|
|
#31 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: dobre okulary przeciwsloneczne
Cytat:
tylko te dyrektywy UE brzmia tak wiesz autorytetowo... Dlatego myslalma, ze moze ktos sie wypowie na ten temat.. POdejrzane, podejrzane.
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkich!
Ja też ostatnio polowałam na dobre okulary (namówilam mojego TŻ aby sobie tez takie sprawił, chciałam go kiedyś namówić żeby smarował się filtrami - nie dałam rady, ale na okulary sie skusił !!! ). I wiecie co, upolowaliśmy w optyku u nas takie sportowe firmy Solano a ja sobie wybrałam firmy PolarVision. Mój TŻ zadział w sklepie zeby dali nam jakiś upust (no bo przeciez braliśmy 2 pary na raz i nie płaciliśmy karta do tego) więc cena za sztukę wyniosła nas 130 zł. Ciekawi mnie czy u Was tez sa te firmy i jak się ceny kształtują?Na tych naszych okularach jest napisane że maja polaryzacje i filtry 400. Co sądzicie na temat tych okularków? Znacie te firmy? Jeśli ktos będzie chciał, to mogę wstawić zdjęcia okularków
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Fajne mają fasony i cena też fajna więc także skuszę się na tą firmę.P.S. Wklejaj , wklejaj adjęcie .
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie też byłam ostatnio w h&m i rzeczywiście okulary te chronią przed uv. Napisane było na nich: uv400, dlaczego więc są takie tanie??
Może chodzi tu o to, że nie są spolaryzowane
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne okularki, tylko jak sobie kupię, a za tydzień zgubię to się troszeczkę wkurzę
.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Wreszcie kupiłam sobie dziasiaj okulary
. Solano za 127 zł. Także dostałam fajne etui i ściereczkę do wycierania okularów. Zależało mi na kupnie jak największych, ale ja nieszczęsna mam chudą twarz i drobną więc w takich dużych wyglądałam jak prawdzowa mucha . Ale wybrałam do mojej twarzy największe jakie się dało , także są zaokrąglone po bokach jak okulary Asi , tylko same szkła troszkę większe.Chętnie wkleiłabym fotkę, ale cyfrówka wysiadła, a kabla do telefonu jakoś się jeszcze nie dorobiłam . Pozdr
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
czy okularki Solano mają z boku duże srebrne 'S'??
jak tak to również takie okularki posiadam
|
|
|
#40 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), ale nie wiem czy ten napis znajduje się na szkłach wszystkich okularów.Obydwie pary kupiłam w przeciągu dwóch miesięcy. Jestem bardzo zadowolona, a dlaczego to już dziewczyny wszystko napisały powyżej. Moje kosztowały 127 i 135 zł.
Edytowane przez amika79 Czas edycji: 2006-04-19 o 09:29 |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, moje też od wewnętrznej strony szkieł mają ten napis "Solano". Na boku nie mają nic.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czekam na rozwiazanie tej zagadki, bo jak pisalam w postach nizej, podobno chronia przed uv, sa testowane, i zgodne z dyrektywami UE. WIec czemu takie tanie..??
|
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mam nadzieję, że moje tłumaczenia są jasne
|
|
|
|
#44 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W zwykłych szkłach słońce i tak razi i musiz mrużyć oczy, a w spolaryzowanych nie ma już tego problemu ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Ja wyszlam z zalozenia, ze nie oplaca sie do konca kupowac okularow za ok 100zl, przeciez zadne okulary nie sa niezniszczalne, a tak jak wydam na swoje ok 20zl i zalozmy, ze cos sie z nimi stanie, to przynajmniej strace te 20zl a nie 100zl
![]() obecnie mam 2 pary okularow przeciwslonecznych: pierwsze (duze brazowe, ale nie typowe muchy) kupilam rok temu w Niemczech za 7 euro i maja napisane UVA 400,chronia oczka dobrze, a to najwazniejsze ![]() a od wczoraj jestem posiadaczka typowych much, za jedyne 12 zl dostalam od kolezanki, ktorej przyjaciel sprowadza je z Włoch, byla ostatnia para i akurat w kolorze butelkowej zieleni, dokladnie takich szukalam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
w czwartek bylam w sklepie optycznym, byly tam fajne okularki firmy solano, ale najtansze za jakies 120 zl, a ja tyle nie mam. obok byly okulary po 19.90 i zastanawiam sie czy to mozliwe zeby okulary za 20 zl mialy te wszystkie filtry? kiedys juz takie mialam, szkla mialym z filtrami, polaryzowane (tz. przynajmniej tak bylo napisane), tylko oprawki strasznie slabe, rozwalily sie po kilku miesiacach. teraz sie zastanawiam czy zbierac na te drozsze (jejku chyba nie dam rady dac 120 zl za okulary
), czy kupic te tansze? jak myslicie te napisy o filtrach cos znacza, czy sa to zwykle okulary jakie sprzedaja na ulicach?
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noszac okulary z kraty czy za 40 zł mozna narobic sobie wieksze "kuku "niz nie noszac ich wogole . nie wierzcie ze okulary za 15 zł maja filrtry bo niby jakim cudem?a ze maja napisane to coz ,kazdy moze cos takiego napisac. ja nadal szkam okularów idelanych ,niestety nie stac mnie na okulary za 300 wiec cszukam takich do 150 zł ,mam nadzieje ze dzisiaj cos upoluje. |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale dobrze wiedziec że to gówno jest
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
nosic mozna tylko na wlasn aodpowiedzialnosc i nie wierzac slepo ze okulary na kracie maja filtry 100% bo zadne takich nie maja.
ja ne trafilam na okulary z kraty ktore by mi odpowiadaly bo zazwyczaj aby nie mruzyc oczu sa bardzo ciemne ,jelsi sa jasne to odbijaja swiatlo i mruze oczy. nie jestem okulaista ale zapewne takie kratowe okulary zmuszaja oko do innej pracy . |
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
ja widziałam wczoraj w H&M duzo fajnych okularków
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
A to moje okulary - włoskie, klasyczne - marka sover.
Kupiłam w vision express na marcowej przecenie za niecałe 300zł. Są wysoko spolaryzowane, nawet w największym słońcu nie muszę przymrużać oczu. Nigdy nie nosiłam okularów z kraty, ale wcześniej miałam championy i uvexy - w obydwu mrużenie oczu to był standard. Z moich obecnych okularów jestem ogromnie zadowolona, te 300 zł uważam za świetnie wydane. |
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
Ja ostatnio wybralam sie do TkMaxx i tam pierwszy raz spotkalam sie, ze okulary przeciwsloneczne maja rozne filtry - skali od 1 do 4 (z filtrem 4 niemozna prowadzic samochodu) Ja kupilam okulary Jette Joop za 100zl filtr 3. Przy kazdych okularach byla doczepiona karteczka z informacja o filtrach.
Wczesnie tez kupowalam okulary za 30zl teraz zaczelam dbac nie tylko o skore, wlosy ale tez o oczy |
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Najlepiej kupowac okulary sloneczne najlepszych swiatowych marek ( http://www.topnaj.pl/markowe-okulary-przeciwsloneczne ) bo poza gwarancja najlepszej jakosci i ochrony oka masz tez super modny design, no i luksusowe logo. Takie markowe okulary wbrew pozorom nie sa drogie, zwlaszcza RayBany - kultowe Aviatory mozna dostac na wyprzedazach juz za ok 250 PLN. Jest to zakup na kilak lat, wiec naprawde oplaca sie wydac tyle pieniazkow. Ja od kilku sezonow nosze okluary przeciwsloneczne D&G (kosztowaly mnie 600 PLN na wyprzedazy) i korekcyjne RayBany (400 PLN) i jestem bardzo zadowolona z jakosci, zadnych pekniec, zaryzowan itd., i sam design jest mimo uplywu lat wciaz jak najbardziej modny
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Prada, D&G czy inne firmy projektanckie to nie są żadne światowe marki w produkcji okularów
Powyższy ranking nie jest w ogóle miarodajny. Ja mam okulary przeciwsłoneczne Carrera - włoskiej firmy zajmującej się produkcją tylko okularów, googli itp. itd. i są świetne. Kupione w Tk Maxx za 30% rynkowej wartości, więc na prawdę tanio. http://carreraworld.com/en/sunglasses/ |
|
|
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: dobre okulary przeciwsłoneczne
Zgadzam się z powyższym. W Tkmaxxie można kupić wysokiej jakości okulary za stosunkowo niewielką cenę.
Ja kupiłam ostatnio Hogany warte 940 zł za niecałe 170. Marka nie gra największej roli, najważniejsze aby szkła miały odpowiednią kategorię przepuszczalności światła UV. Nawet Prada może mieć zbyt niską kategorię i tym samym szkodzić oczom, bo ludzie bogaci nie są świadomi zagrożenia dla oczu, kupują jedynie markę i ufają, że cena jest adekwatna do jakości. Zapraszam do przeczytania mojego posta o tym jak można sobie zaszkodzić niewłasciwymi okularami przeciwsłonecznymi: http://neroliflower.blogspot.com/201...-okularow.html |
|
|
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Ja swoje okularki kupiłam na stronie <ciach_reklama> i jestem z nich bardzo zadowolona, serdecznie polecam
Mają tam wiele ciekawych modeli do wyboru i z filtrami i z polaryzacją. I nie są drogie co najważniejsze!
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2016-08-02 o 17:25 |
|
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
Ja swoje okulary przeciwsłoneczne co roku kupowałem w Vision Express ale teraz poszedłem po rozum do głowy i przymierzam u optyka a zamawiam w necie albo na Allegro albo wyczaiłem taką fajną stronkę <reklama>. Też nie polecam kupować na bazarku bo te okulary są BEZ FILTRÓW! Chińszczyzna! Jeden optyk mi to wytłumaczył. Jak zakładasz okulary słoneczne to źrenice się rozszerzają. Przez to wpada wiecej promieni UV do środka oka (bo źrenice są rozszerzone). Możecie sobie wyobrazic jakie są skutki jesli okulary nie mają ochrony UV a źrenice są rozszerzone. Lepiej już podobno w ogóle nie nosić żadnych okularów niż nosić przeciwsłoneczne okulary bez ochrony UV! Zdrówka Wam życzę ;-) mam nadzienie że pomogłem!
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2016-08-02 o 17:27 |
|
|
|
|
#58 |
|
Przyczajenie
|
Ja do tej pory uważałam, że aaa tam, wrzuci się okulary przeciwsłoneczne do torebki, nałoży się czasem żeby ładniej wyglądać i tyle. Kupowałam najtańszą chińszczyznę,ale do czasu. Gdy poszłam do okulisty dowiedziałam się, że pogorszył mi się wzrok i to dość drastycznie. Mój okulista twuerdzi, ze to własnie przez te okulary, które powoduja rozszerzanie źrenicy i swobodnie wpuszczają wszystkie promienie UV,bo nie posiadaja filtrów.Od tamtej pory zaczęłam kupować okulary z firmy Fielmann,bo są bardzo dobrze wykonane, pięknych modeli jest wiele i co najważniejsze, chronią nasze oczy przed slońcem. Na zdrowiu nie warto oszczędzać. A gdzie kupujecie jakieś fajne futerały na okulary? Bo poszukuję jakiegoś nowego, na lato.
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Polecam Polaroidy. Kupiłam za bodajże 200 zł na stronie oficjalnej. Są ładne no i mają filtr polaryzacyjny. Poza tym, ze to zdrowe dla oczu to np. widać rybki pod wodą (w zwykłych okularach nie dało się ich dostrzec). Polecane dla kierowców. Są solidne, służą mi już dwa lata.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem zadowolona z Polaroidów
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

Zakupilam, a jak. Nawet dwie pary! Za 6euro mam piekne okularki, i do tego skuteczne mysle.

). I wiecie co, upolowaliśmy w optyku u nas takie sportowe firmy Solano a ja sobie wybrałam firmy PolarVision. Mój TŻ zadział w sklepie zeby dali nam jakiś upust
.

**