![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pastylki NiQuitin a rzucanie palenia
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
dla mnie najwieksza motywacja do rzucenia palenia była ciąża chociaż słyszałam ze osoby, które duzo palą nie powinny tak nagle rzucać palenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Brałam te pastylki dość krótko,faktycznie nie chiało się po nich palić,miałam po nich arytmię,palił mnie język i musiałam z nich zrezygnować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Doświadczenie
|
Przy rzucaniu palenia z gumami, tabletkami, spray'ami i plastrami istnieje ryzyko powrotu do nałogu:
W badaniu przeprowadzonym przez naukowców z ośrodka Harvard School of Public Health pokazano, że produkty objęte nazwą jako Nikotynowa Terapia Zastępcza wcale nie są tak efektywne w działaniu, jak próbują nam wmówić ich producenci. Publikacja ukazała się na łamach czasopisma medycznego Tobacco Control i przedstawia prospektywne badanie kohortowe, które objęło 787 dorosłych palaczy badanych na przestrzeni kilku lat (od 2001 do 2006). Wyniki pokazały, że stosowanie NTZ wcale nie jest bardziej efektywne niż podejmowane próby rzucenia palenia bez stosowania tych środków farmakologicznych. W obu przypadkach mniej więcej 1/3 palaczy wracała do nałogu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.