|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5851 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Nie no Shem,ciacho wyglada na pyszne. teraz to ja naprawde musze do ciebie wpasc,taki ze mnie ciasteczkowy potwor.
Ja sobe gotuje brokuly,bo jestem 3 dzien na diecie,jeszcze 10 dni i wskakuje na nastepna,oczywiscie jak dam rade z ta. Nie cierpliwicie sie juz,co . Brzuchatki. Juz tak byscie chcialy poprzytulac te swoje bobaski a tu trzeba czekac.
#5852 |
Zakorzenienie
|
Ja tam poprzytulać to bym nie chciała... ja myslę tylko o tym żeby ten brutal ze mnie wylazł i żeby mnie nie kopał po narządach.
![]() ![]() Tak jak napisałam... ja sie nastawiłam na cesarkę i jakiś czas temu strach mnie obleciał co będzie jak zaczne rodzic naturalnie. Teraz juz mam tak dosć tej ciazy i tych kopniaków, wrzynania sie w szyjkę, rozpychania mi skóry itd. że mogłabym urodzic w szczerym polu, gdziekolwiek... byle by tylko wylazl ten drań jeden! ![]() Niech go ktos zabierze no! ![]()
#5853 |
Zakorzenienie
|
Mamusie :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oczekujące : Mysz ka – 05.06.2007 - chłopak - Oskar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5854 | |
Zakorzenienie
|
![]()
a ja wczoraj plywalam w jeziorku było bosko
![]() jestem 32 tygodniu i odliczam je strasznie byle do 36, bo gin powiedział ze juz wtedy w miarę bezpieczne jakby mała chciała wyłazić przez te skurcze... mam wrażenie ze jej teraz już strasznie ciasno, bo wierci sie x razy bardziej niż np 2 tygodnie temu ... Cytat:
![]() mam ok 9-10 na + ale jem znów mniej i mam "jazdę" znów na przetwory mleczne ![]() Piękne te Wasze dzieciaczki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5855 |
Raczkowanie
|
Witajcie cioteczki!
Ja się już nawet trochę uspokoiłam. Ja się generalnie nie boję naturalnego porodu, wiem, że dam radę urodzic tego Pudzianka małego. Ale chodzi o nastawienie psychiczne i pozostawienie mnie teraz w sytuacji nijakiej generalnie. I przestańcie mnie straszyć ![]() ![]() ![]() W przyszłym tygodniu spotkam się z ginekologiem na oddziale i będę już wiedziała co i jak. Wspominał coś o próbie naturalnego porodu... Ciekawe co to takiego...Takie próbuję - robię??? Dziś po raz pierwszy w ciązy spuchły mi stopy ...buuuu.......
![]() |
#5856 |
Zakorzenienie
|
cz.mamba ja sie boje, ze tez bede miec takiego Pudziana
![]() nie chce ![]() ![]() ![]() Czkawki ma po 2 czy 3 razy dziennie i jak zaczyna ta symfonię to mnie szlag bierze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5857 |
Konto usunięte
|
mamba, ten ordynator to ma chyba nie równo pod sufitem, palant jeden.
![]() ![]() Wróciłam z zakupów, wymęczona, obładowana i uboższa o ponad 300zł. ![]() Kupiłyście krem ochronny z filtrami przeciwsłonecznymi? Jaki? Bo one w większości sa dozwolone dla dzieci od któregos miesiąca życia. Jedynie z NIVEI jest od chwili narodzin, ale taka mała tubka, 30ml bodajze kosztuje prawie 30zł. No i w sumie to nie wiem, czy potrzebny taki krem czy nie? Niby się dziecka na słońce nie wystawia, jak jest w wózku to osłonięty od promieni słonecznych, co nie? Więc potrzebny taki krem czy nie? I czy to prawda, że nasza skóra po porodzie też jest dużo wrażliwsza na działanie słońca? Jedna znajoma mi tak mówiła, że jakieś plamy nawet mogą się porobić i należy używać balsamów z wysokim filtrrem. ![]() Porobiłam fotki, potem je obrobie i wstawię na brzuszkowy, bo już Wam dawno brzuchoa nie pokazywałam. ![]() Shem, ja też nieraz mam takie myśli, nieraz mnie potworna złość bierze, żeby to już sie skończyło, żeby Mały już wylazł wreszcie z tego brzucha i przestał mnie męczyć. I dobrze , że takie myśli są, dzięki nim nie myślę o porodzie, i jakoś wcale się go nie boję. Tak jak piszę Bling, chciałabym już tylko móc przytulić Maksymilianka. Zmykam zerknąć na odchowalnie, moż etam jest więcej fotek... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5858 |
Zadomowienie
|
Jesteśmy w domu
![]()
#5859 |
Zakorzenienie
|
Kasiu! Witamy Cie znowu w naszym watku! Pisz koniecznie jak tam synek... Macie juz imię? Bo w tabelce nie ma nic a nic.
