![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tiki nerwowe
Denerwuję się często, w końcu ze mnie rasowy choleryk
![]() Nic mi nie mryga ani nie skacze ![]() ![]() Szkoda, że nie ma skutecznej, bez skutków obocznych, tabletki na stres....... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
... choć nie Westwood
|
Ja mam coś takiego, że zaciskam pięści, a co najgorsze zdarza się mi to też przez sen- kiedys zaobserwowała to moja mama i czasem budzę się ze śladami po paznokciach.
Oprócz tego jak siedzę długo w jednym miejscu to macham nogami, stukam palcami albo pstrykam paznokciami, co doprowadza niektóre osoby do białej goraczki ![]() Kiedyś też miałam "drganie powiek" ale to przez niedobór potasu i magnezu. odkąd je zażywam, nie mam tego problemu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Grzywke to ja odgarniam, jak widze jakeigos fajnego kolesia
![]() ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
stary temat,ale co tam
![]() ja mam tiki i nerwice lękową nie chodze przez to do kościoła ani w miejsca gdzie jest tłum w szkole to masakra,cała się trzęse,w autobusie mam tiki głowy ![]() boje sie ludzi,czasami nienawidze chodze do psychiatry,zazywalam leki,ale juz nie zazywam ze wzgledu na rodzicow czesto mam czarne mysli nie moge zyc normalnie mam wszystkiego dosc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
oprocz tikow glowy mam jeszcze tiki rąk (takie jakby skurcze),ale to rzadziej
czesto mam wlasnie glowy,powiek.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Elly, drganie powieką, dychawka również czasem występują u mnie, wtedy kiedy się denerwuję.
![]() Co do Matrixa to zdarza mi się,ale baaardzo rzadko. Natomiast czasami odlatuję gdzieś myślami, w tym momencie nie wiem kto co do mnie mówi ![]() ![]() Jest to denerwujące dla mnie i dla osób trzecich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
ja trzęse nogami...bardzo ( ale staram sie panowac na tym...niestety nie wychodzi mi to:/)
no i mrugam tak oczami (dość dziwne to mam) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
*ruszanie palcami (wyginanie ich)
*ruszaie barkami w celu poprawiania staika (dlatego uznałam za tik,bo ie potrzebuje poprawiania stanika) To moje 2 najbardziej widoczne i wykonywane kilkaset razy dziennie.
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Moja babka od angola ( styl a'la lalka barbi) non stop mrugała . Było to troche denerwujące .
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam tików, a to może dlatego ze pije syrop na uspokojenie . . ale nie no w matrixie sie jeszcze nie czułam
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym bawię się włosami. Teraz właśnie trzęsę tą nogą ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Tiki nerwowe.
Tak. mam. bujam nogami na okraglo. rowniez nimi trzęsę. strzykam palcami. często przygryzam sobie wargi,i skubię je w srodku zebami ![]() jesli się denerwuję robię nosem nozdrza jak u nosorożca. skubię skorki przy paznociach. pewnie jest ich wiecej ale te mi przyszly do glowy. ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem założycielka jak i wszystkie osoby z tikami tematu powinni udać się ze swoimi tikami do neurologa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
ogladalam pewien program na MTV o ludziach,ktorzy maja tiki.z tym,ze to bylo naprawde uporczywe dla nich i naprawde w penych momentach strasznie to wygladalo.jedna z bohaterek przeszla operacje mozgu w celu zmniejszenia tych tikow.wsadzili jej do mozgu "cos" ,ze po operacji mogla to "cos" stymulowac pilotem w trakcie kiedy dostawala ataku .
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Ja też ruszam szyją i miewam okresy mrugania oczami, trwa to tylka tygodni a potem znowu jest normalnie, więc może to jakaś alergia, ale mi to jednak tikiem zalatuje
![]() Jak sobie radzicie z tymi tikami, mój sposób to masaż relaksacyjny i automasaż. Relaksuje spięte mięśnie, a jak są rozluźnione to nie "tikują". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Oj ja też, od dziecka mam takie momenty, że ruszam głową do góry, albo do dołu. W dzieciństwie ruszałam, trzepałam na boki, po prostu miałam taką potrzebę
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.