|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Re: czy warto kupić Puder piankowy Maybelline?
chyba jutro go kupię
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że wzięłam troche tego pudru do wypróbowania w domu.... bo okazał się dla mnie fatalny
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
heh no właśnie dlatyego wcześniej bardzo dobrze mieć np próbkę każdego podkładu, którego planujemy zakup... mnie akurat ten Maybelline spasował jak żaden inny a miałam właśnie okazję przetestować go wcześniej, tyle, że w innym kolorze...
ja porów na szczęście nie mam widocznych, suchych skórek też nie widzę (a myślałam, że mam mieszaną - suchą na policzkach i tłustą w parti T - a jednak chyba normalną z lekko przetłuszczającą się w sferze czoła, nosa, brody) - więc dla mnie jest on idealny i taki naturalny
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, najpierw obowiązkowo próbka i to wypróbowana na twarzy.... a potem ewentualne kupno....
Tak jak napisałam na KWC cera cerze nie równa .... są różne tłuste cery.....
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ochotę kupić ten podkład,ale sama nie wiem
Oczywiście próbek nigdzie u mnie nie mają,więc nie mogę sobie na mordeczce sprawdzić jak to będzie wyglądać Ten najjaśniejszy(na c...
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
hmm jak nie masz u siebie próbek to może weź sobie z testerka troszkę do jakiejś puszeczki, pudełeczka (ja robię tak - jak mi się cienie skończą, zostawiam sobie pudełeczko i tam próbeczki aplikuję
Mnie ten podkład służy, jestem bardzo zadowolona właśnie mam (Nude)- jest ciut za jasny, zwykle używam ciemniejszych do mojej cery, ale to dobrze, bo trochę mogę się rozjaśnić Ja polecam
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba też zdecyduję się na ten Nude
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
natii4 napisał(a):
> Ja chyba też zdecyduję się na ten Nude ee bez obaw - ten podkład idealnie wtapia się w skórę, nawet jeśli jest źle dobrany, a ten niby najjaśniejszy to jest na pewno do chłodnej karnacji i bardziej podchodzi pod taki beżowy róż i wcale na oko nie jest taki jasny
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Moźe jestem egoistką, ale ja tam sie ciesze, że palecie jest więcej żółtawych odcieni
Ale błagam, opiszcie jeszcze po koleji każdy z odcieni bo ja już się pogubiłam :p... I doradźcie mi, jaki odcien powinnam sobie kupić Obecnie używam Wonder finiish, również Maybelline i mam odcień Ivory. Jest dla ciut za jasny Chciałabym teraż coś odrobinę ciemniejszego i nie koniecznie też tak bardzo żółtego, ale też nie różowego: odpada Cameo! Poważnie zastanawiam się nad odcieniem Fawn, a wy co sądzicie? Szczeże mówiąc, odcienie znam tylko za palety w internecie i z waszych odpowiedzi Byłam w sklepie, ale nie było tam testerków Chyba wybiorę sie do Natury Kurczę, już nie wiem, czy nie wybrać Sand :/...? Doradźcie, błagam!!!! A co do jego pojemności, to dla mnie lepiej, że ma jej troche mniej, bo ja rzadko używam fluidów (jestem młodziutka I słyszałam, że jest badzo wydajny z powodu tej piankowej konsystencji, więc chyba wyjdzie podobnie Może namówie mamę na Cosmo: chciałabym go wypróbować!
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Ja osobiście próbowałam (niestety porażka
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
zapalka napisał(a):
> Ale błagam, opiszcie jeszcze po koleji każdy z odcieni bo ja już się pogubiłam :p... hmm to już było opisywane, a jak jeszcze znasz odcienie ze stronki internetowej to nie wiem co Ci doradzić - u mnie w Naturze mieli testerki lecz próbek nie, ja zdobyłam jedną w Rossmanie. > I doradźcie mi, jaki odcien powinnam sobie kupić to zależy czy jesteś ciepłym typkiem czy zimnym - jeśli masz chłodną karnację lepiej coś pod róż, jeśli ciepłą pod żółć > Obecnie używam Wonder finiish, również Maybelline i mam odcień Ivory. Jest dla ciut za jasny Ivory to raczej pod chłodny chyba podchodzi(?)... a Fawn z kolei jak dla mnie z testera był jednak zbyt różowawy i ciemny, choć mam trochę ciemniejszą karnację, ale jeśli piszesz, że cieszy Cię fakt, iż jest więcej ciepłych kolorków no to chyba jednak kwalifikujesz się do typu ciepłego, skoro takie też wybierasz odcienie, a więc myślę, że również w Twoim wypadku Nude będzie ok - on naprawdę ładnie stapia się z cerą i na Także najlepiej będzie, jeśli jednak wcześniej przetestujesz ..aha próbki mają chyba tylko w jednym kolorze i właśnie ten "Sand"
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam raczej żółtawą cerę, dość ciepły odcień
Ivory jest właśnie raczej ciepły, żółtwy. Cameo odrzuciłam na początku: za różowy!!! Sanc ma moja mama, ale w podkładzie Eer Fresh i powiem, że mi nawet odpowiada Chyba własnie pokusze się na NUde, tylko muszę wykończyć Wonder Finish Czekam na dalsze opisy kolorków Jak mówisz, że w Naturze próbek nie mają, to jestem skończona W mojej mieścinie nie ma Rossmana!!!!
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w Naturze widziałam tylko testery. Nie było próbek
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wzięłam troszke na palcu do pudełeczku po maleńkim kremie (próbce), bo oczywiście tez nie było w sklepie próbek...
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
nie jesteś tak całkiem "skończona"
weź sobie podkład z testerka do jakiegoś pojemniczka - ja robię tak, że jak skończą mi się cienie do powiek, albo upadną i rozsypią się
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam nie dawno wonder finish w kolorze nude i powiem że był ciut za ciemny, tzn za pomarańczowy. ale wieczorem w sztucznum świetle wydawało się że jestem opalona na ładne złoto, choc nawet w takim oświetleniu był ciut za ciemny. i wobec tego chciałam innego podkładu koniecznie jaśniejszego. uparłam się na matt mousse i poleciałam do drogerii. ku mojej rozpaczy z żółtawych naj jaśniejszy był właśnie nude! cameo odpada bo po maznięciu na policzku wyglądałam jak indianka. więc z konieczności wzięłam nude i ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu okazał się jasniejszy niż w wonder finish. jest poprostu idealny! ale zanim sie stopi z cerą to jednak trochę go widać
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy warto kupić Puder piankowy Maybelline?
hmmm teraz to i ja się już zakręciłam a mieszkam w małej mieścince a tu próbek nie ma wcale z wiadomych powodów, testery są ale żeby tak można było wziąc na jeden raz do słoiczka i spróbować w domu to nie ma takiej opcji
mam juz odcień Fawn stapia sie ładnie ze skórą, nie widać go na twarzy, ale chciałam zakupić jeszcze jakiś lekko jaśniejszy odcień, nie wiem chyba chce go kolekcjonować ![]() który z odcieni proponujecie? takie ciepły beżyk? Cameo, Nude czy Sand? |
|
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Problem z odcieniem Dream Matte Muss
Czy ja mam dziwny kolor cery? Wypróbowałam na twarzy wszystkie odcienie musu Maybelline i żaden nie pasuje! Mam cerę jasną, żółtawą z lekkim beżem (ale żłóty dominuje) i nawet najjaśniejszy odcień mi nie pasuje, wychodzi za ciemny (nie pamiętam dokładnie który nr, chyba 021 Nude), pozostałe są różowe, pomarańczowe, albo ciemne
Do użytkowniczek - czy ten podkład naprawdę stapia się ze skórą i mogłabym kupić odc. Nude bez obawy że twarz będzie się oddzielać od szyi? czy dać sobie spokój i sszukać dalej?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z odcieniem Dream Matte Muss
ja mam Sun Beige nr 048 i ten odcień jak dla mnie jest idealny
skoro najjaśniejszy kolor musu Ci nie nie odpowiada, to poszukaj czegoś z innych podkładów
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Ja też miałam problem z dobraniem sobie odcienia Dream Matte
. Mam lekko opaloną cerę wpadającą w żółtawy odcień i niestety żaden kolor mi nie podpasował idealnie. Mam odcień Sand ale jest dla mnie za jasny i troszkę go widać na buzi,dlatego musze go koniecznie przypruszać brązującym pudrem...
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Mrs Mrau
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda, podkład ma bardzo fajną konsystencję, ładnie się nakłada i nie potrzeba go dużo...tylko ten odcień wrrr. A water Sensation niestety nie dla mnie, mam cerę mieszaną/tłustą i szukam czegos lekkiego i matującego
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fakt, ze mus maybelline stapia sie niesamowicie ze skora. Mi natomiast pasowaly az trzy odcienie(!) i nie wiedzialam ktory wybrac, bo na policzku kazdy wygladal tak samo...:/ I wybralam "nude" i jest genialny! Swietny podklad, szok, mialam ich juz tyle, a ten pierwszy wyglada tak naturalnie i matuje na wiele godzin... nie chce zachwalac, ale ja prywatnie bardzo go polecam! (a zeby nie wysuszal najlepiej na noc nakladac mocny krem nawilzajacy
)
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam problem między Nude,a tym jeszcze jaśniejszym.Ten jasny był dla dziewczyn o b.jasnej karnacji,z odcieniem lekko różowym.Nude dla tych trochę bardziej opalonych.Ja powinnam mieć coś pośrodku
,ale wybrałam Nude
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
Skoro tak dobrze się stapia to poeksperymentuję z Nude. Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi
|
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
Chamelieu witaj w klubie. Na mojej twarzy Dream Matte też wygląda sztucznie i kolor wcale się nie stapia z kolorem skóry
. Całe szczęście, że go nie kupiłam tylko przetestowałam kilka próbek. Moim zdaniem nie ma podkładu idealnego, który pasowałby każdej kobiecie, Dream Matte ma chyba 6 odcieni, a ile jest kobiet i ile jest różnych odcieni skóry...(dla mnie to wszystko chwyty reklamowe). ażda z nas musi znaleźć "swój" podkład i kolor.
"Wielu ludzi twierdzi, że sny są czarno-białe, ale ja śnię w kolorze." Richard P. Feynman "Jest coś niedobrego z ludźmi: nie uczą się przez zrozumienie, tylko jakoś inacze, pewnie na pamięć. Ich wiedza jest taka krucha!" Richard P. Feynman |
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda jednak że tylko Maybelline ma taki "musowy" podkład, konsystencja mi odpowiada, ilość nakładanego kosmetyku też tylko odcień do niczego
Zrobię jeszcze jedno podejście, jak nie wypali będę dalej szukać ideału |
|
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez mam bardzo jasna karnacje. Wybralam odcien Camelo 20.
Wcale nie twozy maski i odcien pasuje idealnie.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Moze rzeczywiscie odcienie dream matte nie sa dla Ciebie. Slyszalam, ze w Polsce jest ich tylko szesc. (to prawda?) Ja jednak moge potwierdzic, ze DMM zlewa sie z naturalnym kolorem skory, z moja cera idealnie stapia sie kilka odcieni, jest na mojej twarzy bardzo naturalny, praktycznie niewidoczny. Obecnie wykanczam 020 Cameo, mialam ich juz kilka i wszystkie pasowaly swietnie.
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

Do użytkowniczek - czy ten podkład naprawdę stapia się ze skórą i mogłabym kupić odc. Nude bez obawy że twarz będzie się oddzielać od szyi? czy dać sobie spokój i sszukać dalej?
. Mam lekko opaloną cerę wpadającą w żółtawy odcień i niestety żaden kolor mi nie podpasował idealnie. Mam odcień Sand ale jest dla mnie za jasny
)