![]() |
#5941 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
witam.
Platku moze i to dobrze by bylo miec laptopa ale tak na prawde to nie stac nas na taki wydatek. tego poprzedniego sprzedalismy w piatek wieczorem. w sobote nie wypalil zakup. ja sama nie chcialam isc bo kupie jeszcze nie taki, a TZ wrocil przedwczoraj wieczorem wiec wczoraj poszlismy i kuplismy nowy. niedlugo walentynki ale TZ zapowiedzial ze kupi mi pile dokladnie tak PIŁĘ do ciecia drzewa. mamy kominek i belki drzewa w piwnicy ale sa za dlugie zeby je wsadzic do kominka. TZ tnie tyle ile mi bedzie potrzebne ne tydzien. ale kiedy jesr zimno to ja pale przez prawie caly dzien. wiec stwierdzil ze kupi mi pile i bede sobie sama ciac. ja tylko sobie zarzyczylam rozowa. takiej na pewno nie znajdzie. co do pracy TZta to juz Warszawke skonczyli, teraz juz robia na miejscu. skonczyla sie laba dla mnie i dlugie przesiadywanie na kawce i plotach. teraz juz czas gotowac obiadki i nie plumkac jak za wzesnie przyjdzie, a z tego co widze to nienormowany czas pracy co sie rowna ze czasem przyjdzie pozniej a czasem przyjdzie wczesnie. Daria trzymaj sie kobietko. skoro tak postepuje twoj TZ to tylko potwierdza sie teoria ze faceci nie mysla glowa. Meme jak sie czujesz dzisiaj kobietko?? babelkowa nie dokucza no i jak druga pocieszka?? wiecie ze w tesco so po 29 zł body 7 sztuk. biala bawelna ale na przodzie maja rozne obrazki, np. glowki zwierzaczkow. mnie juz kaski nie starczylo wiec wzielam tylko bluzki z dlugim rekawkiem w trzypaku z cheeroke. wogole z cheeroke maja teraz dostawy nowej kolekcji i takie slodkie rzeczy sa dla dzieci. a dla chlopcow to juz wogole takie zestawy spodnie z bluzeczkami i sweterkami.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#5942 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro body z długim czy krótkim rękawem i po ile te bluzeczki
![]() Ja nie cierpie pisać na laptopie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5943 |
Wtajemniczenie
|
Platku te body byly z krotkim rekawkiem pakowane po 7 sztuk. a co do bluzeczek to w trzypakach byly raczej dziewczece ja zaplacilam 25 zł za niebieska w groszki, ecri z kwiatkami i rozowaz krolikiem. co do chlopiecych zestawow to duzo tego wisialo. np. spodnie z bluzeczka z krotkim rekawkiem i sweterkiem w jednej kolorystyce ( bardzo slodkie) za jesli dobrze pamietam 49 zł wiec mysle ze sie oplaca. duzo takich zestawowo roznych bylo.
mam do was pytanko. czy ktoras z was dostala promocyjna ksiazeczke Nestle. chodzi ze zbiera sie kody Z produktow Nestle i potem mozna e zamieniac na nagrody gwarantowane. w tamtym roku zdobylam dla Wiki torbe do wozka. w tym roku juz zebralam troszku tych kodow. dowiedzialam sie na infolinii ze promocja startuje 15 lutego ale ksiazeczki sa wysylane tylko do dzieci ktore maja do 1 roczku. wiecej informacji bedzie podobno na stronie interntowej, ale na razie cisza. Platku co do laptopa to wole go niz stacjonarny. zajmujemy jeden pokoj wiec miejsca jak na lekarstwo a wiadomo laptopa mozna zlozyc i spokoj. a takiej paczki to juz nie
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#5944 |
Zadomowienie
|
tiaro, powiem ci ,ze czytajac o tym jak myjesz się przy otwtrych drzwiach, to jakbym widział siebie....normalnie na głowę dałam sobie wleźć! A nie daj Boze zamknę drzwi! Ryk i pisk, bo nie widać mamusi! Normlanie Fifek jakby mógł, to chyba by sie przypiął do mojej nogi łańcuchem...ale i tak humor mam dzis lepsiejszy...pogoda kijowa to mi sie humor poprawia...dziwna dziwnosć ze mnie!