![]() ![]()
#5860 |
Konto usunięte
|
Serdecznie witamy spowrotem kasiu !!!
![]() Też jestem ciekawa jakie imię wybraliście dla Maleństwa? Kobietki, czy Wy też macie przez większość dnia twardy brzuch? Czy to Młody tak sie pręży prawie non stop? Oprócz tego, że w pewnych miejscach czuje wyraźniej jakieś jego kończyny, to cały brzuch jest taki napięty, jakby zaraz miał eksplodować, jakby już za mało miejsca Młody miał w środku. I tak przez cały dzień. No i takie mrowienia w kroku od środka tak kilka razy w ciągu dnia? To też normalne? |
![]() ![]() |
![]() |
#5861 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę, ze to normalne, bo ja tez tak mam. Większosć dnia jest twardy, a szczególnie twardnieje gdy wstaję, bo gdy siedzę to jakos mi najlepiej. Na dodatek mały sie mocno wierci i czasami aż mi dech zapiera. Te mrowienia w kroku tez czuję. To tak jakby Oskar pukał mi głową o szyjkę macicy i próbował sie wpasować. Nie wspomnę juz o tym, że mi sie biodra powiększyły o 10 cm w obcwodzie (zapewne nie tylko od tłuszczu, ale też od poszerzenia sie kości miednicy). Mam wrażenie, że mu jest strasznie niewygodnie w srodku i on ciagle walczy o przestrzeń napinając moje ciało do granic możliwosci.
![]()
#5862 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj w nocy poszlalam.. faktycznie ulozylam sie do lozeczka jak przystalo o 23ciej.. no i TZ usnal a ja leze i leze.. stopy mnie swedza jak cholera..
a wlasnie od przedwczoraj moje stopy przybraly rozmiary monstrualne.. pierwszy raz w zyciu sa takie wiec je obserwuje dokladnie i az sie dziwie ze az tak mozna spuchnac ![]() ![]() ale wracajac do wczorajszej nocy to powiercilam sie z godzine stwierdzilam ze skoro nie ma spania i tak to zrobie cos pozytecznego.. puscilam dwa prania i wyprasowalam wszystko z dwoch tygodni.. (oplacilo sie chyba bo podobno w nocy prad tanszy ![]() TZ byl w szoku rano jak otworzyl szuflade i mial czyste skarpetki i bokserki (a juz prawie pusta szuflada byla ![]() ![]() a i juz drugi dzien skrecam kuchnie.. przywiezli nam wczoraj a ja skrecam.. nie jest to trudne a napewno nie zamierzam placic 500zl za montaz.. wole t kase przeznaczyc na cos dla mlodego.. TZ w koncu skonczyl klasc kafelki w lazience.. jutro tylko fugi i podlaczenie wszystkiego ![]() ![]()
#5863 |
Konto usunięte
|
Chyba rzeczywiście tym naszym urwisom ciasno już w brzuszkach.
![]() kropka, ale Ty bidula jesteś... ![]() Jutro jedziemy do IKEI, przejrzałam katalog od deski do deski, pozaznaczałam wszystkie inrteresujące mnie przedmioty, w większości nie dla dzidzi, tylko tak dla domu wogóle, podliczyłam ceny i.... ![]() ![]() Teraz ide spac, bo jak dla mnie to najwygodniejsza pozycja to lezenie na lewym boczku. Chodzenie tez jest OK, tylko nogi bola, najgorzej natomiast jak siedzę, cały brzuch mnie boli, i kregosłup, wtedy też Mały najwięcej się wierci, i wypycha mi wszystkie narządy na wszystkie strony świata. Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#5864 |
Raczkowanie
|
witajcie
![]() my tez na razie sie dzielnie trzymamy 2 w 1 ![]() dziewczyny ja nie chce Was straszyc ale u mnie to twardnienie brzuszka spowodowalo rozwarcie na 2 cm w 34 tyg ![]() kurcze coraz wiecej mamus u nas na watku, ale fajnie ja jestem 7 w kolejce ![]() wiecei wczoraj moj TZ wrocil po 4.. zalatwil wszystko, oddal prace i bedzie sie bronil we srode... i wieceie on mi zakomunikowal ze we srode robi impreze dla znajomych, bo sie przeciez porzegnac musi z nimi i inne takie. przewylam caly wieczor a teraz po nocy to ja nawet nie wiem co o tym myslec.. kurde ten facet to chyba niedorosly jest.. ja leze drugi tydzien, wcale to do przyjemnych nie nalezy, moge urodzic w kazdej chwili a on nawet sie nie poczuwa dio szybkiego powrotu bo bedzie znajomych zegnal... tak mi wczoraj bylo smutno... jak urodze to nawet mu nie zadzwonie....ciekawe kto bedzie ze mna mama????... moje cale zycie musi byc podporzadkowane dziecku a on sie zegnac kurde bedzie, rece opadaja... ale ja bede miec obrone w pazdzierniku, i jak ja wyrusze na podboj miasta to przez 4 dni nie wroce...ciekawe jak on sie bedzie czul jak bedzie musial jeszcze dziecko ogranac i kogos do opieki zoorganizowac...bleee...z now mi jest smutno... pewnie nic sie nie zmieni, bo impreze zrobi wroci dopiero we czwartek i bedzie jak do rany przyłóż... musialam sie wyżalic... miłego dnia kobietki
#5865 |
Raczkowanie
|
mialo byc po 4 dniach a nie po 4h
![]()
![]() |
#5866 |
Zakorzenienie
|
oj madziu
![]() zloz TZ zyczenia z okazji dnia ojca ![]() ps. ja to bym chyba ze zlosci na cos takiego specjalnie mu na tej imprezie zaczela rodzic ![]()
#5867 |
Zakorzenienie
|
![]()
No ja przez to "twardnienie" od 29 jestem na lekach ... ale z szyjką mam ok
mała rośnie w fotkowini jesteśmy razem ujęte ![]() ![]() miłego dnia mamusie
![]() |
#5868 |
Zakorzenienie
|
A ja przyznam szczerze, że mojego wysyłam na piwko czasami żeby z domu wyszedł i cieszę się jak gdzies idzie póki jeszcze może.
![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz jedziemy do przychodni i oddam do badania krew i mocz, bo nie zrobiłam tego wczoraj i na dzisiejszym badaniu u ginka nie będę mieć wyników. No ale trudno. Odbiorę je w poniedziałek i umówię się, że jeśli będą złe to zadzwonię do niego i tyle. O 12 mam wizytę... ciekawe czy w końcu ustalimy termin cesarki... ![]() A dzisiaj w nocy mieliśmy pod oknem niezłą akcję. Jakieś łysolowoe towarzycho w dresach się pobiło, tzn. jakis koleś dostał napadu szału i rzucił sie na innego i wyzywał jakąś blondi, która z nimi była. Grupa próbowała jakoś zapanować nad nim, ale koleś dostał szału i walił na oślep. Ok. 10 osób było. Szły koszmarne bluzgi na tą dziewczynę, ona krzyczała zeby wezwać policję... W końcu doszło do tego, że ten koleś złapał za jakąś sztachete i tego drugiego walnał w głowę, a tamten upadł i leżał. Potem napastnik jeszcze raz go walnął. Dziewczyna dostała histerii, zaczęła biegać do kolegów błagając o telefon komórkowy i krzyczała żeby dzwonić po pogotowie i policję. A reszta tych ciołów stała jak kołki! Koles ze sztachetą sobie poszedł. Dzwoniliśmy z Łukaszem z komórek pod 112, ale było ciagle zajęte! To nie do pomyślenia! W końcu okazało się, że policja juz jedzie, zaraz potem straż miejska i karetka. Chłopak wstał o własnych siłach, ale twarz miał zakrwawioną na maksa. ![]() ![]() Tak sobie potem leżałam i zastanawiałam się w jakim my cholera świecie zyjemy? Co to za ludzie są? Takie tępaki na maksa! ![]() Strach sie bać normalnie!!!! ![]()
#5869 |
Zakorzenienie
|
my mamy miekka szyjke.. a czasem wydaje mi sie ze mlody cos tam przy niej dlubie tak od drugiej strony
![]() wlasnie bylam na brzuszkowym.. ech musze sie zmobilizowac i zrobic mlodemu kilka zdjec ![]()
#5870 |
Zakorzenienie
|
No... ja już po oddaniu krwi i sików.
![]() ![]()
#5871 |
Raczkowanie
|
dzięki za pocieszenia
![]() ![]() juz mi powoli przechodzi, choc apogeum dostane pewnie we srode jak sie tak impreza bedzie odbywac ![]() a ja sobie ta seryjnie mysle ze fajnie by bylo urodzic jak by TZ nie bylo, nic mu wtedy nie napisze, ani tesciom tez nic... jakos sobie poradzimy, mam juz 2cm wiec do 10 moze łatwo pojdzie, a jak nie to i tak dam rade ![]() ![]() juz przestaje marudzic ![]() moja siostra to by str chciala zebym urodzila przed 30 czerwca bo ona na 10 tyg wyjezdza i nie moze sobie przebaczyc ze malucha nie zobaczy szybko ![]()
#5872 |
Zakorzenienie
|
No żesz ja pierdzielę! Akurat jak miałam wychodzic to sie rozpętała burza, że ledwo co widać! A na dodatek jak chciałam zamknac szybę w loggi to mi ta szyba wypadła z szyn i ledwo ją dźwignełam żeby położyć ją na podłodze! Teraz nie mamy jednej szyby w loggi i troche przemókł fotel, na szczęście nie jakoś strasznie. Czekam teraz na TŻ, bo właśnie wraca z moim ojcem z warsztatu i mają jakieś 15 minut by zdążyć. Jeśli przyjadą najpóźniej o 11:55 i pojedziemy samochodem to zdążę na 12 do lekarza, ale jak nie to chyba sie zabiję normalnie! Nie mogę nie iść na ta wizytę!
![]()
#5873 |
Zakorzenienie
|
Shem, to rzeczywiscie mialas niezle "widowisko" pod oknem.
![]() Ja czasem ludzi nie rozumiem. Ostatnio bylam swiadkiem jak kierowca autobusu potracil strasza pania na pasach, ktora przechodzila na zielonym swietle! Przystanal, zapytal sie czy ok, a pozniej zaczal sie rzucac do niej, ze nib przechodzila na czerwonym. Jakas paranoja! Wzial te kobiete do autobusu (autobus przegubowy, godziny szczytu, wiec ludzi tlum) i podjechal kawalek by sie zatrzymac i wypuscil ludzi. Oczywiscie WSZYSCY, co do jednego wyszli. NAwet Ci co byli swiadkami. Dobrze, ze chociaz ja zostalam i poczekalam na policje by opwiedziec jak bylo na prawde. ![]() I co my sie mamy dziwic, ze w TV ciagle sie mowi, ze rodzice maltretuja dzieci a sasiedzi tego nie slysza? Wkurza mnie ta "nasza polska" znieczulica! ![]()
#5874 |
Zakorzenienie
|
Ja przyznam, że tez nie rozumiem jak można sie tak zachowywać. I w ogóle martwi mnie, że mój syn mógłby sie zacząc zadawac z takimi ludźmi. Przeraża mnie to! Mam nadzieję, że uda nam sie go wychować na normalnego chłopaka.
![]() A mi sie udało dotrzec punkt 12 na wizytę, bo Łukasz przyjechał w ostatniej chwili i mnie podwiózł. Jak na złość, gdy juz wyszłam od lekarza to pogoda była piekna i słoneczna. Najadłam sie strachu, że nie zdążę... No i znam termin cc! A będzie to... 11 lipca! ![]() ![]() Następna wizyte mam miec za tydzień, zobaczymy jak tam leczenie grzybka... no i jeszcze mam zrobic na początku lipca test na krzepnięcie krwi. Co za ulga! Nareszcie wiadomo cos wiecej. ![]()
#5875 |
Zadomowienie
|
Powtarzam posta z odchowalni, zrozumiecie jak urodzicie
![]() Witam, nie mam czasu na nic, bo mały ciągle wisi u cyca. Teraz to jest moje trzecie podejście do kompa. A więc nasze cudo urodziło się ![]() W chwili obecnej czujemy się super, gdyby tylko jeszcze tych szwów nie było ![]() Wklejam kilka fotek, więcej innym razem. Te ze mną i z mężem to zaraz po porodzie ![]()
Edytowane przez kasia_mw Czas edycji: 2007-06-24 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#5876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam i wszystkiego dobrego ci zycze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5877 |
Zakorzenienie
|
Kasia, chopak cudo
![]() ![]() ![]() ![]() A tak ogolnie to mam do was prosbe dziewczyny, byscie nie wklejaly rozneglizowanych zdjec dzieci, gdyz takie wlasnie fora przegladaja pedofile i potrafia z takich wlasnie fotek robic uzytek dla wlasnych celow ![]()
![]() |
#5878 |
Konto usunięte
|
Wróciłam z zakupów... padam z nóg, i brzuch mnie boli z prawej strony, co chwilkę mam tak jakby mnie ktoś od środka ściskał.
![]() Ale już mam wszystko, co chciałam. ![]() Jeszcze na początku tygodnia przywiozą mi nową szafkę na buty, to zrobie generalne sprzątanie we wszystkich szafach, potem pranie i już tylko czekanie, czekanie, czekanie. Shem, takie przykre zachowania neistety maja miejsce, i to zbyt często. Ja zawsze mówiłam TŻ , że nie sztuką jest urodzic dziecko, największa odpowiedzialnośc to wychować je na przyzwoitego człowieka, czego strasznie sie boję. Ale ślieczne fotki kasiu. Mały przystojniak fotogeniczny, a mamusia jaka szczęśliwa, i to tuż po porodzie? Przeciez po Tobie kobieto wcale zmęczenia nie widać. Buziaki dla całej rodzinki. ![]() Ide troszke poleżeć, bo na siedząco to jeszcze gorzej mi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5879 |
Zadomowienie
|
Kasia - ślicznego macie synka
![]() Lea - mnie też czasem boli i twardnieje brzuch z prawej strony, ostatnio nawet coraz częściej, ale już odkryłam czemu - otóż ten maluch wciska mi się w prawy bok, nawet jak leżę na lewym boku ... ![]() Shem - jejku, zostało Ci już tylko 2 tygodnie ![]() Madzia - a może Twój TŻ przygotowuje się już do tego że później nie będzie mógł już tak imprezować i stąd ten pomysł z imprezką?? ![]() Kurde jak ja bym chciała choć o 2 tyg przyspieszyć poród... Już mi strasznie ciężko. Nawet w wannie nie bardzo jest jak się popluskać... Chciałabym sobie zrobić porządny pedicure, porządną depilację i poczuć się trochę bardziej kobieco ...
#5880 |
Zadomowienie
|
Diękuję dziewczyny. Co do tego, że tak ładnie wyglądałam to nie wiem
![]() Jaga_2001 masz zupełna reację, nie pomyślałam. Więc mam prośbę, żebyś jeśli możesz usunęła to zdjęcie z forum tutejszego oraz na Poczekalni z wątku Mam czerwiec-lipiec-sierpień 2007. Dzięki z góry.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.