Zawroty głowy... :( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-14, 15:17   #31
zayontz
Raczkowanie

GG do zayontz
Dot.: Zawroty głowy... :(

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22
Wiesz ja jestem od zawsze niskociśnieniowcem. U mnie normą jest ciśnienie 90/60 i niższe. U lekarza zwsze mi wychodzi, że ciśnienie mam wspaniałe 120/80 bo zawsze takie wizyty wprawiają mnie w stan poddenerwowania, serce, wali jak oszalałe i wygląda na to że mam dobre ciśnienie Nie mam jednak migren i bóle głowy bardzo rzadko mi się zdarzają. Na pogodę też chyba nie byłam wrażliwa, tak mi sie przynajmniej wydaje, ale dziękuję za Twój post
Hmm, to moze faktycznie jest spowodowane niskim cisnieniem. Ja mam dosc wysokie (mniej wiecej 98 na 150), wiec niestety nie jestem w stanie ci w tej materii pomoc
Tak czy inaczej, powodzenia i mam nadzieje, ze to nic powaznego.
The unjust hath the just's umbrella.
zayontz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-16, 13:13   #32
Kasiulka22
Zakorzenienie

Kochani!

Dziś mam za sobą już wizyty u kolejnych lekarzy, a mianowicie u neurologa i laryngologa. Nie potrafię utrzymać równowagi gdy stoję z wyciągniętmi przed siebie rękami i zamkniętymi oczami, a jeszcze gorzej było (upadłabym kilkakrotnie gdyby nie lekarka) jak miałam stać w ten sposób z nogą wyciągniętą do przodu. Problemy z błędnikiem zostały wykluczone.I dostałam skierowanie do szpitala Jestem załamana.
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-16, 13:37   #33
Mondzia
Zadomowienie

Kasiulka trzymaj się kochana, mam wielką nadzieję że w tym szpitalu otoczą Cię konkretną i profesjonalną opieką i wrócisz szybciutko do zdrowia wyobrażam sobie jak jest Ci źle z tą chorobą, ale ... wszystko w rękach lekarzy, bądź dobrej myśli że już niedługo będzie po wszystkim
Mondzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-16, 14:01   #34
dora_angel
Zadomowienie

GG do dora_angel

Cytat:
Napisane przez natii4
Masz stwierdzony brak witamin czy sama sobie to zdiagnozowałaś na podstawie obiegowych opini??

Ja miałam krwawienie z nosa od maleńkości,jak zaczęłam chodzić do gimnazjum krwawienia pojawiały się codziennie kilka razy.W tym momencie moja pediatra powiedziała,że to nie jest wina niedoboru witamin,ale nieszczelnego naczynia krwionośnego w nosie. Zakończyło się to króciutkim zabiegiem u laryngologa jakim jest wypalenie dziurki.Od tej pory ani razu nie miałam problemów z krwotokami z nosa.
Też mialam ten zabieg ale nic nie pomógł , czasem dostaje takiego krwotoku z nosa że wisze nad wanną i strużką leci krew. Po czymś takim czuje się tak że ide leżeć do lozka.
A co do zawrotów głowy to równiez mialam . Do tego bardzo często świat wirował mi kiedy leżalam . Cierpły mi ręce i nogi . Całe dnie moglam lezec i spac , aż do momentu kiedy w nocy poszlam sie napic wody , i wtedy zemdlalam . Okazalo sie ze mialam anemie :| chociaz odzywialam sie zdrowo. Teraz wszyscy mnie pilnują i wpychają we mnie jajka po kolejnych badaniach okazalo się że żelaza mam ponad norme trzymajcie się dziewczyny i nie dajmy się chorobskom!
Zaręczeni 19.12.2011r.
Małżonkowie 29.12.2012
dora_angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-16, 14:06   #35
dora_angel
Zadomowienie

GG do dora_angel

Kasiulka trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno!
Zaręczeni 19.12.2011r.
Małżonkowie 29.12.2012
Stary 2006-03-21, 13:36   #36
Kasiulka22
Zakorzenienie

Kochani!

Wczoraj wybrałam się do szpitala z badaniami, skierowaniem i wszystkimi rzeczami i okazało się że mam przyjść dopiero w czwartek na 7 rano. Poniekąd się ucieszyłam, że jeszcze nie muszę tam zostać, ale z drugiej strony wszystko się przeciąga, a dolegliwości nie mijają.

Okropny ten szpital do którego akurat ja mam skierowanie (jeśli wogóle szpital może być przyjazny ). Lazienka do umycia się czynna przez godzinę. Załamka.

Czy ktoś z Was był w szpitalu i nie wspomina tego jako najgorszego zdarzenia w swoim życiu ? Ja nie byłam jeszcze nigdy, nie wiem jak tam będę funkcjonować, jak zasnę w nocy... Myślę, jak dziecko - wiem, ale dla mnie to kamień milowy na mojej drodze. Jednak nade wszytsko chcę wyzdrowieć.
Stary 2006-03-21, 14:18   #37
zayontz
Raczkowanie

GG do zayontz

Kasiulka22, mam naprawde szczera nadzieje ze to nic powaznego.
Obys szybko wrocila do zdrowia. Trzymam kciuki.
Stary 2006-03-21, 14:59   #38
lawenda-w-chodakach
Rozeznanie

Ja czasami ostatnio częściej jak siedzę lub leżę i wstanę (normalnie tak nie gwałtoqwnie czy coś) to po chwili robi mi się ciemno przed oczami na długo i szumi mi w uszach, muszę się o coś opierać bo bym spadła

nie zrażam się.

lawenda-w-chodakach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 15:11   #39
dora_angel
Zadomowienie

GG do dora_angel

Ja bylam wielokronie w szpitalu jako dziecko . Mialam problemy z sercem. No i cóż , nie ma co ukrywać że leżenie w szpitalu to przyjemność. Badania są tylko z rana a później całe dnie nudy . Najlepiej zaopatrzyć się w książki i gazetki walkmana czy mp3. Jeśli można mówić o jakichkolwiek dobrych stronach szpitala to napewno jest to że bliscy troszcza się o ciebie jak nigdy , no i te soczki , owoce...
Zaręczeni 19.12.2011r.
Małżonkowie 29.12.2012
Stary 2006-03-22, 12:40   #40
Kasiulka22
Zakorzenienie

Kochani!

Dziękuję za całego serduszka za słowa pocieszenia Jesteście wspaniali!!! Ja jeszcze dziś szaleję po wizażu, a jutro na 7 rano muszę się stawić na izbę przyjęć. Obym wyszła jak najszybciej i niech mnie wyleczą, bo mam już dość Ściskam Was mocno
Stary 2006-03-22, 12:45   #41
zayontz
Raczkowanie

GG do zayontz

Cytat:
Kochani!

Dziękuję za całego serduszka za słowa pocieszenia Jesteście wspaniali!!! Ja jeszcze dziś szaleję po wizażu, a jutro na 7 rano muszę się stawić na izbę przyjęć. Obym wyszła jak najszybciej i niech mnie wyleczą, bo mam już dość Ściskam Was mocno
Trzymaj sie tam dziewczyno, nie daj sie
Stary 2006-03-22, 12:57   #42
Anett_
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Zawroty głowy... :(

Cytat:
Kochani!

Kasiulko, bede trzymać kciuki za Twoje zdrowie.
To dobrze, że trafiisz na oddział, napewno zostanie zdiagnozowana przyczyna dolegliwości.
Z twoimi objawami, lekarz skierował Cię zapewne na odział neurologiczny?
Większosc badań jest absolutnie bezbolesna, zapewne bedziesz miała wykonywaną tomografię komputerową.
Na oddziale moze byc zupełnie miło i przyjemnie, mozna spotkać serdeczne
i miłe osoby, na które mozna liczyć. Czesto z takich hospitalizacji, wracamy bogatsi o nowych znajomych , a nawet o przyjaźnie

Zazwyczaj neurologia podzielona jest na dwa skrzydła- dla ciężkich przypadków (osoby po wylewach, pacjenci leżący w ciężkich stanach), oraz na drugie, na którym znajduja się osoby chodzące. Piszę o tym, by nie było to zaskoczeniem, oraz by uprzedzić- jesli jest sie z natury wrazliwcem, poprostu lepiej nie wchodzić na ten cięższy oddział.

Jestem przekonana, ze bardzo szybko Opuscisz szpital, bogatsza o wiedzę dotyczacą swoich dolegliwosci, pozwalajaca na pozbycie się ich i co najwazniejsze z dobrym sampoczuciem.
Zycze Ci tego szczerze- miłych i sympatycznych współpacjentek i szybkiego powtoru na Wizaż
Anett_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-22, 13:09   #43
aferka
Wtajemniczenie

Myślę, że to normalne, że obawiasz się pierwszego pobytu w szpitalu.
Ja pierwszy pobyt w szpitalu (podtrzymanie ciąży) wspominam bardzo źle - miałam pokój "jedynkę" a przy tym miałam leżeć, więc leżałm sama i nawet nie miałam do kogo "gęby" otworzyć (a leżałam 3 miesiące). Przy tym bardzo źle psychicznie znosiłam pobyt w szpitalu i w efekcie byłam wiecznie zapłakana. Ale przeszło, minęło. Następne pobyty już nie były takie tragiczne - może przyzwyczaiłam się, a może już wiedziałam czego się spodziewać - i znosiłam je dużo dużo lepiej. Myślę, że u Ciebie nie będzie najgorzej - pewnie nie zabronią Ci chodzić, więc nie będziesz unieruchomiona. Weź sobie dużo książek, krzyżówek czy co tam jeszcze, żeby zabić czas i nudę, weź sobie drobne na telewizor (teraz chyba za oglądanie telewizji się płaci)
i przede wszystkim weź sobie sporą dawkę optymizmu - w końcu rozwiąże się Twój problem i przynajmniej będziesz wiedzieć co Ci dolega i na czym stoisz.
Głowa do góry czekamy na Ciebie
aferka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-22, 13:29   #44
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jesteście WSPANIALI!!! Dziękuję Wam wszystkim i każdemu z osobna za podtrzymywanie mnie na duchu i poczucie że nie nie jestem sama .

Anett tak dokładnie, będę na oddziale neurologicznym. Byłam tam już w poniedziałek, gdyż myślałam że od razu mnie tam zostawią, ale dostałam tylko polecenie żeby przyjść jutro. Bardzo bym chciała, żeby na oddziale były miłe, pogodne osoby. Przed tą wizytą mam przerażające wizje, że będę na sali z paniami ok 80- 90 lat śpiącymi całe dnie i noce Ten szpital poza tym jest dość "niemiły" z zewnątrz i od środka Wiem, że nie to jest ważne, ale to wpływa na samopoczucie. Tak się złożyło, że oddział neurologiczny w tym szpitalu jest akurat najlepszy w moim mieście, dlatego tu dostałam skierowanie, ale z tego się cieszę.

Aferko, w Twojej sytuacji to nie dziwię się, że samotność była dla Ciebie ciężka do zniesienia, bardzo długo byłaś w szpitalu. Ja mam nadzieję, że wyjdę szybko i dużo bym dała za pokój jedynkę. Zastanawiam się jak to będzie np. z gaszeniem światła jedni chodzą spać wcześnie, inni później. Ja jestem nocnym markiem, dodatkowo szpital, obce łózko nie nastraja do zasypiania. Własna sala bardzo by mi pomogła, ale to niestety luksus w dzisiejszych realiach.
Stary 2006-03-25, 11:20   #45
Kasiulka22
Zakorzenienie

Kochani wróciłam do Was Długo mnie nie trzymali bo tylko czwartek i piątek, a w poniedziałek mam się pojawić po wypis. Przez te dwa dni przeszłam wiele badań, takich jak rezonans magnetyczny, EKG, morfologia, badanie poziomu hormonów tarczycy, badanie na obecność boleriozy, rentgen płuc i nie pamiętam co jeszcze. Wyszło, że jestem zdrowa jak ryba Bardzo się z tego cieszę, ale zawroty wciąż mi towarzyszą, chyba jakby mniejsze, ale... Mam znów zgłosić się do laryngologa, jednak on już chyba nic nie pomoże bo okazało się że to nie błędnik. Sama nie wiem co teraz. Zobaczymy, może samo przejdzie, oby jak najszybciej bo już półtora miesiąca się tak męczę. Ściskam Was mocno
Stary 2006-03-25, 11:54   #46
Lavenda
Rozeznanie

Kasiulko22 życzę dużo zdrowia
Ja mam zawroty głowy spowodowane moim niskim ciśnieniem, a jak jest taka paskudna pogoda, a raczej zmiany pogody to ledwo stoję na nogach. Jestem meteopatką i tyle.

"Jest coś niedobrego z ludźmi: nie uczą się przez zrozumienie, tylko jakoś inacze, pewnie na pamięć.
Ich wiedza jest taka krucha!"

