czy kogoś nienawidzisz? Dlaczego? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-05, 06:11   #31
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829
Dot.: czy kogoś nienawidzisz? Dlaczego?

nienawidzę mojego eksa, bo był straszny, i nienawidzę mojego ojca za to, co robił przez całe życie

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-05, 07:06   #32
Sofiax
BAN stały

I ja szczęśliwe dołączam do grona osób, którym jest to obce.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Sofiax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-05, 07:29   #33
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Hm, właściwie nie mam takiej osoby, której nienawidzę.

Mam osoby, których nie lubię.
Osoby, które mnie drażnią.
Osoby, które są mi obojętne.

Ale nienawiść...
Nienawiść to dla mnie życzenie komuś jak najgorzej. A ten ktoś musiałby być chyba bardzo bliską mi osobą, która mnie skrzywdziła (lub inną osobę mi bliską), żebym mogła takie uczucie rozwinąć.
Nienawiść do kogoś odległego, to dla mnie abstrakcja. Mam bardzo negatywne odczucia wobec osób, które krzywdzą innych, zwierzęta, ale to nie nienawiść, bo nienawiść jest dla mnie bardzo osobista.

Edit.
Poczytałam posty wyżej, gdyby ktoś włamał się do mojego domu, otruł mojego psa, to rzeczywiście, pewnie bym żywiła do niego nienawiść.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2016-12-05 o 07:33
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-05, 07:53   #34
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Lexie Pokaż wiadomość
Nienawiść to dla mnie życzenie komuś jak najgorzej. A ten ktoś musiałby być chyba bardzo bliską mi osobą, która mnie skrzywdziła (lub inną osobę mi bliską), żebym mogła takie uczucie rozwinąć.
No, w moim życiu niestety występuje jedna taka osoba.

Staram się nie mieć z nią styczności i póki jej nie mam, rzadko kiedy o niej myślę - ale jak już myślę, to w najgorszy możliwy sposób.
Życzę jej biedy, głodu i samotności i ucieszyłabym się z każdej sytuacji, o której wiem, ze by cierpiała - włącznie ze śmiercią bliskich jej osób czy kalectwem.
Stary 2016-12-05, 09:27   #35
I am Rock
lokalna gwiazda

Nie mam w otoczeniu żadnej osoby, którą mogłabym nienawidzić.
Co najwyżej mogę darzyć kogoś niechęcią, ale to tylko zwykła niechęć.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-05, 10:31   #36
TadCooper
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniDrugiegoPlanu Pokaż wiadomość
A to ciekawe. Ja ostatnio czytałam wszystko, co mi wpadło w ręce o ISIS. Dlatego, że kiedykolwiek o tych ludziach myślę, odczuwam współczucie. Jest mi ich zwyczajnie żal. Ich, oraz ich ofiar.
Zgadzam się 100%, też mam takie odczucia.

Jeżeli chodzi o mnie to nie ma osoby, której bym nienawidziła, chociaż miałam w życiu epizody, w których pałałam do kogoś silną złością/nielubieniem, ale to zawsze były uzasadnione sytuacje.
"Ogólnikowo" nienawidzę ludzi krzywdzących istoty bezbronne, a więc krzywdzących dzieci, zwierzęta (tu szczególnie, bo często jest to "dla zabawy" i nie postrzegane w kategorii zła), ludzi starszych.

Wiem natomiast że jest ktoś, kto mnie nienawidzi.
Co prawda ma do tego "uzasadniony" powód, bo jestem żoną jej byłego TŻ, (tylko tyle i aż tyle) A wiem to stąd, że sama postanowiła mnie poinformować - pisała do mnie wiele razy, aż byłam zmuszona ją po blokować na wszystkich możliwych portalach społecznościowych.
Stary 2016-12-05, 10:55   #37
201803090921
Konto usunięte

Już nie. Jako nastolatka nienawidziłam rówieśników, którzy mnie dręczyli, ale z czasem to minęło. Gdybym obecnie przypadkowo znalazła się w sytuacji, w której mogłabym zafundować im cierpienie, to bym tak zrobiła, ale specjalnie nie mam zamiaru takowej sytuacji szukać, bo szkoda mi na to energii. Co nie zmienia faktu, że jest grono osób, którym życzę jak najgorzej, ale nie zamierzam w celu realizacji tych życzeń kiwnąć palcem.
Taką gwałtowną nienawiść poczułabym zapewne, gdyby ktoś skrzywdził mnie, moich najbliższych lub moje zwierzaki; w innych sytuacjach mam pełną gamę mniej gwałtownych uczuć do wykorzystania.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-05, 12:04   #38
bernikula
mOLDerator

Nie żywi do nikogo takich uczuć, mimo, że trochę już w życiu przeszłam i nawet bliscy (matka, ojciec) zrobili mi sporo krzywd.

Myślę jednak, że byłabym w stanie znienawidzić kogoś kto skrzywdziłby moich najbliższych- to o czym pisze stupi-girl.

Nigdy nie zrozumiem też tego jak ktoś nienawidzi kogoś za jakąś przysłowiową pierdołę (coś typu nienawidzę Baśki z 3 d, bo jest zawsze fajnie ubrana i ma wszystko co zechce, a ja nie- taka nienawiść z zazdrości, bezsensowna).

Żywienie do kogoś nienawiści to też pewnie kwestia tego czy dany człowiek umie wybaczyć drugiemu.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-05, 13:13   #39
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Żywienie do kogoś nienawiści to też pewnie kwestia tego czy dany człowiek umie wybaczyć drugiemu.
Albo definicji Bo dla mnie wybaczyć to pogodzić się z czyimś błędem i go zaakceptować. A ja nie akceptuję tego co zrobiła mi osoba, której kiedyś nienawidziłam. Ale po prostu traktuję to obojętnie, żyję dalej, nie emanuję złymi emocjami. Jestem już dorosła i patrzę szerzej. Umiałam zostawić te złe rzeczy za sobą i mam do tego zdrowy dystans.
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Desperacja prowadzi tylko do masochizmu
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-05, 13:18   #40
nyana89
Zakorzenienie

Nienawidzić nie, bo pod tym pojęciem rozumiem naprawdę wszystko co najgorsze (łącznie z życzeniem temu komuś źle). Ale brzydzić się i owszem, czuć pogardę. Czy jestem z tego dumna? Pewnie nie, ale jest jedna osoba (mój chrzestny, którego zresztą nie uznaję), który tak sobie nagrabił całokształtem, że... No właśnie, brzydzę się nim i chyba jednak gardzę na tyle, że choćby prosił o kromkę suchego chleba, nie dostałby jej. Ale nie życzę mu śmierci, chorób czy innych takich, to nie moja bajka.
Stary 2016-12-05, 13:21   #41
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Nie nienawidzę nikogo, ale też nikt mnie aż tak nie skrzywdził, żeby wydawało się to uzasadnione.

Nie oceniam osób, które nienawidzą, pewnie mają dobry powód. Aczkolwiek myślę, że to uczucie jest bardzo niszczące i unieszczęśliwiające dla osoby nienawidzącej, a nienawidzona ma to zapewne w nosie.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-05, 13:41   #42
awia
Zakorzenienie

Sąsiada można nienawidzić? Ja go nawet nie znam, mieszka w klatce obok, dzielimy ścianę, w moim przypadku od sypialni.
I szczerze i serdecznie go nienawidze.

Pomijam darcie mordy, bo jest wiekowy i razem z babcią nie dosłysza. Pomijam ryczenie telewizorem o nieboskich godzinach z tego samego powodu.
Pomijam, że jak chrapie, to jest to tak głośne jakby startował odrzutowiec, a chrapie zarówno w dzień jak i w nocy.
Nienawidze go za %@$#&!%$# akordeon, którym gra na cały regulator po godzine - dwie, trzy razy dziennie, codziennie. Od weselnych szlagierów po kolendy. Nie da sie spać, nie da się mysleć, nie da sie ksiązek czytać. Na walenie w ściane nie reaguje.
Może i jestem złym czlowiekiem, ale zycze mu wszystkiego najgorszego.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-05, 13:46   #43
Sofiax
BAN stały

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
Sąsiada można nienawidzić? Ja go nawet nie znam, mieszka w klatce obok, dzielimy ścianę, w moim przypadku od sypialni.

Pomijam darcie mordy, bo jest wiekowy i razem z babcią nie dosłysza. Pomijam ryczenie telewizorem o nieboskich godzinach z tego samego powodu.
Pomijam, że jak chrapie, to jest to tak głośne jakby startował odrzutowiec, a chrapie zarówno w dzień jak i w nocy.
Nienawidze go za %@$#&!%$# akordeon, którym gra na cały regulator po godzine - dwie, trzy razy dziennie, codziennie. Od weselnych szlagierów po kolendy. Nie da sie spać, nie da się mysleć, nie da sie ksiązek czytać. Na walenie w ściane nie reaguje.
Jezu serio? Można też jak człowiek iść i porozmawiać.

Stary 2016-12-05, 23:01   #44
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość

Chyba masz problem ze zdefiniowaniem słowa "nienawiść"...
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-05, 23:23   #45
201805170918
Konto usunięte

Jest jedna osoba, której nienawidzę, ale zrobiła mi coś naprawdę złego. Tak normalnie, z otoczenia, nie znam tego uczucia. Jest nawet bardzo mało osób których "tylko" nie lubię.
201805170918 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 00:47   #46
Limonka2738
Zakorzenienie

Do kogoś kogo znam... raczej nie.

Chwilami odczuwam silną nienawiść - tak jak ktoś pisał, że jak jakiś zamach się zdarzy, czy morderstwo w telewizji omawiają - to ja mam tak do ludzi zabraniających kobietom aborcji (zwłaszcza gdy ciąża jest zagrożona, albo dziecko ma się urodzić bez głowy - ktoś już pisał chyba o Chazanie, ale na życzenie również), jak widziałam to zbieranie podpisów pod durną ustawą o ochronie życia, to gdybym miała piłę mechaniczną, nie zawahałabym się jej użyć. Mam wtedy taką ochotę zacząć wierzyć, tylko po to, żeby móc sobie wyobrażać, że w piekle jest specjalne miejsce dla tych ludzi, w którym muszą wiecznie zajmować się i patrzeć na śmierć takich dzieci.

Żule, które jeżdżą w autobusach i śmierdzą tak, że wszyscy wysiadają po jednym przystanku, albo wchodzą mi w kolejkę w sklepie, żeby kupić wódę i mnie dotkną. Uważam, że takie osoby powinno się umieszczać w jakichś zamkniętych ośrodkach, skoro i tak ich utrzymujemy. Ja rozumiem - bezdomny, coś w życiu nie wyszło - ale to są zwyczajne darmozjady.

Kiedy jestem zmęczona to dzieci, które wydają z siebie jakikolwiek odgłos (zarówno śmiech, płacz jak i zwykłe mówienie), albo wchodzą mi w drogę.

Ale to tylko jak mam sytuację przed oczami, tak na co dzień to mi zwisa.

---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ----------

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;68288561] Aczkolwiek myślę, że to uczucie jest bardzo niszczące i unieszczęśliwiające dla osoby nienawidzącej, a nienawidzona ma to zapewne w nosie.[/QUOTE]

Kiedyś nienawidziłam paru osób (trzech konkretniej) każda zrobiła mi spora krzywdę - mówimy tutaj o możliwych skutkach śmiertelnych i to świadomie.

Ale szczerze? Mnie to niszczy, oni sobie spokojnie żyją, kiedy to zrozumiałam to przeszła mi cała nienawiść...

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 13:46   #47
anastazya
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
ja mam tak do ludzi zabraniających kobietom aborcji (zwłaszcza gdy ciąża jest zagrożona, albo dziecko ma się urodzić bez głowy - ktoś już pisał chyba o Chazanie, ale na życzenie również),
Aborcja to nie jest żadne prawo kobiety. Co to za prawo do mordowania własnych dzieci. Są sytuacje gwałtu, albo jakiegos głębokiego uszkodzenia (nie mówimy tu o zespole downa, z którym żyją miliony dzieci), które jeszcze idzie zrozumieć. Ale zasadniczo człowiek, w tym kobieta, ma obowiązki moralne i powinna szanować życie, które się w niej rozwija.
anastazya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 13:47   #48
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez anastazya Pokaż wiadomość
Aborcja to nie jest żadne prawo kobiety. Co to za prawo do mordowania własnych dzieci. Są sytuacje gwałtu, albo jakiegos głębokiego uszkodzenia (nie mówimy tu o zespole downa, z którym żyją miliony dzieci), które jeszcze idzie zrozumieć. Ale zasadniczo człowiek, w tym kobieta, ma obowiązki moralne i powinna szanować życie, które się w niej rozwija.
A życie kobiety oczywiście, nic nie znaczy.
Kobieta = macica, nic więcej.
Stary 2016-12-06, 13:48   #49
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
To jest Twoja opinia. Limonka moze miec calkiem inna .

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 13:50   #50
Sofiax
BAN stały

Cytat:
Mord na komórce z plemnikiem. STRASZNE.

Stary 2016-12-06, 13:53   #51
anastazya
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
A życie kobiety oczywiście, nic nie znaczy.
Kobieta = macica, nic więcej.
Kobieta w ciąży jest ważna, ale jej potrzeby (często wmówione przez lewicowe media, bo zasadniczo kobiety chcą chronić swoje dzieci) na pewno nie są ważniejsze niż życie dziecka. Nie musi przecież go wychowywać, jeżeli nie jest gotowa (chociaż powinna).
Stary 2016-12-06, 13:55   #52
Sofiax
BAN stały

Cytat:
Kobieta w ciąży jest ważna, ale jej potrzeby (często wmówione przez lewicowe media, bo zasadniczo kobiety chcą chronić swoje dzieci) na pewno nie są ważniejsze niż życie dziecka. Nie musi przecież go wychowywać, jeżeli nie jest gotowa (chociaż powinna).
Dziecka a nie plemnika w komórce.
Kiedy umiera człowiek? Gdy umiera jego mózg.
Jak organizm u którego mózg się jeszcze nie ukształtował może być żywym człowiekiem?

Stary 2016-12-06, 13:58   #53
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Sofiax Pokaż wiadomość
Jak organizm u którego mózg się jeszcze nie ukształtował może być żywym człowiekiem?

Sofia, z fanatykami się nie dyskutuje.
Według nich od momentu połączenia plemnika z komórką jajową jest "dzieciątko".
A dzieciątko poczęte to w tym kraju świętość. Szkoda tylko, ze po urodzeniu wszystkie te organizacje przeciwne aborcji jak również politycy z frakcji oszołomów tak kobietę, jak i jej narodzone dziecko mają głęboko w
Stary 2016-12-06, 13:59   #54
anastazya
BAN stały

Cytat:
Skąd wiesz, że się nie ukształtował? Przecież nie każda aborcja jest aborcją wczesną. Choroby często są stwierdzane na późnym etapie ciąży.
Poza tym zarodek już od początku jest żywym człowiekiem - jesli masz co do tego wątpliwosci, to odpowiedz sobie na pytanie, czy po aborcji dziecko żyje
Stary 2016-12-06, 14:02   #55
Sofiax
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Sofia, z fanatykami się nie dyskutuje.
Według nich od momentu połączenia plemnika z komórką jajową jest "dzieciątko".
A dzieciątko poczęte to w tym kraju świętość. Szkoda tylko, ze po urodzeniu wszystkie te organizacje przeciwne aborcji jak również politycy z frakcji oszołomów tak kobietę, jak i jej narodzone dziecko mają głęboko w
Albo chore dzieci które błagają o kasę na fb żeby mogły żyć.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Skąd wiesz, że się nie ukształtował? Przecież nie każda aborcja jest aborcją wczesną. Choroby często są stwierdzane na późnym etapie ciąży.
Poza tym zarodek już od początku jest żywym człowiekiem - jesli masz co do tego wątpliwosci, to odpowiedz sobie na pytanie, czy po aborcji dziecko żyje
Z książek od biologii wiem.
Aborcja może być tylko wczesna, później to już terminacja

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Nie nie jest żywym człowiekiem, jest zarodkiem a po aborcji jest martwym zarodkiem.

Stary 2016-12-06, 14:06   #56
Caudofemoralis
Tęczowa Jaszczurka

Przypominam, że mamy specjalny wątek dla takich dyskusji: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=878346
Caudofemoralis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 14:07   #57
Sofiax
BAN stały

Dzięki

Stary 2016-12-06, 14:07   #58
anastazya
BAN stały

Cytat:
Nie nie jest żywym człowiekiem, jest zarodkiem a po aborcji jest martwym zarodkiem.
A jakiego gatunku?
Stary 2016-12-06, 14:07   #59
ama4
High Quality Since 2007

Musicie rozwalać ten wątek? Idźcie sobie do innego podyskutować o aborcji
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Desperacja prowadzi tylko do masochizmu
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 14:08   #60
Sofiax
BAN stały

Ja już skończyłam Nie będę z kimś kto głosi takie herezje dyskutować.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości