dobre okulary przeciwsłoneczne - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-24, 14:10   #31
Paula07
Wtajemniczenie

Post Dot.: dobre okulary przeciwsloneczne

Cytat:
Napisane przez jowisia
Witam kochane!
"Kategoria filtrow 3 - mocno zabarwione szklo - stosowany przy intensywnym promieniowaniu slonecznym.
Wszystkie okulary przeciwsloneczne sprzedawne przez H&M spelniaja norme EN 1836: 1997 i dyrektywe UE 89/686/EEC. Wszystkie nasze okluary przeciwsloneczne gwarantuja 100% ochrone przeciwko promieniom UVA i UVB."

Czyli to nie jakis fotomontaz Zakupilam, a jak. Nawet dwie pary! Za 6euro mam piekne okularki, i do tego skuteczne mysle.
A nad jakimis markowymi rozejrze sie po wyplacie.
Czy myslicie, ze te 'hamowskie' nie sa w porzadku i im nie ufac?
Tak szczeże to coś jest nie tak, przecież w optykach nie ma nawet okularów ze 100% ochroną przed UVA tylko 400UVA, a tu w sklepie z ciuchami i jeszcze z taką przebitką cenową są. Coś tu jest podejrzane
Paula07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 15:57   #32
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia
Dot.: dobre okulary przeciwsloneczne

Cytat:
Napisane przez Paula07
Tak szczeże to coś jest nie tak, przecież w optykach nie ma nawet okularów ze 100% ochroną przed UVA tylko 400UVA, a tu w sklepie z ciuchami i jeszcze z taką przebitką cenową są. Coś tu jest podejrzane
No wlasnie Paula... tylko te dyrektywy UE brzmia tak wiesz autorytetowo... Dlatego myslalma, ze moze ktos sie wypowie na ten temat.. POdejrzane, podejrzane.

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 12:55   #33
..Asia..
Wtajemniczenie

Witam wszystkich!

Ja też ostatnio polowałam na dobre okulary (namówilam mojego TŻ aby sobie tez takie sprawił, chciałam go kiedyś namówić żeby smarował się filtrami - nie dałam rady, ale na okulary sie skusił !!! ). I wiecie co, upolowaliśmy w optyku u nas takie sportowe firmy Solano a ja sobie wybrałam firmy PolarVision. Mój TŻ zadział w sklepie zeby dali nam jakiś upust (no bo przeciez braliśmy 2 pary na raz i nie płaciliśmy karta do tego) więc cena za sztukę wyniosła nas 130 zł. Ciekawi mnie czy u Was tez sa te firmy i jak się ceny kształtują?
Na tych naszych okularach jest napisane że maja polaryzacje i filtry 400.

Co sądzicie na temat tych okularków? Znacie te firmy?

Jeśli ktos będzie chciał, to mogę wstawić zdjęcia okularków
..Asia.. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-01, 16:02   #34
Paula07
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ..Asia..
Witam wszystkich!

I wiecie co, upolowaliśmy w optyku u nas takie sportowe firmy Solano a ja sobie wybrałam firmy PolarVision. Mój TŻ zadział w sklepie zeby dali nam jakiś upust (no bo przeciez braliśmy 2 pary na raz i nie płaciliśmy karta do tego) więc cena za sztukę wyniosła nas 130 zł. Ciekawi mnie czy u Was tez sa te firmy i jak się ceny kształtują?
Na tych naszych okularach jest napisane że maja polaryzacje i filtry 400.

Co sądzicie na temat tych okularków? Znacie te firmy?
JA także ostatnio poluję na okulary, i zdecydowałam, że kupię sobie z firmy SOLANO, ceny wahają się od 120-140, więc nie jest tak tragicznie, w internecie 80-100, ale wiadomo nie ma jak pomacać i przymierzyć . Fajne mają fasony i cena też fajna więc także skuszę się na tą firmę.

P.S. Wklejaj , wklejaj adjęcie .
Stary 2006-04-03, 00:00   #35
mckabi
Zadomowienie

Ja właśnie też byłam ostatnio w h&m i rzeczywiście okulary te chronią przed uv. Napisane było na nich: uv400, dlaczego więc są takie tanie??
Może chodzi tu o to, że nie są spolaryzowane
mckabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-04, 10:12   #36
..Asia..
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula07
JA także ostatnio poluję na okulary, i zdecydowałam, że kupię sobie z firmy SOLANO, ceny wahają się od 120-140, więc nie jest tak tragicznie, w internecie 80-100, ale wiadomo nie ma jak pomacać i przymierzyć . Fajne mają fasony i cena też fajna więc także skuszę się na tą firmę.

P.S. Wklejaj , wklejaj adjęcie .
Wklejam zdjęcie tych okularów Solano. Dali nam do tego takie fajne etui (tam z tyłu za okularami)- dobra rzecz, przynajmniej tak drogie okulary są w miare bezpieczne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9643.JPG (61,1 KB, 202 załadowań)
Stary 2006-04-04, 19:33   #37
Paula07
Wtajemniczenie

Fajne okularki, tylko jak sobie kupię, a za tydzień zgubię to się troszeczkę wkurzę.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-18, 19:55   #38
Paula07
Wtajemniczenie

Wreszcie kupiłam sobie dziasiaj okulary . Solano za 127 zł. Także dostałam fajne etui i ściereczkę do wycierania okularów. Zależało mi na kupnie jak największych, ale ja nieszczęsna mam chudą twarz i drobną więc w takich dużych wyglądałam jak prawdzowa mucha . Ale wybrałam do mojej twarzy największe jakie się dało , także są zaokrąglone po bokach jak okulary Asi , tylko same szkła troszkę większe.
Chętnie wkleiłabym fotkę, ale cyfrówka wysiadła, a kabla do telefonu jakoś się jeszcze nie dorobiłam .

Pozdr
Stary 2006-04-18, 20:07   #39
Ancesia
Zadomowienie

GG do Ancesia

czy okularki Solano mają z boku duże srebrne 'S'??

jak tak to również takie okularki posiadam

Studentka Budownictwa na PK.
Ancesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 01:13   #40
amika79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ancesia
czy okularki Solano mają z boku duże srebrne 'S'??

jak tak to również takie okularki posiadam
Yyyy... to zależy. Moje mają od wewnętrznej strony szkieł mały biały napis z nazwą firmy. Mam dwie pary Solano i w obydwu taki napis jest (w jednej parze już jest trochę starty ), ale nie wiem czy ten napis znajduje się na szkłach wszystkich okularów.

Obydwie pary kupiłam w przeciągu dwóch miesięcy. Jestem bardzo zadowolona, a dlaczego to już dziewczyny wszystko napisały powyżej. Moje kosztowały 127 i 135 zł.

Edytowane przez amika79
Czas edycji: 2006-04-19 o 09:29
amika79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 07:38   #41
..Asia..
Wtajemniczenie

Tak, moje też od wewnętrznej strony szkieł mają ten napis "Solano". Na boku nie mają nic.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-20, 07:36   #42
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

Cytat:
Napisane przez mckabi
Ja właśnie też byłam ostatnio w h&m i rzeczywiście okulary te chronią przed uv. Napisane było na nich: uv400, dlaczego więc są takie tanie??
Może chodzi tu o to, że nie są spolaryzowane
A co to znaczy, ze sa spolaryzowane..?:confused :
Czekam na rozwiazanie tej zagadki, bo jak pisalam w postach nizej, podobno chronia przed uv, sa testowane, i zgodne z dyrektywami UE. WIec czemu takie tanie..??

