|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pochwała prostoty, czego nie kupuję - wątek antyzakupowy, antyhaulowy
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Dosypuję boraks do proszku do prania albo ustawiam pranie wstępne i na pierwszy ogień idzie boraks. Czasami namaczam białe ciuchy w misce przed praniem Traktuję go jak odplamiacz i rozjaśniacz Albo rozpuszczam w wodzie i mam płyn do mycia lodówki wewnątrz Znalazłam te sposoby w necie, to nie są jakieś moje wynalazki |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie z boraksu, sody kalcynowanej i szarego mydła. Czytałam o tym, ale jeszcze go nie kupiłam. Za to póki co zamiast wybielacza i pochłaniacza zapachów w lodówce stosuję zwykłą sodę oczyszczoną.
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
A boraks jest jakoś zracy albo toksyczny? Łatwo się nim posługiwać czy trzeba rękawic itp?
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Dawka śmiertelna jest dość duża ale trzeba trzymać poza zasięgiem dzieci i zwierząt |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
Nie farbuję włosów, nie dla mnie chadzanie na paznokcie, chirurgia plastyczna. Nie kupuje miesa i jego przetworow. Nie kupuję kiepskich składów (w zywnosci, kosmetykach, ubraniach) nie kupuje i nie gromadze pamiatek, nie mam zbednych rzeczy, wszystko musi byc funkcjonalne, oszczędne i jak najblizej natury. Swiadomie nie mam samochodu. mimo czestego przemieszczania się. nie kupuje prasy, wole wypozyczyc. Swiadomie staram sie zyc ekologicznie wiec wiekszosc moich wyborow jest z tym zwiazana.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;67719781]
- piję wodę z kranu, więc nie kupuję butelkowanej [/QUOTE] Już myślałam, że tylko ja tak mam. Mam jedną plastikową butelkę, myję ją codziennie i w niej noszę zwykłą kranówkę, którą piję będąc poza domem. Też jem jabłka w całości, zostawiam tylko ogonek i pestki. Nie kupuję: -gotowego jedzenia i tego w proszku, fast-foodów i jedzenia z budki, słodyczy, gumy do żucia, napojów i soków, -środków do sprzątania przeznaczonych do czegoś konkretnego, zawsze wybieram te uniwersalne, -suplementów diety i leków, kupuję tylko w potrzebie i te które muszę stale przyjmować, -ubrań na jedną okazję, sukienek i spódnic, kupując ciuchy zawsze wybieram coś uniwersalnego i kupuję tylko to w czym czuję się dobrze i wiem, że na pewno będę w tym chodzić; buty kupuję rzadko i właściwie tylko tenisówki oraz kozaki, -książek, korzystam z biblioteki; gazet i czasopism, -bibelotów, ozdób i biżuterii-mam tylko to co dostaję w prezencie, -wkładek higienicznych i tamponów, -żeli pod prysznic(wolę zwykłe mydło), płynów do kąpieli i higieny intymnej, peelingów, balsamów do ciała, pianek/żeli do golenia; kosmetyków do stóp, -kosmetyków do twarzy typu żele myjące, toniki, kremy, sera, maseczki, -kolorówki(używam tylko tuszu do rzęs); lakierów do paznokci, -kosmetyków do włosów innych niż odżywka i najzwyklejszy szampon pokrzywowy, -czegokolwiek na zapas, wszystko uzupełniam na bieżąco, -nie chodzę do kosmetyczki i do fryzjera, paznokcie i brwi robię sama, a raz na pół roku siostra mi podcina grzywkę i końcówki, -gadżetów do telefonu typu power banki czy jakieś obudowy. Pierwszy telefon miałam dopóki się nie zepsuł, teraz mam po bracie i mi to nie przeszkadza, a do tego nie mam zamiaru go zmieniać na lepszy model, |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mogę zadać pytanie? Wy tak od zawsze nie kupujecie czy przeszłyście z trybu kupuję na nie kupuję?
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- miałam więcej ubrań, także takich z materiałów, których teraz nie kupuję. W praktyce wyszło, że jedne materiały są lepsze od innych i że nie muszę mieć więcej niż ileś egzemplarzy danego elementu odzieży. - Miałam więcej kosmetyków głównie po to, żeby sprawdzić czy coś dają i czy warto je stosować. Głównie nic nie dawały, więc przestałam je kupować. - Kupowałam wodę w butelkach, głównie gazowaną, ale przynoszenie tego było zbyt upierdliwe. |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast nie rozumiem, jak mozna zrezygnowac ze wszystkich kosmetykow pielegnacyjnych na rzecz mydla. Nie wyobrazam sobie nie uzywac np. plynu do higieny intymnej, kremu do twarzy itd. |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do plynow do higieny intymnej, moglabys mi cos powiedziec na ten temat? Nie wiem, jaka moze byc lepsza opcja, uzywanie mydla/plynu do kapieli konczy sie bolem. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
Ja z kolei nie widzę powodu, by kupować takie produkty. Infekcji ginekologicznych nie mam w ogóle, a krem mam jeden do wszystkiego i używam tylko wtedy, kiedy czuję, że mam suchą skórę, czyli w przypadku twarzy max 2 razy w tygodniu.
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pociągnę offtop tak przesuszona skora jak Twoja świadczy o brakach nawilżenia . Łyżka oleju lnianego codziennie przez 3 miesiące do lykania i zwiększ ilość wody wypijanej do ktorej dodajesz sol himalajską. Zacznij szczotkować ciało na sucho. Odstawiasz wszystkie solone i przetworzone produkty, zwiększasz ilosć owoców i kasz. To podstawa. Edytowane przez 201705240954 Czas edycji: 2016-12-18 o 23:11 |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli krytykujesz czyjeś metody ale nie powiesz nic o swoich. To ma sens!
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
|
|
#48 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Koncze offtop, zeby nie rozwalac watku .
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Suplementujac warto przyjmować drożdże, koenzym Q 10 oraz witaminę d3 w połączeniu z K2 /K2 obowiazkowo z natto/. Nieweganom "dobrze" na skórę robi woda z pierzgą, pyłkiem lub miodem i koniecznie przed wypiciem wkrojonym plastrem cytryny. Nie uraziłaś mnie, mam mocno rozwiniętą asertywność /łagodnie określajac /
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Konto usunięte
|
Ja kiedyś kupowałam masę kosmetyków, bo myślałam, że mi są potrzebne, aby być zadbaną. Jednak kiedyś doszłam do wniosku, że przecież kiedyś nie używałam tego wszystkiego i było dobrze, więc dlaczego do tego nie wrócić? I tak odkryłam, że u mnie mniej znaczy więcej. A poza tym oszczędzam pieniądze za które kupuję olej lniany i tran, które świetnie wpływają na moją cerę i włosy
Tak samo było z ciuchami. Często dawałam się ponieść promocjom i chwilowemu zachwytowi, a potem się okazało, że w połowie zawartości szafy nie chodzę. Niepotrzebne oddałam siostrom i dobrze mi z mniejszą ilością ubrań. Cytat:
Gdy używałam płynów do higieny intymnej to co chwilę miałam jakieś podrażnienia i wysuszenia, po zmianie na mydło wszystko ustąpiło i nie mam żadnych problemów. Gdy używałam żeli pod prysznic miałam okropnie suchą i łuszczącą się skórę, gdy zaczęłam używać mydła to problem minął i teraz mogę się obyć bez balsamu do ciała. Twarz myję mydłem i nie mam problemu z niedoskonałościami. Do ciała kupuję kremowe mydła typu Dove, a do twarzy i miejsc intymnych antybakteryjne, bardzo lubię czerwone Isany z farnesolem. A krem do twarzy mam jeden tłusty i używam jak moja skóra jest bardzo sucha i wyraźnie potrzebuje kremu. Jak używam kremu dzień w dzień to zaraz mam wysyp, a różnicy w nawilżeniu jakoś nie widzę. Do rzeczy których nie kupuję mogę dopisać płatki kosmetyczne i kosmetyki do demakijażu. Tusz do rzęs zmywam pod prysznicem namydloną myjką
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Masy ciuchów w których chodzę dwa razy i są do wyrzucenia.
Najnowszych telefonów za grube pieniądze, super karm dla moich czworonogow rowniez za grube pieniadze. Telewizora tez nie kupiłam i jestem z tego powodu szczęśliwa. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- Wszelkich rzeczy typu płatki kosmetyczne, patyczki, watka itp. - Podpasek i wkładek higienicznych (używam wyłącznie tamponów) - Rzeczy do makijażu i lakierów do paznokci, a co za tym idzie, także preparatów do ich zmywania - gąbek do mycia się - Ręczników papierowych (wolę materiałowe ścierki) |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
kilka przeprowadzek+zmiana kraju skutecznie mnie oduczyły kompulsywnego nabywania dóbr.
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;68769271]Przypomniałaś mi czego jeszcze nie kupuję: - Wszelkich rzeczy typu płatki kosmetyczne, patyczki, watka itp. - Podpasek i wkładek higienicznych (używam wyłącznie tamponów) - Rzeczy do makijażu i lakierów do paznokci, a co za tym idzie, także preparatów do ich zmywania - gąbek do mycia się - Ręczników papierowych (wolę materiałowe ścierki)[/QUOTE] Mogę spytać(tak z ciekawości) jak czyścisz uszy? Ja nie wyobrażam sobie umycia się bez gąbki Też wolę materiałowe ścierki i ręczniki. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zmieniłam kraj i niby był minimalizm ale widzę że znów zaczynam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Mimo to, za kazdym razem spora ilosc bibelotow idzie do wyrzucenia, ale swiadomosc jest na pewno wieksza niz przed przeprowadzkami. A to jeszcze do tego, czego nie kupuje, przypomnialo mi sie: nie kupuje mleczka do demakijazu i kosmetykow do makijazu, bo sie po prostu nie maluje. Raz na jakis czas umaluje rzesy, ale na pewno nie zuzyje calego tuszu, zanim sie przeterminuje, wiec kupuje tylko jak za dlugo lezy w szafce. |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

farbuję też włosy w domu ale jednak myślę czy by nie oddać ich w ręce fachowca, bo za dużo z nimi roboty na samodzielną zabawę

właśnie z boraksu, sody kalcynowanej i szarego mydła. Czytałam o tym, ale jeszcze go nie kupiłam. Za to póki co zamiast wybielacza i pochłaniacza zapachów w lodówce stosuję zwykłą sodę oczyszczoną.

Ten wątek jest o czymś innym.

. Mimo to, za kazdym razem spora ilosc bibelotow idzie do wyrzucenia, ale swiadomosc jest na pewno wieksza niz przed przeprowadzkami.