być z nim czy rzucić - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-05, 21:12   #31
eyo
Zakorzenienie

Dot.: być z nim czy rzucić

Cytat:
Napisane przez ama4 Pokaż wiadomość
Ale nie wiemy kiedy mu o tym mówi, nie wiemy czy jak jej nie zaspokoi to ona w tej sekundzie prosi go o ciąg dalszy, czy zaczyna płakać i nic mu wtedy nie mówi, a mówi dopiero potem. Nie wiemy dokładnie co mu mówi, nie wiemy jak się zachowuje w trakcie seksu. Miałam już doświadczenia, w których było mi fantastycznie, a facet się mnie pytał, czy na pewno doszłam

Ja też nie zawsze na 100% czuję, czy facet już doszedł, czy jeszcze nie. Takie to dziwne?
czytałaś w ogóle wątek przecież na większość Twoich "nie wiemy" autorka zdążyła już dać odpowiedzi w swoich postach nie pozostawiając wiele miejsca na domysły co do postawy chłopaka

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-05, 21:29   #32
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
czytałaś w ogóle wątek przecież na większość Twoich "nie wiemy" autorka zdążyła już dać odpowiedzi w swoich postach nie pozostawiając wiele miejsca na domysły co do postawy chłopaka
Nie, odpisuję co wymyślę, niezależnie od tematu

W pierwszym poście napisała, że z nim rozmawiała. Ale nie wiemy kiedy konkretnie. Kiedy wstał i rzucił hasłem o sklepie, to przepłakała ileś i z nim nie rozmawia. Jak jesteś w stanie na 100% po tym stwierdzić, że zaraz po seksie poprosiła go konkretnie o to, żeby np. zrobił jej dobrze ustami i zapytała czy wie, że ona nie doszła, a on odmówił jej zrobienia dobrze i wyszedł do sklepu to spoko, ale ja nie mam tej pewności więc pytam.

Autorka za to stwierdza, że się nie odzywa i on "oczywiście wie dlaczego", ale nie jest napisane wprost, że mu zaraz po tym seksie powiedziała o co jej chodzi.
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Desperacja prowadzi tylko do masochizmu
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-05, 23:06   #33
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859
Konto usunięte

Droga autorko.
Jeśli rozmawiałaś z nim na ten temat i rozmowy nie przyniosły skutku, a facet ciągle myśli jedynie o swojej przyjemności nie widzę innego rozwiązania niż faktycznie się rozstać. Narastająca frustracja i proszenie się o to żeby się skupił na tym, żeby Tobie też było dobrze będzie sprawiać, że tym częściej będziesz płakać po kątach. Nie da się ukryć, że ta część związku związana z bliskością cielesną jest bardzo ważna i to, że facetowi nie zależy na Twojej przyjemności jest znamienite i dla mnie wytaczające żebyś myślała nad zakończeniem tej relacji.
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-05, 23:56   #34
Candy_lips
Zakorzenienie

Thirky tak, bo skoro ona mowi, ze tego potrzebuje, a on to ignoruje to jest kiepsko. Nic nie przeczytalam tutaj, by mial jakas traume. Ona mu powiedziala o co chodzi. Wiesz to jednak jest na zasadzie, ze on jest zaspokojny, a jej zaspokojenie go nie interesuje. Jak sie kocha to jednak dba sie, by obu stronom bylo dobrze, a nie jak wyzycie sie. Wielu facetow dba o kobiete w tej kwestii nawet bardziej niz o siebie. Poza tym nie potrzeba wiele wysilku, ale jakiekolwiek starania.. No bo jak olewanie potrzeb i tylko mysl o wlasnym orgazmie jest ok, to co to bylby za zwiazki.. Seks tez pokazuje jak traktujemy druga osobe. Jest wazny i obojgu powinien sprawiac przyjemnosc. Poza tym chodzi jak pisalam o jakiekolwiek staranie. Moglby np dluzej prowadzic gre wstepna, przed seksem dluzszy seks oralny itp. Jak sie chce to sie da. No a pna nazyqa go egoista i domyslam sie, ze pewnie prawie od razu w nia wchodzi i nie poawieca jej uwagi. No i tak zazwyczaj tak robia albo niedoswiadczone osoby albo takie, ktorym nie zalezy.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 05:09   #35
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
Sugerujesz, że nie podejmowanie działań seksualnych na które nie ma się ochoty pokazuje, że nam nie zależy? Ty sobie zdajesz z tego co piszesz?
A wątek jest o tym, że ona dochodzi tylko przy fistingu analnym a on - świnia - jej tego odmawia, czy o tym, że przy każdym seksie po swoim orgazmie facet zostawia ją niezaspokojoną i idzie spać? Skąd się tu pojawia temat bardzo dokładnych działań na które on nie ma ochoty, kiedy mowa o całym złożonym problemie? Nie rozumiem.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 10:24   #36
bajkerka
Przyczajenie

Co tu się porobiło ;D jak sobie niektóre rzeczy przeczytałam to się w głowie nie mieści, że ktoś by tak mógł robić. Nie ma takiego czegos, że zaraz jak on skończy to go naciskam, żeby mi teraz i natychmiast zrobił dobrze ustami , a jak nie to krzyczę, płacze i Bóg wie co jeszcze.. Jeżeli płacze to w samotności, on o tym nawet nie wie. Po prostu widzi, że jest mi smutno to mu mówię dlaczego. A jak facet by mi robił coś takiego, że by mnie runął jak pusta lalkę to uwierzcie mi, że to na pewno byłoby dawno temu skończone! Z tym nieodzywaniem się to było pierwszy raz, że względu na to, że wolałam sobie wszystko na spokojnie i w samotności przemyśleć. Generalnie temat uważam za zakończony. Dzisiaj porozmawialam z nim jeszcze raz, gdzie zaznaczylam że teraz będzie najpierw moja przyjemność, a potem jego (dziękuję za pomysł), a jeżeli znowu sytuacja wróci do takiego stanu jaki był wcześniej to nie widzę sensu bycia z osobą która regularnie sprawia mi przykrość. A niektórym osobom gratuluję bogatej wyobraźni niemniej jednak dziękuję i życzę miłego dnia
bajkerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 10:42   #37
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Napisane przez bajkerka Pokaż wiadomość
Jeżeli płacze to w samotności, on o tym nawet nie wie. (...) Dzisiaj porozmawialam z nim jeszcze raz, gdzie zaznaczylam że teraz będzie najpierw moja przyjemność, a potem jego (dziękuję za pomysł), a jeżeli znowu sytuacja wróci do takiego stanu jaki był wcześniej to nie widzę sensu bycia z osobą która regularnie sprawia mi przykrość.
Miałam właśnie takie podejrzenia - że płaczesz w samotności i dopiero jak on spyta o co chodzi, tu mu mówisz. W związku trzeba rozmawiać wprost. On skończył a Ty nie? To zanim wstanie mówisz mu "Kochanie, zrobisz mi jeszcze dobrze palcami/ustami/jakkolwiek? Lubię jak to robisz". Ewentualnie po seksie ustalacie, że zaczynacie od Twojej przyjemności za każdym razem lub powiesz mu, kiedy będziesz od niego potrzebować dodatkowych pieszczot. Jeśli na coś takiego odpowiada: "Nie, bo mam gdzieś Twoje potrzeby" lub mówi, że następnym razem zaczniecie od Ciebie a potem tego się nie trzyma, to jest egoistą. Ale póki co poczekaj na rezultat rozmowy. Bo niektórzy tu od pierwszych postów pisali "rzuć go", natomiast nikt się nie zastanawiał nad tym, czy Twój chłopak w ogóle rozumie o co chodzi, czy jasno porozmawialiście o sprawie w momencie, gdy to się dzieje, a nie po jego domysłach i Twoich ukrytych płaczach. Mam nadzieję też, że rozmawialiście spokojnie i na zasadzie partnerstwa a nie "od teraz za każdym razem zaczynamy ode mnie i koniec".

Podsumowując: otwartości na rozmowę życzę. I żeby chłopak okazał się jednak fajny, a nie egoistyczny (czego jednak totalnie nie wykluczam, żeby też była jasność).
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Desperacja prowadzi tylko do masochizmu

Edytowane przez ama4
Czas edycji: 2016-12-06 o 10:44
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-06, 12:25   #38
adeedra
BAN stały

Cytat:
Jeżeli płacze to w samotności, on o tym nawet nie wie. Po prostu widzi, że jest mi smutno to mu mówię dlaczego. A jak facet by mi robił coś takiego, że by mnie runął jak pusta lalkę to uwierzcie mi, że to na pewno byłoby dawno temu skończone! Z tym nieodzywaniem się to było pierwszy raz, że względu na to, że wolałam sobie wszystko na spokojnie i w samotności przemyśleć.
Jak to się ma do:
Cytat:
często (w conajmniej 60%) jest tak, że gdy on dojdzie to wtedy ja jestem zostawiana samej sobie taka wiecie "niedokończona". Strasznie mnie to frustruje i irytuje. Oczywiście rozmawiałam już z nim na ten temat kilka razy (jak mi coś nie odpowiada to zawsze mówię mu o tym wprost) i zawsze jest tak samo: czyli jak by nie było tematu. Niestety jest to dla mnie tak bardzo przykre, że kilka razy zdarzyło mi się z tego powodu płakać (na co dzień jestem raczej "twarda" i nie płaczę z byle powodu ale to wywołuje we mnie tak silne emocje, że nie potrafię się powstrzymać). Przedwczoraj sytuacja znowu się powtórzyła: skończył, poleżeliśmy 5 min, po czym zaczął się ubierać i spytał czy idziemy do sklepu. Próbowałam w sobie stłamsić to uczucie przykrości ale mi się nie udało i przez cały wieczór jak i wczorajszy dzień płakałam i złościłam się na zmianę. Do niego się nie odzywam (naprawdę nie mam ochoty z nim rozmawiać i oczywiście wie dlaczego).
Cytat:
Wtedy mi odpowiada, że cieszy się, że mu o tym mówię albo że lubi moją bezpośredniość itp.
adeedra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 12:40   #39
kennedy
Zakorzenienie

No wlasnie..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości