|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy Ktoś Studiuje Socjologię??
ups...sorry pomyłka
![]() ta ja w tym roku ![]() i cierpie na brak wiadomości ![]() jedyne co wiem to to ,że z mojej szkoły tj ok. 300 absolwentów najwyżej 10 osób wybiera się na socjologie ![]() tylko jak sie tak zliczy z kazdej szkoły to wyjdzie ładna ilość osób...... ![]() jestem zła na zarząd UAM, poniewaz inne uni opublikowały chociażby na onecie ilość chetnych w poprzednim roku na poszczególne kierunki a poznań nie
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo malo jest informacji na glownej stonie UAMu, nie ma nawet ilosci chetnych osob na jendo miejsce, sa niby zasady rekrutacji.. ale tylko jak licozne sa punkty, a nie ma ile potrzeba miec zeby sie dostac.. od ilu rozpatruja, musze wiedziec na ile mam % zdac mature
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie dojrzalam ze na UAMie sa takie kryteria przyjec:
egzamin pisemny: historia powszechna oraz historia Polski; egzamin ustny: literatura polska i obca.. hm chyba czas zaczac wiecej czytac
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
na str UAM są kryteria przyjęc!!! ale np na matura.onet.pl jest link do unii i zawarte sa tam info odnosnie liczy osob na poszczególne kierunki. inne szkoły podały takie dane a poznań nie. poza tym z tego co sie orientuje<chyba-nie jestem do końca pewna> rok temu byla rozmowa kwalfikacyjna! zreszta jak pewnie zauważylaś na str UAM znajduję się także info odnośnie tego że kryteria moga ulec zmianie
a co do matury to najlepiej napisz na jak najwieksza liczbe ptk wtedy nie bedziesz sie martwić niczym |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, ze czym wiecej % to tym lepiej, ale chcialabym wiedziec jak wysoko moge sobie postawic poprzeczke. Nie wiem czy 75% to juz ok czy moze 90% dopiero cos znaczy
Kompletnie sie w tym nie orientuje, moze dlatego ze mam jeszcze rok i tak dokladnie nie przegladalam wszystkich stron. Musze popatrzec jeszcze raz ta strone UAMu bo ja tam nie widzialam kryterii przyjec..moze niedokladnie ja przejrzalam ![]() A Tobie jak poszla maturka..?
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Podbijam wątek
Czy studiuje ktoś w Krakowie na AGH lub w Wyższej Szkole Europejskiej?? Podzielcie się spostrzeżeniami
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przenioslam sie tu z UJtu (z zaocznych). pomijajac fakt, ze jest to niestety chyba najdrozsza szkola prywatna w Krakowie to jest calkiem przyjemnie zawsze sie mozna postarac o stypendium wykladowcy sa glownie z UJu. z tego co slysze, jest tu o tyle fajniej niz na UJcie, ze mamy socjologie bardziej praktyczna i lepsze zaplecze techniczne, ktore np. pozwala na to zeby kazdy sobie mogl uczeszczac na zajecia z SPSSa (na UJcie z tym cienko podobno). wykladowcy sie nie opieprzaja i odrabiaja kazde zajecia ktore wypadly. szkola stara sie o tych najlepszych wykladowcow jak np. prof. Sztompka (swoja droga przesympatyczny starszy pan ) bardzo fajne jest to, ze jak poprosisz o pomoc to nikt cie nie splawi. w dziekanacie mam pewnosc, ze nikt na mnie nie nakrzyczy )ogolnie bardzo mi sie podoba jak na razie. mam nadzieje, ze sie nie zepsuje. ale na magisterke to juz na UJ musze wrocic (choc podobno po tej szkole nie ma problemu z dostaniem sie na SUM, wg rektora w zeszlym roku z osob zdajacych na ujotowska magisterke nie dostala sie tylko jedna dziewczyna, ktora ponoc zzarly nerwy a nie niewiedza...) teraz podobno UJ z WSE podpisal umowe, ze my mozemy chodzic do nich na zajecia a oni do nas. z reszta WSE jest na prawde bardzo mocno z UJ zwiazana, bo nawet nasz kierownik socjologii dr Kucia jest... pracownikiem Instytutu Socjologii UJ powiedzialabym, ze WSE to taki UJ w pomniejszeniu i bardziej niestety kosztowny.odwoluje sie do UJ, bo tam rok studiowalam, bo tam mam znajoma, nio i ostatnio robilam projekt badawczy, gdzie przeprowadzalam wywiady wlasnie ze studentami socjologii z UJ stad takie wlasnie porownania. ogolnie WSE polecam ![]() o AGH nic nie wiem.. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
dzięki lain
![]()
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
A moze na któs na UAMie w Poznaniu studiuje albo na UG w Gdansku.. ?
Albo moze drogie studenki powiedzą czy trudno jest się dostać.. czy rzeczywiscie jest tyle chetnych na socjologie co podaja statystyki..Pozdrawiam |
|
|
|
|
#40 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Mamy bardzo fajna specjalizację badań rynku - bardzo dużo praktycznych rzeczy można się dowiedzieć. Cytat:
![]() Cytat:
U nas jest też p.o. dyrektora instytutu. Fakt, że z tego, co wiem, to na WSE wykładają też inni ludzie z IS UJ i to tacy bardzo fajni, więc na pierwszy rzut oka kadrowo WSE wygląda naprawdę bardzo ładnie.
|
|||
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No miewa takie. Minę ma zblazowaną zawsze, ale taki jej klimat, zazwyczaj jest miła i naprawdę może duuużo pomóc i dużo załatwić. Mam porównanie z sekretarkami z drugiego kierunku, te to dopiero były.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Witam.jak zapewne zauważono założyłam już jeden wątek.otórz nie potrafię sie zdecydwać i potrzebuję rady bądx przynajmniej opinii.jak jest na takich studiach??czy znajdę po tym pracę??? jakie specjalizacje?? jak wy oceniacie swój własny wybór.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: do studentów socjologii bądź socjologów
coz socjologiem to ja nie jestem nie mam tez z tym nic wspolnego, ale napisze pare slow bo narazie socjologow ni słychu ni widu
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: do studentów socjologii bądź socjologów
Jest już wątek na temat tego kierunku
Łączę je
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam do studentek socjologii
Jestem na 4 roku socjologii na Uniwersytecie białostockim Bardzo lubię moje studia, mimo że łatwo nie jest.
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
Ja jestem na II roku socjologi i jak na razie nie żałuję mojej decyzji. Dużo ciekawych rzeczy mozna się dowiedzieć.
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
witam ja studiuje socjologie na politechnice i jakos za ciezko nie jest
owszem troche nauki ale jest ok w pierwszym semestrze zero matmty w drugim ekonomia w strzecim jest statystyka z która sie emcze bo nie umiem dac sobie razy z czterema zadaniami :|ale ogolnie jest znośnie
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
nie tutaj,sorry
Edytowane przez anieszka1505 Czas edycji: 2008-01-13 o 10:08 Powód: pomyłka |
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Socjologia!
Hej dziewczyny!
To wątek dla wszystkich, które studiują bądź mają zamiar studiować socjologię. Piszcie o maturze, swoich wymarzonych uczelniach, specjalizacjach, miastach. Jeżeli ktoras z was jest juz studnetką scjologii to zapraszam do zwierzeń Ciekawa jestem jak to jest z tym kierunkiem bo wg mnie jest niezwykle pasjonujacy![]() ![]() No i gdzie wg Was ta socjologia ma najwyzszy poziom? ![]() Pozdrawiam
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Socjologia!
a wyszukiwarka?
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=104701
|
|
#52 |
|
BAN stały
|
A absolwentka socjologii może być ?
Może Ja studiowałam na UMK w Toruniu. Jako pierwsi w kraju mieliśmy od początku stiudiów system punktowy (każdy z przedmiotów miał określoną ilość punktów, żeby zaliczyć semestr/rok trzeba zebrać określoną liczbę punktów - zeby nie było tak słodko, to jest też określone minimum, które trzeba zebrać żeby zaliczyć rok), co dawało dużą swobodę w decydowaniu co i kiedy chce się "zgłębiać". Można było dzięki temu w miarę szybko uwinąć się ze studiami a można też było studiować w wolniejszym tempie. Oczywiście mogliśmy też wybierać zajęcia na innych kierunkach/wydziałach. Naprawdę interdyscyplinarne, rozwijające wszechstronnie studia. Jeżeli naprawdę ktoś dokonał świadomego wyboru kierunku, to miał szansę dobrze się wykształcić. Okres studiów wspominam wspaniale. Było nas niezbyt wielu na roku (jakieś 60 osób), atomosfera była fajna, przyjazna. Kadra młoda, z otwartymi umysłami, w większośćci bez zarzutu (bywały też oczywiście wyjątki ).Ja zdawałam na ten kierunek w okresie największej jego popularności (chyba 11 osób na jedno miejsce - 1998 rok). Od razu dodam, że nie szłam owczym pędem, bo już miałam mniej więcej pojęcie z czym to się "je" bo w Liceum miałam socjologię (to była klasa z autorskim programem nauczania, więc mieliśmy takie cuda jak filozofia, psychologia, socjologia, łacina, francuski), więc byłam już w jakiś sposób (powierzchowny, ale jednak) z tą dziedziną zaznajomiona. Po skończeniu studiów pracowałam w kilku miejscach, teraz pracuję w jednym z projektów finansowanych przez UE u prywatnego przedsiębiorcy, robię podyplomówkę z doradztwa zawodowego bo z tym wiążę swoją dalszą karierę zawodową. |
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Połączone.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
dzieki, hehe w wyszukiwarce wpisalam 'socjologia' w mianowniku wiec pewnie dlatego nie znalazlam tego watku
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Ja studiuję socjologię na Uniwerku Gdańskim. Nie narzekam
Poszłam z wyboru- nie z przypadku. Startowałam tez na Unwierki we Wrocławiu i Poznaniu ale miałam za mało punktów- można łatwo wyciagnać pierwsze wnioski, ze tam trudniej się dostać- choć niekoneicznie wiąze się to z wyższym poziomem studiów- nie mi oceniać ![]() Pierwszy miesiąc- lekkie rozczarowanie.. Spodziewąłam się innych przedmiotów, ciekawszych.. A tu albo teoria socjologii albo statystyka, która dla wielu osób humanistów była ciężka do przejścia. Teraz już jest ok- podoba mi się, bardzo. Wykładowcy raczej w proządku- z resztą jak wszędzie- różnie. Jeśli poziom miałabym oceniać na podstawie ilości pracy włożonej w te studia- średni Ja się uczę raczej sporo bo mnie to interesuje, sprawia przyjemność. Jest dosyc dużo do czytania.. ale ktoś kto się przyłoży jedynie przed sesją spokojnie sobie poradzi. Ponoć nie ma większych problemów z tym kierunkiem. Teraz UG buduje nowy wydział nauk społecznych- więc może warto Chociaz ten mi sie podoba- mały dosyc, stary, ale z klimatem- położony bardzo blisko starego maista![]() Jak ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
i ja jestem na socjologii na drugim roku na uniwerku wroclawskim specjalizacja praca socjalna i sluzby spoleczne,z przedmiotow matematycznych jak do tej pory byla ekonomia,logika i statystyka :/ polecam wszystki ciekawe studia
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
hmm ze sa to ciekawe studia to jestem przekonana
Niestety Gdansk odpada - zbyt duza odleglosc od rodzinnego miasta. No a do Wroclawia sie nie dostane bo widzialam w kryteriach, ze trzeba zdawac historie, a ja zdaje wos angielski i polski. (wszystko R) No i musze zaznaczyc, ze interesują mnie studia dzienne. Prywatna uczelnia lub zaoczne to dla mnie ostateczność (koszty).Interesuje mnie socjologia w Katowicach - w zeszlym roku 24 osoby chetne na jedno miejsce (!) i w Krakowie. Chcialabym tez dowiedziec sie, na ktorej z krakowskich najlepiej studiowac ten kierunek? ![]() dziekuje z gory
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
dzieki, a co myslisz o AP? prog punktowy byl w tamtym roku bardoz wysoki..
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

powiedzialabym, ze WSE to taki UJ w pomniejszeniu i bardziej niestety kosztowny.
U nas jest też p.o. dyrektora instytutu. 

Chociaz ten mi sie podoba- mały dosyc, stary, ale z klimatem- położony bardzo blisko starego maista