Czy zakończyć ten chory układ? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-11-07, 09:59   #31
nyana89
Zakorzenienie

Dot.: Czy zakończyć ten chory układ?

Cytat:
Napisane przez tereska21 Pokaż wiadomość
I czy powinnam współczuć jego żonie.przyszłej.jak będzie ja mieć?
Powinnaś współczuć sobie, że Ci całkowicie instynkt samozachowawczy i duma gdzieś przepadły bez wieści. To przykre.
Stary 2016-11-08, 10:23   #32
201704101323
Konto usunięte

Ciężko jest coś doradzić powinnaś sama zrozumieć czy chcesz być ta na wszelki wypadek czy zacząć nowe życie -przeprowadzic sie, znaleźć jakieś nowe zajęcie zmienić kardynalnie dotychczasowych styl życia. .

Edytowane przez 201704101323
Czas edycji: 2016-11-09 o 10:40
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-08, 15:24   #33
cziki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
to jest bardzo trudna sytuacja , sama mam podobną to znaczy inna - nie potrafię bez niego, życie nie ma światła i radości . U nas to wzajemne uczucia ale jest inna przyczyna dlaczego powinniśmy się rozstać. Ja nie potrafię bo bez niego będzie mi bardzo bardzo źle. Może kiedyś kiedy emocje opadną

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Tobie ciężko jest coś doradzić powinnaś sama zrozumieć czy chcesz być ta na wszelki wypadek czy zacząć nowe życie -przeprowadzic sie, znaleźć jakieś nowe zajęcie zmienić kardynalnie dotychczasowych styl życia. .
Ty jesteś w związku z tym o kim piszesz czy to tylko znajomy?
cziki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-08, 16:12   #34
201704101323
Konto usunięte

to jest mój przyjaciel nie jesteśmy parą

Edytowane przez 201704101323
Czas edycji: 2016-11-09 o 10:40
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-09, 06:10   #35
tereska21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nyana89 Pokaż wiadomość
Powinnaś współczuć sobie, że Ci całkowicie instynkt samozachowawczy i duma gdzieś przepadły bez wieści. To przykre.
Współczuje sobie i to bardzo bo widzę, że przez ten rok ja nie mogę ruszyć do przodu tylko wiecznie płaczę, zastanawiam się gdzie jest, co robi, przeglądam w internecie wszystko co ma związek z nim i profil dziewczyny z którą się spotyka zastawiając się co ona miała w sobie takiego że on chciał z nią być.
Pamiętam jaka byłam szczęśliwa gdy go nie poznałam, prowadziłam normalne życie, interesowałam się różnymi rzeczami, nigdy nie chodziłam smutna, miałam w sobie tyle energii a teraz mam to okropne wrażenie że stoję w miejscu.

Odkąd podjęłam decyzję że to koniec powiem Wam, że myślałam że stał mi się obojętny (tak jakbym sobie uświadomiła że nic dla mnie nie znaczy) ale wczoraj napisał do mnie na komunikatorze choć bardziej miałam wrażenie, że pisze tak oschle krótko chyba tylko żeby się odezwać i znów zabolało; zabolało to że mnie lekceważy; pożegnał się po jakimś czasie a i tak jeszcze dość długo siedział. Zachowuje się jak głupia jakbym chciała żeby mnie wiecznie adorował, jakbym to ja była tylko na 1 miejscu ale muszę sobie uświadomić wkońcu i wbić że tak nie jest, że nigdy nie byłam, żen nigdy do mnie nic nie poczuł tylko dobrze się dogadywaliśmy a to nie wystarczy żeby coś stworzyć, że po 2 latach znajomości on nigdy nie powie że dostał meteorytem w głowę i chcę jednak być ze mną
tereska21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-09, 06:25   #36
orion_lady
Rozeznanie

A nawet jesli by zachcial laskawie z Toba byc to polecialabys do niego jak na skrzydlach? Naprawde chcesz byc z takim czlowiekiem? Tutaj zyli razem dlugo i szczesliwie nigdy nie bedzie, nawet jak on zechce z Toba byc, to na krotko.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
orion_lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-09, 07:56   #37
tereska21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez orion_lady Pokaż wiadomość
A nawet jesli by zachcial laskawie z Toba byc to polecialabys do niego jak na skrzydlach? Naprawde chcesz byc z takim czlowiekiem? Tutaj zyli razem dlugo i szczesliwie nigdy nie bedzie, nawet jak on zechce z Toba byc, to na krotko.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Szczerze? Nie potrafiłabym zaufać i mówię to ze 100% pewnością.
Kiedy pisał ze mną i rzekomo "coś chciał" okazało się że tym czasie chodził non stop na randki z innymi. Nie mogę go z jednej strony za to szkalować bo nie byliśmy parą ale zawsze jak ja coś insynuowałam, że gdzieś z kimś idę to wiecznie wydzwaniał, gdzie, z kim - jakby chciał mi pokazać że jest zazdrosny. Ja zbyt mylnie odbierałam te sygnały.

Nie mogę przeżyć jaka jestem naiwna. Tyle życia zmarnowanego, najlepszy czas w moim życiu poświęciłam na myślenie o nim. Naprawdę jakby tak cały czas ktoś ze mną rozmawiał o nim jak Wy tutaj to myślę, że bardzo szybko by mi przeszło. Mam jedną osobę z którą rozmawiam na ten temat ale boje się że już ją zanudzam trochę (choć nie ukrywam ma takie samo zdanie jak Wy).

Powiem Wam że wiele w życiu nie doświadczyłam ale nie wierzę już w miłość, taka odwzajemnioną i do końca życia. Nie w tych czasach kiedy tak łatwo można zmieniać partnerów i wszystko już nie jest tematem tabu, wszystko jest dostępne na wyciągnięcie ręki. Ludzie na początku są sobą zauroczeni, motylki,cukierki itp. a kiedy to minie szukają nowych wrażeń i przeważnie w innych osobach. Naprawdę jak komuś się trafi taka miłość prawdziwa to jest chyba z tym jak z wygraną w totka
Stary 2016-11-09, 08:17   #38
nyana89
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę przeżyć jaka jestem naiwna. Tyle życia zmarnowanego, najlepszy czas w moim życiu poświęciłam na myślenie o nim. Naprawdę jakby tak cały czas ktoś ze mną rozmawiał o nim jak Wy tutaj to myślę, że bardzo szybko by mi przeszło. Mam jedną osobę z którą rozmawiam na ten temat ale boje się że już ją zanudzam trochę (choć nie ukrywam ma takie samo zdanie jak Wy).

Powiem Wam że wiele w życiu nie doświadczyłam ale nie wierzę już w miłość, taka odwzajemnioną i do końca życia. Nie w tych czasach kiedy tak łatwo można zmieniać partnerów i wszystko już nie jest tematem tabu, wszystko jest dostępne na wyciągnięcie ręki. Ludzie na początku są sobą zauroczeni, motylki,cukierki itp. a kiedy to minie szukają nowych wrażeń i przeważnie w innych osobach. Naprawdę jak komuś się trafi taka miłość prawdziwa to jest chyba z tym jak z wygraną w totka
Teraz to już dramatyzujesz, użalasz się nad sobą i wyolbrzymiasz. Jesteś już chyba na tyle duża, aby wiedzieć, że ludzie naprawdę są różni i różne intencje mają. Mam nadzieję tylko, że Ci się jeszcze poglądy odmienią, bo inaczej sama sobie krzywdę zrobisz 'Tyle życia zmarnowanego' to znaczy ile? Masz już 70 lat, drzewa na trumnę ścięte? No proszę Cię Teraz masz szansę na normalne życie, poukładanie go sobie po swojemu, więc na tym się skup, zamiast biadolić 'łolaboga, już mnie nic nie czeka, miłości nie ma, życie przegrane'
Stary 2016-11-09, 08:23   #39
zakonna
Naczelna Nastolatka

Drama queen w pełnym rozkwicie. Nie wytłumaczysz bo ona lubi się pławic w swoim nieszczęściu i dramacie.
Stary 2016-11-09, 08:26   #40
tereska21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nyana89 Pokaż wiadomość
Teraz to już dramatyzujesz, użalasz się nad sobą i wyolbrzymiasz. Jesteś już chyba na tyle duża, aby wiedzieć, że ludzie naprawdę są różni i różne intencje mają. Mam nadzieję tylko, że Ci się jeszcze poglądy odmienią, bo inaczej sama sobie krzywdę zrobisz 'Tyle życia zmarnowanego' to znaczy ile? Masz już 70 lat, drzewa na trumnę ścięte? No proszę Cię Teraz masz szansę na normalne życie, poukładanie go sobie po swojemu, więc na tym się skup, zamiast biadolić 'łolaboga, już mnie nic nie czeka, miłości nie ma, życie przegrane'
Teraz to dzięki Tobie się uśmiechnęłam Dzięki
Zbliżam się do wieku który dawniej traktowany był jako staropanieństwo (czyli 25 hehe). Mam nadzieję że Twoje słowa to świętość i kiedyś będę się śmiać jak tak mogłam mówić. Teraz tylko chciałabym poczuć co to życie, co to szczęście i przestać się zamartwiać i czas zacząć kopać dziurę na te wszystkie moje nieszczęścia i je tam zakopać na amen.

Ok postanowione, z nim życia sobie nie ułożę więc trzeba się odciąć. Jak tylko będzie okazja to z nim porozmawiam. Mam nadzieję że potem będzie tylko lepiej

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Drama queen w pełnym rozkwicie. Nie wytłumaczysz bo ona lubi się pławic w swoim nieszczęściu i dramacie.
Nie że lubię tylko potrzebowałam żeby ktoś mną wstrząsnął bo sama sobie nie umiałam poradzić.
Stary 2016-11-09, 09:03   #41
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:

Nie załamuj mnie.
Zawsze byli ludzie skaczący z kwiatka na kwiatek. I tacy, co mylą zauroczenie z miłością. Ale to nie znaczy, że twoje życie się skończyło i już nic cię nie czeka.
Na razie jesteś jak zając uwięziony w światłach reflektorów. Jak się wyzwolisz, będziesz miała szansę się rozejrzeć. Dostrzec normalnych ludzi.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości