![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomysł na antyramę
Moze cchesz link do mojej fotki ziomowej
idziesz do fotografa z płytą mówisz wymiar i masz ; ) link do moich fotek mogą byc dobre http://img191.imageshack.us/img191/2...czki0110nv.jpg http://img272.imageshack.us/img272/7...foto0010nu.jpg http://img287.imageshack.us/img287/7...urki0047jd.jpg http://img269.imageshack.us/img269/4...o0020av.th.jpg http://img158.imageshack.us/img158/6...y0165lj.th.jpg http://img108.imageshack.us/img108/8512/urodzinkiiwidoczki0033ag. th.jpg<najlepsze dac ci więcej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
w antyrame mozna wkladac wszystko ususzone kwiatki listki itp, zdjecia, material, a nawet ubrania. Ja w moim pokoju mialam kiedys duzo antyram w ktorych byly zdjecia i raz zrobilam sobie z wyprasownej słomy przeplatanke i włozyłam w antyrame lub ususzone płatki róż.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
ja bardzo lubie na scianach minimalistyczne formy, wiec jesli masz duza antyrame i jest to jedyna rzecz wiszaca na tej scianie , to proponuje wykonac np. jakis abstrakcyjny "mazaj" (np. wylewając tusz kreślarski i rozdmuchujac lub kierujac strumien suszarki..). potem mozna go troche podmalowac akwarelami...
inny pomysl to np. kobiece kształty delikatnie zarysowane, same kontury..(najlepiej wg mnie wygladaja od tyłu... ![]() ![]() p.s. załączam jakis link znaleziony w necie- wg mnie fajne motywy, ktore sama łatwo mozesz narysowac/namalowac. http://images.google.pl/imgres?imgur...f%3D1%26sa%3DN o rety.. ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
ja w antyramach umieszczam duże plakaty, w które zaopatruję się w Empiku. teraz jest to np. Krzyk Muncha. wcześniej- widok na nocną panoramę Nowego Jorku a obok wielkie zdjęcie budynków WTC nocą [to miasto mnie fascynowało, zresztą nadal tak jest
![]() czasem, dla odmiany, umieszczam w antyramie mieszankę moich ulubionych zdjęć mnie samej, rodziny i przyjaciół. dziewczyny wkleiły tu kilka super zdjęć- możesz póść tym tropem i rzeczywiście coś takiego wydrukować- super to wygląda. no i kompozycje z roślinek itp. to też fajny pomysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Możesz wkleić jakieś fajne fotki z przyjaciółmi czy tam z kimś innym... Ja wkleiłam pocztówki ze zwierzątkami (psy i koty)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Witam,
Mam nadzieję że piszę w odpowiednim dziale ( nie bardzo się orientuję na tym forum ), jeśli nie proszę o przeniesienie. Do rzeczy : Postanowiłam na Mikołajki zrobić prezent dla mojego Partnera i pomyślałam o umieszczeniu naszych, moich i jego zdjęć w antyramie. Zakupiłam taką ciut większą niż A2. I teraz tak - chciałam się Was poradzić odnośnie tła oraz tego jak zdjęcia mają być porozmieszczane, a konkretniej tego czy jak już je przykleję na tło, to czy zrobić im dodatkowe ramki ( nie za szerokie ) np. z papieru kolorowego matowego, grubego. I na to dopiero szyba / pleksa.No, bo przecież nie zostawię ich tak tylko naklejonych. Może macie jakieś inne pomysły ? Pomyślałam że można też obramowanie zdjęcia zorbić już na szybie np. farbami czy jakimiś mazakami ( ? ) z tym, że ja nie mam zdolności plastycznych w tym kierunku, więc mogłoby to marnie wyglądać. Co do tła, to stawiałabym raczej na gładkie żeby nie było chaosu. A może robiłyście coś podobnego, albo macie jakieś pomysły - chętnie posłucham i skorzystam, jeśli jakieś artystyczne dusze zechaciałyby się ze mną podzielić swoimi przemyśleniami ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do tła to wszystko zależy od: tego jaka jest kolorystyka pokoju w którym to będzie wisieć i od zdjęć - czy zdjęcia będą kolorowe czy czarno białe? podejrzewam ze kolorowe wiec kolor tla polecam zrobic jakis stonowany np jakis odcien szarosci czy beżu - lub w kolorystyce sciany.. jeśli nie czujesz sie zbytnio na silach plastycznie to proponuje tez nie wycinac ramek bo wyjda ci krzywo tylko wyciac prostokaty troche wieksze niz zdjecia i na nie dac zdjecia i dopiero na tlo. Mozesz wyciac je w falbanki lub wzorki lub ozdobic np sznireczkiem. proponuje tez zeby te ramki nie byly zbyt kolorowe ( jesli zdjecia sa kolorowe) np niech beda jasniejsze albo ciemniejsze niz tlo ale w tym samym koloze ( jasno szare tło i ciemno szare rami z kolorowymi zdjeciami i ozdobione kolorowa wstazka) - do przyklejania polecam tasme dwustronna bo mokry klej moze ci pomarszyc papier - powodzenia Edytowane przez Dorka__00 Czas edycji: 2012-11-14 o 22:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
i
Cytat:
![]() Mogę za to zrobić pod kątem naszej przyszłej sypialni, bo pewnie kiedyś tam zawiśnie to ,, dzieło " ![]() Poza tym teraz mi przyszło do głowy - jak przeczytałam, o tej tasiemce - że mam w szafie materiał kupiony w Ikei ( właściwie to kupowany bez przeznaczenia, ale zestawienie kolorów mi się podobało ) w odcieniach beżu, brązu i właśnie taki szaro-niebieski kolor też tam jest. Może tego użyć zamiast tasiemki ( uciąć cienkie paseczki ) ? W każdym razie - dziękuję za pomysł. Pomogłaś mi bardzo zwizualizować to wszystko ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
tych sznureczków, tasiemek czy materiału uzyj tylko do ozdoby np. rameczka w koło zdjęcia z poszczepionego sznurka, albo jakas mała kokardka - pamietac tylko musisz że antyrama jest płaska więc i twoja kompozycja musi byc plaska bo supełki mogą przeszkadzać ( zwlaszcza jesli to pleksja a nie szkło to nawet moga wyktzywic..) oczywiście jest sposób na to jesli zdecydujesz sie ja jakieś lekko wypukłe miejsca to na taką wysokość musisz unieść całą szybkę np małe guziczki miejscami do ozdoby przy zjeciach czy z kolorowego papieru pozagnaitane na kilka razy podpórki tak żeby wszystko wyrównac.
Klej to polecam z serii glutów które się robią przezroczyste jak wyschna np klej magiczny albo wikol - najłatwiej nimi przykleic sznureczek czy guziczek i praca wyglada ladnie bo one sie robia calkowicie przezroczyste po wyschnieciu, a mozna tez element przesunąć i nie strach ze sobie palce posklejasz. Tkanina też powinna wyglądac ładnie - to juz wszystko twoja inwencja - wazne jest żeby najbardziej widoczne było to co chcesz pokazać czyli zdjęcia inne elementy są tylko do ozdoby i powinny byc spójne i stonowane - wtedy na pewno wyjdzie ładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Ci serdecznie, bardzo mi pomogłaś
![]() Wcześniej nie miałam za bardzo pojęcia o co mi chodzi, a zarys jak to ma wyglądać był bardzo... mglisty - że tak powiem. Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję ale miałam parę rzeczy na głowie i jakoś ten temat mi chwilowo uleciał. Jeśli się odważę to wstawię zdjęcie jak to wyszło ![]() Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.