Co do tego usg bioderek, to nam chirurg kazał pzryjsć, jak dziecko zacznie samo chodzić. No to sie zapisalismy...a czemu tego nei wiem, może dlatego ,ze u Fifka długo nei było tych całych jader kostnienia? No a ja od dziś odliczam - zostało mi 3 mies. do terminu...byle nie dłuzej....
#5945 |
Wtajemniczenie
|
Meme taka juz nasza rola mamus ze dzieci sa przyzwyczajone do ciaglej obecnosci mam. Wiki chodzi za mna prawie krok w krok przez caly tydzien. jak TZ wracal na weekend to wystarczylo ze zamknelam drzwi za soba a juz byl placz. i szczerze wam powiem ze niby pasi to mojemu malzowi ale z drugiej strony widze czasem jak go troszku to zlosci. wystarczy ze siade na fotelu Wiki czmyk czmyk do mnie na kolanka. albo sprzata ze mna i tylko patrzy zebym na chwile zostawila plyn w spryskiwaczu lub mleczko. no i chodzi ze sciereczka i powtarza za mna, sciera ekran telewizora i wyciera stol. no i wystarczy ze powiem ze robimy buuu buuu i otwiera szafe i wyciaga odkurzacz. nie wyobrazam sobie pojscia dop pracy. a juz we wrzesniu musze cos znalesc. sama przyznam ze strasznie jestem zwiazana z Wiktoria, wiedzialam i czytalam o tej specyficznej wiezi ale nie przypuszczalam ze jest ona tak mocna i emocjonalna.
Meme co do twoich nastrojow to wiez mi ze to normalne w twoim stanie. najwazniejsze ze z wami wszystko ok. tojest najwazniejsze.
![]() ![]() |
![]() |
#5946 |
Zakorzenienie
|
Hm...ja nawet jak idę do kibelka siusiu to nie mogę zamknąć drzwi
![]() ![]() ![]() Tiaaro sama chcesz iść do pracy czy tż Cię wygania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5947 |
Zadomowienie
|
Tiaro, jakbym widziała sytuacje u nas w domu, Płatku - to samo! Rafał tez ma doła, ze Filip go nie kocha itp. bo jak chce sie z nim pobawiac, albo po porstu uwolnic mnie od Niego, to Fifek dostaje szału i wyrywa sie jakby mu ojciec nie wiadomo co robił...ja go jakos pocieszam ,ale widzę, ze mu przykro.
Co do pracy to ja mam nadzieję, ze uda mi się we wrześniu z tymi 2 godzinami w szkole jezyk. muszę wyjść z domu, ale z drugiej stronym wiem, ze całe 8h poza domem to też nie dla mnie - spróbowałam i wiem - to nie dla mnie jako matki, a tym bardziej z dwójka dzieci.
![]() |
#5948 |
Wtajemniczenie
|
powiem ze z jednej strony chodzi o to ze odpadnie nam wychowawczy jakby ie bylo 450 zł po drugie TZ troszku mnie wygania a po trzecie wiem ze to niezbedne zebym nie zeswirowala. kocham Wiki ale jeszcze dwa lata 24 godziny na dobe z nia to cos czuej ze zejde do jej poziomu. wiem ze tak tylko teraz mi sie wydaje bo Wiki jeszcze nalezy do dzieci ktore lubia na raczki i poprzytulac sie i jeszcze nie rozumie wielu spraw a pozniej juz bedzie lepiej. ale mi tez jest potrzebne byc trochu wsrod ludzi i miec troszku inne problemy niz zakupy i wysypka na pupci dziecka. ale z drugiej sprawy watpie bym zarobila poczatkowo wiecej niz 800 zł. wiec bedzie trzeba zaplacic przeczkole, i tak zrobic zakupy dla Wiki, kupic bilet miesieczny, sniadania i ubranie dla mnie. i znajac zycie w sezonie zimowym bede stale na urlopie bezplatnym bo znajac zycie w przeczkolach to Wiki ze cztery razy bedzie w sezonie chora. ja tak to rozumiem i licze co na plus a co na minus. a TZ mysli ze sie rozleniwilam w domu i ie chce mi sie isc do pracy. nie wiem czy dobrze dziele te sprawy. poprawcie mnie jesli sie myle.
Wiki wlasnie wstala i wyszla z lozeczka i prosto na kolanka do mamusi. pogadala sobie troszku a teraz sie przytula. musi przeciez zolteczko dojsc
![]() ![]() |
![]() |
#5949 |
Zakorzenienie
|
Meme dopiero dostrzegłam Twój podpis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5950 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Dario gadalismy z TŻ na temat stosunku Twojego męża i teściowej do sprawy z psem. Mój mąż oburzył się, jak Twój mąż po takim ugryzieniu przez psa może twojej decycji tak nie rozumieć. U nas, gdyby pies tak pogryzł kogokolwiek, mimo całej miłości do niego, od razu zostałby uspiony, bez dyskusji. Bo skoro taki pies potrafi ugryźć to wiadomo, że stwarza zagrożenie życia nawet dla domowników. Dlatego ani ja, ani mój mąż nie możemy zrozumieć Twojego męża pod tym względem. A co do zachowania teściowej to nawet nie chcę tego komentować... A Ty sie kochana trzymaj swojej decyzji, bo Twój strach jest jak najbardziej uzasadniony ![]() U nas jest jeszcze równouprawnienie, nie tylko mamusia ![]() Ja od dwóch dni jestem padaka, rozwalona, rozłożona i w ogóle do d*py. Jakieś choróbsko sie do mnie przyplątało ![]() ![]() ![]() Nie czuję się w ogóle na siłach ![]() Agiko, nie zapisałam sie jeszcze na egzamin...wiem, zwlekam...ech... jestem ogólnie zdołowana...życiem. Ostatnio miałam dni bardzo rozryczane, nie wiem co sie ze mną dzieje, jakaś pustka we mnie tkwi...chyba sobie Deprim kupie ![]() PRZEPRASZAM ![]() ![]() Jedyne pocieszenie...pokoik Natalki jest śliczny...jak dla mnie...tatuś się postarał ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5951 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Julke w nocy bolał brzuch ![]() Ide budzić Julke bo śpi od 11.30 ![]()
![]() |
#5952 |
Zakorzenienie
|
Kostko, Joasiu
![]() Kostko porób zdjęcia i pokaż nam pokój Natalki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5953 |
Zadomowienie
|
Z tą ślicznością to chodziło mi o kolor ścian
![]() Płatku ![]() Joasiu, to niezłą drzemkę Julcia sobie urządziła ![]() Tiaro, nie, nie mylisz się ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5954 |
Zadomowienie
|
U nas podobnie jak u Kostki równouprawnienie
![]() ![]() Dziś chyba taki dzień że się nic nie chce ja też byłam na spacerku ale teraz siedze i padam dosłownie nic mi się niechce ![]() ![]() Joasiu to ładnie Julka śpi tyle czasu ![]() Kostko czekamy na fotki apartamentu Natalki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5955 |
Zakorzenienie
|
U nas mamusia tż jest bóstwem- szlag mnie trafia jak ciągle się wtąca w nie swoje sprawy jak jesteśmy u niej to nigdy nie możemy sami porozmawiać- ściany mają uszy
![]() ![]() Tiaaro przepraszam oczywiście, że masz racje ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5956 |
Zadomowienie
|
Haniu to będzie apartamencik
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5957 |
Zadomowienie
|
Mateuszek uwielbia zabawy z Tż. Jak on tylko wraca z pracy to moje dziecię od razu uśmiech od ucha do ucha i tylko czeka aż zaczną swoje zabawy
![]() Płatku -- jeszcze nie robiłam testu. Mam nadzieję, że uda mi się zrobić dziś a w sumie to zaraz zrobię ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#5958 |
Zadomowienie
|
Loozik
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#5959 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5960 |
Zadomowienie
|
Ch_aga
![]() Kostko pokoik Kamilka ma 2m x 1.9 m ![]() ![]() ![]() ![]() Tiaara z jednej strony masz rację. Ale (qurna, czy zawsze musi, być jakieś ale ![]() ![]() ![]() Kostko - to chyba pogoda, bo ja też jestem do doopy ![]() ![]() Dzięki za życzenia zdrowia dla mamy. Jest już u mnie i cala zadowolona, bo widzi, mówi np do mojego TŻ : MArcin jaki ty masz ładny kolor oczu ![]() No nic idę się kąpać i spać.
#5961 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro a nie myślałaś o kuroniówce? Nie są to duże pieniądze, ale przez rok coś jednak dostajesz i ubezpieczona z Wiki jesteś
![]() ![]() A co z pracą dotychczasową chcesz wrócić do tej właśnie czy szukać nową ![]() Agiko myśle, że osobny pokoik dla dziecka jest bardzo potrzebny ![]() ![]() ![]() ![]() Agiko dzielną masz mamę ![]() ![]() Haniu jak Twój tż poszedł już na imprezkę? Mój już pojechał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5962 |
Zadomowienie
|
Mateuszek też ma swój pokój i to nawet duży bo 10m kw. Ale i tak większość czasu spędza w salonie, gdzie ja siedzę. Tu ma swój kosz z zabawkami. A do sowjego pokoju najczęściej biega jak bawimy się w ganianego. Ucieka, chowa się pod biurko i czeka aż go znajdę
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#5963 |
Wtajemniczenie
|
No to jestem po ciężkim dniu. U mnie też raczej minorowy nastrój. Mam od kilku dni jakieś odpały że nie nadaje się na matke, że wogóle już nic mnie nie cieszy. Julka nie śpi po nocach i daje w kość. Nigdy jeszcze tak źle nie spała. Pomysleć że kilka miesięcy temu chyba jako jedyna tutaj przesypiała noc
![]() Buziaki Kostko na poprawe nastroju ![]() Jak część z was znam ból przebywania z dzieckiem w jednym pokoju. Marze o tym żeby Julka spała u siebie. Tiaaro rozstanie z dzieckiem jest bardzo trudne ale mnie się wydaje że kiedyś trzeba zebrać się na ten krok. Bardzo dużo czasu poświęciłaś Wiktorii i napewno był to owocny czas. Może nie będzie źle? Nie spróbujesz to się nie przekonasz. Dario jak dla mnie to postępujesz bardzo dobrze chroniąc Zuze. Nie ma tu o czym dyskutować. ![]() Agiko mama miała zaćmę? Mój tata ma właśnie początki i też za jakiś czas czeka go zabieg. U nas w domu panuje grypa ![]() ![]()
![]() |
#5964 |
Zadomowienie
|
Joasiu, Agiko dziękuję
![]() Agiko jeszcze ode mnie dużo zdrowia dla mamy ![]() Ja też się martwię, żeby z kolei moje dziecko nie złapało ode mnie choróbska. Dzisiaj to normalnie sajgon....raz dreszcze jak w febrze, to znów duszno i poty się leją, czuję sie po prostu fatalnie ![]() Chago... no to chyba ulga? ![]() Ja tez się bawię z Natalką w ganianego, z tym ze ona ucieka czołgając się, a ja gonie ją na czworakach ![]() ![]() ![]() Miłej nocki dziewczyny, idę się leczyc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5965 |
Wtajemniczenie
|
do sierpnia wrzesnia mam wychowawczy a potem zaczynam szukac pracy. jeszcze przez pol roku mam kuroniowke wiec mam nadzieje przez ten czas przyzwyczaic Wiki do przeczkola. wiadomo ze nie mam co ja rzucac na gleboka wode i na poczatek bede ja oddawac tylko na troszku. jesli znajde prace to dobrze i mam nadzieje ze bedzie dobrze. jesli bedzie cos nie tak to po prostu damy sobie spokoj. TZ zarabia sporo wiec damy sobie rade, bedzie ciezej ale jakos bedzie.
co do ubezpieczenia to i Wiki i TZ sa ubezpieczeni przy mnie. ale to ubezpieczenie to tylko dla Wiki sie przydaje. ja dzisiaj szukalam dentysty na NFZ i co sie dowiedzialam. znieczulenie kosztuje od 15 do 25 zl. plomby biale sa tylko dla zabkow od 1 do 4 reszta bezplatne srebne. efekt taki ze lepiej sie oplaca isc prywatnie. a mi sie wlasnie zeby sypia i jak wczoraj sobie sprawdzalam to mam piec do robienia. najgorsze ze cztery to spod plomb sie psuja. nie wiem czy to bardziej boli jak boruja plomby czy moze wcale. wiem ze to smieszne ale sie boje tego calego dentysty. Tz tylko powiedzial ze nawet ani mysli puscic mnie na NFZ woli dac mi pieniadze i mam sobie zrobic zeby tak jak trzeba. i przynajmiej prywatnie bede pol godziny siedziec w gabinecie a nie godzine. dziewczyny nie przejmujcie sie nastrojami. nasze organizmy sa przyzwyczajone do zimy a tu takie anomalie. u nas sniegu juz nieiwele za to caly dzien pada deszcz. i to poczatek lutego. zastanawiam sie czy jeszcze zima przyjdzie czy juz bedziemy mieli jesien tej wiosny.
![]() ![]() |
![]() |
#5966 |
Zadomowienie
|
Witajce w tym w końcu słonecznym dniu
![]() Tiaro, podejrzewam, że Wiki dobrze zaaklimatyzuje sie w przedszkolu, tam bedą dzieci, inne zabawki, zabawy. Myślę, że może niepotrzebnie sie martwisz na zapas ![]() ![]() ![]() Dziewuszki chciałam spytać, czy dajecie juz swoim dzieciom poduszeczki pod głowę takie jak np. jasiek? Zauważyłam, że Natalka jak śpi to zwija sobie kołdrę i na tym zwiniętym, wyższym kładzie głowę. U nas piekny dzień dziś wstał, słonko świeci i aż humor od razu sie poprawia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5967 |
Wtajemniczenie
|
Kostko wiem ze sie Wiki zaklimatyzuje w przeczkolu. wiem ze na poczatku bedzie trudno. jak poszlismy do znajomych po raz pierwszy to Wiki jak tylko zobaczyla zabawki to pobiegla do nich, bawila sie i nie plakala, ale wiem rowniez ze po jakims czasie zaczyna mnie szukac. i wlasnie martwie sie ze ona bedzie plakac za mna. a tego z calego serca chcialabym uniknac. ale coz taka juz rola mamy ze martwi sie na zapas. tym bardziej ze juz niedlugo bedzie dwa latka jak Wiki jest moim swiatem i wiekszosc czasu spedzam z nia. nawet kiedy po calym tygodniu ide np. na bazarki zeby sie troszku wyluzowac o i tam mysle o niej
![]() a u nas resztki sniegu, mokre chodniki i mgla. normalnie nie chce sie wychodzic z domu. na szczescie TZ niedlugo z pracy przyjdzie i zajmie sie Wikla i bede mogla isc na zakupki.
![]() ![]() |
![]() |
#5968 |
Zadomowienie
|
Kostko fifek od dawna śpi na małej poduszce, moze nie tyle jasiek, bo jasiek jest jednka "puchaty" tylko na poduszce z kompletu pościleowego dla dzieci, jest bardziej płaska. A co do własnego ookju, to my Fifka wyexpediowalismy do osobnego jak miał z 7 mies. to byl najlepszy krok - powoli przeszły mu nocne pobódki itakie tam. No jak chce sie bawic to też woli u siebie. Teraz tez nas czeka remont - robimy mega malowanie mieszakania, nowe meble do pokoju Fifka i z myslą o Babelkowej, zeby się wszystko pomieściło. no i walka bedzi jakieś 2tyg....ale jaki efekt!
#5969 |
Zadomowienie
|
Meme to super, taki remoncik bardzo cieszy, potem jest tak swieżo i czysto w domku. Na jakie kolorki będziecie malować?
Natalka śpi na poduszce od kompletu, jesli to w ogóle mozna nazwać poduszką. Ma taką grubość, jakby złożyć ręcznik na pół, wiec to żadna poduszka, jest po prostu płaska, a widzę, że ona chce trochę wyżej mieć pod głową.
![]() ![]() |
![]() |
#5970 |
Rozeznanie
|
meme ty jestes suuperr mama!!!
![]() Zuza spi od urodzenia na takiej poduszce jak my takiej normalnej. Tiaro, Kochanaaa ja sie łącze zTobą jak pójdziesz do pracy!!Po tej kaszanie z psem, teściową i płytkim rozumowaniu mojego mężą doszłam do wniosku że jednak powinnam jak najszybciej pomyślec o sobie samej jak o pępku świata i zacząć robic coś dla siebie, tak dla zwykłego zabezpoieczenia na przyszłaość. ![]() ![]() cza sie zabezpieczyc bo jesli po 18latach małżenstawa mu cos odbije i mnie zostawi to gdzie ja prace znajde??bez doswiadczenia?qurde!!!:co ol: Joasiuu to wy chyba macie krysys niemowleco-ząbkowo-uzależniony od obecnosci mamy ![]() ![]() Płatku co kuiłaś na zakupach?? ch aga Mateuszek to musi U W IE L BI AĆ bawic sie w chowaniego i ganianego?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.