![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Post pod postem..?!
Eh...
![]() Cisnie mi sie na usta slowo "nadgolrliwosc". Wiecej luzu dla wszystkich! ![]() ![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Aga, ale sama podkreslilas ze chodzi o krótkie posty.
Ja to doskonale rozumiem, porządek musi być i to moderatorzy maja go pilnować. Ale uważam też, że wyłapywanie i łączenie wszystkich postów pod postem jest juz lekką przesadą. Mysle ze dlugie posty mozna zostawiac w spokoju. Z tych powodow o ktorych pisała Jowisia - niektorym wygodniej jest tak napisac, maja wrazenie ze ich wypowiedzi sa wtedy bardziej przejrzyste itd. Czy to naprawde az takie szkodliwe dla porządku na forum?
![]() |
#33 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I mysle, ze sama widzisz ze Jowisia chciala tylko delikatnie zaapelowac do moderatorów ktorzy tak robią. Nikt tutaj nie wymaga zmian w regulaminie. Bo "czyn" rzeczywiscie nie jest tak szkodliwy spolecznie zeby musial sie nim zajmować Admin. To tylko prośba i osoby do których jest skierowana albo ją wezmą pod uwagę albo nie...
![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ktorym wspolnie mamy prawo zastanowic sie nad za i przeciw takich edycji...? Jezeli ja burze w szklance wody, to Ty z igly widly. Jakis patetyzm sie w Tobie odezwal, z tym stalinowskim miastem i szkodliwosci spolecznej, zamiast wyrazic konkretnie i rzeczowo swoj punkt widzenia na rozpoczety przez mnie temat. Pamietam, ze kiedys ktos napisal, AgaZ bodajze, ze i moderatorzy i redakcja to tez ludzie, nie sa nieomylni, nie maja monopolu na sukces i na racje, co jest dobre a co zle. Naprawde ZLo, czy uwazasz, ze my jako zwykli uzytkownicy nie mamy juz nic do powiedzenia, mamy sie zatkac i nie wolno nam zwrocic uwagi...? I czy kazdy, kto te uwage zwraca, co cos sugeruje, od razu zada Rewolucji...? Zreszta jak juz napisalam, jezeli temat pozostalby bez echa, trudno, dostosuje sie. Ale po zalozeniu tegoz watku dostalam sporo PW i karmy, dzieki czemu widze, ze kwestia nie jest obojetna innym, a widocznie tylko boja sie Twoich - czasem nadpobudliwych - reakcji. Ja sie nie boje Zlosiu dyskusji - bo jest podstawa komunikacji. Jesli chcesz, banuj. Przezylam juz kilka afer na wizazu. Ale nie pozostane w miejscu, gdzie tylko u admina i moderatorow samowolka, a nikomu wiecej nie wolno zwrocic uwagi. Krytyka potrafi byc konstruktywna, Zlo ![]() I nie dziw sie, ze moglam poswiecic czas na napisanie tego postu. Poswiecam na wizazu kilka godzin dziennie - poczulam wiec, ze stanowie jego czesc i to jest dla mnie sprawa dosc istotna. Rozumiem - nie masz tego problemu, nie udzielasz sie zbyt czesto w ognistych dyskusjach, inna twoja rola na tym portalu. Ale dobrze czasem na chwile wstawic sie w skore innych i wyobrazic sobie co czuja, i dlaczego poswiecili swoj czas na zalozenie tego watku na przyklad. Powtorze za Ines - nawet przez mysl mi nie przyszlo zmieniac regulamin... Zlo, to jest tylko watek - punkt do dyskysji. "Dlatego nie zrobie nic. Bo nie widze ani powodu ani rozwiazania". A ja widze i jedno i drugie. Powod znajdziesz w kilku moich postach w tym watku, poparty wypowiedziami innych wizazanek. Czasem po prostu ciezko wstawic sie w czyjas sytuacjie, inna od naszej, rozumiem.. Rozwiazanie nie jest bardziej prozaiczne od powodu. Edytowac krotkie posty, jednozdaniowe, emotikonki, zostawiac te dlugie, tresciwe, traktujace o czym innym oraz skierowane do roznych osob. To jest prosba do niektorych tylko modow. Choc wszystkich ich prace szanuje i podziwiam. Jezeli moj watek rozjedzie sie po kosciach - trudno. Mam nadzieje, ze chociaz Pomadka go przeczyta i zastanowi sie chwilke, na pewno sama przemysli wiele spraw. Watek ucichnie (albo go zamkna), a moze za kilka miesiecy znow pojawi sie jakas odwazniejsza, co powie, co mysli. I znow oberwie po glowie, ale moze to jednyny sposob, aby "gora" zauwazyla, ze nie sa idealni w swoich postepowaniach, a nam nie zalezy na niczym wiecej, jak na tym,zeby znalezc zlote srodki i dobre rozwiazania. ![]()
Edytowane przez jowisia Czas edycji: 2006-03-25 o 15:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#38 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zebraly sie we mnie wydarzenia jeszcze sprzed Zlosnicy i strajku moderatorek, i mialam (mam nadal) wrazenie, ze nic sie nie zmienilo. Nadal niewiele mamy do powiedzenia, a cos co sie Tobie nie podoba, nie ma nawet szansy zostac przedyskutowane, bo uwazane jest jako podjudzanie. Coz teraz naprawde szkoda mi czasu na te dyskusje. Zbyt bardzo sie przywiazalam do niektorych tu osob, zeby unosic sie duma i odchodzic, a niech moj zal do Ciebie pozostanie sobie we mnie.
![]() |
![]() |
#40 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
To o dziadku było po to, żebyś sobie wreszcie zdała sprawę z jakim draniem masz do czynienia. A wracając do tematu - nie widzę potrzeby mojej reakcji w sprawie łączenia postów przez moderatorów. Jeśli masz inne zdanie, to będziemy musieli oboje to jakoś przeżyć. Będzie ciężko, ale spróbujmy... EOT |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziadek niewiele mnie interesuje - zbywanie kazdej, ktora osmieli sie cos powiedziec - tak. A wracajac do tematu - nie widze potrzeby Twojej reakcji w sprawie laczenia postow przez moderatorow. Mam dokladne to samo zdanie, co Ty. Nie bedzie ciezko sie w tym punkcie zgodzic. Chcialam reakcji innych, a przede wszystkim tylko reakcji, nie zadnej zmiany regulaminu. I tak jak napisala Ines : ten "czyn" rzeczywiscie nie jest tak szkodliwy spolecznie zeby musial sie nim zajmować Admin. To tylko prośba i osoby do których jest skierowana albo ją wezmą pod uwagę albo nie...
![]() |
![]() |
#42 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Sorry, ale mam wrażenie, że teraz obydwoje Jowisia i Zło ciągniecie górne C.
Czy naprawdę problem natury bardziej porządkowej "post pod postem" to powód do tak wielkich emocji i oskarżeń? „Góra” zdaje sobie sprawę, że nie jest idealna, ani nie nieomylna I „góra” również siedzi kilka, czasami kilkanaście godzin dziennie żeby udoskonalać serwis. Nie znaczy to jednak, że wszystkie prośby i oczekiwania ( nawet te najlepsze) mogą być spełnione. Ale wracając do tematu wątku. Wydaje mi się, że tutaj odgrywa sporą rolę pewna automatyka czynności i system działania moderatorów. Przyznaję, że mi samej zdarza się pisać post pod postem. Czasami wynika to z chęci oddzielenia pewnych kwestii, a czasami jest to kwestia jakiś uzupełnień. Łącząc lub dzieląc tego typu wypowiedzi trzeba by brać pod uwagę, co tak naprawdę "autor miał na myśli" . Nie jest to proste, a czasami pewnie wyciągamy jakieś mylne wnioski. Podobna sytuacja jest też w kwestii łączenia czy rozdzielania wątków. Nie chcę narzucać moderatorom sposobu postępowania w stylu - nigdy nie łączmy postów pod postem itp... Ale mając na uwadze opinię Jowisi i kilku jeszcze innych użytkowników, proszę aby moderatorzy robili to jedynie w momencie, jak będą pewni, że wypowiedź Użytkownika nie straci przez to sensu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego, iz potrafisz spojrzec z dystansem na sprawy, do ktorych mi chyba samej ciezko byloby sie zdystansowac (mam na mysli osoby biorace udzial w sporze, ktore oczywistym nie sa Ci jednakowo bliskie). Tym wiecej darze Cie niewypowiedzianym respektem i przepraszam i Ciebie i Zlo, jezeli ton moich wypowiedzi wykroczyl poza dobry smak. A juz tym bardziej sadze, ze poruszony temat nie jest powodem to takich emocji i oskarzen. Doceniam "gore" za jej ciezka i wtrwala prace jaka wklada w polepszenie serwisu i nie smiem myslec, ze kazda prosba, czy zachcianka mialaby byc spelniana. Chcialam jednak zobaczyc, czy sa osoby, ktore podzielaja moj punkt widzenia, a po juz wspomnianej ilosci karmy i PW widze, ze tak. Poczulam sie wiec jako ta, ktora przemawia w imieniu nie tylko swoim, lecz kilkunastu jak nie kilkudziesieciu innych wizazanek, ktore nie osmielily by sie o tym napisac. Zdaje sobie sprawe - bardziej niz by sie moglo to wydawac, poniewaz sama pelnie te funkcje- ze praca moderatorow jest ciezka i czesto okrutnie niewdzieczna, i absolutnie nie chce im niczego narzucac - a jednynie zwrocic uwage. Bede szczesliwa wiedzac, ze przeczytali ten watek i mieli okazje zobaczyc, co na ten temat sadza inni uzytkownicy. I narzucanie im czegokolwiek nie bylo moim celem. ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Nutka nie gryzie!
|
Moim zdaniem ma byc przejrzyscie i czytelnie.
A każda nadgorliwośc prowadzi czasami do takich wlasnie sytuacji. Jeżeli ktos nie spamuje emotkami czy "haha" -mi nie widzę powodu do zbyt drastycznych interwencji ![]() Jowisia poruszyla problem i napewno nie pozostanie to bez echa w działaniu Modów. Nie ma co sie kłócic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Cóż, poczułam się jak zły cenzor z czasów PRL-u, który wycina najleszpsze kawałki z postów. A przecież nie ingeruję w treść, pomijam wulgaryzmy.
Cytat:
![]() Postaram się wytłmaczyć z tego... Nie wiedziałam, że łącząc posty wywołam zbiorowy bunt, czy też obrazę. Nie wiedziałam, że tylu z Wam zależy na tym aby post pozostał pod postem, nie połączony. Robię to w celu utrzymania porządku i po to, aby wątki nie były porozciągane, a jakoś ogarnięte. Licznik nie był bez sensu nabijany. Rozumiem, że niektóre z was piszą kilometrowe posty, ale są i też takie które nie piszą nic - wstawiająć emotke i koniec wypowiedzi. Łączę wszystko sprawiedliwie, aby później któraś z Was nie zarzuciła mi, że połączyłam post Y, ale X dałam już spokój. Bo pewnie X ma przywileje u Pomadki. Dlatego podjęłam niepopularną decyzję o łączeniu wszystkich postów równo. Jak widać i to jest złym wyjściem, decyzją. ![]() Skoro jest w każdym edytorze tekstowym [quote] to uważam, że trzeba z tego korzystać, bo tym samym oddzielasz wypowiedź jedną od drugiej. Nie sądzę, aby Wiżanki miały takie problemy i nie rozpoznały tekstu, który do nich kierujesz. Niektóre z Was mają tendencję i nagminnnie pisały post pod postem, w momencie kiedy zaczęłam je łączyć ta nagminność spadła. Jeśli zaś widzę napisany post pod postem to mam wrażenie, że niektórzy idą na łatwiznę, bo nie chcę im się wpisywać tych wszystkich [quote, /,=] itp. znaczków. Edycja też istnieję i można z niej śmiało korzystać. Ja sama wielokrotnie korzystam z opcji "edycja", bo zapominam coś dopisać, bo post i treść tego wymaga... Nie wiedziałam, że taką straszną rzecz robię, ale się dowiedziałam. Widać mam za duże umiłowanie do porządku. ![]() Pewnie gdybym wiedziała, że pozbawię Cie Jowisu dorgocennej karmy, to nie ośmieliłabym się połączyć tych twoich 2 postów. Jeśli to Cie ucieszy i zrekompensuję stary, to jestem CI w stanie "oddać" utraconą karmę, poprzez swoją moc 35 pkt. Nie sądzę, abyś straciła więcej przez moją niefrasobliwość. Cytat:
Zresztą Zło dość dobrze ujął cała problematykę "burza w szklnce wody". Postaram się przemysleć kwestię łaczenia postów, na pewno poruszę sprawę na foum BO. ![]() To wszystko z mojej strony. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zadzierasz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (jak zwykle -> ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Podskakujesz maleńka? ![]() To zaraz Ci ciachnę posty. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to spróbuj..! Siłujemy się ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Pomadko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko sie zastanawiam co spowodowalo, ze tak mnie atakujesz "ponizej pasa" wyciagajac na swiatlo dzienne argumenty, o krorych ponadto nie masz zielonego pojecia? Hm. No i nie rozumiem o co chodzi z ta moja nadgorliwoscia? Moze mi uprzejmie wytlumaczysz - jesli nie tu (ale jak wolisz, jak wolisz...) to na PRIV. Badz co badz nadgorliwa nigdy nie bylam, ojc, a nawet wrecz przeciwnie, nad czym czasem ubolewam. ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
I ja zabiorę głos w tej dyskusji, z łaczeniem watków spotkalam się w 'naszym rozstaniowym' wątku, co niektóre połaczenia bardzo mnie denerwowały, bo faktycznie gdy nie było mnie kilka dni i chciałam odpisac wszystkim dziewczynom, to wyszedłby post na 4 przewiniecia strony, więc odpisywalam kazdej dziewczynie osobno bo kazda miała inną sprawę, ale... i tak mój post jest bardzo długi. Źle sie to czyta bardzo. W momencie łączenia kilku zdań z jednego postu z drugim kilkuzdaniowym to raczej nie robi różnicy, bardziej problematyczne sa właśnie te dlugaśne czasem wypowiedzi...
I jak ktos napisał, dajmy sobie trochę luzu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje zarzuty- jesli takowymi mozna je nazwac, naprawde nie celowaly glownie w Ciebie. Podalam Ciebie jako przyklad, bo akurat mnie samej zdarzylo sie wlasnie napotkac edytowane przez Ciebie moje posty, ale ogolnie chcialam poruszyc temat, gdyz prawdopodobnie inni modzi tez edytuja posty pod postem. I absolutnie nie chcialam, zebys poczula sie urazona, bo ja sie na Ciebie nie "gniewam". Doceniam Twoj prace, spotkalam sie z Twoja ingerencja w wielu watkach i naprawde nie mam jej nic do zarzucenia. Pomyslalam tylko, ze z pewnoscia nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, ze czasem jest to dla nas -uzytkownikow- irytujace. Wierze szczerze, ze ani przez chwile nie zrobilas tego w zlej mysli. A jednak czulam potrzebe wlasnie uswiadomienia Ci tego, i rzeczywiscie moze na swiezo moja wypowiedz byla ostra. Ale po zalozeniu watku okazalo sie, ze wiele innych wizazanek ma podobne odczucia. I watpie, zeby ktorakolwiek z nich wiala do Ciebie jakas zloscia. Jestes naprawde lubianym modem ![]() To nie jest ani zbiorowy bunt, ani obraza i przepraszam, jezeli przez mnie mialas takie odczucia. Rozumiem, ze Twoim glownym celem jest zachowanie porzadku - ktory sama rowniez sobie cholernie cenie, a jednozdaniowe nabijanie postow czasem irytuje- nawet nie wiesz jak bardzo- rowniez mnie. I tu nie chodzi o laczenie wszystkich postow rownie, bez przywilejow, a o to, ze nie wszyscy moderatorzy to robia. I dlatego te fora, ktore ty edytujesz, sa wlasnie edytowane, a na innych jest straszny....balagan. Stad poczucie we mnie niesprawiedliwosci. Na takim fitessie, na ktorym udzielam sie zadko, nikt na przyklad nie laczy bezsensownych (przepraszam) postow pod postem. I moze stad poczulam sie jakos dotknieta. I jeszcze cos - ciesze sie z tych Twoich edycji postow pod postem, bo czesto bardzo sa one naprawde uzasadnione, dzieki czemu wlasnie ich czestotliwosc spada. I to jest Ok. Czasem tylko, czasem naprawde, moje posty wydawaly mi sie polaczone nieslusznie. Cytat:
Nie chce abys karmila mnie w ten sposob. Chce, zebys pokarmila mnie kiedys, kiedy uznasz moj post za ciekawy, albo spodoba Ci sie jakas moja wypowiedz, albo -mimo tego incydentu - poczujesz do mnie jakas drobna sympatie. Cytat:
![]() Ani tym bardziej klotni. Pozdrawiam i podkreslam, ze nie chcialam ani cie wytknac, ani osmieszyc, ani podjudzac innych wobec Ciebie. Moim jedynym celem bylo rozpoczecie dyskusji, jak rowniez zwrocenie Ci uwagi, na cos, z czego pewnie nie zdajesz sobie sprawy, a juz z pewnoscia nie robisz tego w zlej wierze. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Pomadko, spokojnie
![]() Nie chcę tego roztrząsać. Po prostu pójdę za tym, co napisała Szefowa ![]() ![]() Jowisiu, rozumiem, że szkoda Ci komentarza. I rozumiem założenie tego wątku. Wiem, że nie chciałaś, żeby wyszła z tego burza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Właśnie o to chodzi,żeby wypowiedz nie straciła sensu przez połączenie dwóch dłuższych wątków
![]() A jeszcze pytanie,czy moderatorzy mogliby usunąć posta ,gdzie jest sama emotikonka,ponieważ nie wnosi nic nowego do dyskusji a licznik bije ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
W posty z emotkami raczej nie ingeruję
![]() Ja rozumiem, że czasem ktoś chce się po prostu roześmiać albo przez emotkę pokazać swój stosunek do jakijś sytuacji w wątku. Czasem emotka może być bardzo wymowna ![]() Co do postów jednozdaniowych - nie rozumiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() KasiuKatarzynko,wiem,że nie ilość się liczy lecz jakość,ale już taka jestem,że skoro jest opcja edytuj-to powinno się jej używać a nie pisać od razu jak leci. ![]() W każdym bądz razie dziękuję Lexie za wytłumaczenie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.