![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nieplanowana ciąża z nowym facetem
Szkoda mi tego dziecka, bo nie wiadomo czy będzie miał pełną rodzinę czy też będzie go wychowywać samotna matka. Ale może jako kolejna faza "szaleństw" jakoś się to poukłada, zanim się urodzi - oby.
Nie wierzę, że wciąż ktoś liczy dni zamiast zastosować tak powszechną, tanią i prostą antykoncepcję. I nie rozumiem jak można później być zdziwionym, że zaszło się w ciążę " i czy można tak od razu?" no tak, można. A jeśli się nie zabezpieczasz, to znaczy,że tylko czekasz na dwie kreseczki. Dziwi mnie tylko, że z zupełnie obcym facetem. Ale nie oceniam - kto co lubi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
BAN stały
|
Cytat:
Teraz musisz nadrobić zaległości. Co prawda mając już dziecko i zaczynając nowy rozdział ale nic straconego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Zaiste. Tylko że niestety te etapy i rozwijanie znajomości "po bożemu" niczego nie gwarantuje. Za dobrze by było
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;68267176]Wiesz co, czasami i długoletnie mężatki pragnące dzidziusia reagują zgoła inaczej, niż pokazują to w romantycznych filmach. Bywają przerażone nie mniej, niż Ty. A i w związkach różnie się dzieje. Dostałaś fajne rady, też myślę, że możesz dać mi szansę, ale niczego nie przyspieszaj, macie jeszcze dużo czasu na przebywanie tylko we dwójkę i poznanie się. [/QUOTE] Ano właśnie. Cytat:
![]() Autorko, wizażanki napisały wszystko, Ty teraz po prostu daj sobie trochę czasu na ochłonięcie. Trzymam kciuki za zdrową ciążę i za poukładanie sytuacji damsko-męskiej tak, żeby Wam obojgu i dziecku było dobrze ![]()
![]() |
#35 |
BAN stały
|
Czemu znajomi Cię wykpili, że spotykasz się z kimś innym po zerwaniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Pyskatka
|
Dała bym szanse chłopakowi, wydaje sie byc odpowiedzialnym. Dobrze się czułaś w jego towarzystwie, rozmawialiscie godzinami, to o cymś świadczy. Może zacznijcie sie na nowo poznawać, może znów przez telefon?
Co do ciąży/dziecka. Chyba każda w ciąży miała wahania nastrojów, raz płacz raz śmiech i tak w kółko. Ja również tak miałam. I mimo, że chciałam dziecka to gdy dowiedziałam się o ciąży wcale nie bylam tego taka pewna a wręcz przerażona. Daj sobie czas. Dziecko to cud.
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecka nie usiniesz chlop sie ok zachowal. W czym problem? (Wasza bezmyslnosc mnie rozwalila po takiej wpadce na pewno bym usunela ale coz chcesz zeby twoja sytuacja tak sie ciagnela do konca twojego zycia ?) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
zielony stworek
|
Wydajesz się byś rozsądna autorko i odpowiedzialna.
On z resztą też. Dałabym mu szansę, co nie oznaczałoby ślubu. Cytat:
Po takich tekstach to wiem skąd się biorą wątki i oburzenie, że facet zaprosił kobietę do baru mlecznego. Jeśli autorka zdecyduje się utrzymywać kontakt/ wspólnie wychowywać dziecko to będą mieli czas się niejako poznać i przetestuje go w czasem może ekstremalnych sytuacjach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
mar_jolka
|
Sa szczesiwe zwiazki zawierane bardziej z rozsadku a nieco mniej z milosci.
Sa szczesliwe zwiazki zawierane po 3 miesiacach znajomosci. Wy macie jeszcze 8 miesiecy. Na poczatku ciazy bywa sie strasznie humorzastym. Facet wydaje sie fajny- daj mu szanse |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Daj sobie czas a może to przyniesie że wszystko się ułoży.
Jesteś młoda a tyle dziewczyn w twoim wieku nie może miec dzieci choc się bardzo stara.A u ciebie wszystko jest poukladane. Ja tez zaliczylam wpadke, wesele mialo byc za rok zaplanowane,bylismy zareczenii. jeszcze się dobrze sobą sie nie nacieszylismy. Teraz nasza wpadka ma 2 lata i jest najbardziej kochanym dzieciakiem. ![]()
#42 |
Raczkowanie
|
1) Dałabym szansę temu facetowi, proszę bardzo - macie kilka miesięcy, poznajcie się, zróbcie zakupy, niech pomoże Ci przebrnąć przez okres ciąży, a będziesz potrzebowała pomocy. Zobaczysz jak się zachowa w takiej sytuacji, to będzie bardzo fajny sprawdzian
![]() 2) Nie wprowadzałabym się do niego. Spotykajcie się często, proś go o pomoc i o wszystko, czego będziesz potrzebowała, ale zostałabym jeszcze u siebie. 3) Rodzicami bym się nie przejmowała. Dogadałabym się z facetem i bym go przedstawiła jako nowego partnera/faceta/chłopaka JESZCZE PRZED ŚWIĘTAMI ![]() ![]() ![]() ![]() Nie obwiniaj faceta i nie odrzucaj go ![]() Ja bym się cieszyła, że chce być z Tobą i z dzieckiem, pomagać, wspierać itp. ![]() Niewykluczone czy nie wyniknie z tego nic dobrego ![]() Ewentualny ślub połączony ze chrzcinami to też fajna opcja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | ||
High Quality Since 2007
|
Tamiris, Twój post jest tak optymistyczny, że aż sama chciałabym tak mieć
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Ja dalabym szanse ojcu dziecka, mysle ze bym sie wprowadzila.
I tak twoja przyszlosc jest juz z nim zwiazans bo nosisz wasze wspolne dziecko. I tak jak juz wiele kobiet Ci powiedziało, mogl Cie po prostu olać, ale widac ze cos zaiskrzylo, widac ze jest odpowiedzialny i mimo bardzo krotkiego zwiazku zależy Wam na sobie. Swoją drogą- czy nie tego wlasnie chcialas bedac w poprzednim zwiazku? Zareczyn, rodziny i slubu? Teraz mozesz to wszystko miec wiec nie rozumiem tych rozterek. Przeciez gdyby coś nie wyszlo mozecie sie zawsze rozstac, mozesz sie wyprowadzic. A warto chyba sprobowac, i dla siebie samej i dla dziecka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Trochę Cię autorko nie rozumiem.
Wpadka owszem zawsze jest szokiem, ale facet wydaje sę być fajny i odpowiedzialny, dobrze się Wam spędzało czas, rozmawiało, on nie miga się od odpowiedzialności. Ja bym się na Twoim miejscu nawet nie zastanwaiała tylko zamieszkała z nim. Nie musiscie od razu brac slubu, ale skoro na razie było dobrze, to poznajcie się (mieszkanie razem i dziecko w drodze bardzo ten proces przyśpieszają) i spróbujcie. A takie unoszenie się "honorem", że Ty go znać nie chcesz bo ciąża to wydaje się być szczeniackie. |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Kajmakowe, do kitu masz te koleżanki że nie wiedzą co powiedzieć.
Dziwisz sie, że tak od razu w ciążę zaszłać - może Twój organizm już tak bardzo chciał dziecka, którego nie mógł przez 5 lat się doczekać u boku Piotrusia Pana (Twojego esks), że skorzystał z pierwszej nadarzającej się okazji, żeby zajśc w ciążę? ![]() Z facetem świetnie Ci się gada, stanął na wysokości zadania, chce i ślubu i cieszy się z dziecka, w przeciwieństwie do eks, za którym zaczynasz tęsknić nie wiadomo czemu - z jakiegoś powodu się przecież rozstaliście. Jednocześnie piszesz, że tęsknisz za sobą dawną, "beztroską" - przecież masz 27 lat, najwyższa pora przestać być małą beztroską dziewczynką. Ile jeszcze byś chciała wieść takie beztroskie życie, zanim zaczęłabyś być dorosła? Patrzysz na A. i widzisz obcego mężczyznę - pospotykaj się z nim, na luzie, po prostu poznaj go. Daj wam szansę. Nic na siłę, ale patrząc na Twoją sytuację z boku, wygląda to pozytywnie - skończyłaś związek, który prowadził donikąd, a teraz masz i dziecko w brzuszku, i fajnego faceta u boku. |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny juz wszystko napisaly.
Mnie zastanawia co innego.Tesknisz za bylym ? Brakuje Ci emocji ? Zrywania i wracania do siebie ? Brakuje Ci nieodpowiedzialnego faceta ? Moze nie jestes taka dojrzala i poukladana, za jaka sie uwazasz ? |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Czy fajny to się dowie pewnie po porodzie ;-)
A może chciał ją złapać na dziecko :-D Życzę szczęśliwego zakończenia. P.S. Napisz za kilka mcy jak u Was ![]()
#49 |
Rozeznanie
|
Odrzucasz Pana A, bo chcesz uciec od problemu, naiwnie podświadomie uwazasz, ze jak on by zniknął to i problemu by nie bylo i wróciłby stary uporządkowany swiat. No ale... tak sie nie stanie, to zrozumiale ze w wirze emocji i wydarzen zaczęłaś sie bac, dlatego dobrze ze dałaś sobie czas na przemyślenia. Podejdź do zycia pozytywnie, teraz juz mozesz tylko zyskać to czego pragnelas czyli rodzine, chyba warto zaryzykować. Z ojcem dziecka wszystko sie dobrze ukladalo, byłaś szczesliwa, gdyby nie ciaza nie miałabyś wątpliwości czy sie dalej spotykac, wiec rob to dalej. Nie musisz sie od razu do niego wprowadzac, moze to przyjdzie z czasam. Nie pozwol, aby Twoj lek przed nieznanym zniszczyl tak dobrze zapowiadająca sie relacje. To ze sie nie znacie dobrze, to sie poznajcie, przeciez to tez nie jest facet z ktorym poszłaś do łóżka w tym samym dniu co go poznalas, nie jest az tak obcy. Nie ma zadnego przymusu mieszkania razem, slubu, robcie wszystko w swoim tempie, a glosy innych olej. Porozmawiaj z nim szczerze, ze sie przestaszylas, ze tak krótko sie znacie i ze chcesz powoli bez nacisków i określania juz od razu co bedzie za pol roku dalej sie spotykac.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez orion_lady Czas edycji: 2016-12-05 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Myślę, autorko, że jesteś nieco w szoku, próbujesz uciec od problemu, ale nie masz dokąd. Więc wpadasz w panikę, histeryzujesz.
Nie zawsze wszystko w życiu da się zaplanować. To, co niezaplanowane, nie musi być wcale złe. Spróbuj podejść do tego na zasadzie âco będzie, to będzieâ. Nie wykonuj gwałtownych ruchów, nie przeprowadzaj się, nie bierz żadnego ślubu. Spotkaj się z facetem i powiedz mu na spokojnie, bez histerii, że ciąża to już duża zmiana w życiu, że nie znacie się jeszcze na tyle dobrze, żebyś chciała dokładać do tego przeprowadzkę czy ślub. Spotykajcie się dalej, poznawajcie się, poznaj go może z rodzicami, skoro ma to dla Ciebie takie znaczenie. Przygotowujcie się powolutku do narodzin dziecka. I zobaczysz co z tego wyniknie. Wiadomo, że to nowa relacja, to co jest między Wami â ale każda relacja jest najpierw nowa, w każdej ludzie muszą się poznać. Skoro zamierzasz tak czy siak urodzić dziecko, wiesz też, że on chce być ojcem, do tego masz przyzwoitą pracę, mieszkanie â to Twój problem jest tak naprawdę znacznie mniejszy, niż Ci się w tej chwili wydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze nie tesknisz za bylym tylko za ta "stabilizacja" co z nim mialas. Jaki byl taki byl, ale go znalas.
Teraz masz cos nowego, nowy facet, ciaza itp. Duzo sie dzieje, wiec nie dziwne ze sie przestraszylas i chcialabys wrocic do tego co znasz. Mimo ze gorsze. Ja bym faceta nie skreslala, dobrze sie z nim rozmawialo, jakas chemia tez miedzy wami byla skoro skonczylo sie w lozku. Widac ze facet tez fajny skoro nie zwial i chce to wziac "na klate". Nic na sile. Skoro nie chcesz z nim mieszkac nie mieszkaj czy nie bierz slubu. Dajcie sobie czas. Rodzicow i znajomych miej w dupie. Czyje to zycie? Czyje szczescie? Pogadaja i przestana. |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
mar_jolka
|
Zwroc jeszcze uwage ze i facet moze byc przestraszony, zaskoczony, zaniepokojony....... ......................... ..( dopisac inne)
Tak samo jak i dla Ciebie to dla niego nowa sytuacja. On tez Cie nie zna, nie wie czy moze na Tobie polegac, czy bedziesz dobra matka dla jego dziecka. Oboje jestescie w bardzo ostrej zmianie zyciowej. Zwroc uwage na niego. Nie skupiaj sie tylko na sobie. Moze to pozwoli Ci inaczej na niego spojzec. |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny dziękuję Wam
![]() ![]() ![]() Do dziewczyn, które pisały o aborcji. Tego to na pewno nie zrobię. Wiele kobiet marzy o posiadaniu dziecka i nie może go mieć, a niektóre tracą tą możliwość przez problemy po aborcji. Sama mam niedoczynność tarczycy (leczoną) i czasem zastanawiałam się, czy będę mogła mieć dzieci, czy uda mi się kiedyś zajść więc nie zrobię takiej (jak dla mnie) głupoty. Proszę też nie pisać słów "współczuję temu dziecku", moje dziecko, czy wychowywane przeze mnie, czy przez nas dwoje będzie kochanym dzieckiem i dam mu wszystko co tylko będę mogła dać. Współczuć to można dzieciom, które są wychowywane w rodzinach z problemami alkoholowymi, które doświadczają przemocy i chodzą głodne. Jedyne co wiem na pewno to z całego serca pragnę, żeby moje dziecko urodziło się zdrowe. Edytowane przez Kajmakowe Czas edycji: 2016-12-05 o 18:38 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Czerwcowa PM
|
To będzie piękna historia. Zobaczysz. Z A. czy bez niego.
I myślę, że rodzice też będą wnukiem / wnuczką zachwyceni. Nie masz 15 lat w końcu ![]()
#55 |
Raczkowanie
|
Dziecko to dar. Pozwól sobie popełniać błędy, nie każdy błąd musi się skończyć źle. Rodzicom powiesz kiedy będzie widać, na razie daj sobie odpocząć.
PS moja kuzynka wpadła, kilka miesięcy po poznaniu swojego chłopaka, był szybki ślub, a lekarze na USG mieli taki rozrzut z datami porodu że w pewnym momencie śmialiśmy się że będzie krócej niż 9 miesięcy od pierwszego spotkania. Okazali się świetnym małżeństwem, dzisiaj mają 3-kę dzieciaków i w zasadzie są chyba szczęśliwi. |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Po prostu żyj kochana 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki. Ja też jestem z wpadki. Rodzice są razem od wielu lat. Co prawda byli małżeństwem przed, ale studenckim. Mama śmieje się, że w domu mieli podręczniki, półki, krzesła, stół i...mnie. Oczywiście nieplanowaną. Tuż przed najtrudniejszą sesją egzaminacyjną w ich życiu. A w tym roku świętowali 35 lecie małżeństwa. ;-) I fakt, on też się boi. A o ciążę naprawdę nie tak łatwo, więc drastycznych decyzji nie warto podejmować pochopnie. Ja uważam, że kobieta powinna mieć wybór bo matką będzie już na całe życie. Ale nie uważam, że aborcja to coś dobrego, albo że nie jest to jakaś forma zabijania/pozbawiania życia albo, że powinna być traktowana jako antykoncepcja. Ty decyzję już podjęłaś (najwyraźniej). Myślę, że słuszną. Widziałam już parę kobiet w takiej sytuacji jak Ty i aborcji nie wybrały. I wiem, że nigdy tego nie żałowały. Dla jednej jak okazało się po latach była to jedyna szansa na zdrowego syna.
#59 |
Zakorzenienie
|
Ni sie wydaje ze autorka sobie da rade i niedlugo doceni sytuacje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Autorko daj znac jak wam sie uklada.
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.