Nosicie GAZ w torebce? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-25, 11:21   #31
Guni
Wtajemniczenie

GG do Guni
Dot.: Nosicie GAZ w torebce?

Cytat:
Napisane przez the magus
nie, nie noszę. ale w sumie to mógłby mi się taki gaz przydać, często urządzam sobie "przechadzki" po rynku wieczorami, a nie zawsze to jest bezpieczne..
Ja nieraz zapomne wieczorem na miasto wziasc "glowy" to moze chociaz gaz by sie przydal. Jestem zdecydowanie zbyt latwowierna i wydaje mi sie, ze na swiecie sa tylko dobrzy ludzie, wiec z pewnoscia nic mi sie nie stanie :| Niestety juz raz sie zawiodlam i powinnam byc bardziej ostrozna.

Jestem na: http://www.amundsen.pl/home/ Etap oceaniczny
http://nwpass.qnt.pl/
Guni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-25, 19:13   #32
Rena
Zakorzenienie

nie nosze gazu, wychodze na zewnatrz o kazdej porze dnia i nocy, czasem jezdze sama pociagiem, a nawet raz samolotem, slowem igram z losem
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 10:55   #33
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Nosicie GAZ w torebce?

Ja mam gaz, ale nie noszę go w torebce, a czasem przydałby się np. na psy

sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 11:20   #34
monaa01
Rozeznanie

ja nosiłam w liceum, tata mi kupił bo zdarzało mi się późno do domu wracać, niestety nie wyszło mi to na dobre(noszenie gazu), wracałam z koleżankami autobusem do domu i siedziałam na schodach i nagle podszedł jakiś chłopak przewrócił mnie na podłogę i zaczął dusić...zero pomocy, koleś na kazdym przystanku wysiadał więc pomyślałam że się odegram- on wysiadł ja mu gazem po oczach , usiadł na przystanku , a ja stoję jak kretynka!! On wyjął 2 pałki z rękawów, ja w nogi , on za mną no i połamał jedną pałkę, nikt nie zareagował, była 12 w dzień, nie znałam kolesia, nie zaczepiałam go byłam trochę zbyt pewna siebie, no i myślałam że gaz dużo daje, od tamtej pory nie noszę
monaa01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 11:25   #35
agniesikk
Zakorzenienie

Ja nie noszę, zresztą i tak po co w torebce? Zanim wyciągnęłabym go, to już by ktoś mnie zdążył napaść. Nie chodzę sama po odludnionych miejscach, a jak jestem zmuszona wrócić sama, to trzymam w ręku klucz. Czytałam, że jak napastnik atakuje i jesteśmy do niego przodem, to żeby spróbować wbić mu klucz w oko i uciekać. I takie tam standarty, kopnąć w krocze, itp. To tak w ramach ciekawostki.
Czytałam również, że jak zaatakuje nas gwałciciel, to żeby spróbować się posikać
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 11:41   #36
Sweetangel171
Raczkowanie

ja dostałam gaz od TŻta nosze go w torebce ale jak wracam pozno pociągiem do domku to przekładam do kieszeni
Sweetangel171 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 11:43   #37
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Czytałam również, że jak zaatakuje nas gwałciciel, to żeby spróbować się posikać

Wbrew pozorom dobry pomysł

Ja też się zastanawiam nad kupnem gazu bo często wracam późno do domu i mimo że mieszkam na moim osiedlu całe życie to czasami się stracham. Okolica niezbyt ciekawa

Któraś dziewczyna pisała o gazie w formie żelu. Znalazłam takie coś: http://www.bestgun.pl/gaz-obronny-ca...utm_content=89
Chyba się zaopatrzę...

Edytowane przez Aaś
Czas edycji: 2009-03-18 o 11:45
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 12:45   #38
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Wbrew pozorom dobry pomysł

Ja też się zastanawiam nad kupnem gazu bo często wracam późno do domu i mimo że mieszkam na moim osiedlu całe życie to czasami się stracham. Okolica niezbyt ciekawa

Któraś dziewczyna pisała o gazie w formie żelu. Znalazłam takie coś: http://www.bestgun.pl/gaz-obronny-ca...utm_content=89
Chyba się zaopatrzę...
Dobry, dobry, bo ponoć to gwałcicieli obrzydza (nic dziwnego, chociaż sami obrzydliwi są). Jeszcze czytałam o tym, że można spróbować zwymiotować- bardziej obrzydliwe i pewnie skuteczne, ale moim zdaniem niewykonalne. No chyba, że jest się po alkoholu.
Stary 2009-03-18, 13:50   #39
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

alr to 50/50, jak się siku nie chce, to jak niby zrobić
ja noszę gaz, ale nie w torbie, bo zanim bym wyciągnęła to bym już była martwa, tylko w kieszeni w płaszczu
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 14:15   #40
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry, dobry, bo ponoć to gwałcicieli obrzydza (nic dziwnego, chociaż sami obrzydliwi są). Jeszcze czytałam o tym, że można spróbować zwymiotować- bardziej obrzydliwe i pewnie skuteczne, ale moim zdaniem niewykonalne. No chyba, że jest się po alkoholu.
Dokładnie.
Jeśli napastnik nie zasłania ust ręką można mówić, że ma się AIDS. Nie wiem, czy faktycznie coś to daje, słyszałam od wykładowcy.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 14:18   #41
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
alr to 50/50, jak się siku nie chce, to jak niby zrobić
ja noszę gaz, ale nie w torbie, bo zanim bym wyciągnęła to bym już była martwa, tylko w kieszeni w płaszczu
Jak się nie chce siku, to trzeba się inaczej ratować, właśnie np. wbiciem klucza, długopisu w oko, kopnięciem w krocze, itp.- dlatego nie napisałam, że ta metoda jest lekiem na całe zło Ale podobno skuteczna.
Stary 2009-03-18, 15:04   #42
Le Tigre
Raczkowanie

Gazu nie noszę, nie mam torebki

A na poważnie:

nie chcę się wymądrzać na temat samoobrony dla kobiet, bo na tym się nie znam (to znaczy na tym, jak się bronić mając siłę kobiety),ale to, co mogę wspomnieć to:

- gaz najlepiej w formie żelu, bo jest niewrażliwy na wiatr (nie dostaniecie własnym gazem po oczach jeśli wiatr będzie niekorzystny). Nie znam konkretnych marek ani rodzajów, nigdy nie używałem

- jeśli już macie gaz to tylko w kieszeni płaszcza/kurtki. W torebce to można mieć Colta, a jak przyjdzie go użyć może nie być czasu

- ktoś na poprzedniej stronie wspominał o nożu "motylku". Nigdy w życiu! Napastnik może wyjąć swój i co wtedy? No i chyba lepiej się nim posłuży niż spanikowana napadnięta dziewczyna. A nawet jeśli uda się tym nożem obronić to ciekawe, co na to powie prokurator stawiający zarzut przekroczenia obrony koniecznej?

Teraz to, o czym mam większe pojęcie, czyli obrona "gołymi ręcami":

-atakować przede wszystkim oczy napastnika! Złapać drania za głowę i kciuki w oczodoły! Można użyć na krótki dystans, nawet, jeśli napastnik siedzi na ofierze. Da to czas na ucieczkę.

- kop w krocze - nie ma faceta, którego by nie zatrzymało. Kopcie z całej siły, ale nie stopą, a piszczelem. Wyrządzi więcej szkody i nie ma ryzyka, że uszkodzicie nogę np. jeśli nie traficie. Gdy napastnikowi uda się przytrzymać ofiarę, to można spróbować poznać Wasze kolano z jego klejnotami. Również skutecznie.

- pięścią w krtań - bardzo skuteczne, ale może być niebezpieczne (dla napastnika). Dlatego jeśli się uda, to natychmiast uciekać, a gdy sytuacja będzie opanowana to telefon na policję/ karetkę, a niech go sobie ratują...

No i oczywiście, gdy tylko można należy zastosować najskuteczniejszą sztukę samoobrony: biegi długodystansowe!

Ps. Życzę Wam, aby te rozważania były wyłącznie teoretyczne.

---- edit ----

Przypomniał mi się jeszcze jeden, stary środek samoobrony - sól! Można zamiast gazu nosić garść soli w kieszeni. Gdy robi się nieciekawie można sypnąć napastnikowi w oczy, podobno skuteczne, ale gaz/żel chyba praktyczniejszy.

Edytowane przez Le Tigre
Czas edycji: 2009-03-18 o 15:36 Powód: dopisek
Le Tigre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 15:08   #43
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się nie chce siku, to trzeba się inaczej ratować, właśnie np. wbiciem klucza, długopisu w oko, kopnięciem w krocze, itp.- dlatego nie napisałam, że ta metoda jest lekiem na całe zło Ale podobno skuteczna.
Dziewczyna na wątku poświęconym wspomnieniom z dzieciństwa napisała, że jak ją jakiś facet zaczepiał jak była mała to go podźgała w oczy stópkami lalki barbieZ braku laku...
Stary 2009-03-18, 15:40   #44
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le Tigre Pokaż wiadomość
Gazu nie noszę, nie mam torebki

A na poważnie:

nie chcę się wymądrzać na temat samoobrony dla kobiet, bo na tym się nie znam (to znaczy na tym, jak się bronić mając siłę kobiety),ale to, co mogę wspomnieć to:

- gaz najlepiej w formie żelu, bo jest niewrażliwy na wiatr (nie dostaniecie własnym gazem po oczach jeśli wiatr będzie niekorzystny). Nie znam konkretnych marek ani rodzajów, nigdy nie używałem

- jeśli już macie gaz to tylko w kieszeni płaszcza/kurtki. W torebce to można mieć Colta, a jak przyjdzie go użyć może nie być czasu

- ktoś na poprzedniej stronie wspominał o nożu "motylku". Nigdy w życiu! Napastnik może wyjąć swój i co wtedy? No i chyba lepiej się nim posłuży niż spanikowana napadnięta dziewczyna. A nawet jeśli uda się tym nożem obronić to ciekawe, co na to powie prokurator stawiający zarzut przekroczenia obrony koniecznej?

Teraz to, o czym mam większe pojęcie, czyli obrona "gołymi ręcami":

-atakować przede wszystkim oczy napastnika! Złapać drania za głowę i kciuki w oczodoły! Można użyć na krótki dystans, nawet, jeśli napastnik siedzi na ofierze. Da to czas na ucieczkę.

- kop w krocze - nie ma faceta, którego by nie zatrzymało. Kopcie z całej siły, ale nie stopą, a piszczelem. Wyrządzi więcej szkody i nie ma ryzyka, że uszkodzicie nogę np. jeśli nie traficie. Gdy napastnikowi uda się przytrzymać ofiarę, to można spróbować poznać Wasze kolano z jego klejnotami. Również skutecznie.

- pięścią w krtań - bardzo skuteczne, ale może być niebezpieczne (dla napastnika). Dlatego jeśli się uda, to natychmiast uciekać, a gdy sytuacja będzie opanowana to telefon na policję/ karetkę, a niech go sobie ratują...

No i oczywiście, gdy tylko można należy zastosować najskuteczniejszą sztukę samoobrony: biegi długodystansowe!

Ps. Życzę Wam, aby te rozważania były wyłącznie teoretyczne.

---- edit ----

Przypomniał mi się jeszcze jeden, stary środek samoobrony - sól! Można zamiast gazu nosić garść soli w kieszeni. Gdy robi się nieciekawie można sypnąć napastnikowi w oczy, podobno skuteczne, ale gaz/żel chyba praktyczniejszy.
Bardzo dobre porady, na pewno je zapamiętam

Aaś, rozwaliły mnie te nóżki lalki barbie Ale brawo dla wówczas małej wizażanki- pewnie to nie było działanie aż w 100% świadome, bo dziecko się przestraszyło, ale bardzo skuteczne.
Stary 2009-03-18, 16:19   #45
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobre porady, na pewno je zapamiętam
Ja również dziekuję
Stary 2009-03-18, 17:17   #46
megi b
Wtajemniczenie

Ja kiedyś nosiłam gaz w kieszeni w płaszczu. Tak się złożyło, że pracowałam od 5:30 rano i musiałam dojść do pracy ulicą gdzie żywego ducha i tylko czasem jakieś typy z nocki wracające. No i tak nosiłam i pewnego razu leciałam do Polski z Tż-em. W trakcie lotu chciałam wyjąć sobie chusteczkę z kieszeni ja sięgam a tu gaz Boże ale się wystraszyłam, przeszłam całą kontrolę i mi nie wykryli, a babkę przede mną zatrzymali bo miała lakier do włosów . Do końca lotu siedziałam jak na szpilkach. A Tż się ze mnie śmiał i chciał sobie zdjęcia z tym gazem robić Wtedy mi nie było do śmiechu

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 17:41   #47
mychamycha
Zakorzenienie

Chciałam kupić, kiedy musiałam wracać do domu sama wieczorami. Właściwie to przeciwko psom, bo mijałam podwórko z pitbullami, a ogrodzenie było, że pożal się Boże... Teraz na szczęście już nie muszę tamtędy chodzić. Za dnia czasem zdarza mi sie iść jakiś kilometr drogą do domu z przystanku (droga między polami), parę razy miałam w kieszeni dezodorant, tak dla pewności. Teraz znów zaczynam sie zastanawiać. Zawsze warto mieć coś takiego.

Nigdy nie zostałam napadnięta, ale zastanawiam się, czy byłabym w stanie wbić coś napastnikowi w oko.... Moze jak oceniam to na spokojnie to wydaje mi się, że daleko mi do takiej brutalności, ale pewnie jak przyjdzie co do czego (odpukać) to będę miała gdzieś, czy koleś straci przeze mnie wzrok.
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 17:51   #48
Le Tigre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
daleko mi do takiej brutalności
Pomyśl raczej, że ktoś napadając na bezbronną kobietę raczej nie przejmuje się tym, czy jest wobec niej brutalny czy nie. Nie ma się co rozczulać.

No i ostatecznie to napadając na kogoś trzeba się liczyć z tym, że to może nie być tylko bezbronna ofiara. Czasem ofiara zmienia się w drapieżnika, czego wszystkim "napadaczom" serdecznie życzę.
Stary 2009-03-18, 17:57   #49
FALLinLOVE
Realistka

nie nosze ale kiedys nosilam
Stary 2009-03-18, 18:27   #50
Lena_20
Zakorzenienie

Noszę,praktycznie zawsze. Kilka razy miałam nieprzyjemne sytuacje ale na szczęście nie było potrzeby użycia gazu,zawsze jakiś przechodzień się trafił,co skutecznie odstraszało 'namolnych panów'

Edytowane przez Lena_20
Czas edycji: 2009-03-18 o 18:28
Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 19:45   #51
myszkaaa88
Zakorzenienie

GG do myszkaaa88

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
nie nosze gazu, wychodze na zewnatrz o kazdej porze dnia i nocy, czasem jezdze sama pociagiem, a nawet raz samolotem, slowem igram z losem
Tez lecialam sama samolotem i cala noc spedzilam na lotnisku czekajac na samolot nie widze w tym nic co mogloby igrac z losem

Gazu nie nosze, jedynie pieprzowy jak wychodze z psem bo w mojej miejscowosci panuje zwyczaj otwierania bramki i robieniu psom (owczarkom niemieckim,dogom,bokserom ) spacerow.
-Moje życie.
Ty odwrócisz się i odejdziesz bez słowa,
nie wiedząc,że moje życie to Ty."

myszkaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-27, 17:30   #52
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

właśnie zastanawiam się nad kupnem takiego gazu
tzn. czuję się raczej bezpiecznie

ale byłam raz śledzona przez gościa, który przesiedział swoje w więzieniu (miał tatuaż), nie pamiętam dokłądnie jak wyglądał ten tatuaż, bo to było 2 lata temu.
Śledził, szedł tuż za mną, już myslałąm, że mam go z głowy, a tu nagle wyskakuje z krzaków i idzie za mną. Jeszcze nigdy tak szybko nie szłam w butach na koturnie...
a tatuaż miał na pewno z więzienia.

wgl. jestem często zaczepiana przez facetów przynajmniej 2 razy starszych
kiedyś nawet do mnie podszedł taki jeden, ale chyba sparaliżowałam go tym co ode mnie usłyszałwtedy byłam z koleżankami, ale różnie mogłoby się to potoczyć jak byłabym sama
po takim tekscie mógł się zrobić po prostu agresywny, tata do mnie nieraz mówi, abym uważała..

musze sie zaopatrzyć w coś takiego
nie wiem czy byłabym wstanie wbić kciuki w oko, raczej nie. ale dobre rady

po za tym myślę, że dajmy na to taki spirytus, czy ten kosmetyczny "spirytus salicylowy". Są dostępne w aptekach, czasem w bardzo małych opakowaniach.
Jakby dostało mu się takie coś do oczu... nie cciałabym być w jego skórze

Edytowane przez solange421
Czas edycji: 2009-07-27 o 17:31
solange421 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-27, 17:34   #53
madmuazelle
BAN stały

Nie nosze,bo nieposiadam gazu.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-27, 17:45   #54
Malaika85
Zadomowienie

gaz w torebce to jedna wielka pomylka....co wam bo gazie w torebce? jak was ktos zaatakuje to nie zdążycie tej torebki nawet otworzyc....a biorac pod uwage jaki zwykle kobiety maja bajzel w torebkach - jak ja, to znalezienie gazu w srodku graniczy z cudem dodając stres sytuacji....

a poza tym jak ktos wam chce ukrasc torebke, to na licho wam gaz w srodku...?

gaz sie nosi w kieszeni, a nie w torebce :/
Stary 2009-07-27, 17:48   #55
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

była już mowa, o tym
gaz w torebce to faktycznie takie troche bezsensu, ale jeśli już nosić to w kieszeni
Stary 2009-07-27, 18:02   #56
witch_18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malaika85 Pokaż wiadomość
gaz sie nosi w kieszeni, a nie w torebce :/
Dlatego tez ja do tej pory nie zebralam sie do zakupu gazu.Trzymanie go w torebce to faktycznie torche mija sie z celem,a nie jakos nie widze siebie noszacej go w kieszonce.Znajac zycie ciagle bym o nim zapominala,by przelozyc z jednej kurtki/bluzy/marynarki do drugiej
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-28, 23:28   #57
elwiraradlak
Raczkowanie

do agniesikk i innych
ja również miałam podobną sytuacje,niestety napastnikiem był.....moj były:/ nie ciekawa historia,ogólnie rzecz biorąc nic ten gaz nie podziałał....po pierwsze to cieżko jest trafić w szamotaninie w oczy,poleciało trochę na mnie,a jego jeszcze bardziej rozwscieczyło....
wtedy czułam się potwornie bo nie dość że taka sytuacja to jeszcze moje nadzieje i poczucie bezpieczeństwa związane z tym przedmiotem znikły w chwili i zastąpiły poczuciem bezradnosci,ze tak naprawde to mi w tamtej chwili nic nie pomoże...

Jeżeli chodzi o zakup,to można go kupić w sklepach z bronią,trzeba być pełnoletnim.Ja trafiłam na takiego sprzedawcę który nie pozwolił mi go schować do torebki
elwiraradlak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 11:31   #58
solange421
Zakorzenienie

wcale nie trzeba być pełnoletnim
ja zakupiłam wczoraj taki gaz, mam skończone 17 lat
Stary 2009-07-29, 17:59   #59
elwiraradlak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez solange421 Pokaż wiadomość
wcale nie trzeba być pełnoletnim
ja zakupiłam wczoraj taki gaz, mam skończone 17 lat
Napisałam tak,ponieważ mi sprawdzali dowód
elwiraradlak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-26, 18:17   #60
Michiru
Zakorzenienie

gazu nie noszę. nie posiadam. natomiast noszę mały woreczek z solą, którą w razie potrzeby sypne komuś w oczy ciekawe czy zadziała.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości