KOREKTA NOSA Edytowane przez madlen666 Czas edycji: 2013-04-05 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#5829 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedna osoba która dostała 400 pod gruczoł, do tego przez cięcie otoczkowe. Niestety nic dobrego z tego nie wyszło bo piersi po kilu msc były przy pępku - nie napisze co się stało z bliznami które były w centralnym miejscu nacisku implantu ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5830 |
Raczkowanie
|
Ooo...chwilke tylko mnie nie było na forum a tu tyle ciekawostek
![]() Właściwie, patrzac na zegarek to mogłabym powiedzieć Dzien dobry ![]() Dzisiaj moje piersi przeszły prawdziwa próbę. 8 h w pracy, 3 h na spotkaniu, 4 h na zakupach. Caly czas na obcasach, a mam wrazenie, ze to je jeszcze badziej pobudza. Wróciłam mega zmęczona. Ale zdjelam pancerz i wszystko przeszło od ręki. W podziękowaniu za dobre zachowanie strzelilam im nawet kilka nowych fotek. A niech maja, maluchy ![]() Najważniejsze, ze zaczynaja coraz lepiej funkcjonować. Miłego, słonecznego i spokojnego weekendu ![]()
#5831 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyni. Nie nadrobie dzis tego co napisalyscie jak mnie nie bylo. Ale mam pytanue od dwoch dni bardzo boli mnie prawa piers . Bol od strony pachy. Nie mialam zsadnego urazu mechsnicznego, ale w srode wieczorem popracowalam troche tzn odkurzanie zmywanie podłóg (ja mam sporo do zmywania). Nie wiem czy to od tego, czy zaczybnaja mi sie jakies komplikacja pooperacyjne, a moze nadwyrezenie miesnia, ktory minie. Czy ktoras z Was tak miala.
![]() ![]()
![]() |
#5832 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja swoj tak nadwyrezylam, ze bolal mnie dwa tygodnie. Ale to wszystko w granicach normy. Jak mówi moj dr: jak sadze nie ma powodu do niepokoju. Bedzie dobrze ![]() Ps. Moj dr tez za granica. Czyżby ten sam ![]()
12.03.2013 Nagor 370 dr AB ![]() Edytowane przez Pommelo1 Czas edycji: 2013-04-06 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5833 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- cześć dziewczyny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5834 |
Raczkowanie
|
dzien dobry Kobietki w ten sloneczny sobotni dzien
![]() ![]() ![]()
#5835 |
Raczkowanie
|
przyjdzie, przyjdzie na pewno ja ją ściągam myślami
![]() ![]()
![]() |
#5836 | |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#5837 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim
![]() Jest to mój pierwszy post na tym forum i...nie wiem od czego zacząć ![]() Mam 26 lat i mikro biust. Kiedy byłam młodsza prawie wcale o tym nie myślałam, nie zwracałam na to uwagi. Brałam pierwszy lepszy usztywniany stanik w najmniejszym dostępnym rozmiarze i to wszystko. Właściwie w ogóle nie jest mi "potrzebny". W miarę jak dorastałam tzn. po 20-stce zaczełam jakoś inaczej siebie postrzegać. Siebie jako kobietę, a właściwie jako nie kobietę. Trudno mi sie do tego przyznać, ale wydaje mi się, że przz kilka ładnych lat wypierałam to, że nie odpowiada mi rozmiar piersi ( że to płytkie, że są jakie są i już, trzeba zaakceptować, itp.) Nikomu nie mówiłam o tym wprost ( oprócz przyjaciółki, zdarzyło mi się coś przy mamie napomknąć o biuście). Wielokrotnie zastanawiałam się nad operacją lub wizytą u endo-gina, ale w tym drugim przypadku nawet jeżeli mam coś nie tak z estrogenami to przyjmowanie hormonów w tym wieku raczej nic nie da...( i tak zrobię badania żeby zobaczyć czy wszystko ok) Przejdę może do sedna, bo myślę, że wiecie o co mi ogólnie chodzi. Kilka dni temu moja mama zaproponowała mi opłacenie operacji....byłam w szoku. Jak napisałam wyżej, zdarzało mi się sporadycznie coś powiedzieć na temat piersi, że małe, że żadna kobieta w rodzinie nie ma aż takich małych, ale tą wiadomością... nie wiem co myśleć...oczywiscie nie zmusza mnie, powiedziała, że widzi, że mnie to męczy chociaż wydawało mi się, że nie daje tego po sobie poznać, nie aż tak. Trochę godzi we mnie myśl, że rodzice wyszli z taką inicjatywą chociaż wiem, ż oczywiście akceptują mnie w 100%, chodzi mi bardziej o kwestię finansową. Są dosyć zamożni, ale zawsze to nie moje pieniądze. Owszem, myślałam o tym żeby zacząć odkładać na operację, ale dotychczas było to raczej w sferze dalszych planów i nic na pewno, i o tym nigdy jej nie mówiłam. Jestem totalnie zdezorientowana, jest to kusząc propozycja, ale j nie jestem osobą z kategorii "mama ma, mama da". Jeżeli, któraś z Was będzie miała ochotę wypowiedzieć się na temat tego co napisałam to proszę. Czy jeżeli zdecydowałabym się, to nie będzie to trochę..., nieetyczne? Nie wiem jak to określić. |
![]() ![]() |
![]() |
#5838 |
Raczkowanie
|
Cześć Kochane
![]() No patrze patrze:p Nie do Rumi to jechać nie bede bo więcej mi na paliwo wyjdzie niż to warte;p U mnie jest dużo gabinetów maja dobre opinie ale tak chcialam zobaczyc jak usta wychodza bo to roznie bywa xd A i co do wieku,każdy mi to mówi;p jak mialam 16 to mi dawali 21/24 xd a teraz wlasnie czesciej mówią że mniej mam a w sklepie o dowód pytaja jak nigdy nie pytali;p
#5839 |
Raczkowanie
|
witaj na forum littleA
![]() myślę że na początek powinnaś sama sobie odpowiedzieć czy ty chcesz powiększyć piersi bo jeśli ty sama nie jesteś do tego przekonana to chyba nie ma tematu, a jeśli ty chcesz to myślę że nie ma nic złego w tym że rodzice chcą ci pomóc jeśli mają taką możliwość a ty sama nie musisz się nikomu tłumaczyć skąd masz pieniądze na op a rodzice też chyba nie są takimi osobami żeby wszem i wobec ogłaszali że dali córce na op, to takie moje skromne zdanie ![]()
![]() |
#5840 |
Zadomowienie
|
w zwiazku z tym ze duzo czytam wyszperalam w sieci przydatne jesli sie poszukuje sie chirurga plastyka
stronke polskiego towarzysta chirurgi plastycznej tam mozna sobie sprawdzic czy lekarz ma uprawnienia: http://www.ptchprie.pl/
#5841 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny pomocy! Umieramz bolu plecow
![]() ![]()
#5842 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie sprawdziłam, dzięki madlen666 za podpowiedź ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() ![]()
like for like !!! ![]() Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ![]() ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia ![]() ![]() 15,12.09 mentorCPG333-485cc ![]() ![]() Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2013-04-06 o 14:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5843 |
Przyczajenie
|
Jaaaa jaka ulga na tej macie... nie zejde z niej chyba hihi polecam wszystkim naprawde
![]()
#5844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() tez mam 26 lat ,tez wyjsciowka byla zadna z tym ze jestem juz po op ![]() ![]() ![]() buziaki dziewczynki malo pisze ostatnio ![]() musze dzis zerknac na powtorke sekretoe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
LittleA, Twoja historia wypisz wymaluj przypomina mi historę mojej przyjaciólki, która generalnie za młodu nie cieszyła się urodą. Nie dość,że nie miała biustu to jeszcze miała długi i garbaty nos. Bardzo cierpiała z tego i tego nie ukrywała. Z tym,że jej rodzice nie byli jakoś specjalnie zamożni. Nie wiem jak to się stało,ale oni też jej zasponsorowali operację-najpierw nos a potem piersi. Ona była wówczas na ich utrzymaniu-nos chyba jeszcze był na etapie liceum. Możliwe,że musieli się zadłużyć-to było naprawdę dawno bo poźniej, na studiach robiła biust a od tego czasu minęło już 10lat i nie było to tak popularne jak staje się dziś...Wiem,że ją to bardzo uszczęśliwiło i zapewne do dzisiaj jest bardzo wdzięczna swoim rodzicom. Fakt-jest ich jedynym dzieckiem a jej mama miała podejście,ze da swojej córce to,czego sama nie miała-pochodziła z biednej rodziny i sama nie grzeszyła urodą. Patrząc na nich po latach to wszystko się dobrze poukładało i jest ok. Musisz więc najpierw posłuchać swojego wewnętrznego głosu...wiele dziewczyn zapewne zazdrościłoby Ci sytuacji-masz operację podaną na tacy z pełną akceptacją bliskich-żyć,nie umierać,ale niestety najcześciej wtedy dopadają nas wątpliwości,bo jeśli mamy możliwość coś zrobić to się wahamy,a jeśli zabrać nam takie możliwości to odrazu jesteśmy gotowi na wszystko...
![]() |
#5846 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie kobietki
![]() ciezko mi wszystko przeczytac bo bylam nieobecna kilka dni bo najpierw moje zdrowie a pozniej dzieciaki dopadla grypa jelitowa ![]() ![]() a wiec w skrocie jutro mialam miec konsultacje ale wczoraj dostalam telefon ,ze doktor przyjezdza dzisaj i zmienili date ![]() ![]() moje serducho jest zdrowe i w poniedzialek mam miec zrobione usg wysilkowe pierwszy raz ale powiedzieli,ze jest ok ![]() dodatkowe skurcze sa przyczyna niestety bardzo silnej nerwicy,na chwile obecna dostalam tylko ziolowe ale dosc mocne leki uspokajajace i rozluzniajace 15 czyli w nastepny poniedzialek ide na nastepna wizyte i juz bede miala wyznaczona date opearcaji ale juz wstepnie wiem ,ze bedzie to polowa maja ![]() wogole mialam konsultacje ze szkotem ,takim prawdziwym starszym facetem i mimo,ze z angielskim nie mam za duzo problemow to z tym facetem ciezko bylo mi sie dogadac a wiec 15 przyjedzie na konsultacjie z polskim anastezjologiem ![]() wymierzyl mi piersi,obrysowal obmalowal,wydusil z kazdej strony i powiedzial,ze rozmiar jaki mi wyjdzie do bedzie miseczka D lub E ![]() i mam lekkie obawy bo boje sie ,ze beda karykaturalnie duze ... na pewno bede miala okragle implanty,nie gladkie tylko chropowate ( o ile dobrze zrozumialam ![]() ![]() na chwile obecna jestem mega zadowolona ![]() chcialam tylko zapytac czy Wy tez na 2 tygodnie przed operacja musialyscie przestac zazywac wszystkie tabletki nawet przeciwbolowe a zaczac lykac witamine c 2x dziennie ? bo ja juz recepte dostalam na witamine c ? lece z wrazenia jakiego kawulca sie napic ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() ja jako mama ![]() ![]() ![]() ![]() jesli tylko sama tego chcesz i pragniesz to dlaczego nie ,to sa Twoii rodzice ktorzy jak piszesz maja pieniazki a jesli tylko kiedys zechcesz to bedziesz mogla po prostu splacic im swoje cycusz\ki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5847 |
Raczkowanie
|
takaja super bardzo się cieszę że wszystko się ułożyło i możesz mieć op
![]()
![]() |
#5848 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi
![]() Muszę to na spokojnie przemyśleć- nikt mi nie każe już zaraz szukać lekarza. Tak jak pisałam, myślałam wcześniej o op., przeglądałam strony chirurgów itp., czuję, że nie jestem w pełni kobietą ( chociaż wiem, że cycy nie definiują kobiecości i nie są jej wyznacznikiem ![]() Dziękuję Wam jeszcze raz - teraz mogę troszkę w innym świetle spojrzeć na tą jakby nie było dla mnie szokującą propozycję ![]() Cały dzień myślę o moich kropkach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uwierz mi, mamusie widzą więcej, niż córeczkom się wydaje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.