|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe na dalsze plotki gotowe, cz. 2 perypetii mam majowych 2017
Cytat:
jak dla mnie wystarczyloby Mamy majowe 2017 cz. II ale jak zostanie tak jak jest to tez mnie jakos mocno razic nie bedzie
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Też nie przepadam za tym jak mamusie ubierają swoje córki całe na róż i to jeszcze ten mocny uff 😐 albo całkowicie pstrokato.. są gusta i guściki. Znów podoba mi się połączenie pudrowego różu z szarym, kremem
jest wtedy tak słodko, dziewczęco. Poza tym teraz te ubranka są prze cudne! Takie chłopięco męskie albo dziewczęco kobiece, bez żadnych autek, bajkowych postaci, laleczek. Cuda takie 😍Mi tam pasuje tytuł, ważne o czym my piszemy i że się dogadujemy, nie ma żadnych niepotrzebnych komentarz, spięć a ten tytuł to tylko taka kwestia umowna 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni, przybrało ludzką postać ... JAŚ Edytowane przez MaŁa_Sylwia Czas edycji: 2016-11-22 o 22:04 |
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jesteście niesamowite, chwilę nie czytałam, a już tyle stron do nadrobienia.
Gratuluję udanych wizyt. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Hasło mojego męża " zjem jogurt, miałem zjeść śledzie, ale zjem jogurt"
I kto tu jest w ciąży ![]() Tez nie lubię "kodu kolorystycznego" , jak chłopak to niebieski, jak dziewczynka to różowy. Jakby nie było innych kolorów. Mnie to wkurza, na pewno nie bede tak dziecka ubierać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem za dwójką pociech, myślę że w zupełności wystarczy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Ale naprodukowalyscie!
Witam nowa mamisie ![]() Gratuluje wizyt! Nadrobilam i mykam w kimono, bo bylam na babskim wieczorze i padam. Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#39 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale naprodukowalyscie, dwa dni czlowiek w pracy byl i juz tyle do nadrabiania
.Ktos sie pytal o macierzynski w DE. Otoz bedac w ciazy, mozesz prosic o L4, ale ono jest wypisywane na tydzien-dwa, nie bierz L4 6 tygodni pod rzad, bo bedziesz musiala skladac wniosek o Krankengeld, bo pracodawca oplaca 70% Twoich zarobkow na L4, jak nie jest dluzsze niz 6tygodni. Oprocz tego mozesz dostac Beschäftigungsverbot od lekarza lub pracodawcy, jezeli Twoja praca nie jest odpowiednia dla ciezarnych, musisz o tym poczytac. W tym przypadku dostajesz 100% wyplaty do konca ciazy. Jednak BV jest bardzo trudny do otrzymania, z tego co widze, to daja go polmartwym 6 tygodni przed porodem i 4 tygodni po porodzie jestes na Mutterschutz, przez ten czas masz placone 100% wynagrodzenia. Potem przechodzisz na Elterngeld i tutaj sa dwie opcje, albo 70% przez rok, albo iles tam przez rok i iles tam przez drugi rok. Ogolnie macierzynskiego masz chyba 3 lata, z czego ostatni rok na pewno nieplatny. Jezeli planujesz byc na macierzynskim tylko rok, to oczywiscie bierzesz pierwsza opcje. Oprocz tego przylsuguje Ci Kindergeld, ew. Schwangerschaftsnot na wyprawke, ale to trzeba skladac wnioski i miec odpowiednio niskie dochody. Przysluguje Ci polozna w ramach kasy chorych, do ktorej mozesz nawet chodzic na bezplatne masaze ![]() :brzyda l:. Wszytskim gratuluje udanych wizyt, super wiesci! ![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6782890 6]No tak to jak najbardziej ale nie tak jak inni od dołu do góry na różowo pstrokato... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] i do tego rozowy wozek i mama w bialych kozaczkach ![]() :brzyda l:Cytat:
![]() Cytat:
.[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6782944 1]Ja tam lubię takie Tytuły :p U nas powiedzieli ze na 65% dziewczynka w 12+3 tc wszyscy w koło mówią tez ze dziewucha ale dowiem sie 23.12 na 100% i nie moge sie doczekać :p Za tydzien zaczynam 5 miesiąc kiedy ten czas leci ? Dopiero co test robiłam :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Oj czas leci w ciazy bardzo szybko, ja juz rowno 16tygodni, czyli leci 17ty, czyli za dwa tygodnie 5ty miesiac ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tez chce na babski wieczor .My w sobote idziemy na Andrzejki do takiej jakby Polonii w Norymberdze, gdzie mieszkam. Ma byc okolo 50 osob, kazdy przynosi cos do jedzenia . Bylismy tam juz na Sylwestra i bardzo pozytywnie wspominamy. Milych snow!
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Witajcie w nowym wątku. Poprzedni nadrobiłam, ale pocytowac nie mogę, także słabo.
Dziś poczułam 2 kopniaczki, lekkie,ale już nie bulgotanie, tylko właśnie kopniaczki czy sturchnięcia, cudnie. A nie. Ja miałam pobierany tylko wymaz z pochwy przed pierwszym porodem. Można i z pochwy, i z odbytu, bo można mieć skolonizowane oba te miejsca lub tylko któreś z nich, ale i tak jedno już jest wskazaniem do antybiotyku w czasie porodu. Mi robili wymaz na ostatnią chwilę, bo minęłam się o włos z cc, dlatego nie brałam na to leków przed porodem.Ja też zamykam warsztat po porodzie w maju.
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
A właśnie miałam pytać i zupełnie wypadło mi z głowy ☺ BlackSanctum mi przypomniała.
Któraś z Was już poczuła pierwsze ruchy maleństwa i w którym tygodniu? Ja nie mogę się doczekać! 😍 a tu dopiero 13 tydzień i wcale jakoś mi nie leci.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#42 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie Tez 13ty I tez nie moge sie doczekać 😍😍😍Witam wszystkie Panie ***---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
Znow odpowiem pod tym postem, bo nie mam szczęścia do tych prywatnych wiadomości, otóż przepraszam jeśli Cie uraziłam bądź zesloscilam Możesz dopisać - 23 lata, dzidzia nr. 1 termin z "okresu" 26 maj, ze skanu 31, nie wiem, ktore bardziej wiarygodne! Z góry dziękuje i jeszcze raz przepraszam
|
||
|
|
|
#43 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja mam termin na 3.05 pisałam pw 9.05 nieaktualny![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 04:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:59 ---------- Cytat:
Ja miałam pobierany z pochwy, lekarka powiedziała, że obojętnie w którym tygodniu by to nie wyszło to i tak "te" bakterie tam będą i są. A tak wcześnie może dlatego, że chciała sprawdzić ogólnie czy z moją florą wszystko okay, a to wyszło przy okazji? Nie wiem, nie znam się
|
||
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Dziewczyny tekst o zamykaniu warsztatu made my day pomijam, że chyba z 10min się zastanawiałam o co chodzi ale jak już załapałam to Ja jestem w połowie 15tc i na razie nie czuję zupełnie nic nawet bąbelków ale spokojnie czekam, przyjdzie i czas na mnie ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- ukrajinka wrzuć proszę jeszcze do pierwszego postu info o trymestrach, na pewno się przyda ![]() Przyjmuje się, że: I trymestr 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia, (1t1d - 3t6d) 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia, (4t1d - 7t6d) 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia, (8t1d - 12t6d) II trymestr 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia, (13t1d - 16t6d) 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia, (17t1d - 21t6d) 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia, (22t1d - 26t6d) III trymestr 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia, (27t1d - 30t6d) 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia, (31t1d - 34t6d) 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia. (35t1d - 39t6d)
|
#45 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze ruchy czujesz, ja już też mogę napisać pewnie, że czuję synka, odzywa się czasem do mamy ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Odnośnie gbs, taki link znalazlam- http://m.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-...gsb_37433.html ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Pora wstawać do pracy a tak mi się nie chce wyjść spod kołderki.. 🙁 Szwagierka zaczęła rodzić w nocy i cały czas czekam na informacje, uhh na samą myśl o porodzie aż mi słabo 😀 Miłego dnia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Hejka 😊
Nieźle wczoraj poszalalyscie z pisaniem, nadrobilam czytanie ale z pisaniem się nie wyrobilam 😀 znów miałam wczoraj dzień zombie... Witam nowe dziewczyny! Ja to bym mogła mieć trojeczke, ale może niekoniecznie z małą różnicą wieku, a za parę lat już mogę być za stara... Ale zobaczymy jak będę dawać radę z dwójką. Nie zamykam się na taką możliwość, a Tz na pewno by chciał 😊 Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w drugiej można to już rozpoznać koło 16-18tc
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się dzieciaczki bardzo podobają w szarościach - szczególnie chłopcy
Ewentualnie elementy w jakimś bardziej wyrazistym kolorze.bunnybe - jestem za tym, żeby wrzucić info o tygodnia, bo jakaś zielone jestem w tym temacie i właśnie się dowiedziałam, że jutro zaczynam 5 miesiąc! ukrajinka - dla mnie tytuł może zostać, nie ma tak naprawdę wielkiego znaczenia ![]() Ja zawsze chciałam 3 dzieci, ale wydaje mi się, że jednak będzie 2, bo chcę odczekać trochę po pierwszym - chyba, że ustrzelimy bliźniaki
|
|
|
|
#50 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ruchów nie czuję jeszcze, jestem w skończonym 13 tc. ale nie nastawialam się, bo znów mam łożysko na przedniej ścianie, tak jak w ciąży pierwszej, a wtedy ruchy poczułam ok 20 tygodnia Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze taki link o gbs z jakiegoś portalu medycznego, zdjęcia należy dwie próbki z dwóch dziurek
- http://www.medonet.pl/ciaza-i-dzieck...l,1629523.html
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Decorail, ja we wtorek zaczynam 5 miesiąc, więc za 6 dni
![]() Mój mąż chciał wstępnie 3 ale ja nie dam rady trzech ciąży przechodzić jeśli będą takie jak obecna. Dlatego na drugie chcemy zdecydować się pod koniec macierzyńskiego i jesli będę przez pierwsze miesiące tak przechodziła to moja mama powiedziała ze mi pomoże w tym najgorszym czasie zająć się dzieckiem i muszę korzystać z propozycji no chyba ze trzecie za 10lat jak będą starsze odchowane ale w wieku 37 lat balabym się ciąży bo i ryzyko wad i chorób. Co prawda moja mama urodziła mnie mając 40lat i jestem zdrowa ale ryzyko duże.Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Mała_Sylwia dziękuję za link, już wiem o co chodzi a byłam zielona w tym temacie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Cześć z łóżka
po raz pierwszy miałam zboczony sen ale taki że aż wstyd mi przed samą sobą :wstydnis:Trzeba wstać, sniadanie zjeść.. szkoda że nie mam kamerdynera to bym w łóżku zjadła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku z powodu Waszej wczorajszej produkcji
![]() ![]() Tytuł nowego wątku może taki zostać, osobiście jest mi wszystko jedno - bylebym była w stanie go znaleźć i popisać ![]() Powiedziałam w pracy o ciąży 3 najważniejszym osobom, także wieści już rozsiane i mogę swobodnie odpowiadać na ewentualne pytania innych. Mam teraz taką fazę, że wszystkim bym mogła mówić ![]() Wczoraj mega ciężki dzień miałam. W pracy od 8 do 19. O 20.15 zasnęłam. Wstałam o 22.15, umyłam się i poszłam spać. Ale dziś jestem jak nowo narodzona. ![]() Niestety znowu mnie bolą zatoki i cała jestem zaflegmiona... kaszlę, smarkam... Ruchów nie czuję, a już bym bardzo chciała coś poczuć, bo czasem - poza tym, że mam większy brzuch - to zapominam, że jestem w ciąży. Wizytę mam 6 grudnia. Ja za tydzień zacznę 5 miesiąc. |
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 18 tc (skończony 17 tc), czyli wg BellyBestFriend własnie weszłam w 5. miesiąc
|
|
|
|
#57 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Laski ale macie tempo szok.Dzien dobry. U nas kolejny dzien piekne sloneczko nas budzi. Na szczescie dzis syn moj pierworodny,zakichany (doslownie) spał smacznie bez wiekszych trudnosci z oddychaniem,takze wyspalismy sie. Dzis chyba zwinę małego i pojedziemy do miasta bo muszę upolować jakieś zasłony do domu. Juz nie moge doczekac sie choinki i tego klimatu świąt. To będą pierwsze w naszym własnym domu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę.---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Spokojnie z tymi ruchami dziewczyny, jest jeszcze dużo czasu, żeby je poczuć ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Śniadanie zjedzone, rosół na zupę dla młodego się gotuje, kończę kawę i lecę do wanny. Podrzucimy J po południu do mamy i pojedziemy jakieś większe zakupy zrobić, bo z nim to się nie da.
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez IncognitoNick Czas edycji: 2016-11-23 o 09:13 |
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy majowe na dalsze plotki gotowe, cz. 2 perypetii mam majowych 2017
Właśnie pisałam zeby o trymestrach dać info. Ja znam troche inna rozpiskę z książki, jaki tydzień któremu miesiącowi podpada i jego sie trzymam. Ale mi bez różnicy co jest na 1 stronie
( te dni w nawiasie w ogole mi sie nie zgadzają )Dzisiaj wyjątkowo wcześnie wstałam, zaraz sie zbieram i jadę na badania krwi, chociaż Tz mnie podrzuci i nie muszę od rana sie tłuc zatłoczonym tramwajem ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
02.05.2012 14.04.2017 Maksymilian 13.05.2022 Filip Edytowane przez gornek Czas edycji: 2016-11-23 o 09:14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.

nie podobają mi się takie nazwy wątków, śmieszne to trochę. Wolę po prostu tak jak w pierwszych wątku. Ale decyduje większość.
ale jak zostanie tak jak jest to tez mnie jakos mocno razic nie bedzie

.
.