Richard P. Feynman
Lavenda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 15:31   #47
Kasiulka22
Zakorzenienie

Właśnie... może to przez pogodę...jakieś wiosenne przemęczenie... tylko u mnie ta wiosna trochę już za długo idzie Pozdrawiam Was cieplutko
Stary 2006-03-26, 15:40   #48
Rosanna
Raczkowanie

Wiem co to znaczy i bardzo Ci współczuje. Przezywam to samo z tym, ze u mnie powodem jest.......nerwica
Pozdrawiam Cie i zycze poprawy samopoczucia
Stary 2006-03-31, 10:57   #49
Kasiulka22
Zakorzenienie

Kochani a jednak mam diagnozę. Mam śladowy oczopląs długofalisty. To z tego mam takie straszne zawroty głowy. Ponoć to wymaga długotrwałego leczenia, minimum 6 tygodni. Leki biorę dopiero od kilku dni, poprawa może jest minimalna, ale wszystko zależy od chwili i dnia. Mojej koleżanki ze studiów mama też to miała i 2 miesiące była na zwolnieniu lekarskim, ponoć strasznie długo to trwało, ale w końcu przeszło. Najgorsze jest to, że ja nie mam zwolnienia i muszę funkcjonować, ale ogranicza się to do tego, że chodzę na najważniejsze ćwiczenia, wysiedzę na nich mocno panując nad swoim ciałem i pędze do domu. Z ćwiczeń nieiwielki pożytek, oprócz tego że mam obecność. Mam już dość, naprawdę dość!!!

Musiałam się wygadac
Stary 2006-03-31, 11:49   #50
zayontz
Raczkowanie

GG do zayontz

Cytat:
Kochani a jednak mam diagnozę. Mam śladowy oczopląs długofalisty. To z tego mam takie straszne zawroty głowy. Ponoć to wymaga długotrwałego leczenia, minimum 6 tygodni. Leki biorę dopiero od kilku dni, poprawa może jest minimalna, ale wszystko zależy od chwili i dnia. Mojej koleżanki ze studiów mama też to miała i 2 miesiące była na zwolnieniu lekarskim, ponoć strasznie długo to trwało, ale w końcu przeszło. Najgorsze jest to, że ja nie mam zwolnienia i muszę funkcjonować, ale ogranicza się to do tego, że chodzę na najważniejsze ćwiczenia, wysiedzę na nich mocno panując nad swoim ciałem i pędze do domu. Z ćwiczeń nieiwielki pożytek, oprócz tego że mam obecność. Mam już dość, naprawdę dość!!!

Musiałam się wygadac
No ale dobrze przynajmniej ze to cos, co mozna tak nieinwazyjnie wyleczyc.
Zycze szybkiego powrotu do zdrowia w takim razie
Stary 2006-03-31, 12:06   #51
aferka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochani a jednak mam diagnozę. Mam śladowy oczopląs długofalisty.
A co to właściwie jest i skąd się bierze?
Dobrze, że masz diagnozę - teraz przynajmniej wiedzą co leczyć.
Powodzenia i dużo zdrowia
Stary 2006-04-02, 14:07   #52
Kasiulka22
Zakorzenienie

Oczopląs to są ruchy gałek ocznych wykonywane mimo woli. Taki oczopląs może towarzyszyć poważnym chorobom takim jak stwardnienie rozsiane, guz mózgu, bolerioza. Ja mam wszystko wykluczone. Badanie ENG wykazało że mam taki oczopląs samoistny, wielokierunkowy, z przewagą w prawo. Ludziska kochane czy ktoś z Was coś takiego miał i mu przeszło? Bo u mnie jak na razie to poprawa jest malusieńka, aż mnie momentami złość i załamanie bierze.
Stary 2006-04-02, 14:29   #53
kleo14
Zakorzenienie

trzymaj się cieplutko nie załamuj się, to minie!

ja za to mam coś takiego.. gdy podnosze się (z fotela, z łóżka) zaczyna mi się robić ciemno przed oczami, chwieję się.. to mija po paru sekundach ale przyjemne nie jest miała może któraś z Was coś takiego??....
kleo14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-02, 16:00   #54
Anett_
Wtajemniczenie

Cytat:

Musiałam się wygadac
Kasiulko, cieszę się, że Jesteś juz w domu.
Najważniejsze zaś, że zostałaś zdiagozowana i teraz można rozpocząć konkretne działania. Jestem pewna , że wszystko będzie dobrze.
Stosuj się do zaleceń, napewno zauważysz poprawę. Najwazniejsze, że w Twoim przypadku oczopląs nie towarzyszy poważnej chorobie, i jak Piszesz nie jest duży. Znam rodzinę, w której występuje ta wada wzroku, w bardzo nasilonej formie, jest bardzo widoczna.
Masz wiele szczęścia " w nieszczęściu".
Trzymaj się mocno i dużo zdrówka życzę
Anett_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-24, 19:57   #55
natee
Zakorzenienie

Ja mam ciągłe zawroty głowy podczas których robi mi sie czarno przed oczmi musze sie czegoś chwycic, bo byłoby różnie z równowagą Byłam u lekarza , miałam badania krwi , moczu , nic nie wykryto.Swoją droga mam niskie ciśnienie o którym dowiedziałam sie na lekcji biologi , przypadkiem , miałam 80/50 , znajomi nabijają sie , ze juz umieram Mi to niskie cisnienie nie przeszkadza , znam ludzi , ktorzy maja tak samo i żyją normalnie , tylko te zawroty ... teraz na wiosne są bardzo nasilone

natee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 10:37   #56
Asia31
Zakorzenienie

Ja tez mam zawroty glowy od lat.Mam nadcisnienie odziedziczylam po ojcu.Poza tym ostatnio po rezonansie dowiedzialam sie ze mam migrene.Podejrzewali guza ale na szczescie to migrena.Trzeba sie do tego przyzwyczaic i myslec pozytywnie.Pozdrawiam
Asia31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 21:04   #57
MANOON
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kleo14
trzymaj się cieplutko nie załamuj się, to minie!

ja za to mam coś takiego.. gdy podnosze się (z fotela, z łóżka) zaczyna mi się robić ciemno przed oczami, chwieję się.. to mija po paru sekundach ale przyjemne nie jest miała może któraś z Was coś takiego??....
Kleo ja mam tak samo . Długo to już u ciebie trwa? I jak często ci się to zdarza? Za każdym razem. Zaczynam się zastanawiać czy nie iść do lekarza ale nie chce wyjść na panikarę . Dziewczyny wiecie co to może być?

Kasiulka ciesze sie że sie wyjaśniło, napewno wytrwasz, pozdrawiam

Wymianka kosmetykowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=515253
MANOON jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 21:08   #58
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MANOON
Kleo ja mam tak samo . Długo to już u ciebie trwa? I jak często ci się to zdarza? Za każdym razem. Zaczynam się zastanawiać czy nie iść do lekarza ale nie chce wyjść na panikarę . Dziewczyny wiecie co to może być?

Kasiulka ciesze sie że sie wyjaśniło, napewno wytrwasz, pozdrawiam
mam to samo

natee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 09:08   #59
aferka
Wtajemniczenie

Przy gwałtownych zmianach pozycji to jest podobno normalne - następuje gwałtowny odpływ krwi z mózgu i stąd te objawy. Tak mi to kiedyś tłumaczono.
Stary 2007-02-12, 14:01   #60
bisiara
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Zawroty głowy... :(

Witam
Pisze tutaj, bo mam podobne problemy jak dziewczyna, ktora zalozyla temat. Mam zawroty głowy glownie w ciagu dnia, wieczorami jest mi latwiej wogole sie poruszac..w ciagu dnia najchetniej nie wychodzilabym z domu...Do tego mam uczucie swiatlowstretu, boli mnie troche glowa w okolicach skroni i ogolnie mam uczucie jakbym była nacpana albo chora, a robilam ostatnio podstawowe badania czyli krew itd i wyszlo idealnie. Dostalam skierowanie do neurologa,ale boje sie tam iść!! Najgorzej jest jak jest brzydka pogoda, deszcz czy spadki ciensienia, jak jest ladnie i slonecznie to jeszcze da sie zyc,a nawet mam dobre samopoczucie. Jednak teraz kiedy jest brzydko, to od tygodnia ledwo zyje! zeby wyjsc w ciagu dnia z domu, to musi ktos przy mnie byc, bo prawie mdleje i trace orientacje w terenie...
straszne to jest!!ale chyba jednak pojde do lekarza,bo zaczyna mnie to martwic ;/
pozdrawiam
bisiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości