|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#5941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Shem oj znam to "niewygodnie" jestem skopana czy one nie sypiają w tych brzuchach ??
|
|
|
#5942 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
No właśnie... z tego co czytałąm to pod koniec ciaży ruchy dziecka są mniej wyczuwalne. bo ma mało miejscai nie ma juz takiego "kopa". Tymczasem u mnie jest na odrót. Jak mi czasem mały przysunie z kolanka to oczy mi wyłażą na wierzch. Na dodatek sie strasznie wierci i raz ma plecki po prawej a raz po lewej stronie. Nie mogę spać normalnie, leżeć tez nie mogę, bo gdy leże to mnie boli miednica i kręgosłup i brzuch mnie ciągnie. Jak podłożę sobie cos pod brzuchol to zaraz mam wrażenie jakby mi ktoś w ten brzuch cos wciskał. Nie mogę znaleźć sobie wygodnej pozycji żeby np. poczytac ksiażkę. Jak juz sie jakoś uwygodnię to mały zaczyna szaleć i znowu jest powtórka z rozrywki, a ja nie mogę sie skupic na czytaniu.
Wczoraj obudziłam sie jak zwykle o 8 rano, bo wtedy Łukasz wychodzi do pracy. Potem w ciagu dnia leżałam DOSŁOWNIE 10 minut! Najlepiej mi w pozycji siedzącej, takiej trochę odchylonej do tyłu. Mogłabym tak siedziec i siedzieć, a podobno to nie jest zdrowe dla kobiet w ciaży. Dlatego zajęłam sie porzadkami, bo dobrze by było jednak trochę sie poruszać. No i odkryłam tą boska miotełke do kurzu w kolorach teczy i teraz ciagle myślę gdzie by tu jeszcze kurze zetrzeć. No dobra... chyba dzisiaj zrobie kolejne pranie i poprasuję nieco.
|
#5943 |
|
Zadomowienie
|
Juleczka kąpiel nie jest taka straszna, ale ja i tak zawsze się upocę, bo mały płacze jak jest na golaska, a wodę to nawet lubi. Ważny jest tylko pewien uchwyt.
|
#5944 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny powiedzcie mi jakie kupujecie pampersy? jakiej firmy?
![]() mi od kiedy odtswiałam tabletki twardnieje brzuszek znaczy robi sie taki napiety w czwartek mam kontrol u gin ciekawe co mi powie
|
|
|
|
#5945 |
|
Raczkowanie
|
shem ale Ty detektywem jestes
+no ja sobie czesto podczytuje, niestety siebie loguje tylko gdy chce cos napisac, bo siostry sie ładuje automatyczniie niestety;(wiecie wlasnie dostałam nerwy... bo przeczytałam sobie typowe oznaki porodu zblizajacego sie i... mam je prawie wszystkie...ciesze sie bo juz chcialabym byc z moim Maleństwem ale z drugioej to sie boje... dzis ide do lekarza zobaczymy jak akcja mojej szyjki posiępuje.. no i dzis zaczynamy 36 tydzien... chciałabym wytrzymac jeszcze tydzien, moze byc 3 lipaca:0 na 50siatkę mojego taty i rocznice ślubu rodziców no i maluch bedzie miał rozwiniete płuca tak juz do konca![]() wczoraj dostalam paczke z allegro z kocykami, i akcestoiami kosmetycznymi dla mnie i Matiego.. fajne choc kocy sredni, ale mamy juztaki bialutki z owieczkami tez z allegro i jest przepiekny ![]() kkoncze bo sie żle pisze na leżąco
|
|
#5946 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna16, ja kupuję na poczatek 3 rodzaje pieluszek dla noworodków: DADA, Pampers i Huggies. Sprawdzimy, które nam sie najbardziej spodobają i potem będziemy kupowac już tylko jeden rodzaj.
