![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwne "urazy"
Cytat:
![]() ![]() Jak już byłam trochę starsza - tak z 9 lat, to przekoziołkowałam przez kierownicę od roweru. Ścigałam się z kuzynem, kto pierwszy dojedzie do babci, która właśnie wracała z pracy, no i chyba on wysunął się na prowadzenie, więc ja tak rzutem na taśmę ![]() ![]() ![]() I jeszcze jedno - raz tak niefortunnie podparłam się na dłoni, a konkretniej na kciuku wstając z łóżka, że nie obeszło się bez 4 tygodni w półgipsie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam taką krechę na 4mm grubość/1,5cm długość ![]() Byc moze ze po pierwszym razie była za mała i musiałam poprawic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Czy mogę opisac dwie sytuacje około-urazowe?
Miejsce akcji: basen. Mój mąż postanowił zrobić kilka podwodnych fikołków, podczas kiedy ja obserwowałam jego harce pływając obok. Zrobił tylko jeden obrót do przodu i zawisł w miejscu, niczym szmaciana laleczka wrzucona do wody, wykonując tylko minimalne ruchy kończynami (a to dość duży mężczyzna ![]() Myślałam, że kontempluje dno, lecz on niestety w tym samym czasie próbował wyczaić, gdzie znajduje się góra, a gdzie dół... Zupełnie stracił orientację w terenie. O dziwo - oboje przeżyliśmy tą sytuację, chociaż ja omal nie utopiłam się ze śmiechu ![]() Miejsce akcji: centrum handlowe. Bohater akcji ten sam, tym razem pospiesznie zdążający w stronę szklanych drzwi wyjściowych. Idzie i widzi, że z przeciwnej strony dynamicznym krokiem zbliża się jakiś facet, prosto na niego! Myśli sobie: "OK, zwolnię i ustąpię, bo na mnie wejdzie ten szaleniec". Okazało się, że to ... jego własne odbicie w drzwiach. Obyło się bez ofiar w ludziach ![]()
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
przypomniało mi się jeszcze jak uczyłam się jeździć na nartach. Tylko siary sobie narobiłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze mi sie przypomnial nie uraz, a przygoda
Oooo przypomnialo mi sie jeszcze, ze kiedys u cioci poszlam do wc i sie zatrzasnelam i nie dalo sie otworzyc drzwi... pamietam, ze najbardziej sie wkurzalam, bo mial leciec program, ktory ogladalam regularnie, a ja nie moglam z kibelka obejrzec... ciocia wzywala dopiero mojego tate, zeby wykrecil ta szybke u gory drzwi kibelkowych i musialam wejsc na pralke i wystawic glowe i rece, a tata mial mnie wyciagnac... najpierw panikowalam, ze nie wejde (wydawalo mi sie wysoko) a potem myslalam, ze umre z bolu, bo ta jakby framuga od tej szybki wbijala mi sie w brzuch... ciocia wszystko uwiecznila na wideo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przykład z przedwczoraj ![]() W szale namiętności ściągałam bluzkę i zahaczyłam paznokciem o nos ![]() ![]() Ja to jestem zdolna... nie ma co ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Przypomniałyście mi jeszcze przygodę z szybą
![]() ![]() ![]() ![]() Zresztą u mnie w ogóle wszystkie blizny dłuuuugo znikają, żeby nie powiedzieć, że nie znikają wcale ![]() ![]() ![]() Teraz czekam aż mi zniknie 10-centymetrowa szrama na brzuchu. Ślad po zadrapaniu mojej małej wystraszonej odkurzaczem kici ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeszcze mi się przypomniało- jak byłam mała to robiliśmy z bratem zawody na strzelanie z nosa baziami ![]() ![]() A ja za którymś razem zamiast dmuchnąć to wciągnęłam ją do środka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Zazwyczaj sypiam w domu na dwóch łóżkach (niejednocześnie), na wznak albo na prawym boku (na lewym nie umiem). Problem polega na tym, że ściana jest przy każdym z tych łóżek "po innej stronie" i co jakiś czas, gwałtownie obudzona, zapominam gdzie dokładnie śpię i walę w ścianę głową (ostatnio z drzemki w środku dnia wybudził mnie listonosz, który przyniósł próbki perfum od Wizażanki. Znów mam guza pod grzywką).
Natomiast ostatnio w pracy udała mi się rzecz niezwykła - podobnie jak Momo, zaklinowalam się, tyle że nie głową, tylko tzw. resztą ciała ![]() ![]() 1) wlazłam wprost na papierową tackę z trutką na myszy, 2) co gorsza, poczułam że nie mogę się wyprostować, bo jestem totalnie zaklinowana. Śmiać mi się chcialo strasznie, zadowolona byłam najpierw że pora późna i nikt mnie w takim stanie nie znajdzie... ale po kilku minutach poświęconych na próby uwolnienia się, odechciało mi się śmiać. W końcu się wydostałam, przekręcając powolutku, wycierając czarnymi spodniami wszystkie kurze , zdzierając skórę na kolanie i brudząc tynkiem czarną marynarkę. Do szczęścia brakowało mi jeszcze w tej dziurze zdechłej od trutki myszy...
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam takich zdolności, ale mój ukochany - jak najbardziej. A to sobie zwichnie nogę w kostce na wyjeździe w górach (2 lata temu) a to tydzień przed wyjazdem (w grudniu 2005), a to noga już była parę razy złamana, a to obojczyk na nartach pęknięty, kiedyś płynął kajakiem jako drugi i dziewczyna przed nim tak odgięła gałąź, że dostał w oko i musiał mieć szyte, całe szczęście, że oko całe
![]() A tu raz, jak wyjechał, to dostaję esemesa: cześć, wpadłem na drzewo, jak biegłem, nie wiadomo skąd ono się tam wzięło, w tym lesie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Oj ja mialam duuuuzo takich wypadkow.
Jeden , to byl jak bylam mlodsza ,duzo mlodsza . Poszlam z kolezanka do jej kolegi . Mieszkal na parterze . W pewnym momencie zaczal sie dziwnie zachowywac . Ja mialam nie wiecej jak 14 lat i bylam tym jego zachowaniem mocno przestraszona ( zaczal sie do mnie dosiadac , dziwnie sie przygladac itp ) . Jak chcialam wyjsc to nie chcial mnie wypuscic , tak mocno sie zleklam ,ze weszlam na parapet i skoczylam . Byly to stare okna takie z hakiem ,zeby zamknac na haczyk i zostawicz szczeline . Miedzy lewa rama a prawa byla zylka , do wieszania np ubran. Wyskoczylam przez okno , szyja powiesilam sie na zylce , zylka pociagnela dwie ramy okna i hak wbil mi sie w glowe. W pierwszym momencie nie czulam bolu , potem widzialam tylko struge krwi . Oczywiscie skonczylo sie szpitalem i szwami . Drugi to byl kiedys dawno w piatek trzynastego . Stalam na przystanku , kolo parku . Palila sie belka. W okol bylo pare staruszek i wszystkie znaczaco patrzyly na mnie mowiac ,ze KTOS moglby pomoc i zasypac piachem . Oczywiscie poczulam sie do odpowiedzialnosci .Wzielam odrobine piachu lezacego obok pnia i chialam zasypac . Piach byl bardzo goracy od tego pnia. Nagle moja reka zaczela sie poprostu sciagac ... Skora stala sie strasznie zmarszczona . Mialam powaznie poparzona reke. Trzeci wypadek mialam jakies pare dni temu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
A ja kiedys weszłam w jakimś himpermarkecie, w szybę.
To był chyba APART. Myślałam że tam jest wejścia, to była tak czyta szyba, że z całym impetem przywaliłam w nia czołem :P
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja zaczelam wczesnie
![]() ![]() ![]() ![]() Znacznie pozniej mialam ciekawy wypadek - zszylam sobie palca zszywaczem - darlam sie strasznie, widok byl okropny i do dzisiaj mam wstret do zszywaczy ![]() Mam tez "szczescie" do spadania ze schodow - na ubicia najlepsze sa oklady z octu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aktualnie jesteśmy na etapie zęba. Jakieś dwa tygodnie temu spuchła mu gębusia i wyglądał biedaczek jak prosiaczek. Nawet go bolało ![]() Ale Misiak jest kochany po prostu ![]() ![]() Acha, przypomniało mi się: mój Ukochany jako młody chłopiec tak biegał, że przeleciał przez drzwi szklane na drugą stronę. No i jeszcze sutacja, która mi się kiedyś przydarzyła. W lesie, na grzybach idę sobie, patrzę skupiona czy grzybki są i nagla...myk, a ja nie mam jednej nogi ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2006-03-30 o 07:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś szłyśmy na imieniny i kupiłyśmy sobie lody w wafelku. No i moja mamcia mówi do mnie: nie wymachuj tymi lodami jak mówisz, bo się upaprasz. I nagle lód zrobił sru...na białą sukienkę na sam środek. Śmiać mi się chciało, jak diabli, bo mama zasłaniała pokaźną plamę torebką przez całą drogę, trzymała ją tak centralnie i potem u cioci też. Ubaw miałam po pachy, na szczęście mama też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Ja mam jakiś dziwny nawyk łapania wszytskiego, co spada. Czuję, że taka spadająca rzecz to poważne uchybienie dla mojego refleksu. Prawie zawsze łapię, niestety. Kilka razy złapałam spadającą doniczkę z kaktusem, chwytając ją za kaktusa, co najczęściej kończyło się kilkugodzinnym wyciąganiem kolców.
Kiedyś zdarzyła mi się też taka historia- zmywałam naczynia i wsadzałam coś na suszarkę. Suszarka jak suszarka-metalowe straszydło, stoi sobie na półce na wysokości mojego wzroku. No i tak wsadziłam talerz, że z suszarki wypadła szklanka, ja automatycznie ciach! i wyciągam rękę tuż poniżej suszarki. Niestety, szkalnka spadła najpierw na półkę, potłukła się, a ja złapałam same kawałki szkła i jeszcze nieświadomie mocno zacisnęłam na nich rękę,żeby przypadkiem mi się nie wyślizgnęły. Co za ofiara ze mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bylismy w muzeum, i krzyknelam do kolezanek ( widzac przystojnego manekina) - Zrobie sobie z nim zdjecie No i poszlam kolo niego stanąc. Oczywiscie nie zauwazylam ze manekin stal za szyba ![]() ojejuuuuuu jak ja sie od niej odbilam ![]()
![]() |
![]() |
#58 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
też miałam bliskie spotkanie z igłą, w dzieciństwie. Chodziłam bez kapci i jakimś trafem wbiła się w duży palec od stopy. Oczywiście sama balam się wyjąć, czekałam na rodziców, zaś igła z godziny na godzinę coraz bardziej zagłębiała się moim palcu
![]() Dwa razy miałam nogę w gipsie-raz prawą, potem lewą. Za każdym razem było to pęknięcie podstawy dwóch ostatnich palców i za każdym razem zrobilam sobie to w taki sam sposób- biegnąc zaczepiłam tymi palcami o drzwi od pokoju. Za pierwszym razem wbiegając do pokoju, kolejnym zaś-wybiegając ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zamknęłam sie w łazience chyba pierwszy raz w zyciu (byłam malutka) i pech chciał ze cos sie tam zablokowało. Ale była akcja, młotki, mało co do toporków nie doszlismy ![]() ![]() Teraz to jest smieszne, ale wtedy bardzo sie bałam ze juz nigdy nie wyjde z łazienki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.