![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czego nie lubicie...
z tymi koralikami uciekającymi to jest to czego nie lubie
![]() ![]() Teraz juz mi mniej ucieka, bo klade sobie takie male pudeleczko z rancikiem niskim i wszystko tam baraszkuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
gubienie uciekających korali ->
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
ja nie znoszę "latających" koralików, czasem jak chcę zacisnąć kuleczkę zaciskową a ona fruuuu i po niej ... albo jak nakładam na linkę i robi się katapulta prawie
![]() nie lubię - ale to bardziej siebie, że czasem jak robię bransoletkę to źle złapię za linki i fruuu spada 5 cm już nawleczonych korali albo że próbuję włożyć 3 linki do łapaczki a tam otworek mały, niby się mieści ale ile przy tym łaciny leci nie znoszę jak widzę że mam mało drutu - stresuję się że na bank mi zabraknie albo że jak już zamówię wszystkie korale - zadowolona cała bo mam wszystko i co? ... zabraknie mi drucika ![]() w ogóle nie wiem po co zajmować się robieniem biżu ... same stresy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
no niedośc, że tyle stresów to jeszcze tyle kasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Srebrnego drutu 0,4 i owijania nim:[ Wiecznie mi się odwija.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
apropo uciekania koralików: właśnie skończyłam zamiatać cały woreczek drobnicy który wylądował na moich kolanach /w duzej części/ dobrze że dzisiaj mam spódnicę
![]() a co do wsiąkania różnych rzeczy to ostatnio zgineła mi moja igła do frywolitek. 'diabeł ogonem przykrył'. przekopaliśmy cały pokój i nie ma. a to takie maleństwo 13cm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze jedna rzecz... nienawidze przewracać w kartonie z tysiącem korali i szukać woreczka z tym jednym najbardziej teraz mi potrzebnym. Zaraz mnie coś przez to trafi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Ja próbowałam sobie wszystko poukładać, ale i tak po 10 minutach wszystko było porozwalane. Nie moge się dorobić pudełek z przegródkami, a rodzina ciągle zapomina mi dać w prezencie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Ja bardzo nie lubię zakańczania naszyjników (łapaczki, ogniwka...idt). Jako, że robię koralikowe plecione naszyjniki, stresuje mnie początek robótki, kiedy nić jest jeszcze bardzo długa i sie plącze - bywa, że rozplątuje wezeł nawet 15-20 minut, oraz jak wiem, że mi np. braknie nici do końca; jak sie złamie igła (u mnie ciężko dostać takie cieniusienkie i z owalnym oczkiem). Nie cierpię kiedy się pomylę w jakimś rzędzie i późno zorientuje przez co musze pruć i robić od nowa. Denerwuje mnie także cały ten "bałagan koralikowy" jaki mam w pokoju
![]() ![]() Ale to wszystko nic jak się już skończy i widać efekty swojej pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Mnie denerwuje po prostu to, że nie wychodzi mi coś, co sobie założyłam - jak coś wygląda nie tak, jak chciałam to się wściekam
![]()
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() może trzeba wyraźnie zasugerować?! ja mam pudełko z aż a może tylko ?! 9 przegródkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
ja zaczynam nie lubieć tego, że coraz więcej mam koralików i akcesoriów!
Przedtem miałam w jednym pudełku, a teraz mam na koraliki osobne, na akcesoria osobne i jeszcze na takie dodatki jak woreczki następne... a od wczoraj pudełeczko na wstążeczki! no i oczywiście na gotowe wyroby również mam pudełeczko! Na szczęście wszystkie plastykowe, przeźroczyste i każde inne... Ale za niedługo będę potrzebowała osobnych pudełeczek na każdy kolor koralików! Chyba się uzależniłam! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
Ja najbardziej nie znoszę, ale to wprost białej gorączki dostaję, jak zamawiam dwa koraliki takie same, potem je dostaję, cieszę się, potem siadam by z nich zrobić kolczyki, patrzę, a tu jeden uszkodzony. No normalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
A ja nie cierpie robic zakonczen/poczatkow bransoletek i naszyjnikow, tam gdzie trzeba zamocowac zapiecie tej bizuterii.. wrrrr narazie robilam tylko na linkach, linki mi sie wysuwaja, przesuwaja, rozciagaj, nie tak jak powinny byc ulozone, dzis pare slow niecenzuralnych mi sie wyrwalo
![]() Niecierpie tez (pierwszy raz to dzis poczulam) - dostalam koraliki i nie mam na niektore pomyslu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Dlatego ja jak tylko dstanę koperte w swoje łapki to uważnie oglądam każdy koralik a potem piszę do sprzedawcy i czekam na nowe- dobre
![]() Mam straszny bałagan w pokoju:/ Wszędzie kartony, korale, druty:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
ja nie mam ochoty przeklinać, jak ktos mi wchodzi w drogę, ale... szczypczyki do loopików chetnie bym zagłębiła we wrażliwą część ciała przeszkadzającego!
![]() Mówią, że rude wredne są... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
aniielica, a mi się już po prostu nie chce pisać maili z pretensjami, zwracać komuś na coś uwagę, domagać się czegoś, prosić o wymianę itp. Opracowałam sobie system: biżu ma mi przynosić przede wszystkim satysfakcję i radość, dlatego jeżeli coś jest nie tak, to od razu o tym zapominam i mam spokój
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
No własnie mi sie przypomnialo, ze nie lubie kiedy okrecam cos cienkim drutem i on sie tak jakos zawija, ze powstaja na nim takie loopiki-zagiecia. Ciezko wytlumaczyc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dodam jeszcze, ze jakims dziwnym trafem (to pewnie obcy) gina mi ciagle igly i srednio raz na tydzien musze kupowac nowe ![]() Koraliki mam w 6 pudelkach (plus jeszcze kilka na wstazki, sznurki, druty,blaszki i inne metalowe) poukladane kolorystycznie i juz zaczyna mi brakowac miejsca ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
ja jak na razie mam wszystko w pudełku po butach, do tego osobne na juz gotowe dzieła. i szufladę od biurka też zawalona. na biurku poza 'sesja' tez masa talerzyków z drobnicą. a najbardziej nie lubie jak czegos szukam i znajduję wszystko poza tą jedna potrzebna mi rzeczą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
nienawidzę!!!!!
mam pomysł wymyślony od 3 dni... zakupy zrobione za 150 zł i... brakuje jednej jedynaj rzeczy: czarnych kółeczek montażowych, bez których cały pomysł czarnego kompletu na zamówienie moge sobie odłożyc do archiwum! wrrrrrrrrrrrrrrr....
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
klientki sprawdzają co do milimetra, a niektóre mają pretensje o to, że millefiori są różne o_O poza tym nienawidzę po prostu, kiedy coś mi nie idzie - np kiedy mam zawinąć dwa loopiki przy jakimś małym koraliku |:
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Widzę, że wiele z Was ma problem z utrzymaniem porządku w koralikach. Ja też miałam z tym problem...ale do czasu
![]() ![]() ![]() Składa się on z pięciu mniejszych pojemników a czego w każdym z nich jest 5 przegródek ![]() ![]() I w tej oto sposób rozwiązałam problem bałaganu na biurku w czasie tworzenia ![]() oto i on ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niektóre kolczyki mają swój urok, dlatego, że widać drobniutkie potknięcie to, że są robione ręcznie i są jedyne oraz niepowtarzalne ![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.