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-20, 10:25   #43
amika79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jowisia
A co to znaczy, ze sa spolaryzowane..?:confused :
Filtr polaryzacyjny zmniejsza w dużym stopniu wszelkie "odblaski" np. jesteś nad jeziorem; od jego tafli odbijają się promienie słoneczne i widzisz takie migające "światełka" - okulary spolaryzowane powodują znaczne zmniejszenie ilości tych "światełek". Okulary z tym filtrem są przydatne kierowcom. Zdarza się często podczas jazdy samochodem, że samochód jadący z naprzeciwka oślepia kierowcę. Gdyby miał on na nosie okulary spolaryzowane, nie miałby tego problemu . Mam nadzieję, że moje tłumaczenia są jasne
Stary 2006-04-20, 13:09   #44
mckabi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amika79
Filtr polaryzacyjny zmniejsza w dużym stopniu wszelkie "odblaski" np. jesteś nad jeziorem; od jego tafli odbijają się promienie słoneczne i widzisz takie migające "światełka" - okulary spolaryzowane powodują znaczne zmniejszenie ilości tych "światełek". Okulary z tym filtrem są przydatne kierowcom. Zdarza się często podczas jazdy samochodem, że samochód jadący z naprzeciwka oślepia kierowcę. Gdyby miał on na nosie okulary spolaryzowane, nie miałby tego problemu . Mam nadzieję, że moje tłumaczenia są jasne
Dokładnie W zwykłych szkłach słońce i tak razi i musiz mrużyć oczy, a w spolaryzowanych nie ma już tego problemu

Pozdrawiam
mckabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-22, 12:04   #45
Chomiczka
Rozeznanie

GG do Chomiczka
Smile Dot.: dobre okulary przeciwsloneczne

Ja wyszlam z zalozenia, ze nie oplaca sie do konca kupowac okularow za ok 100zl, przeciez zadne okulary nie sa niezniszczalne, a tak jak wydam na swoje ok 20zl i zalozmy, ze cos sie z nimi stanie, to przynajmniej strace te 20zl a nie 100zl
obecnie mam 2 pary okularow przeciwslonecznych: pierwsze (duze brazowe, ale nie typowe muchy) kupilam rok temu w Niemczech za 7 euro i maja napisane UVA 400,chronia oczka dobrze, a to najwazniejsze
a od wczoraj jestem posiadaczka typowych much, za jedyne 12 zl dostalam od kolezanki, ktorej przyjaciel sprowadza je z Włoch, byla ostatnia para i akurat w kolorze butelkowej zieleni, dokladnie takich szukalam sa sliczne i od dzis sie z nimi nie rozstaje

Chomiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-22, 13:07   #46
kate1991
Wtajemniczenie

w czwartek bylam w sklepie optycznym, byly tam fajne okularki firmy solano, ale najtansze za jakies 120 zl, a ja tyle nie mam. obok byly okulary po 19.90 i zastanawiam sie czy to mozliwe zeby okulary za 20 zl mialy te wszystkie filtry? kiedys juz takie mialam, szkla mialym z filtrami, polaryzowane (tz. przynajmniej tak bylo napisane), tylko oprawki strasznie slabe, rozwalily sie po kilku miesiacach. teraz sie zastanawiam czy zbierac na te drozsze (jejku chyba nie dam rady dac 120 zl za okulary ), czy kupic te tansze? jak myslicie te napisy o filtrach cos znacza, czy sa to zwykle okulary jakie sprzedaja na ulicach?
kate1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-12, 09:50   #47
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chomiczka
Ja wyszlam z zalozenia, ze nie oplaca sie do konca kupowac okularow za ok 100zl, przeciez zadne okulary nie sa niezniszczalne, a tak jak wydam na swoje ok 20zl i zalozmy, ze cos sie z nimi stanie, to przynajmniej strace te 20zl a nie 100zl
obecnie mam 2 pary okularow przeciwslonecznych: pierwsze (duze brazowe, ale nie typowe muchy) kupilam rok temu w Niemczech za 7 euro i maja napisane UVA 400,chronia oczka dobrze, a to najwazniejsze
a od wczoraj jestem posiadaczka typowych much, za jedyne 12 zl dostalam od kolezanki, ktorej przyjaciel sprowadza je z Włoch, byla ostatnia para i akurat w kolorze butelkowej zieleni, dokladnie takich szukalam sa sliczne i od dzis sie z nimi nie rozstaje
nie chodzi o niezniszczalnosc itp tylko o zdrowie oczu i skory wokol oczu.

noszac okulary z kraty czy za 40 zł mozna narobic sobie wieksze "kuku "niz nie noszac ich wogole .

nie wierzcie ze okulary za 15 zł maja filrtry bo niby jakim cudem?a ze maja napisane to coz ,kazdy moze cos takiego napisac.

ja nadal szkam okularów idelanych ,niestety nie stac mnie na okulary za 300 wiec cszukam takich do 150 zł ,mam nadzieje ze dzisiaj cos upoluje.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-12, 09:59   #48
seemore
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula78
nie chodzi o niezniszczalnosc itp tylko o zdrowie oczu i skory wokol oczu.

noszac okulary z kraty czy za 40 zł mozna narobic sobie wieksze "kuku "niz nie noszac ich wogole .

nie wierzcie ze okulary za 15 zł maja filrtry bo niby jakim cudem?a ze maja napisane to coz ,kazdy moze cos takiego napisac.

ja nadal szkam okularów idelanych ,niestety nie stac mnie na okulary za 300 wiec cszukam takich do 150 zł ,mam nadzieje ze dzisiaj cos upoluje.
naprawde duzo wieksze kuku mozna zrobic noszac takie tansze niz bez niczego ? szkoda, strasznie mnie oczy bola na sloncu, a na takie drogie mnie nie stac no ale dobrze wiedziec że to gówno jest

seemore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-12, 10:03   #49
paula78
Zakorzenienie

nosic mozna tylko na wlasn aodpowiedzialnosc i nie wierzac slepo ze okulary na kracie maja filtry 100% bo zadne takich nie maja.

ja ne trafilam na okulary z kraty ktore by mi odpowiadaly bo zazwyczaj aby nie mruzyc oczu sa bardzo ciemne ,jelsi sa jasne to odbijaja swiatlo i mruze oczy.

nie jestem okulaista ale zapewne takie kratowe okulary zmuszaja oko do innej pracy .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-12, 18:18   #50
kasiunia`18
Zadomowienie

GG do kasiunia`18

ja widziałam wczoraj w H&M duzo fajnych okularków

Majusia 19.01.2012r **
kasiunia`18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-13, 14:05   #51
Kate30
Zakorzenienie

A to moje okulary - włoskie, klasyczne - marka sover.
Kupiłam w vision express na marcowej przecenie za niecałe 300zł.
Są wysoko spolaryzowane, nawet w największym słońcu nie muszę przymrużać oczu.

Nigdy nie nosiłam okularów z kraty, ale wcześniej miałam championy i uvexy - w obydwu mrużenie oczu to był standard.

Z moich obecnych okularów jestem ogromnie zadowolona, te 300 zł uważam za świetnie wydane.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sover.jpg (33,0 KB, 151 załadowań)
Kate30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 00:10   #52
MyszkaTomka
Przyczajenie

Talking Dot.: dobre okulary przeciwsloneczne

Ja ostatnio wybralam sie do TkMaxx i tam pierwszy raz spotkalam sie, ze okulary przeciwsloneczne maja rozne filtry - skali od 1 do 4 (z filtrem 4 niemozna prowadzic samochodu) Ja kupilam okulary Jette Joop za 100zl filtr 3. Przy kazdych okularach byla doczepiona karteczka z informacja o filtrach.

Wczesnie tez kupowalam okulary za 30zl teraz zaczelam dbac nie tylko o skore, wlosy ale tez o oczy
MyszkaTomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-18, 14:41   #53
esemetka
Przyczajenie

Najlepiej kupowac okulary sloneczne najlepszych swiatowych marek ( http://www.topnaj.pl/markowe-okulary-przeciwsloneczne ) bo poza gwarancja najlepszej jakosci i ochrony oka masz tez super modny design, no i luksusowe logo. Takie markowe okulary wbrew pozorom nie sa drogie, zwlaszcza RayBany - kultowe Aviatory mozna dostac na wyprzedazach juz za ok 250 PLN. Jest to zakup na kilak lat, wiec naprawde oplaca sie wydac tyle pieniazkow. Ja od kilku sezonow nosze okluary przeciwsloneczne D&G (kosztowaly mnie 600 PLN na wyprzedazy) i korekcyjne RayBany (400 PLN) i jestem bardzo zadowolona z jakosci, zadnych pekniec, zaryzowan itd., i sam design jest mimo uplywu lat wciaz jak najbardziej modny
esemetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-18, 15:39   #54
visionAM
Zakorzenienie

Prada, D&G czy inne firmy projektanckie to nie są żadne światowe marki w produkcji okularów Powyższy ranking nie jest w ogóle miarodajny.

