|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
Pokaż wyniki sondy: jak oceniasz moje stworki? | |||
na 1 - paskudztwa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 0,45% |
na 2 - nieładne |
0 | 0% |
na 3 - widziałam ładniejsze |
1 | 0,45% |
na 4 - całkiem znośne |
1 | 0,45% |
na 5 - ładniutkie |
83 | 37,73% |
na 6 - najśliczniejsze na świecie |
134 | 60,91% |
Głosujący: 220. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: szydełkowe zwierzaczki - czas się pochwalić ;)
ja sie zakochalam w kotku i konisiu!! napisalam Ci maila tez cem takie:P
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
weszlam na stronki, które podałaś i od rana walczę z głową misia, angielskiego nie znam a jak użyłam translatora to mi takie cuda wyszły, że szkoda gadać.
próbowałam, próbowałam i nic. poczekam, na schemat od Ciebie pozdrawiam i czekam z niecierpliwością |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Anja 15 - a pewnie, że by się dało krowe zrobić w łaty
![]() Alinda - jedna z forumowiczek z innego forum (tu chyba nie wolno takich linkow podawać ![]() ![]() ![]() a na schemat to troche mozesz poczekac :/ Cieszę się, że moje zwierzaki się podobają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chylę czoła ![]() ![]() PieS:Super pomysł na (i wykonanie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Zastanawiam sie jak długo już bawisz sie szydełkiem ![]() ![]()
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
jak tylko sie naucze robic schematy postaram sie podzielic
![]() hmmmm... a szydelkiem bawie sie od 6 roku życia, czyli z malymi przerwami bedzie z 13 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Jestem zauroczona zwierzaczkami. Masz niezwykły talent, szkoda, że ja go nie posiadam mam chyba dwie lewe ręcę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie piękne, ale kotek jest najsłodszy
![]() ![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
piękne wszystkie wzory , aż miło patrzec
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Aguś- a własnymi słowami to opisac nie łaska ;P
Chwalić nie będę - nachwaliłam się już gdzie indziej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
opisać wlasnymi slowami też nie potrafie =0 ja chyba jakaś lewa jestem =D
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Re: szydełkowe zwierzaczki - czas się pochwalić ;)
poprostu boskie
![]() ![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Zwierzaczki są rewelacyjne, moimi faworytami są krówka i kotek, no i podziwiam talent, że tak bez schematu potrafiłaś wymyślić jak je zrobić.
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Pozazdrościłam zwierzaczków i zaczęłam robić krówkę, chcę ją używać jako breloczek co się wiąże z tym że się pewnie szybko wybrudzi i będzie trzeba ją prać, no i mam teraz problem czym ją wypchać żeby się nadawała do prania.
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Ja wypycham zwykłą watą - wszystkei były prane zaraz po skończeniu i nic im się nie stało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
suuuuuuuuuuuuper
![]() ![]() ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Ja też jestem Twoją fanką. Śliczności!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
może to nie zwierzak ale jakiś czas temu udłubałam takiego aniołka
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
ja próbuje swoich sił w żabie, "krok po kroku" na cafeart, żabka jest narazie czerwona, bo nie miałam innego koloru pod ręką i troche krzywa ale trening czyni mistrza
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Ja chcę taką krowe jet najwspanialsza na świecie. Ale chyba też zaczne naukę od żabki, ajuz bym chciała umieć te sliczności robic i szybko żebym było dużo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
zwierzaczki prześliczne!!!gratuluję talentu.
![]() Kobietki na naukę nigdy za późno! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
moje gratulacje, zwierzaczki suuuuuper
szkoda ze ja nie potrafie na szydełku ![]() pozdrowienia i trzymam kciuki za mature |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Witam
Bardzo śliczne zwierzaczki, tylko pogratulować talentu. Wielka 6 ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
ok - wyślę jak tylko wrócę ze szkoły do domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
no jak powiem, że boskie są to nei przesadze ani trochu
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
podaję tutaj instrukcje po polsku na wykonanie słonika napisaną przez wspaniałą IAKL z innego forum
![]() CAŁA INSTRUKCJA WYKONANIA SŁONIKA Zaczynamy od tułowia od strony szyi Rząd 1 – 2 oczka łańcuszka, 6 półsłupków w drugim od szydełka oczku łańcuszka, Rząd 2 – 2 półsłupki w każdym oczku (12 półsłupków) Rząd 3 – półsłupek w każdym oczku (12 półsłupków) Rząd 4 – (półsłupek w każdym z trzech pierwszych oczek, 2 półsłupki w następnym oczku ) x 3 (15 półsłupków) Rząd 5 & 6 – półsłupek w każdym oczku (15 półsłupków) Rząd 7 – (półsłupek w 2 pierwszych oczkach, 2 półsłupki w następnym oczku) x 5 (20 półsłupków) Rząd 8 – 11 - półsłupek w każdym oczku (20 półsłupków) Rząd 12 – (półsłupek w dwóch pierwszych, 2 następne półsłupki razem) x 5 (15 półsłupków) Rozpocznij wypychanie tułowia Rząd 13 – półsłupek w każdym oczku (15 półsłupków) Rząd 14 – (półsłupek w pierwszym oczku, 2 następne półsłupki razem) x 5 (10 półsłupków) Rząd 15 (2 półsłupki razem) x 5 (5 półsłupków) Zakończyć zostawiając nitkę do zszycia GŁOWA Rząd 1 – 2 oczka łańcuszka, 6 półsłupków w drugim od szydełka oczku łańcuszka, Rząd 2 – 2 półsłupki w każdym oczku (12 półsłupków) Rząd 3 – (półsłupek w pierwszym oczku, 2 półsłupki w następnym oczku) x 6 (18 półsłupków) Rząd 4 – (półsłupek w 2 pierwszych oczkach, 2 półsłupki w następnym oczku) x 6 (24 półsłupki) Rząd 5 & 6 – półsłupek w każdym oczku ( 24 półsłupki) „wywrócić” głowę żeby był owal Rząd 7 – półsłupek w 2 pierwszych oczkach, 2 półsłupki w każdym z następnych trzech oczek, półsłupek w każdym z następnych 9 oczek, 2 półsłupki w każdym z następnych 3 oczek, półsłupek w każdym z pozostałych 7 oczek (30 półsłupków) Rząd 8 – półsłupek w każdym z pierwszych czterech oczek, 2 półsłupki w każdym z następnych dwóch oczek, półsłupek w każdym z następnych 13 oczek, 2 półsłupki w każdym z następnych dwóch oczek, półsłupek w każdym z pozostałych 9 oczek (34 półsłupki) Rząd 9 & 10 – półsłupek w każdym oczku (34 półsłupki) Rząd 11 – Półsłupek w każdym z trzech pierwszych oczek, (dwa następne półsłupki razem) x3, półsłupek w następnych 11 oczkach, (dwa następne półsłupki razem) x3 , półsłupek w każdym z pozostałych 8 oczek (28 półsłupków) Rząd 12 – (półsłupek w 2 pierwszych oczkach, następne 2 półsłupki razem) x 7, (21 półsłupków) Rząd 13 – (półsłupek w pierwszym oczku, następne 2 półsłupki razem) x 7 (14 półsłupków), Rząd 14 – (dwa półsłupki razem) x 7 (7 półsłupków) Zakończyć, zostawić nitkę do zszycia, wypchać, nie zamykać jeszcze głowy TRĄBA Część 1 Rząd 1 – 2 oczka łańcuszka, 6 półsłupków w drugim od szydełka oczku łańcuszka, (6 półsłupków) Rząd 2 & 3 – półsłupek w każdym oczku (6 półsłupków) Zakończyć, zostawić nitkę do przyszycia… Część 2 Rząd 1 – 2 oczka łańcuszka, 8 półsłupków w drugim od szydełka oczku łańcuszka (8 półsłupków) Rząd 2 – półsłupek w każdym oczku (8 półsłupków) Zakończyć, zszyć z pierwszą częścią trąby Przyszyć trąbę do głowy, nad trąbą oczy BRWI zrobić 2 – 5 oczek łańcuszka, zakończyć, przyszyć nad oczami USTA – 2 oczka łańcuszka, 3 półsłupki w drugim od szydełka oczku od łańcuszka, zakończyć zostawiając nitkę do przyszycia ust do głowy USZY – zrobić 2 Rząd 1 – 2 oczka łańcuszka, 5 półsłupków w drugim od szydełka oczku łańcuszka (5 półsłupków), Rząd 2 – 2 półsłupki w każdym oczku (10 półsłupków), Rząd 3 – (półsłupek w pierwszym oczku, 2 półsłupki w następnym oczku) x 5 , (15 półsłupków) Zakończyć zostawiając nitkę do przyszycia ucha do głowy. Jeżeli chcesz większe uszy zrób 5 dodatkowych półsłupków w każdym rzędzie aż ucho będzie tak duże jak chcesz RĘCE – zrobić 2 Rząd 1 - 2 oczka łańcuszka, 6 półsłupków w drugim od szydełka oczku (6 półsłupków), Rząd 2 – 2 półsłupki w każdym oczku (12 półsłupków), Rząd 3 – Przerabiać tylko w tylnej pętelce oczka: półsłupek w każdym oczku (12 półsłupków), Rząd 4 – półsłupek w każdym oczku (12 półsłupków), Rząd 5 – (półsłupek w każdym z dwóch pierwszych oczek, dwa następne półsłupki razem) x 3 (9 półsłupków), Rząd 6 – Oczko zamykające w trzech pierwszych oczkach, półsłupek w dwóch następnych oczkach, półsłupek z narzuconą nitką w następnych dwóch oczkach, półsłupek w pozostałych dwóch oczkach (9 oczek), Rząd 7 – powtórzyć rząd 6 Rząd 8 – Oczko zamykające w trzech pierwszych oczkach (czyli w oczkach zamykających poprzedniego rzędu), półsłupek w 6 pozostałych oczkach (9 oczek), Rzędy 9 – 11 – Półsłupek w każdym oczku (9 półsłupków) Wypchaj rękę Rząd 12 – (półsłupek w dwóch następnych oczkach razem) x 3 (6 półsłupków) Zakończyć pozostawiając nitkę do przyszycia. Wyszyć paznokcie NOGI – zrobić 2 Rząd 1 – 2 oczka łańcuszka, 5 półsłupków w drugim od szydełka oczku (5 półsłupków), Rząd 2 – 2 półsłupki w każdym oczku (10 półsłupków) Rząd 3 – (półsłupek w pierwszym oczku, 2 półsłupki w następnym oczku) x 5 (15 półsłupków), Rząd 4 – Przerabiać tylko w tylnej pętelce oczka – półsłupek w każdym oczku (15 półsłupków), Rząd 5 – Półsłupek w dwóch pierwszych oczkach, (dwa następne półsłupki razem) x 5, półsłupek w następnym oczku, dwa następne półsłupki razem (9 półsłupków), Rząd 6 & 7 – półsłupek w każdym oczku (9 półsłupków), Rząd 8 – Półsłupek w pierwszych 4 oczkach, 2 półsłupki w następnym oczku, półsłupek w każdym z następnych 4 oczek, 2 półsłupki w ostatnim oczku (11 półsłupków), Rząd 9 – Półsłupek w każdym oczku (11 półsłupków), Wypchaj nogę Rząd 10 – (dwa półsłupki razem) x 5 (6 półsłupków) Zakończyć zostawiając nitkę do przyszycia. Wyszyć paznokcie. Zszyć wszystkie części SŁONIKA razem… Dorobić ogon łańcuszkiem. I to jest ten słonik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.