![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kusi mnie - nowosci w swiecie kosmetycznym
Sporo tez jest kremow z vit c na stronce joseibi.com- takie marki jak Kose Kanebo- nawet przystepne cenowo ale nie podaja ile procent witaminy-pisza tylko ze wysoko skoncentrowana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
A Czarownicagosia znowu kusi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheh naprawde to nie takie trudne jest ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i jakie efekty widzisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaminka C to ta : http://www.easycart.net/BeyondACentu...mages/1181.jpg cena 6.25 $ Witaminka E to ta : http://www.easycart.net/BeyondACentu...mages/1154.jpg cena 18.40 $ Do serum bedzie Ci tez potrzebny alkohol . Ja uzywam wodke Smirnoff ![]() Woda destylowana oraz w przepisie podana jest tez lecytyna ktorej ja nieuzywam ![]() http://www.specialtybottle.com/index...on=Custom&ID=2 z tej strony zamowilam sobie buteleczki. Sa one baaardzo tanie ![]() Potrzebne Ci beda jeszcze miarki typu 1/8 tbs(do odmierzenia wit C) oraz cos zeby odmierzyc 10 ml wody, moze bo byc jakas buteleczka czy cos strzykawka. Jak wiesz sa 4 rodzaje serum 5%,10%,15% oraz 20%. Ja zaczelam od tego najmniejszego poniewaz to 20 % moze Cie bardzo szczypac na poczatku jesli masz wrazliwa cere. Jesli bedziesz zainteresowana jak to zrobic krok po kroku daj znac ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
A co do efektow to jak najbardziej sa one widoczne. Praktycznie piegi mi poznikaly a mialam ich sporo. Skora na twarzy nabiera coraz to bardziej jednolitego koloru
![]()
Edytowane przez raspberry69 Czas edycji: 2006-03-23 o 23:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wlasnie wyprobowalam te maseczke bambusowa z Kenzoki (probke). Jest bomba!!!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz Elfie,po tym jak czytalam na MUA recenzje bodajze Diacneala,gdzie laski dawaly mu jedna gwiazdke bo je "poparzyl po posmarowaniu buzi i wystawieniu ja na slonce" zupelnie stracilam zaufanie do MUT jesli chodzi o pielegnacje.Tutaj wiedza o kwasach i ochronie slonecznej jest znikoma i podejrzewam ze to samo jest z witamina C,wiec ja pozostane wierna wizazowi w tej kwestii ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
zamowilam katalog i probki z murad.
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cellex juz dawien dawna mnie kusi ale ta cena ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny moze was zmartwie, albo i pociesze, ale napisze tak. Nie ma sensu kupowac tych produktow. przynajmniej tak sadze, nie znam skladu, ale ogolem Elfiku skoro cie LRP uczula to moga cie i te produkty uczulic jesli wina jest wit. C W LRP jest jej 5%, ale moze to byc cos innego. Dziewczyny lepiej ukreccie sobie to serum z wit. C w proszku. To naprawde 1-2 min roboty, a mozecie dozowac stezenie wit. C w produkcie. Elfie jesli winna twoich uczulen jest wit. C to zrob sobie slabsze serum i powoli przyzwyczajac skore. Ja napalalam sie na Flavo-C i jak bylam w zeszlym roku w Pl to sobie kupilam jest tam 8% wit. C mam teraz buteleczka do serum wlasnej roboty. jak tak skoczycie na 17% moze sie podraznieniem skonczyc. No i nie wiadomo co jest tam w tym serum jeszcze, moze podajcie sklad. Tylko tyle kasy wydac? Hmmmm ja jednak wole wit. C w proszku, do tego kapsulki wit. E i wode destylowana. tanio to wychodzi , starczy na dlugo(uzywma serum od pazdziernika i jeszcze mam polowe opakowania wit. C). Wiem, ze sie wam moze nie chce mieszac, mi sie tez nie chcialo, ale to naprawde trwa chwilke, koszt niewielki i samemu dozujecie stezenie, a to wydaje mis ie najrozsadniejsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba sie zdecyduje na krem z vit C-co sadzicie o tym skladzie?-mi sie wydaje ze calkiem dobry no i vit c w srodku skladu czyli nie jest jej duzo.
Certified Organic Aloe Vera Gel, Botanical Infusion of Chamomile, Calendula, Lavender, Orange Blossom, Vegetable Glycerin, Certified Organic Safflower Oil, Shea Butter, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Green Tea Extract, Certified Organic Lavender Hydrosol, Cucumber Extract, Vitamin C (Magnesium Ascorbyl Phosphate), Coenzyme Q10, Natural Vitamin E, Panthenol, Allantoin, Certified Organic Rosehip Seed Oil, Oat Protein, Tamanu Oil (Calophyllum Inophyllum), Certified Organic Jojoba Oil, Vitamin A (Retinyl Palmitate), Organic Aroma Therapeutic Essential Oils of Neroli, Lavender, Chamomile Roman, Ylang Ylang, Sea Kelp Extract, Lecithin, Methyl/Propyl paraben, Xanthan Gum |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Cellex serum w sephora znalazlam za $90
http://www.sephora.com/browse/produc...categoryId=B70 sama szukam serum z vit. C (lektura wizazu ![]() moje typy powrzucam: podaje sklady od razu: Jason - Hyper C serum http://www.vitaminshoppe.com/store/e...jsp?id=JS-1077 Octyl palmitate, complete C Complex (Ester-C liquid; calcium, sodium and zinc ascorbates; magnesium ascorbyl palmitate; ascorbyl phosphate; and ascorbic acid), squalane (vege), purified soft water, lecithin, corn starch, tocopheryl acetate (vitamin E), lupaline, green tea extract, grape seed extract, polysorbate 20, dextrine palmitate, retinyl palmitate (vitamin A), cyclomethicone, grapefruit extract, fragrance. Kiss my Face - C The Change Ester C Serum (ale czy warto? , vit C na 2 miejscu od konca w skladzie - okaze sie ze to nie serum tylko zwykly kremik) Certified organic floral water of lemon balm, red raspberry, rose hips, steam distilled water, infusion of organic herbs of horsetail, echinacea, lemongrass & yarrow, ester c, certified organic sunflower oil, xanthan gum, caprylic acid, glycine, wheat amino acids, grapefruit oil, lemon oil, lecithin, retinyl palmitate, tocopherol (vitamin E), magnesium ascorbyl phosphate (vitamin C), squalene (vegetable derived). i Cellex C Ingredients: 30 ml : Ascorbic Acid, Tyrosine, Zinc, Sodium Hyaluronate, Bioflavonoids, Patented Cellex-C Complex (Internationally protected by U.S. Patent No. 4,938,969). (jeszcza maja ciekawe Hydra 5 B-Complex z hyaluronic acid - jak wysoka zawartosc jeszcze nie doczytalam ![]() Ingredients: 30 ml : Deionized Water, Hyaluronic Acid, Pantothenic Acid (Vitamin B-5), and Phenoxyethanol. len ze mnie straszny, ale chyba sie wezme za robienie wlasnego ![]() a wogole szukam kremu pod oczy (dwa poprzednie mnie uczulily, a ostatni neutrogeny chyba nawet zafundowal mi zapalenie spojowek) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak tak czytam dziewczyny Wasze wypowiedzi to wy macie jakies pojecie o skladzie kosmetykow i w ogole a ja to ciemna jestem w tych rzeczach.a ja to tak zawsze szukam na metodzie prob i bledow.jak mi jakis krem pasuje to go uzywam a jak mnie uczula to nie.nie patrerze na sklad ,bo i tak nie mam zielonego pojecia o co w tym chodzi.no jedynie wiem,ze jak jest filtr to chyba dobrze jest.musze sobie gdzies o tym poczytac.moze,ktoras z Was kochane znacie jakas stronke na ten temat? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Powiem szczerze, ze dla mnie najladniej wyglada to serum Hydra 5 B- Complex z kwasem hialuronowym. Sklad idealny. Powinien ladnie nawilzac bo zaraz po wodzie jest kwasik, a wit. B-5 (to chyba prowitamina B5 co?, tak dziwnie oznaczone), tez ma wlasciwosci zatrzymywania wody, wiec tez w jakis tam sposob nawilza i lepiej sie ranki goja po niej. Te inne rzeczy z wit. C to ja bym sobie odpuscila. Po cholere tych skladnikow tyle. W tym pierwszym Jason Hyper C- serum i w tym Cellex C jest cynk, a metale destabilizuja wit. C i moze ona nawet dzialac prorodnikowo, zamiast niszczyc wolne rodniki. Niby w tym pierweszym jest ekstrat z zielonej herbaty, wiec tez dodatkowe dzialanie anty rodnikowe, ale jest druga strona medalu. Ekstrakty roslinne moga zawierac jakies sladowe ilosc metali, wiec wit. C moze byc zniszczona. ja kupilam soibie Flavo-C ktore to ma wyciag z ginko biloba, chcialam przetestowac czy takie dobre jak chwalaili na KWC. No i naczynka lekkie mam, wiec dodatkowo na naczynka. Niby tanio nie bylo 76 zl chyba zaplacilam, ale moglam sobie pozwolic(teraz juz bym nie kupila, juz jestem madrzejsza), pozostawilam sobie butelke na swrum wlasnej roboty i to jedyny pozytek z tego zakupu. Nie chce cie zniechecac, ale ja bym tego nie kupila. Jesli cena dla ciebie to pikus, to owszem na wyprobowanie... potem bedziesz miec buteleczka, jesli jest z ciemnego szkla i zakraplacz do tego to super. Ale teraz juz wiem, ze nie warto wydawac takiej kasy(nawet jak sie ja ma). Jedyne warte uwagi (ale to tylko moje spostrzezenie), jesli nie masz dostepu do kwasu hialuronowego w proszku, zeby sobie samemu rozrabiac, albo jak ci sie nie chce(jesli to serum nie jest potwornie drogie) to jest to serum Hydra 5 - B Complex. Bedzie dobrym nawilzaczem. A jaka jest jego cena i pojemnosc? Kiss my Face - hmmmm, ciekawe co to? Moze to byc nawet i kremik, moze nie typowy, ale jednak nic wodnistego tylko jendak cos ciezszego, trzeba by to obbadac osobiscie i na dzialanie wit. C bym tu nie liczyla, jest jej malo, tu raczej chodzi o te wyciagi. Nie jestem spec od skladow, ale na tyle co sie juz znam to stawiam na Hydra 5-B Complex, to jest najladniejsze w skladzie i powinno miec sens, a reszta ? Tyle kasy wywalic na cos co ma metal w skladzie, a jak juz wiadomo moze to destabilizowac wit. C i jak to ten Cellex kosztuej 100$ to juz przesada. ja was zachecam na wlasna produkcje. Tez jestem len, ale na to serum z wit. C i E potrzeba naprawde 1 min czasu i to tak raz w tygodniu zrobicie, jeszcze dodtosujecie sobie stezenie, bo wit. C w duzych stezeniech moze podraznic, wiec lepiej zaczac od malego stezenie 5%, a jak ktos i tego nie moze to i 3% moze sobie zrobic. A na doidatek (co mnie przekonalo do mieszania tego serum) jest ono bardziej skuteczne niz te wszyskie kupne gotowe mieszanki o kontrowersyjnych skladach. Nie wiem czy pomoglam dokonac wyboru, to tylko moje przemyslenia. jak macie ochote to sie do nich zastosujcie, jak nie to ja sie nie obraze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
heheheh Monika piszesz jak naukowiec ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
sunapku moj kochyna na maila to ci ciezko odpisac a tutaj prosze... szybka jak blyskawica heheheh. Wit. C powinna byc przechowywana w orginalnych opakowanaiach, najczesciej sa to plastikowe pudeleczka nieprzeswitujace. Szczelnie zamknieta, zeby sie wilgoc nie dostala i najlepiej w ciemnym miejscu. Nie moze miec kontaktu z matalowymi rzeczami, wiec do serum uzywamy tylko szklanych lub plastkowych miarek, lopatek itp. Moja wit. jest w bialym pudelku a trzymam ja w barku zapelnionym wszelakiej masci alkoholami, zwlaszcza wodkami z PL heheh, juz nie ma placu na wiecej, ale mam mala pulke ze szkla i tam ja klade, obok kieliszkow do wodki heheh. Obok lezy wit. E miarka plastikowa od syropku, do tego druga miarka od inneg syropku (malusia) i lyzeczka od masci synka jak mial plesniawki. Ostatnio znalazlam mala lyzeczke od jakiejs masci co chlop dawno temu mial, przeterminowala sie , wiec ja wywalilam, a ta lyzeczke-lopatke zostawilam, bo nadaje sie do mieszania serum. Do wiekszej miarki nalewam 10ml wody destylowanej, ze nie mam tych lyzeczek-miarek to w tej malej miarce odmierzam odpowiednia ilosc proszku. Wsypuje ta mala lyzeczka-lopatka co ja znalazlam ostatnio, przesypuje to do tej duzej miarki gdzie mam wode dystylowana i ta lopatka sobie mieszam.Przelawam do buteleczki. Potem przekuwam wit. E 200 I.U i wciskam zawartosc kapsulki do buteleczki , wstrzasam energicznie i gotowe. Mozna dodac 3-4 krople alkoholu, Wczesniej dodawala alkohol, ale teraz go sobie darowalam. I to cala filozofia. Dziewczyny te 100$ to naprawde przesada za to serum co podalyscie wczesniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaaa ostrzegalam,ze wredna malpa jestem ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() co do Cellex Hydra B5 Complex to jest 30ml/$66 na sephora.com Spodobala mi sie minimalna ilosc skladnikow, mialam probke: wchlania sie blyskawicznie, ladne nawilzenie, wiecej nic nie moge napisac poniewaz probka wystarczyla na 2 dni. Odnosnie kwasu hialuronowego - nie mam go, znalazlam w formie 1% water solution (1 fl oz $9.75 ) na http://thepersonalformulator.com/wvss/product_info.php?products _id=1188, nie wiem czy sie bedzie nadawac i jeszcze w kapsulkach, ale to juz temat na osobny watek ![]() Jesli chodzi o serum z vit C - to tez jednak sama zaczne robic, pierwszy krok w zwalczaniu lenia - patrze wlasnie na te opakowani, duze sa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Hurrraaaaa, wlasnie sobie sprawdzilam juz sie zalogowalas, ale fajnie! To wskakuj na strefe witania i powidom innych ze juz jestes. Ale sie ciesze. A moze ja oznajmnie wszem i wobec, ze Madzia do nas dolaczyla. To do zobaczenia na moim prodworku, fajnie to nazwalas heheheh |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
dziewczyny czy uzywalyscie jakichkolwiek samoopalaczy?zastanawiam sie nad kupnem jakiegos.neutrogena opada-juz iedys mialam i nie byllam zadowolona.moze ktoras z Was uzywala clarinsa lub loreala???
![]() ![]() ![]()
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
O tak uzywalo sie zeszlego lata Loreal ten w zelu. takiego smrodu w samoopalaczach to ja nigdy nie czulam. Owszem ladnie pachnie w tubce, ale na ciele ? jak by nas ktos nad ogniskiem przypalal, a zmyc ten zapach jest bardzo trudno. podziekowalam i szukam teraz balsamow samoopalajacych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
BAN stały
|
Cytat:
pozdr |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.