Ja mam okulary przeciwsłoneczne Carrera - włoskiej firmy zajmującej się produkcją tylko okularów, googli itp. itd. i są świetne. Kupione w Tk Maxx za 30% rynkowej wartości, więc na prawdę tanio.

http://carreraworld.com/en/sunglasses/
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-07, 14:33   #55
Neroli Flower
Przyczajenie

Dot.: dobre okulary przeciwsłoneczne

Zgadzam się z powyższym. W Tkmaxxie można kupić wysokiej jakości okulary za stosunkowo niewielką cenę.

Ja kupiłam ostatnio Hogany warte 940 zł za niecałe 170.

Marka nie gra największej roli, najważniejsze aby szkła miały odpowiednią kategorię przepuszczalności światła UV.
Nawet Prada może mieć zbyt niską kategorię i tym samym szkodzić oczom, bo ludzie bogaci nie są świadomi zagrożenia dla oczu, kupują jedynie markę i ufają, że cena jest adekwatna do jakości.

Zapraszam do przeczytania mojego posta o tym jak można sobie zaszkodzić niewłasciwymi okularami przeciwsłonecznymi:
http://neroliflower.blogspot.com/201...-okularow.html
Neroli Flower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-07, 11:40   #56
dagmara_dagma
Przyczajenie

Witam. Ja swoje okularki kupiłam na stronie <ciach_reklama> i jestem z nich bardzo zadowolona, serdecznie polecam Mają tam wiele ciekawych modeli do wyboru i z filtrami i z polaryzacją. I nie są drogie co najważniejsze!

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2016-08-02 o 17:25
dagmara_dagma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-02, 12:39   #57
Piotrek1179
Przyczajenie

Ja swoje okulary przeciwsłoneczne co roku kupowałem w Vision Express ale teraz poszedłem po rozum do głowy i przymierzam u optyka a zamawiam w necie albo na Allegro albo wyczaiłem taką fajną stronkę <reklama>. Też nie polecam kupować na bazarku bo te okulary są BEZ FILTRÓW! Chińszczyzna! Jeden optyk mi to wytłumaczył. Jak zakładasz okulary słoneczne to źrenice się rozszerzają. Przez to wpada wiecej promieni UV do środka oka (bo źrenice są rozszerzone). Możecie sobie wyobrazic jakie są skutki jesli okulary nie mają ochrony UV a źrenice są rozszerzone. Lepiej już podobno w ogóle nie nosić żadnych okularów niż nosić przeciwsłoneczne okulary bez ochrony UV! Zdrówka Wam życzę ;-) mam nadzienie że pomogłem!

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2016-08-02 o 17:27
Piotrek1179 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-30, 13:40   #58
annakwiat1994
Przyczajenie

Ja do tej pory uważałam, że aaa tam, wrzuci się okulary przeciwsłoneczne do torebki, nałoży się czasem żeby ładniej wyglądać i tyle. Kupowałam najtańszą chińszczyznę,ale do czasu. Gdy poszłam do okulisty dowiedziałam się, że pogorszył mi się wzrok i to dość drastycznie. Mój okulista twuerdzi, ze to własnie przez te okulary, które powoduja rozszerzanie źrenicy i swobodnie wpuszczają wszystkie promienie UV,bo nie posiadaja filtrów.Od tamtej pory zaczęłam kupować okulary z firmy Fielmann,bo są bardzo dobrze wykonane, pięknych modeli jest wiele i co najważniejsze, chronią nasze oczy przed slońcem. Na zdrowiu nie warto oszczędzać. A gdzie kupujecie jakieś fajne futerały na okulary? Bo poszukuję jakiegoś nowego, na lato.
annakwiat1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-30, 17:45   #59
tamaryfa
Raczkowanie

Polecam Polaroidy. Kupiłam za bodajże 200 zł na stronie oficjalnej. Są ładne no i mają filtr polaryzacyjny. Poza tym, ze to zdrowe dla oczu to np. widać rybki pod wodą (w zwykłych okularach nie dało się ich dostrzec). Polecane dla kierowców. Są solidne, służą mi już dwa lata.
tamaryfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-30, 18:02   #60
visionAM
Zakorzenienie

Ja też jestem zadowolona z Polaroidów
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości