![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Korzystajcie z dobrodziejstw ciucholandów!
hej! są juz dwa wątki o ciucholandach więc ja proponuje-zamieszczajcie zdjęcia PRZEROBIONYCH rzeczy ktore kupilyscie na ciuchach? co wy na to?
![]() oczywiscie jesli autorka sie zgodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Nie tylko ciuchy jak widać... te oto rękodzieła kupiła moja mama płacąc w sumie 5 zł...
![]()
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
A propos serwetek z ciucholandów:
Wczoraj znajoma opowiedziała mi o swojej znajomej która bardzo pragnęła mieć szydełkowe ażurowe poncho, ale nie umiała robić na szydełku i nie znała nikogo, kto umie. Była tak zdeterminowana,że przez dłuższy czas wyszukiwała w lumpeksach serwetki, dopasowywała je rozmiarem prując brzegowe okrążenia no i tak z mnóstwa pozszywanych serwetek stworzyła sobie niebanalne szydełkowe poncho. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Najwieksza frajda, jak uda sie zdobyc cos taniego a fajnego. Markowe rzeczy z ciucholandow albo w "normalnych" sklepach gdy sie trafi na jakas super promocje.
I to pewniejsze niz tanie byle jakie rzeczy na straganach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Ja również uwielbiam buszować w ciucholandach, ale niestety bardzo rzadko znajduję coś ciekawego. Po prostu zaglądam tam po południu (po pracy) i wszystko jest już mocno przetrzebione. Pracują tam z reguły młode szczupłe dziewczyny i oglądają rzeczy na zapleczu, a co lepsze zostawiają dla siebie, siostry, kuzynki, koleżanki... Często słyszę: "Odłożyłam tą niebieską bluzkę dla Anki." itp. Poza tym w moim mieście nie ma fajnych "markowych" lumpexów.
Mimo to zachodzę do sklepów z używaną odzieżą kilka razy w miesiącu i czasem udaje mi się wypatrzeć coś fajnego. Niestety ceny też są wygórowane. Nie ma mowy o tym by kupić coś za 1-2 zł. Za 3 złote można nabyć apaszkę lub sewetkę 20x20 cm. Bluzki od 6 zł wzwyż, a niedawno widziałam nawet jedną za 25 zł!!! Z pewnością nie była tego warta: ani firmowa, ani szczególnie ładny fason, ani w dobrym stanie. Szkoda gadać. Jednak zawsze coś można wymyślić: ja kupuję często ubrania XXL i szyję z nich coś ciekawego albo duże sweterki z dobrej włóczki, które da się spruć i robię sobie coś sama (przynajmniej wiem jak się zachowają po praniu). Edytowane przez malelka Czas edycji: 2006-07-06 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Lumpeksy ach lumpeksy
![]() ![]() ![]() Mam ogromną satysfakcję gdy wychodzę z ciucholandu z 5 bluzkami markowymi za które zapłaciłam powiedzmy 25 zł a na wystawie obok za takie same bluzki musiałabym zapłacić pewnie z 300 zł jak nie więcej :/ Niech żyją ciucholandy i niech ich nigdy nie zabraknie ![]()
Jeśli tańczyłem to aż do zatracenia. Dałeś mi wino, wypiłem je do dna, a butelkę rzuciłem w twarz światu.....Na główce od szpilki tańczą dla mnie anioły. Jakże więc, spodobałem się Wam? Do gustu przypadłem ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Ciucholandztwo to również mój nałóg.
Ostatnio kupiłam odjazdowe dżinsy za 1 ZŁ!!!!! Kiedyś omijałam to szerokim lukiem a teraz to moje hobby!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
pewnie ,że nałóg
![]() ![]() tylko u mnie w mieście nie ma za dużo fajnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Jednym z moich nałogów są właśnie ,,ciupeksy"
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Ja też
![]() Do tego w mieście Otwocku w którym teraz mieszkam jest dziesiatki takich sklepów w większości super zaopatrzonych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Odświeżam wątek
![]() Ja odnoszę wrażenie,że all zaczyna przebijać lumpki. Coraz mniej mamy czasu na wyszukiwanie atrakcyjnych ciuchów w lumpku.. Sama zaliczałam mega dużego lumpka conajmniej raz na 2 miesiące ale od kiedy pojawiły się dzieci nie mam na to czasu ( dojazd, szukanie, uciekające dzieci.. ![]() Gdybym miała więcej wolnego od dzieci czsu to napewno poszłabym na jakeiś "polowanie" na ciuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Niestety, ale doskonale wiem o czym mówisz...
A tu dzieci też rosną i im też potrzeba by nowych ciuchów... Koszmar ze znalezieniem czasu! Ale na szczęście nie tylko all jest, bo są jeszcze internetowe sklepy z odzieżą używaną ![]() ![]() ![]()
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
ja w ciucholandach często szukam, tkanin, swetrów na włóczki, mam to szczęście że w drodze do pracy mam jeden bardzo dobrze zaopatrzony ale i tak nigdy nie chodze w dniu dostawy bo po pierwsze dzikie tłumy a po drugie drogo
![]()
![]() |
#46 |
BAN stały
|
witam uzaleznione koleżanki jak ja
![]() tez buszuję po lumpexach głównie za odzieża. jakoś nie moge się przełamać do obuwia no i do bieliznyyyyyyyy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.