A ja obejrzałąm sobie program o dzieciach na TVN Style i jestem załamana. Beznadziejne sa te programy naprawdę. nie można słuchać tych ludzi, któzy zdrobniają wszystko jak leci (kupka, brzuszek, niemowlaczek, smyk, brzdąc), do tego ta paskudna super słodka muzyczka i dziwne porady, po których można jedynie wpaść w paranoję. Dzisiaj facet opowiadał o tym czego nie może jeść karmiaca matka. Jak to usłyszałam to stwierdziłąm, ze lepiej by było jakby po prostu powiedział, że może jeść gotowane warzywa i gotowanego kurczaka, a najlepiej to jakby nie jadła w ogóle.
|
#5947 |
|
Konto usunięte
|
Witam dziewczyny, wróciłam.
Dzisiaj rano przyszły wyniki krwi, moczu, wszystkie OK, więc lekarz mnie wypisał, mam brać w domu Nospe i Furaginum. Dzieki za miłe słowa, i proszę,nie bijcie, sama zdaje sobie sprawę, że fizycznie przesadziłam. Ale cóż, Polak mądry po szkodzie... Tyle strachu się najadłam.. ale z dzidzią, Bogu dzięki, wszystko OK.Ten nasz szpital jest straszny, jestem totalnie załamana, zawiedziona, itp. Pielęgniarki są okropne, nic nie uczynne, a wręcz wredne, Z lekarzy dyżurujących- jest ich 5, trzech jest OK, a dwóch to szkoda gadać... Zero rzetelnej informacji, przemiotowe tarktowanie pacjenta, jestem w SZOKU. Brak słów po prostu... Dlatego nie mam zamiaru tam wcześniej wracac niz przed samym porodem. Teraz idę odpoczywać, pozdrawiam, buziaczki. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#5948 |
|
Zakorzenienie
|
co do pieluch kupię te z lidla - cien, dada z biedronki oraz bella zobaczymy niestety metoda prób i błędów sie szykuje ..
co do ruchów o tak Shem tez czytałam o tych "mniej wyczuwalnych" ruchach ja mam tak jak Ty odwrotnie na maxa sie wierci ...ja muszę wytrzymać minimum jeszcze miesiąc do 36 przynajmniej ...
|
|
#5949 |
|
Zakorzenienie
|
ja to mam spokojne dziecko na maksa
jeszcze sie nie zdarzyło, zebym była jakas poobijana Jak sie wyciaga to delikatnie tak, ze robia sie pagórki ale rzadko cos boli Lezy generalnie po prawej stronie tak, ze czuje, łepek i brzuszek a po lewej tak miekko i dziurawo Czasem tez fajnie ucieka spod ręki jak go przyłapie gdzies na wypychaniu i wołam TZ zeby zobaczył a tu chyc i nie ma małego Poza tym ja chce już sierpien... |
|
|
|
#5950 |
|
Zakorzenienie
|
co do pieluszek to pielegniarki mowiły ze najlepsze na poczatek są Huggies bo mają wycięcie z przodu i nie drażnią pępuszka
zastanawiam sie właśnie nad ich kupnem do szpitala kupiłam 5 szt.pieluszek pampers |
|
|
|
#5951 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie :
Oczekujące : Mysz ka – 05.06.2007 - chłopak - Oskar katiii - 27.06.2007 - dziewczynka ewa.nea – 07.07.2007 - chłopak - Mikołaj cz.mamba - 07.07.2007 - chłopak - Antek Shemreolin – 12.07.2007 - chłopak - Oskar Izuniak – 17.07.2007 - niespodzianka - Emilka lub Tymoteusz JOANNA16- 19.07.2007 - dziewczynka - Wiktoria Madzia : - ) – 20.07.2007 - chłopak - Mateusz Olinda – 03.08.2007 - dziewczynka - Dominika lea35 – 08.08.2007 - chłopak - Maksymilian juleczka1980 -09.08.2007 - chłopak - Robert kropka241 – 16.08.2007 - chłopak - Adrian Kancia - 18.08.2007 - chłopak - Adrian katia21 - 19.08.2007 - chłopak Patrilla – 22.08.2007 - dziewczynka - Pola Nikita blondie-b1 - 28.08.2007 - chłopak barwa - 31.08.2007 - dziewczynka
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#5952 |
|
Konto usunięte
|
Dopiero teraz dokładnie przeczytałam wszystkie posty z okresu mojej nieobecności, i widze, że Wy nic nie wiecie.
Więc podaje do publicznej wiadomości, informację, która dostałam wczoraj: ewa.nea została MAMĄ !!! Serdeczne dla niej GRATULACJE, dużo zdrówka dla Maluszka i szybkiego powrotu do sił dla szczęśliwej mamusi. ewa.nea już wczoraj pisała mi sms'a, ale nie przypuszczałam że tylko mi, i nie przesłałam tej informacji nikomu dalej. Dzisiaj pisałam do niej z zapytaniem, jak się czują i żeby ponownie podała mi "dane" Maleństwa, oto jej dzisiejszy sms:Mikołaj urodził się 25.06, 3.300 wagi i 54 cm. Czujemy się dobrze, jutro raczej do domu. Do zobaczenia na wizażu. Chyba musisz, Kanciu, nową listę zamieścić. ![]() |
|
|
|
#5953 |
|
Zakorzenienie
|
jeju ale fajnie tym dziewczyną co już są mamusiami
![]() ja też bym już chciała u mnie 37 tydzień będę chodziła,sprzatała może przyspieszę troszkę |
|
|
|
#5954 |
|
Zakorzenienie
|
ewa.nea olbrzymie gratulacje
|
|
#5955 |
|
Zadomowienie
|
Ewa.nea - gratulacje i buziaki dla maluszka
Też bym już chciała być mamusią a to dopiero 35 tydzień ... Właśnie wróciłam z ryneczku i kupiłam sobie jabłuszka, arbuza, nektarynki, czereśnie i bób. Jak to wszystko zjem to chyba z kibelka przez 2 dni nie wyjdę ![]() Z pieluszkami to mam dylemat. Położna mówiła nam żeby na początku pokusić się na tetrowe i nie używać pampersów głównie ze względów ekonomicznych ... ponoć nawet do 12 pieluch idzie dziennie na początku ... Kurcze ale tak sobie myślę że przecież wtedy jest więcej prania i tym samym idzie więcej proszku i prądu ... i chyba na jedno wychodzi ![]() Kanciu - proszę zmień na liście imię mojego synka na Mateusz
|
#5956 |
|
Konto usunięte
|
Ja zaopatrzyłam się w Pampersy, mam jedną paczke tych całkiem amlutkich- New Born, i kilka paczek jedynek. Skoro juz była w Rossmannie promocja, to kupiłam tyle ile udźwigłam.
![]() Mam nadzieję, że nie uczula mojego Maleństwa. W razie czego sprzedam komus, tyle kobiet zbrzuszkami chodzi dookoła. Mój TŻ wrócił do domu, bo był dzisaj w trasie. Przywiózł mi zielone jabłuszka i bób.- uwielbiam. A jaki zadowolony, że ma żonkę w domu.
|
|
|
|
#5957 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie :
Oczekujące : Mysz ka – 05.06.2007 - chłopak - Oskar katiii - 27.06.2007 - dziewczynka cz.mamba - 07.07.2007 - chłopak - Antek Shemreolin – 12.07.2007 - chłopak - Oskar Izuniak – 17.07.2007 - niespodzianka - Emilka lub Tymoteusz JOANNA16- 19.07.2007 - dziewczynka - Wiktoria Madzia : - ) – 20.07.2007 - chłopak - Mateusz Olinda – 03.08.2007 - dziewczynka - Dominika lea35 – 08.08.2007 - chłopak - Maksymilian juleczka1980 -09.08.2007 - chłopak - Mateusz kropka241 – 16.08.2007 - chłopak - Adrian Kancia - 18.08.2007 - chłopak - Adrian katia21 - 19.08.2007 - chłopak Patrilla – 22.08.2007 - dziewczynka - Pola Nikita blondie-b1 - 28.08.2007 - chłopak barwa - 31.08.2007 - dziewczynka
|
|
|
|
#5958 |
|
Konto usunięte
|
Teraz, nie licząc Myszki (bo przypuszczam , że już się rozsypała, tylko urwała z nami kontakt) jestem dokładnie w środku listy mamuś oczekujących.
Czyli teraz to już będzie z górki.Robie porządki, ale takie niemęczące, bo w papierkach. Otwieram różne teczki, z różnymi dokumentami i segreguję, układam, wyrzucam, to co nie potrzebne. Tak wogóle to mam strasznie ciasno we wszystkich szfkach, jakoś wszystkiego za dużo, ale wszystko leży bo a nuż się jeszcze przyda.... nie lubię takiego graciarstwa, takiej zbieraniny wszystkiego.A przypuszczam , że wraz z narodzinami i wzrostem dzidzi, będzie takiego "niepotrzebnego" graciarstwa coraz więcej. Wczoraj na oddziale rozmawiałam chwilkę z taka kobieta, która przyszła w odwiedziny do swojej ciężarnej córki. Temat: terminowośc porodów. I ona mi powiedziała, że swojego syna to o miesiąc czasu przenosiła, i urodziła 28 dni po terminie. Czy to wogóle mozliwe tak długo przenosić ciążę? Moja teściowa mi mówiła, że jak była w ciąży ze swoim pierwszym dzieckiem, a więc z moim szwagrem, to przenosiła 11 dni, i mój szwagier urodził sie cały siny, i wody płodowe już śmierdziały. To czy mozliwe jest przenosic aż o 4 tygodnie? Czy kobieta miała taką bujna wyobraźnię? |
|
|
|
#5959 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;4646976]
Wczoraj na oddziale rozmawiałam chwilkę z taka kobieta, która przyszła w odwiedziny do swojej ciężarnej córki. Temat: terminowośc porodów. I ona mi powiedziała, że swojego syna to o miesiąc czasu przenosiła, i urodziła 28 dni po terminie. Czy to wogóle mozliwe tak długo przenosić ciążę? Moja teściowa mi mówiła, że jak była w ciąży ze swoim pierwszym dzieckiem, a więc z moim szwagrem, to przenosiła 11 dni, i mój szwagier urodził sie cały siny, i wody płodowe już śmierdziały. To czy mozliwe jest przenosic aż o 4 tygodnie? Czy kobieta miała taką bujna wyobraźnię?[/quote] gratuluje nowym mamom ![]() A co do terminowosci i tego konkretnego przypadku to moze kobieta miala zle obliczony czas porodu? Teraz okresla sie na podstawie USG z "dojrzalosci" plody, a w czasach kiedy w ciazy chodzily nasze mamy to w gre wchodzila tylko i wylacznie ostatnia miesiaczka. Widac kobieta przed zajsciem w ciaze miala cykl 8 tygodniowy a nie 4 i dlatego wyszlo jej, ze przenosila ciaze o 4 tygodnie. Zona brata ciotecznego mego TZ we wrzesniu urodzila corke dokladnie 2 tygodnie po terminie, ale nie mowila zeby cos bylo nie tak z wodami...
|
#5960 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to ja jestem w szoku! Wstałam dzisiaj o 8 rano, posiedziałam chwilę przed kompem, zjadłam śniadanie i o 11 połozyłam sie do łóżka na chwilę... obudziłam się o 16:30! Musiałam byc jakaś strasznie wyczerpana i chyba odespałam sobie te wszystkie noce pełne bólu kręgosłupa i stawów. Spałam jak dziecko normalnie! Troche mam wyrzuty sumienia, bo chciałam tyle rzeczy porobić, a tu duuupa...
No ale w końcu może poprasuję, bo ZNOWU tego nie zrobiłam. Ogromne gratulacje ewa.nea! Czekamy tu na ciebie! A ja jestem teraz w tabelce trzecia!!!!! O matko, żebym sie tylko nie rozsypała przed terminem cc... GULP
|
#5961 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE EWA.NEA!!
Czekamy na odchowalni!!
|
#5962 |
|
Raczkowanie
|
hejka
![]() bylam u lekarza wszystko ok rozwarcie nie posteopuje szyjka mieciutka.. i najwazniejsze moge chodzic oszczedzac sie ale juz nie musze plackiem lezec str sie ciesze Mateuszek ma juz 2505g plus minum 350g i wszystko z nim w porzadku![]() no i przytylam kg w ost 2 tyg troche sie martwie ze ma tak mala wage, ale moze jeszcze ciałka nabieze.. ja jestem filigranowa wiec maluch podal sie we mnie a nie męża ale niech jeszcze troche urosnie tak do 3kg bylo by fajnie![]() z tej ogromnej radosci bylam na zakupach, bo teraz konczymy ten remont i trzeba wszystko kupic zaczelam od firanek... do łazienki jak uszyje i powiesze to w przyszlym tygodniu Wam pokaze ![]() Jutro mój KOCHANY MĘŻCZYZNA ma obronę pracy mgr... trzymajcie kciukasy kolo 11.30 ) on jest mega mózg ze średnią 5,26 wiec bedzie super![]() juleczka widze ze Ciebie tez zachwycilo imie Mateusz ![]() ewa ogromniaste gratulacje, ale sie uwinełas szybko
|
|
#5963 |
|
Zadomowienie
|
Ewa.NEA wielkie gratulacje, ale wszystkich zaskoczyłaś
|
|
#5964 |
|
Zakorzenienie
|
po pierwsze to gratulacje dla kolejnej mamuski
ale wczesnie sie rozsypala nasza ewa ![]() nie moge sie doczekac relacji z porodu po drugie: witaj Lea.. ciesz sie ze jestes w ciazy bo bys dostala w dupsko za ta prace.. najpierw panele, potem ikea.. ja wszystko rozumiem bo tez nie umiem w miejscu usiedziec.. zwlaszcza jak jest cos do zrobienia.. to zawsze wszystko wole sama.. martwilam sie bardzo o Ciebie i Maksymiliana a co dopiero musial przezywac twoj TZ ![]() w kazdym razie dobrze ze juz jestes z nami shem ja sie zastanawiam czy ja bede musiala TZ ciagnac do usc w lublinie?? jesli tam mam staly meldunek a tu obydwoje mamy tymczasowy.. no zeby tez mlodego uznal.. w koncu jego madzia u nas tez juz prawie koncowka remontu.. zostalo malowanie i panele.. no i okna ale to juz niezalezne od nas juz sie nie moge doczekac bo tam jest winda a tu musze sie wspinac na wysokie drugie pietro;]
|
#5965 |
|
Zadomowienie
|
ewa.nea gratuluję, tak z nienacka wyskoczyłaś
![]() Proponuję aby usunąć Myszkę z listy. Jak sie pokaże to dopiszemy w mamuśkach.
|
#5966 |
|
Zadomowienie
|
Lea - ja jestem tuż za Tobą i też myślę sobie że teraz to już nam zleci ten miesiąc z groszem
Też muszę zrobić jeszcze porządki we wszystkich papierzyskach i w ogóle bo wkurza mnie to że trzymam różne rzeczy choć i tak później w ogóle do nich nie zaglądam.Madzia - to imię podoba mi się od zawsze, ale nie mogłam się dogadać w tej kwestii z mężem, ale w końcu udało mi się go przekonać Shem - zrobiłam w końcu szarlotkę w/g Twojego przepisu. Wyszło rewelacyjne Będę je częściej robić Kropka - ja też czekam zawsze na te relacje z porodów naszych mam tak jakby to miał być wyznacznik mojego porodu . Ale tak na prawdę to jak sie tak naczytam że nie było tak strasznie to mój strach mija ...Kanciu - dziękuję
|
#5967 |
|
Zakorzenienie
|
juleczka1980, ja wczoraj znowu zrobiłam ta szarlotke i to chyba bedzie moje ulubione ciacho.
Jest pychota po prostu!A myśmy wrócili z zakupów. Kupiłam w aptece wszystkie kremy i maści (Bepanthen, Linomag, Sudocrem), Pampersy dla maluszka, dla siebie podkłady jeszcze i waciki nasączone spirytusem. Kupiliśmy jeszcze z TŻ kartę 1 GB do cyfrówki i teraz mogę zrobić 695 zdjeć w najwyższej rozdzielczości a nie 21 jak wcześniej. ![]() Kupiłam tez wielgachny zeszyt i będę tam pisać do Oskara. Postanowiłam pisać do niego listy, wklejać zdjecia itd. Ale nie chcę tylko pisać o nim, tylko właśnie o wszystkim, o mnie i o TŻ, o tym co sie dzieje w domu, co w polityce i oczywiscie o tym co Oskar bedzie robił. Tak jakbym pisała listy do przyjaciela. Zrobie troche ryzuneczków itd. Okładke chcę obkleic w zdjecia Oskara z USG i po urodzeniu, oraz naszymi zdjeciami... i naśrodku bedzie wielki napis "Do Oskara". Ciekawa jestem jak to będzie Chyba dzisiaj napiszę pierwszy list.
|
|
#5968 |
|
Rozeznanie
|
Ewa.nea - gratulacje!!! Tak cichutko "siedziałaś", tu nagle taka niespodzianka
Lea - super, że już jesteś w domciu i wszystko OK. Tak jak pisała Kropka: tylko twój odmienny stan zwalnia Cię z lania ![]() Shem - ja w sobotę zrobiłam rafaello z Twojego przepisu ( tego ze słonymi krakersami). Niebo w gębie!!! Prawie całe ciasto zniknęło do niedzieli, ale ja zachowałam dla siebie kawałeczek i wczoraj dojadałam resztki ![]() Ja dziś skończyłam 37 tydzień . Torba prawie naszykowana, bo jutro wizytka o 9-tej u lekarza. Może coś się zacznie, chociaż szczerze w to wątpię Jem właśnie resztki truskawek, a jutro w planach mam 1 kg bobu ( póki mogę )Wrzucę jeszcze fotki na brzuszkowy i ....dobranoc!
|
#5969 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, ze moja ciasta wam smakują.
Zajadajcie sie póki możecie, bo potem trzeba bedzie chudnąć i wygladać jak miss polonia.
|
#5970 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla ewy.nei, bardzo mnie zaskoczyla ta informacja, bardzo miło
Lea super, że wróciłaś, oszczędzaj się kobieto. Shem ja tez ostatnio mam ciezkie noce, wczoraj mnie tak zmeczylo usypianie siebie samej, zakończylo się o 4.30 nad ranem, ze dzis boję sie kłaść. zazdroszczę tego snu w dzień, miałąm szkołę rodzenia i mnóstwo rzeczy na głowie dzić.i dopiero wieczorem, czyli teraz usiadłam. Szem i Patrilla moje dziecko też szaleje mi w brzuchu, mam nadzieję, że nie jest mu niewygodnie, musi jeszcze wytrzymać 7 tygodni.jak taki temperament mu pozostanie to nie wiem jak go upilnuję. w ogole to kupilam mnostwo rzeczy na allegro , takie puste to moje konto zostało, teraz czekam na paczki i będzie znów radość.Kancia popraw datę urodzin synka ewy nei, choć przyznam, że 7.07.07 brzmi super, zaskoczyła nas kobieta... a z pieluchami to jeszcz enie wiem co wybiorę, kupię chyba wszystkiego po trochu, boję się, że pampersy będą foliowe jak alwaysy, które mnie kiedyś nieźle odparzyły i uczuliły. może huggisy lepsze, a te z lidla... zobaczymy, muszę wszystkie pomacać... męża nie ma, a moje mysli wokól jednego... dobrze, że nad ranem wróci... już nie mogę się doczekać. nie lubię tęsknić. spokojnej nocy, rzadkiego wstatwania do wc i głębokiego dobrego snu... papa |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

Shem oj znam to "niewygodnie" jestem skopana czy one nie sypiają w tych brzuchach ??

Dlatego zajęłam sie porzadkami, bo dobrze by było jednak trochę sie poruszać.

w czwartek mam kontrol u gin ciekawe co mi powie
Ale cóż, Polak mądry po szkodzie... Tyle strachu się najadłam.. ale z dzidzią, Bogu dzięki, wszystko OK.
Z lekarzy dyżurujących- jest ich 5, trzech jest OK, a dwóch to szkoda gadać... Zero rzetelnej informacji, przemiotowe tarktowanie pacjenta, jestem w SZOKU. 

jak go przyłapie gdzies na wypychaniu i wołam TZ zeby zobaczył a tu chyc i nie ma małego

A jaki zadowolony, że ma żonkę w domu.
O matko, żebym sie tylko nie rozsypała przed terminem cc... GULP